2020-09-04
上次5月嚟食過之後,一直被佢哋嘅甜品吸引住,所以係一個月前再預定今日食Lunch Buffet,果然不負所望,食完之後仲有驚喜,請留意以下介紹:今個月份,佢哋同維記牛奶合作,有好幾款新菜式和甜品,味道一般,不算太吸引,反而其他熱盤就好出色,首先,有一款叫做XO醬炒蝦球,啲蝦超大隻,咬落去爽而彈牙,超好味!之後,再試佢哋嘅炸蝦餅,熱辣辣,脆卜卜,食完一件又一件,一個字...正,跟住再試埋佢個椰子燉湯,好鮮甜!跟住落嚟,重點推介:紅酒燴牛面頰,肉質超淋,可以媲美和牛嘅口感,堅好食,一試難忘!🥰😋😋😋😋😋抖一抖😋😋😋😋😋再去到燒烤區,我揀咗牛扒和羊架,又係好好味,啲肉醃得好入味,少少咸帶點香草味,之後,唔駛講嘢,即刻encore咗幾次,戰鬥力已下降不少!😋😋😋😋😋抖一抖😋😋😋😋😋呢個Moment梗係要食返啲回本嘢:海鮮和刺身,海鮮方面,我揀咗凍蝦,肉質鮮甜有膏,好味!而刺身就揀咗三文魚和甜蝦,三文魚非常厚身,甜蝦鮮甜,之後再試埋佢哋嘅西湯:周打海鮮湯,又係驚喜之作,海鮮味好濃,想Encore但要留肚食甜品,所以唯有放棄😔🤢🤢🤢🤢🤢抖一抖🤢🤢🤢🤢🤢終於去到甜品部份,最出名當然係榴槤奶凍和榴槤斑
😋😋😋😋😋抖一抖😋😋😋😋😋
😋😋😋😋😋抖一抖😋😋😋😋😋
🤢🤢🤢🤢🤢抖一抖🤢🤢🤢🤢🤢
終於去到甜品部份,最出名當然係榴槤奶凍和榴槤斑蘭蛋糕,食完之後,榴槤味係口腔久久不散,正!之後再試埋流心芒果泡芙,又係一試難忘,好味!最後,食哩榴槤雪糕同埋Godiva 朱古力軟雪糕,為今餐劃上完美嘅句號!☺️
總括嚟講,以$388再九折嘅價錢,真係物有所值,熱盤冷盤甜品都非常出色,沒有挑剔嘅地方,如果要係鷄蛋裏面挑骨頭嘅話,就係缺少咗一樣野,蔬菜類嘅食物,例如炒雜菜等等...
最後,佢哋職員嘅服務態度都非常滿意,會細心介紹食物嘅食法,令到味道可以再提升,有誠意!真係一間值得推介嘅餐廳🍴👍🏻