諗住見餐廳幾靚又有做優惠去試吓,服務OK,環境OK,不過嘢食真係好一般😮‍💨首先由於佢有好多把風扇係天花板,攞完嘢食行返入座位已經吹凍晒,冷盤超級少,先講海鮮有龍蝦,麵包蟹,龍蝦一般,麵包蟹還可以嘅,剌身有好幾款,完全唔得,解凍非常差🤦🏻‍♀️總括嚟講啲海鮮唔係咁新鮮。佢哋有一款自製煙三文魚,都係好唔好ok😅熱食比較好,串燒羊肉雞肉唔錯,脆皮燒豬肉除咗個皮好個果肉係OK,和牛燒肉片就超失望🙈本來好期待佢嗰個芝士輪長通粉,點知佢個汁完全唔得,仲要呢隻長通粉完全係厚疊疊,普通茶記嘅通心粉仲好食,我諗你食一碗都會唔使食其他嘢,天婦羅粉漿唔得,最慘甜品部竟然冇一樣嘢啱食,連最基本朱古力味嘅甜品或者雪糕都冇,佢有一個自製嘅雪糕櫃,竟然裏面最基本嘅雪糕味道都冇😂奇蹟地日本鯛魚燒小食我攞到返去仲熱熱地係OK嘅,其他大福,玄餅,缺餅完全唔得🥲總括嚟講:完全冇heart做好,話晒都Hyatt😤求其拎啲嘢出嚟俾人食,仲要好多唔係自家酒店做嘅,我諗而家冇$600以上嘅自助餐都應該係呢啲質素😂

2022-08-31
2022-08-31 1042 瀏覽
We had a wonderful staycation at the Hyatt Centric Victoria Harbour in HKG. Our package included the breakfast buffet at their restaurant called: The Farmhouse. We were very pleasantly surprised with the breakfast spread & looked forward to it daily. The breakfast spread ranged from cereal & milk, bread & butter, croissants, salads, charcuterie, & dimsum! There’s really something for even the pickiest of eaters. We especially enjoyed the:- fresh pressed juice area (no pictures sorry!)- fresh noo

We especially enjoyed the:

- fresh noodles station
- pancake station
- fresh omelette station

For folks who enjoy buffets, I would definitely recommend.

I’m curious about their lunch & dinner buffets too (which we didn’t have the opportunity to try)!
Pastries  &  Bread
Dimsum
  • The  Korean  Duck  Breast
  • The  fresh pressed  juice
2022-08-25 1193 瀏覽
晚餐食物質素真係唔錯,所以我都幾期待佢個早餐🙈輪到早餐啦~~早餐時間冇規定,6:30-10:30都可以自行選擇,用餐時間60分鐘!建議9:00前入座會無咁多人😙早餐有奄列、鮮榨果汁、中式點心、西式點心選擇都好多~♨️中式點心類:有包點、珍珠雞、燒賣、栥飯、白粥…🍲熱食類有自選奄列、日式麵豉湯、班戟、炒雜菜、薯蓉、煙鴨胸、茄汁豆、煎蕃茄、薯餅、煙肉…仲有雞蛋咖喱(好有趣既菜式🤣)🍩一入去就會見到呢個corner,好似cafe咁,有肉桂卷、提子鬆餅、牛角包、迷你菠蘿包雞尾包麵包類我就覺得有啲乾身飲品方面除咗熱茶咖啡、橙汁蘋果汁之外,仲有呢啲鮮榨果汁,菠蘿椰子奶味道幾特別好厚身❤️
晚餐食物質素真係唔錯,所以我都幾期待佢個早餐🙈

早餐有奄列、鮮榨果汁、中式點心、西式點心選擇都好多~

♨️中式點心類:有包點、珍珠雞、燒賣、栥飯、白粥…

麵包類我就覺得有啲乾身

2022-08-25 809 瀏覽
✨Join左 KKday staycation優惠✨< 兩位成人一晚住宿連自助晚餐、自助早餐、紅酒一支及甜點組合> 相比起其他酒店都幾抵,人均一千左右~🤑🕠酒店安排左第一輪既自助晚餐5:30-7:30pm, 好準時入到去,安排左係近窗邊位置,餐廳都幾大下,仲可以帶埋寵物🐶🐱一齊(會安排係室外地方)👍🏻❤️‍🔥講番食物先:🦐冷盤類有海鮮(龍蝦、麵包蟹、螺、蜆、蝦、長腳蟹、青口),cold cut,刺身,壽司🍣…唔腥都有小小鮮味,蟹腳唔會過咸,龍蝦肉就無乜味,整體不體不失,食左一round就轉戰熟食🤩🍲熟食就要行入小小去另一個area,一去到勁吸精第一次見烤豬腩卷,味道都幾好外皮好脆,🥩肉眼扒比其他酒店好食唔靭另一推介係蜜糖甘荀🥕,個甜味好香勁好食!仲有即烤雞肉串羊肉串都好入味🥓煙肉扇貝就要睇運氣啦!每次會烤8隻每人兩隻為一份,四個人就拎曬Lu,咁就要第多十分鐘先有下一輪,味道就普普通通,個人覺得唔洗曬時間等,見到有又唔洗排先拎會好啲~🍮甜品種類都有好多,最有特色應該係個旋轉雪糕櫃🍦,有成10款口味(咖啡、抹茶、薑、雜莓、熱情果、香蕉、椰子、雲呢拿、芒果、奶茶)試左奶茶同熱情
✨Join左 KKday staycation優惠✨
相比起其他酒店都幾抵,人均一千左右~🤑

❤️‍🔥講番食物先:

🦐冷盤類有海鮮(龍蝦、麵包蟹、螺、蜆、蝦、長腳蟹、青口),cold cut,刺身壽司🍣…

另一推介係蜜糖甘荀🥕,個甜味好香勁好食!
仲有即烤雞肉串羊肉串都好入味

試左奶茶同熱情果,兩款個味都好濃郁,重點係唔會死甜!推薦奶茶味勁fresh

仲有好多唔同既蛋糕甜點,有法式小蛋糕,手工朱古力,無影太多相🤧

種類都幾多幾創新,味道都中上,依家普遍嘅自助餐都好少嘢食,幾推介呢間!但正價價錢偏貴,所以趁有優惠嘅時候可以試吓!
  • 熱盤
2022-08-22 1343 瀏覽
第一次黎食The Farmhouse食自助餐,環境,食物同服務都好好餐廳環境:設有落地大玻璃 窗邊位置仲有海景view,  環境舒適食物質素:餐廳主要分為兩區, 一區主要係沙律, 甜品, 壽司等凍食為主, 圓形雪糕櫃有12款, (奶茶味、椰子味、開心果味、芝麻味等既雪糕),雪糕櫃好多小朋友排隊食, 好岩打卡另一區就提供各款熱食選擇好多元化燒羊架, 牛扒, 點心, 印度薄餅等等

另一區就提供各款熱食選擇好多元化

燒羊架, 牛扒, 點心, 印度薄餅等等
2022-08-10
2022-08-21 1079 瀏覽
101120082022,由於係呢間酒店兩日一夜,昨晚就食左佢地既自助晚餐,今早起身就去返呢個地方食自助早餐。去到我先拿左個黑松露炒蛋,鴨胸同炒豬腸粉。黑松露味濃蛋香,鴨胸都算嫰,炒豬腸粉就可以。第二轉就拿左三文治,兩種芝士加上火腿肉好味。第三轉就試下個咸豆漿同油炸鬼,咸豆漿味重加上梅菜,油炸鬼就非常推介,脆口到同平時粥店個啲唔同,非常特別的。必試最後一轉就甜點加面包,牛角包鬆脆牛油味特出,朱古力冬甩除左面頭有朱古力內層都有夾咖啡就一絕,最後就芒果西米露呢個不推介。

第二轉就拿左三文治,兩種芝士加上火腿肉好味。

2022-08-19 817 瀏覽
200019082022,我黎到位於北角既維港凱悅酒店,1945已經開始在門口排隊,好快2000就入到去,我坐在窗口邊望住維港景色令人放鬆。首先第一時間拿左面包蟹同波士頓龍蝦。面包蟹超多紅色羔味道不錯,波龍就啖啖肉但就冇咩羔但都可以的。牛扒就燒到8成熟,有肉汁同嫰滑,牛肉味好重。巴馬火腿就必須要食,味濃而結實充滿油香。另外我試埋呢個油甘魚同吞拿魚刺身,油甘魚魚油豐富加上厚切直頭衝擊味蕾。甜品呢度都非常多選擇,雲呢嗱雪糕看到有真既雲呢嗱籽但味道比較甜,芒果布甸好酸我覺得比較敗筆之作,還有一個日式甜品名字我忘記了,但如果你們見到記住了試,有透明的啫喱入面有兩朵花酸酸的,加上少少粒金箔賣相超靚。價錢就入住包埋,所以不清楚單一價格。

牛扒就燒到8成熟,有肉汁同嫰滑,牛肉味好重。

巴馬火腿就必須要食,味濃而結實充滿油香。

芒果布甸好酸我覺得比較敗筆之作,

價錢就入住包埋,所以不清楚單一價格。

2022-08-09 1841 瀏覽
服務員態度熱情殷勤,有特色食品推出時會主動提客人可以出去攞。食物種類豐富,今期係日本主題所,熱食有特色。甜品款式特別多,單是雪糕的選擇就有近十種。蛋糕造型精緻。十分適合一家大細聚餐。
好早就book咗呢間酒店慶祝生日同留位食buffet lunch,店員超級親切一個月前就已經幫我remark想要坐近海窗邊位置😽時段選擇12-2:00;雖然遲咗到,但店員都無準時2:00就趕我地走,食完啱啱好可以拎房🤭-✤ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 由於係join staycation package所以都好難講話幾錢,不過就一定就咁食唔抵🫣各項野食種類繁多,唔錯!不過影相唔靚就費時post🫶🏻-✤ 刺身、海鮮刺身方面有比較正路嘅三文魚、帶子、希靈魚以及吞拿魚,但略顯唔算肥美,以及沒有生蠔提供。海鮮好出色!除咗有勁大隻麵包蟹🦀️,對半切開全部都係超級濃郁甘香嘅硬蟹膏之外,凍蝦、青口都幾新鮮,蜆就麻麻地🐚✤ 甜品完全唔好雪糕嘅我見到最大特色嘅XTC雪糕吧都有少少驚喜🍦試咗一款tiramisu味道比較似提子冧酒🤣、另外都有各款精美糕點,其中有個焦糖燉蛋撻好出色🍳生日仲可以request寫名牌,會送上一件莓味朱古力撻🍫✤ 即點即製美食原來即點即製美食亦是The Farmhouse自助餐嘅重點之一,當中大家一定要試試即煮意大利麵,是日之選係黑松露長通粉,無比creamy,黑松露味濃郁🍄
✤ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭
刺身、海鮮

甜品

✤ 即點即製美食
  • 麵包蟹
2022-07-09 3441 瀏覽
無拘無束嘅享受自助午餐,多元化嘅美食,多國菜選擇,中日韓美食,yummy yummy 食都肚子飽飽、非常滿足👍🏻⋯⋯芝士種類多、gelato 任食入口即溶好好味、不果甜品種類少有點失望。整體都係抵食好味!
2021-02-09
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠
  • 沙律
2022-07-07 3094 瀏覽
喺某大賣旅遊行程嘅網站Book 左Hyatt Centric Victoria 嘅Staycation。個Package 包自助晚餐,今期嘅主題係泰國,除左泰式野之外,亦都有各國美食。既然今次以泰菜為主打,首先就講佢啦。有泰式燒烤、木瓜沙律、芒果糯米飯、泰國麵食等等……老實講,真係好一般,串燒嘅肉類肉質OK,魷魚唔爽口。芒果係新鮮嘅,糯米飯勁難食,特別係佢個椰漿。炸物正正常常。冷盤海鮮: 龍蝦同熟蝦蝦肉唔彈牙,亦唔鮮。麵包蟹蟹膏冇味。甜品得個樣,雪糕試左好幾隻味,得港式奶茶叫做好少少。生果、Ham 、魚生都唔錯。小Tips: 同Friend 溝通好拎咩食物,每次拎淺嚐嘅份量。

既然今次以泰菜為主打,首先就講佢啦。
有泰式燒烤、木瓜沙律、芒果糯米飯、泰國麵食等等……

老實講,真係好一般,串燒嘅肉類肉質OK,魷魚唔爽口。

芒果係新鮮嘅,糯米飯勁難食,特別係佢個椰漿。

炸物正正常常。

冷盤海鮮: 龍蝦同熟蝦蝦肉唔彈牙,亦唔鮮。
麵包蟹蟹膏冇味。

甜品得個樣,雪糕試左好幾隻味,得港式奶茶叫做好少少。

生果、Ham 、魚生都唔錯。

幸運地被抽中,可以免費去Hyatt centric既2日1夜連早午餐!😚佢地既中午自助餐都幾多野食,雖然冇我最鐘意既鵝肝龍蝦,但食物都新鮮同埋多樣化,性價比都幾高! 有幾款食物想重點推介,等大家可以重點食D好食既野,唔洗曬QUOTA。 🙊 凍蝦:唔會太凍,有時雪太凍會好硬同好似食緊冰咁,肉質係爽既,幾新鮮。 三文魚:我試左2轉,一次肥D,一次瘦D,兩款都幾好,解凍得好冇雪味,魚味都幾重 豬肉燒賣:我去親自助餐,都會試燒賣,呢間豬肉比牛肉燒賣好食,唔會成舊肥豬肉,又唔會鞋,幾好。 燒豬腩肉:幾好食,佢配香茅香草一齊燒,又有D脂肪,口感不錯,但未必舊舊好食LOL,揀下/ 撞下手神。 🤪菠蘿:想講佢細粒既菠蘿幾好食,幾甜,可以配D燒肉食,解下膩。 燒清魚:唔會太乾,佢配左個汁上去,幾好。 香茅雞球:佢用左D葉包住,勁入味,雞又滑! 荔枝香茅梳打:好飲!🙂甜品都唔錯,佢格仔餅係牛角包質地,好食!雪糕好多款味,出色!🫠

燒清魚:唔會太乾,佢配左個汁上去,幾好。
香茅雞球:佢用左D葉包住,勁入味,雞又滑!
荔枝香茅梳打:好飲!🙂

2022-06-27
  • 冷盤
  • 刺身、壽司
2022-06-28 1863 瀏覽
估唔到酒店會升級我哋食晚餐 之前聽同事講過 選擇多又好味yeahhh❣️冷盤開邊龍蝦🦞麵包蟹🦀大蝦🦐青口 蜆 最方便一定係龍蝦 大大隻方便食唔會整污糟手 一碟最多放3件 一嚟食個3 4 round 打底回本靠呢度❣️開胃菜前菜常見嘅巴馬火腿 酸青瓜 🥒醃青瓜 酸橄欖🫒蕃茄應有盡有 味道不過不失 不過可以開定個胃轉頭可以再試多啲正嘢❣️芝士芝士種類都唔少 空口就咁食的話好鹹 好彩隔離有啲梅同麵包中和下 夾住食❣️泰式串燒因為今期做緊泰式主題 豬肉串 燒雞串 魷魚圈 腸仔 雞粒 一應俱全 如果唔點醬食有啲偏乾 不過好入味好香❣️燒豬脾仔即叫即切嘅服務 味道有啲似平時啲燒豬手 加埋個燒汁啱好 唔會話鞋口 一時控制唔到食咗兩份❣️泰式烤魚有少少冬陰功嘅feel 不過切開啲魚皮入邊有啲乾 味道就好濃香 又唔會好似冬陰功湯咁重香料 如果多番少少汁會好啲❣️泰式魚餅同平時喺九龍城食嗰啲冇分別 好正宗 咬落好大魚味 唔會死鹹 鍾意食嘅可以食多少少❣️gelato 估唔到任食都有Gelato 入口即溶嘅感覺 仲要低卡過平時雪糕 真係食多多都冇所謂❣️甜品一個二
估唔到酒店會升級我哋食晚餐 之前聽同事講過 選擇多又好味

❣️泰式烤魚

❣️泰式魚餅

❣️gelato

❣️甜品
一個二個都好靚好好味 食到尾聲已經勁飽 淨係試咗圖中兩款 蛋糕好軟熟 無花果蛋糕好新奇 酸酸甜甜食落唔會濟

2022-06-23
2022-06-22 1655 瀏覽
訂左staycation 連晚餐自助餐既package 唔期待有貴野 好野食 淨係expect 係正常水平既食物 由其係當我同男朋友都唔食海鮮既時候但係見到個熟食勁少選擇 都算味道好一般 都算最大問題係 佢熱都唔熱呀呀呀冬蔭公好鹹 金邊粉冇味 西冷冇牛味 香茅梳打冇氣唯一可取既係菠蘿炒飯同長通粉 不過都係凍服務方面 冇人收碟….要自己執sad然後甜品普通冇特別 啲雪糕既口味好普通冇特別 不過佢最普通既雲尼拿都唔好食呢次仲要係生日飯黎 男朋友表示寧願食大排檔
訂左staycation 連晚餐自助餐既package

唯一可取既係菠蘿炒飯同長通粉 不過都係凍

服務方面 冇人收碟….要自己執sad

呢次仲要係生日飯黎 男朋友表示寧願食大排檔
2022-06-19 2275 瀏覽
還有差唔多2星期左右就休息完開工,7月的媽咪提早十幾日開刀,應該7月初就開工,呢幾日又約人出去食嘢,今日約咗舊同事去北角一間酒店午餐,喺同我補足生日,所以搵咗呢度,幾年前嚟過一次好抵食,午餐都有長腳蟹,舊年本來都諗住嚟但最後都無,可能太耐無嚟又記錯之前食過幾次果間,從未試過咗失敗,去錯另一間好彩同事到咗,點知果間你呢個人再問先知去錯就立即通知同事食住等,再搭一個站去北角,點知又出錯口諗住A同B 好近就再搵行到去炮台山,最後行返落北角B去搵返A原來好遠又再分A到A3,再睇Google 話A2都喺錯,正確喺A搞到差唔多一點先到,坐低講咗一陣去攞嘢食,超級多人喺做旅行團,同事都好唔開心比人閙,她喜歡無咁多人,之前她有嚟過無咁多人所以搵返呢度,點知坐落就後悔,果啲人可能趕時間攞湯又攞食物一大堆好似未食過嘢,而家好少有咁場面,那人轉彎碰到我同事而湯整到枱啲人,那人可能識話唔緊要但碰撞的那個人還大聲好惡喺咁閙我同事,而家啲人都好差,我呢2日都上綱睇食評,講到好差都有心理準備,我同事都話差咗無咩特別嘢食,種類喺好似好多,因為遲咗成個鐘比較趕食咗啲嘢繼續傾好快2點半,工作人員就話要清枱,咁都出去攞埋咖啡同雪糕之後就離去,真係麻麻3百幾蚊午餐就真係唔抵食,同事都話下次要再搵過間
蘑菇湯
海鮮冷盤只有蝦同青