THE HUNTER

悠閑的來個SET LUNCH! 第一次來到這間位於將軍澳南海旁的The Hunter,餐廳有室內和室外的位置,天氣好的時候坐在室外欣賞海灣景色,實在無價!附近的餐廳包括這間都是寵物友善。餐廳主打地中海菜式,今日來試下SET LUNCH 看看質素如何!午餐有百多元起,今次選了煎鯛魚和牛後腿肉!細看之下,店入面也有乾式熟成櫃,選用的牛肉來自加拿大農場出品,相信肉類的選擇也是不馬虎,食肉獸一定會好滿意!午餐有前菜,分別有沙律或是日餐湯選擇。大蝦青木瓜沙律,酸酸甜甜夠開胃!而煙燻吞拿魚的沙律,配以新鮮蔬菜和橄欖也很不錯。牛腿肉點了五成熟,店內引入了炭燒的火爐,牛肉燒得恰到好處,外皮還有焦香的部份是最令人難忘。有薯條炸得香口,牛肉配以燒汁齒頰留香。而鯛魚煎得香脆,配以意大利蕃茄醬製作的蔬菜,健康非常。最後還送甜品,是簡單的士多啤梨忌廉蛋糕,不會太甜。套餐還包飲品,不過加咖啡就要加$30,咖啡質素中規中矩,如果揀橙汁或汽水就不用加錢。整體來說,在這兒午餐都是幾寫意,可以望下海邊,吹下海風,傾下計,就咁過了一個悠閒的下午。

午餐有前菜,分別有沙律或是日餐湯選擇。
大蝦青木瓜沙律,酸酸甜甜夠開胃!
而煙燻吞拿魚的沙律,配以新鮮蔬菜和橄欖也很不錯。

而鯛魚煎得香脆,配以意大利蕃茄醬製作的蔬菜,健康非常。

2023-11-14 29 瀏覽
📍The Hunter//將軍澳//▫Soup of the Day ▫The Hunter Shrimp Salad▫Lamb T-Bone $218▫21-Day Dry age Ribeye 300g 368$▫Dessert of the Day ————————————▫Soup of the Day 今日嘅湯係南瓜湯 質地都幾綿 唔會好多喳 不過個人黎講鍾意食加咗奶或者忌廉嘅南瓜湯 因為咁樣可以再滑身同creamy啲 (๑• . •๑) 不過餐廳都好細心 將隻碟番熱 令到個湯更加保溫評價:7.5/10▫The Hunter Shrimp Salad呢個沙律好清新 用咗青木瓜同大蝦 而且加咗柚子醋 食落帶點微酸 好夾 (。◕∀◕。) 開胃一流!評價:8/10▫Lamb T-Bone $218一共有兩舊羊 羊味唔會話好羶 但都幾重肉味 不過可能因為全熟嘅關係 令肉質就冇咁幼嫩 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 如果可以七成熟就啱啱好!另外薯條係粗身 調味都剛好 就算凍咗都係依然脆卜卜 好好味 ٩(๑•̀ω•́๑)۶評價:8/10▫21-Day Dry age Ribeye 300g $368呢個
📍The Hunter//將軍澳//

▫The Hunter Shrimp Salad
評價:8/10

▫Lamb T-Bone $218
評價:8/10

呢個係日乾式熟成肉眼扒 聞上黎已經好香 識落有種炭燒嘅感覺 好有肉味 而且肥瘦均勻 食落有種好滿足嘅感覺 (▰˘◡˘▰) 不過我哋本身係叫medium 所以如果可以生返啲就好 咁啲肉就會更加嫩~
評價:8.5/10

▫Dessert of the Day
蛋糕睇上嚟平平無奇 但係有驚喜 係海綿蛋糕加雪糕 一層蛋糕加一層雪糕 好有層次感
評價:8.25/10

▪️餐廳環境非常之舒服 可以揀坐室內或者室外 食物質素亦都唔錯 週末嚟呢間餐廳chill chill 地地享受一個下晝係一個唔錯嘅選擇 (๑´ڡ`๑)
————————————
推薦排名:
【1】21-Day Dry age Ribeye 300g
【2】Lamb T-Bone
【2】The Hunter Shrimp Salad
2023-11-14 46 瀏覽
出色牛扒1️⃣21日乾式熟成肉眼扒帶有炭香味,面上有d焦,食落外脆內軟.肉質嫩,唔會un.但鹽就粗左d,有點鹹,薯條香脆.醬汁夠濃.💰HKD$3682️⃣骨羊扒骨都幾大舊,羊肉都係燒得剛剛好,肉質嫩,唔會好羶,唔會好多肥膏💰HKD$2183️⃣烤吞拿魚沙律吞拿魚較乾,蕃茄超甜,菜爽口新鮮💰+HKD$284️⃣青木瓜,生菜大蝦配醬油好清爽,有芝麻同醬油調味5️⃣朱古力蛋糕正常發揮👍🏻👍🏻
出色牛扒
1️⃣21日乾式熟成肉眼扒
💰HKD$368

2️⃣骨羊扒
💰HKD$218

3️⃣烤吞拿魚沙律
吞拿魚較乾,蕃茄超甜,菜爽口新鮮
💰+HKD$28

4️⃣青木瓜,生菜大蝦配醬油
好清爽,有芝麻同醬油調味

5️⃣朱古力蛋糕正常發揮
👍🏻👍🏻
📍將軍澳《The Hunter》環境好舒服 好有氣紛 Happy Friday chill下先😙DrinkChess house 集團旗下啲飲品都好出色😚從來冇令我失望😬👍🏻👍🏻Fizzle Swizzle🍹🍍🥥$98Navigator🍹🍎🥒🍋$98StarterGrilled Octopus Tentacle🔥🐙$188燒得好香 賣相好靚好精緻Pasta/Main course Crab Chitarra🦀🍝$198辣辣地 好惹味 好多蟹肉1855-Rib Eye🐮🥩$480 medium rare肉質唔錯 外脆內軟 剛剛好Dessert Classic Bread pudding🍞🍨$88餐廳環境 裝修 擺設 充滿西方味道猶如置身外國一樣🎵氣紛好好☺️ 坐滿人傾計飲野近將軍澳海濱長廊 吹住海風 好chill
📍將軍澳《The Hunter》

近將軍澳海濱長廊 吹住海風 好chill

2023-11-10
  • Crab Chitarra
2023-11-10 47 瀏覽
位於將軍澳澳南海岸嘅 The Hunter,一入餐廳已經感受到濃厚嘅地中海氣氛,餐廳除咗有室內位置仲有室外位置,環境非常舒服同Pet friendly🥰 今日平日中午過嚟仲有lunch set,食物選擇亦很多~🍽️Soup of the day 南瓜湯以南瓜打成茸,味道濃郁,仲好香滑👍🍽️Nicoise Salad沙律十分豐富,有烤吞拿魚、車厘茄、迷你生菜、四季豆、橄欖,烤吞拿魚魚味香濃,配上的橄欖醬混合沙律來吃更有風味❤️🍽️Lamb T-Bone羊肉沒有羶味而且肉質夠腍軟,煎得很香,食落有口感和惹味😋而薯條亦外脆內軟,好食到停唔到口🍽️ 21-Day Dry age Ribeye 300g牛扒我點了五成熟,熟度剛剛好,而且牛扒很厚身,很有口感,外皮煎得帶有焦香,肉質帶點脂肪,非常香口🫶🫶🍽️Dessert今日嘅甜品係榛子蛋糕,榛子味道香濃,而且很幼滑👍

🍽️Soup of the day
南瓜湯以南瓜打成茸,味道濃郁,仲好香滑👍

🍽️Nicoise Salad

🍽️Lamb T-Bone

🍽️ 21-Day Dry age Ribeye 300g

🍽️Dessert
今日嘅甜品係榛子蛋糕,榛子味道香濃,而且很幼滑👍

2023-11-04 59 瀏覽
Today went there for brunch, the cuisine was extremely salty and the service cannot be described as good, waiter served with cold eyes and when we asked for bill, he even didn't bother to ask or look at us but collect our card directly and left, and when we drank out the water, don't have anybody to refill the cup.
🍴將軍澳海旁高質西餐廳— The Hunter前幾日同男朋友慶祝紀念日🪅所以就特登選擇左呢間位於將軍澳海旁嘅西餐廳🌊座位設有室內及室外位置,見到其中有啲座位更有搖搖椅的設計,坐得都好舒服✨🐙Grilled Octopus Tentacle($188)醬汁配搭上墨汁、墨西哥辣醬,八爪魚外層好香脆,味道有好香嘅煙燻味,而且質感煙韌🐠Tuna Tartare($198)吞拿魚他他混合左黑芝麻,平時好少見到有呢個配搭,第一次試,意想不到地好味!🐮Rib Eye 400g($480)牛扒一流😍好香炭燒味,我哋叫medium-rare ,餐廳真係做到medium rare嘅效果🥹!! (出面好多餐廳都會煮得過熟🙈)唔會太熟,而且入口好軟腍、色澤粉嫩,肉汁亦好豐富,之前食過好多餐廳使用炭燒的方法去製作,都會食到有苦澀燶味,但係呢一個就完全唔會有!!好有驚喜🤩👍🌊Lavender Sea💜($135)Butterfly Pea & Lavender Infused London Dry Gin, Créme De Violet, Blue Curacao, Citrus, Protein Source
🍴將軍澳海旁高質西餐廳— The Hunter

🐠Tuna Tartare($198)

🐮Rib Eye 400g($480)

🌊Lavender Sea💜($135)
Butterfly Pea & Lavender Infused London Dry Gin, Créme De Violet, Blue Curacao, Citrus, Protein Source with Rosemary Smoke & Homemade Edible. Floral Perfume.
呢杯飲品勁香,好似平時臨瞓前聞嘅香味咁,令人好relax,而且顏色好吸引,真係冇改錯名,好似海洋😍💜

🍹Navigator($98)
Fresh Ambrosia Apple & Cucumber, Citrus & Lemon Lime Soda
加入左檸檬、青檸、蘋果同青瓜,所以似落去好清新,而且酸酸甜甜的
將軍澳藍塘傲位於將軍澳海濱長廊,面向藍塘海峽及將軍澳跨灣大橋,景色宜人。「THE HUNTER 」地中海餐廳,裝修風格獨特,而露天用餐區,更chill更可以享受大自然。STARTER🥗Gluten Free( Fresh Kale, Quinoa, PomegranateSeeds, Pine Nuts With House Dressing )~羽衣甘藍、藜麥 、石榴籽、松子、橄欖油、檸檬汁,好健康又美味。😋😋🦐🥗The Hunter Shrimp Salad( Green Papaya, ontaps With Hawaiian Poki Dressing )~青木瓜、什錦生菜、大蝦配醬油,酸酸地,好開胃。😋😋MAIN & Josper Grill 🐠🍆Sea Bream $208 ( Pan Seared Sea Bream With ClassicVegetables Ratatouille )~煎鯛魚配甜椒、茄子,番茄🥩21-Day Dry age Ribeye 300g $368( USDA Prime Ribeye )~日乾式21天熟成肉眼扒,牛肉鬆軟得可以

STARTER

🥗Gluten Free

🦐🥗The Hunter Shrimp Salad
~青木瓜、什錦生菜、大蝦配醬油,酸酸地,好開胃。😋😋

MAIN & Josper Grill

🐠🍆Sea Bream $208
Vegetables Ratatouille )
~煎鯛魚配甜椒、茄子,番茄

( USDA Prime Ribeye )
~日乾式21天熟成肉眼扒,牛肉鬆軟得可以用叉子輕易撕開,每一口都是肉汁。 烹調外部易上色,達成外脆內軟的頂級口感。

DAILY DESSERT
🍨士多啤梨雪糕、雲呢拿雪糕🍰蛋糕

INCLUDE A SOFT DRINK OR ORANGE JUICE
- Add $50 for House Wine or ASAHI Beer 🍺🍷
- Add $30 for any coffee ☕️

2023-10-31
午餐
  • Rib Eye
喺日本返嚟之後就一直好想食西餐🤣呢晚星期五Happy Friday就嚟咗將軍澳藍塘傲呢邊食地中海菜😋餐廳氣氛chill之餘仲對住海傍🤩真係夠哂relax!🌟𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖呢個餐包都幾高質😋摸上手暖笠笠,食落口感鬆軟,而且好重香草味,配牛油食超正😋🌟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 $𝟏𝟗𝟖餐廳採用黃鰭吞拿魚,加入泡菜,最底配上茄子蓉,所以上面嘅吞拿魚他他味道辣辣哋,下面嘅茄子蓉軟滑得嚟可以中和到吞拿魚同泡菜嘅辣味😌係好開胃嘅前菜✨🌟𝟏𝟖𝟓𝟓 𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐑𝐢𝐛 𝐄𝐲𝐞 𝟒𝟎𝟎𝐠🥩 $𝟒𝟖𝟎美國黑安格斯頂級Prime肉眼配紅酒汁,賣相一流🥰肉眼好厚,燒到外層微焦,咬落去好重炭香味之餘好香脆😋我哋叫咗三成熟,裡面色澤十分粉嫩,肉質柔軟得嚟肉味重🤓而且唔需要點任何醬汁都食到微微嘅海鹽做調味,整體做得非常出色😋🌟𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧🐔 $𝟐𝟗𝟖另外我哋叫咗炭烤雞🐔餐廳採用本地黄油雞,上菜見到大大隻雞烤到金黃色✨雞皮燒得好脆,一切開雞油逼哂出嚟好正😚最驚喜係雞嘅肉質係超 級 嫩 滑!😍絕對係我最近食過最嫩嘅雞肉😆配埋焦糖洋蔥同大蒜醬一齊食,成

🌟𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖

🌟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 $𝟏𝟗𝟖

🌟𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧🐔 $𝟐𝟗𝟖
另外我哋叫咗炭烤雞🐔餐廳採用本地黄油雞,上菜見到大大隻雞烤到金黃色✨雞皮燒得好脆,一切開雞油逼哂出嚟好正😚最驚喜係雞嘅肉質係超 級 嫩 滑!😍絕對係我最近食過最嫩嘅雞肉😆配埋焦糖洋蔥同大蒜醬一齊食,成件事更惹味🤪

🌟𝐊𝐫𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐇𝐮𝐧𝐭𝐞𝐫 $𝟏𝟒𝟎
呢杯Signature Cocktail大杯到嚇親我🤣佢以Rum酒為主調,加入咗新鮮薄荷、薑、百香果蓉、椰子、菠蘿、葡萄柚同柑橘等水果,飲落Rum酒味都幾濃,甜味都較重~

🌟𝐂𝐚𝐳𝐚𝐝𝐨𝐫’𝐬 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚🍹 $𝟏𝟐𝟓
呢杯又係勁大杯🤣係人哋2杯Cocktail嘅份量😂呢杯我就揀咗Sparkling Wine,加入唔同嘅生果粒,飲落好清新又唔會好甜,對女仔嚟講易入口又好飲🥰

Overall望住海傍享用呢餐晚餐都真係好chill好舒服😌重點係食物質素高,Cocktail又大大杯😋絕對啱哂嚟Happy Friday!
終於來到happy friday,我同朋友來到將軍澳海旁的「The Hunter」吃飯。餐廳環境寧靜舒適,面向海濱長廊,還看到不少寵物同主人散步。<Tuna tartare> $198吞拿魚他他以黃鰭吞拿魚、泡菜、茄子蓉製成。吞拿魚粒鮮味十足,茄子蓉令到整道菜式好有中東菜的感覺。<Chargrilled chicken> $298雞肉採用炭烤的形式,選用了本地黃油雞,底下鋪有焦糖洋蔥,伴火箭菜和大蒜醬。雞肉幾香口,很搭甜甜的焦糖洋蔥,而火箭菜就正好可以解膩。<Rib eye 400g> $480肉眼七成熟,並配上chimichurri 及 bearnaise 醬汁,牛肉眼外表焦香,內裏肉質嫩滑,加上兩種不同的醬汁,口感豐富有層次。<Lavender Sea> $135顧名思義,顏色呈夢幻的薰衣草紫,表面有一層泡沫,模仿海浪的形狀,並加上紫色嘅蝶豆花作點綴,是幾打卡的一杯cocktail。味道相對較甜,女生會比較喜歡。<Cazador‘s Sangria> $125cocktail可以選擇紅酒或者白酒。朋友選

<Tuna tartare> $198

<Chargrilled chicken> $298

<Rib eye 400g> $480

<Lavender Sea> $135

<Cazador‘s Sangria> $125
cocktail可以選擇紅酒或者白酒。朋友選擇了白酒,整體顏色呈橙黃色,加入不同水果如蘋果、橙、草莓和風乾橙片做裝飾,整體味道偏酸甜。
2023-10-27 77 瀏覽
之前已經嚟過The Hunter食Lunch,今晚專誠帶老公來進晚餐晚上氣氛更好,地中海裝修設計 好有格調 我倆坐位剛好面向海旁 加上呢排天氣開始轉涼 整體感覺好舒服 好RelaxGrill Octopus Tentacle $188烤八爪魚鬚 西班牙八爪魚、鷹嘴豆、墨魚油醋汁、特製辣椒醬烤八爪魚鬚 帶微微焦香 新鮮彈牙 配上特製醬 增加味道層次感 Crab Chitarra $198蟹肉意大利麵 蟹肉、蕃茄、甲殻海鮮醬意大利麵麵質彈牙有口感 配上新鮮蟹肉,蕃茄甲殼海鮮醬 酸酸甜甜 好醒胃Rib eye 400g $480牛肉眼美國1855安格斯頂級Prime牛扒 叫左7成熟,外層烤得非常香口,仲有微微焦香味,內層肉質軟腍 配上特製醬 非常好吃 值得推介Kraken Hunter $140Fresh mint•ginger & passionfruit purée•kraken dark rum•Absinthe•coconut•pineapple •grapefruit •citrus•Squid ink with flame from 151 proof rum & cinnamo
晚上氣氛更好,地中海裝修設計 好有格調

Grill Octopus Tentacle $188
烤八爪魚鬚 西班牙八爪魚、鷹嘴豆、墨魚油醋汁、特製辣椒醬

Crab Chitarra $198
蟹肉意大利麵 蟹肉、蕃茄、甲殻海鮮醬

Rib eye 400g $480
牛肉眼

Kraken Hunter $140
Fresh mint•ginger & passionfruit purée•kraken dark rum•Absinthe•coconut•pineapple •grapefruit •citrus•Squid ink with flame from 151 proof rum & cinnamon dust

呢杯Cocktail一上枱已經覺得好特別,好啱打卡,味道也很不錯,酒精濃度剛剛好,好啱呢度既氣氛

Tea Light $98
Fresh mint & grape fruit juice•Seed lip spice 94 sprit•black tea
個人好鐘意Tea light 新鮮薄荷香 清新可口

2023-10-24
天氣轉涼岩晒去戶外,將軍澳南海濱係唔錯的選擇,散步完睇日落再去間餐廳chill下😍今次去咗地中海餐廳「The Hunter」,裝潢設計別緻舒適,以海洋風的藍白色調配木質元素,感覺置身於郵輪上啟航到愛琴海渡假。適逢Halloween餐廳更有趣怪佈置👻🎃餐廳主打地中海料理的海鮮扒房,食材均由外國引入,再由經驗大廚主理,整體環境、食物和服務都絕對唔會令你失望👍✨🦑Grilled Octopus Tentacle (Hk$188)西班牙章魚鬚烤至帶有煙燻味, 配上鷹嘴豆、墨魚油醋汁、特調辣椒醬,充滿風味🐂1855 USDA Prime Black Angus Rib Eye 400G (Hk$480):肉質鮮嫩、脂肪分布均勻,帶有濃沃的肉香。烹飪至Medium 恰到好處,保持了肉眼扒的天然原味,配上Bearnaise,融化在口中十分細膩。🍔Ultimate Black Angus Beef Burger (Hk$238): 鬆軟的麵包夾有9oz黑安格斯牛肉漢堡,肉質細嫩,帶著微微的煙燻味道。配上新鮮生菜、蕃茄、艾文達芝士、車打芝士及自家醬汁,提供了豐富的口感層次,輕輕咬下即已融化於口中🍸Kr

🍸Kraken Hunter (Hk$140)
這杯signature cocktail混合了薄荷、薑
、 雜果、Dark Rum 和151 Proof Rum。酒精濃度偏高,充滿強烈、甜膩、又風味十足的芳醇酒味

🍹Fizzle Swizzle (Hk$98)
這杯Signature Mocktail 混合了新鮮熱情果、椰子、菠蘿汁和梳打,果氣馥郁 、醒腦消膩

(All subject to 10% service charge)

📍THE HUNTER
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
  • black angus beef burger
2023-10-25 45 瀏覽
一直好喜歡到將軍澳海濱一帶吃東西,這次就選了地中海餐廳The Hunter,裝潢風格都是地中海元素,以藍、白、金色作主調,環境充滿度假、異國風情🏝️ 餐廳更設有戶外座位,還是寵物友善的,可以一邊看著海景品嘗美食🌅The Hunter主打地中海菜,前菜點了吞拿魚他他,而主菜有必點的招牌菜式炭火焗爐烤制牛扒配粗薯條🥩 和麻花卷意大利面配松露蘑菇忌廉醬🍄 飲品則點了清新的蘋果青瓜mocktail🍸🐟 前菜吞拿魚他他,份量超多,由黃鰭吞拿魚、泡菜和茄子蓉組成,好特別,上層吞拿魚味道比較濃郁,下層的茄子蓉很有質感,兩者配合口感豐富。🥩 招牌菜式炭火焗爐烤制牛扒21 Days Dry Aged Steak,外層焦香微脆,牛扒油花豐富能完美鎖住豐富肉汁,肉質軟腍而且充滿炭香🍟 配菜粗薯條,即叫即炸,香脆美味🍝 麻花卷意大利面配松露蘑菇忌廉醬,每次看到有Casarecce Pasta我都會忍唔住要點!在香港很少見,喜歡它Q彈帶嚼勁,能鎖住滿滿超濃的松露蘑菇忌廉醬,還有一片片的芝士在表面,又香又creamy🍸 Navigator Mocktail是蘋果、青瓜口味的,配檸檬梳打,微甜、清新人均500-100

🍟 配菜粗薯條,即叫即炸,香脆美味

人均500-1000💵 總括來說,餐廳環境舒服,每一個角落都很精緻,食物方面,味道高質有驚喜,每款菜式都讓人滿意,下次一定會再約朋友來喔🫶🏻
2023-10-25 49 瀏覽
呢日黎到將軍澳海邊呢間the hunter,一入黎就覺得個vibe好岩我地~ 又岩一家人黎食, 又岩一班人黎食, 亦都岩情侶黎食! 我地黎到坐低之後睇左陣就決定左食乜! 我地叫左grilled octopus tentacle, chargrilled chicken, rib eye 400g~ 仲叫左兩杯野飲添~ 係navigator! grilled octopus tentacle即係八爪魚, 佢既八爪魚整得好精美, 食落都好香好有味, 估唔到咁岩我地口味! 八爪魚又唔會overcook, 好易趙得爛! 另外黎前菜之前, 佢都黎左D 餐包, 餐包好香好熱, 食落好好食,一D都唔HEA! chargrilled chicken 好好食! 估唔到隻雞咁肥美, 但又唔會好油! 個皮仲勁脆! rib eye 400g 超有牛味… 食完一啖又一啖, DRY AGED 既果然係唔同D! 嘆埋杯野飲慢慢食慢慢chill 真係好正, 我地仲食埋甜品添! 真係一流! Breadpudding 好好食!

2023-10-24 49 瀏覽
今次去咗將軍澳南海傍嗰邊搵嘢食、見到間地中海餐廳、以藍白做主調、裝修好靚、好開揚、感覺好chill、有渡假的感覺💙我哋叫咗2個set lunch : The Hunter Shrimp Salad: 有蝦、青木瓜絲再配上Hawaiian Poki Dressing、口感,豐富、而味道帶有小小酸、是一道開胃嘅前菜❤️Nicoise Salad:新鮮的蔬菜、薯仔、四季豆、吞拿魚、水煮蛋再配上橄欖!味道好清新💕21-Day Dry age Ribeye 300g: 一上抬、已經聞到微微的炭墝香味、我揀了medium ,外層燒得焦香微脆,肉味好濃郁, 而肉質亦好鮮嫩、好juicy ! 這個牛真的煑得好出色、我覺得仲好過好多高級扒房👍🏻Grilled Half Chicken烤雞同樣煮得好出色、烤雞烤到金黃色、外脆內嫰,肉好嫩滑又juicy👍🏻最後還有蛋糕、好滿足的一餐人均消費 $320

我哋叫咗2個set lunch :

Grilled Half Chicken

最後還有蛋糕、好滿足的一餐

人均消費 $320