2023-10-05 376 瀏覽
同朋友去左北角食buffet❤️食物種類都算多,岩小朋友一齊去,因為有個corner係有玩具比小朋友玩😆長腳蟹同麵包蟹都好食👍🏻三文魚肥美,刺身蝦都好鮮甜,比較多凍食,熱食選擇不多,有雞,叉燒,蒸魚,扇貝,但食物都算充足甜品都多選擇, 有蛋糕,布甸,撻,雪糕,甜品整睇唔錯,唔係太甜
2023-10-04 330 瀏覽
✨生活需要儀式感 🚢 靚靚酒店自助餐 💕我同家姐間唔中都會食個自助餐🥰 今次又嚟到北角Hyatt Centric嘅The Farmhouse,呢度嘅主食同甜品都選擇豐富,包你滿載而歸🤤! The Farmhouse喺Hyatt Centric西座二樓,可以望到開揚嘅維港嘅景色,仲分成室內、室外座位,可以享受住日光食好嘢,真係人生一大樂事👒😚而取餐區就分咗兩大區域,主要以冷熱區分🤭 我哋首先食咗一round前菜冷盤、海鮮、刺身,再去食熟食,最後再食甜品🍮,食盡全部款式😆😆!🍣 冷盤必食魚生! 刺身可以任叫,食幾多都得! 有三文魚、鯛魚、吞拿魚,我最愛三文魚,超肥美🥰! 另外當然有沙律🥗、麵包🥖同海鮮🦞喇🤤🥘 熱食熟食選擇超多! 由港式嘅雲吞粉麵🥟;中式嘅叉燒、海南雞🐥;泰式嘅咖喱、烤餅🍛;到西式嘅牛扒、烤火腿🍖⋯應有盡有!🍨 甜品相信大家都見過呢度嘅雪糕轉盤,超多雪糕口味,令人目不暇給呀😍🍦 但其實呢度仲有超多甜品款式! 蛋糕、撻、鯛魚燒、麵包布丁、水果⋯超多款🤩!!
✨生活需要儀式感 🚢 靚靚酒店自助餐 💕

🍣 冷盤

🥘 熱食

🍨 甜品
呢間buffet實在係一試成主顧🤭!因為佢都算係近年食過令我覺得好味嘅頭幾名🏆~呢度嘅熱食款式多,各種嘅咖喱同薄餅薄脆🥘,味道都好好~如果胃口夠大,佢嘅即炒意粉都好好食🍝~仲有即燒雞翼🐔,翠玉瓜之類~另外亦有魚蛋,餃子粉麵🍜~熱食當中,佢個三文魚扒係最好食🐟,肉質嫩滑~另一大亮點就係甜品部🍰,有我成日都念念不忘嘅聖安度蛋糕😍😍😍!佢係酥皮底,加上咗有云呢拿味嘅吉士,個頂係一粒泡芙,上面再有焦糖🍯~呢個甜品認真無得輸👍👍👍!可惜太多嘢食,本身想食多個都食唔落...另外個朱古力蛋糕都超濃郁🍫,仲有個焙茶卷蛋都好香🍵~今次嚟啲甜品又轉晒款,令我都幾驚喜~不過重中之重,絕對係佢個轉轉雪糕櫃🍦~咁多款雪糕,真係應該留啲時間試多幾款⏳~今次試咗上次食唔到嘅椰子味🥥,同埋冧酒提子🍇~兩款味道都好,但冧酒提子正啲~佢嘅海鮮冷盤唔算多,我覺得係最大失色位😔~海鮮方面只有大蝦🦐,青口同翡翠螺🦪,如果有埋蟹腳就好🦀~另外刺身方面好似只有三定四款,有三文魚吞拿魚同鯛魚,唔算好吸引~後面就係一啲appetizer,有各款芝士🧀,沙律之類🥗~呢間buffet正到我自己一條友都要去食~因為唔想掛住同人傾偈浪費咗時間
呢間buffet實在係一試成主顧🤭!
因為佢都算係近年食過令我覺得好味嘅頭幾名🏆~

呢度嘅熱食款式多,各種嘅咖喱同薄餅薄脆🥘,味道都好好~
熱食

如果胃口夠大,佢嘅即炒意粉都好好食🍝~
仲有即燒雞翼🐔,翠玉瓜之類~
熱食

另外亦有魚蛋,餃子粉麵🍜~
熱食

熱食當中,佢個三文魚扒係最好食🐟,肉質嫩滑~

甜品

呢個甜品認真無得輸👍👍👍!
聖安度蛋糕

可惜太多嘢食,本身想食多個都食唔落...
甜品

另外個朱古力蛋糕都超濃郁🍫,仲有個焙茶卷蛋都好香🍵~
今次嚟啲甜品又轉晒款,令我都幾驚喜~
甜品

不過重中之重,絕對係佢個轉轉雪糕櫃🍦~

咁多款雪糕,真係應該留啲時間試多幾款⏳~
今次試咗上次食唔到嘅椰子味🥥,同埋冧酒提子🍇~
兩款味道都好,但冧酒提子正啲~
水果

佢嘅海鮮冷盤唔算多,我覺得係最大失色位😔~
海鮮方面只有大蝦🦐,青口同翡翠螺🦪,如果有埋蟹腳就好🦀~
冷盤

後面就係一啲appetizer,有各款芝士🧀,沙律之類🥗~
芝士拼盤
柚子沙律

呢間buffet正到我自己一條友都要去食~
因為唔想掛住同人傾偈浪費咗時間食少咗😂😂~
喺Klook訂,原本連埋加一363💳~
但因為之前訂嘢同埋評論儲落嘅回贈金,同埋其他回贈~
最終250左右埋單,超級抵🤑!
我喺呢度訂buffet嘅👉 https://bit.ly/3EZ2xo2
2023-09-21
聖安度蛋糕
水果
冷盤
芝士拼盤
柚子沙律
  • 三文魚
之前去過位於北角既香港維港凱悅尚萃酒店食自助晚餐覺得唔錯😚,特別係佢地勁豐富既甜品區同旋轉雪糕櫃都令K覺得印象深刻😝最近見佢地升級左自助晚餐迎接夏季,所以又帶左屋企人去食自助晚餐🤗一開始既凍海鮮區已經好吸睛🤤有爆哂膏既麵包蟹🦀海蝦、冰鎮鱈場蟹腳、螺、青口同蜆!沙律前菜、芝士🧀同Cold cuts🍖區一樣有好多種類🤤厚切刺身色澤晶螢、味道又鮮甜🥰星期五至日、公眾假期及其前夕仲會有油甘魚刺身同阿根廷紅蝦刺身!熱食區方面,有即切既烤安格斯黑牛西冷同香橙醬蜜糖烤豬鞍🐷而且仲有bbq區,有羊架、豬鞍、蔬菜類等等!各國美食一樣有,有印度菜(各式咖喱、香料烤雞等)、西餐、中餐(咕嚕肉、炒烏冬、麻辣蓮藕片等)等,各有特色~另外,愛好海鮮既大家唔好錯過奶油芝士焗龍蝦、龍蝦濃湯、烤虎蝦同鑊炒龍蝦🦞威靈頓牛柳配黑松露汁外酥內嫩(留意返部分菜式係星期五至日、公眾假期及其前夕供應😝)當然要留肚食埋佢地咁豐富既甜品啦!旋轉雪糕係必食,唔單止望落靚,口味都夠哂特別!有芝士蛋糕、tiramisu、薑撞奶等~件裝蛋糕一樣又靚又好味~必食特色既聖安娜蛋糕、仲有泡芙、伯爵茶麻糬卷蛋、鯛魚燒,樣樣試一件都大滿足😍😍🌟 價目資

🌟 價目資料
時間:每日 – 下午 6:00 至晚上 10:00
價錢:星期一至四 成人 HK$688 | 長者 HK$488 | 小童 $344*
星期五至日、公眾假期及其前夕 成人 HK$768 | 長者 HK$538 | 小童 HK$384*
2023-09-20 491 瀏覽
星期日嚟到The Farmhouse咖啡廳食dinner buffet🍽️補祝生日🎂呢個dinner buffet嘅供應時間由晚上6:00-10:00,食足4個鐘😍每人仲會送一份奶油芝士焗龍蝦,龍蝦肉質彈牙😋另一款必食嘅喺酥皮威靈頓牛肉🥩酥皮香口😍牛肉肉質鮮嫩😋唔會韌,刺身質素都唔錯,串燒區嘅羊架同豬頸肉係必食,醃料好夠味,肉質有少少juicy,唔會好乾😍甜品區🍰都有唔少選擇,甜品水準正常發揮,Gelato🍨就有12款口味😍花多眼亂🤩
2023-09-17
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 烤肉、串燒
  • 雪糕
2023-09-19 377 瀏覽
A buffet party means that there will be only one meal on that day🤫 The Farmhouse at @hyattcentrichongkong offers a summer buffet with diverse options like grilled tiger prawns, made-to-order seafood pasta and laksa noodle soup! The dessert section is a highlight, with over 10 flavors of ice cream and freshly made taiyaki😋.北角凱悅尚萃酒店The Farmhouse咖啡廳推出全新夏季自助美食及兒童玩樂區,啱哂一家大細去~ 食物方面選擇幾多,有烤虎蝦、帶子蒸粉絲、即製叻沙湯麵、海鮮意粉等等,星期日至日晚餐時段仲會有法式焗龍蝦同威靈頓牛扒配黑松露👅 另一個主攻位一定係甜品,單單雪糕已經有過十款選擇,配埋即製鯛魚燒超級滿足✨
今次再次來staycation,套票連自助晚餐及60分鐘自助早餐都只係人均$800,性價比很高自助晚餐分2個時段,第一輪為5:30-7:30,第二輪為8:00-10:00,由於夜晚仲有另外節目我哋就選擇咗第一輪。星期五第一輪時間到一開始不太多人,冷盤熟食都可以直接拎不用等大概6點左右開始人多幾乎坐滿。冷盤及熱食的區分別在餐廳2邊,按慣例當然首輪主攻冷盤海鮮。蟹腳、龍蝦和青口都係我最愛,青口味道鮮甜,蟹腳肉質緊實,另外螺肉大隻厚實十分有咬口。由於有太多選擇,第二轉就轉一轉口味選擇熟食熟食區有不同扒類、希臘串燒、中式點心、港式燒味及粉麵,泰式小食及意大利粉等,一次過滿足唔同嘅願望。我就當然想要全部都試一試燒味一點也不馬虎,豉油雞鹹香十足,雞肉嫩滑,叉燒帶有陣陣蜜糖甜味。點心也十分出色,搭配辣椒醬一流串燒風味十足,不過略有小小嚡作為結尾又點可以少了甜品?甜品以法式甜品為主,更有前幾年日式大熱水玄信餅,當然要每款過嚟一點另外就是小朋友最愛嘅雪糕,佢哋嘅雪糕十分不錯,奶香十足,更有一個大型自動旋轉雪糕盆勁吸睛2小時已十分足夠,食得十分滿足。餐廳職員refill和收盤子的速度也很快,不用擔心會取不

串燒風味十足,不過略有小小嚡

作為結尾又點可以少了甜品甜品以法式甜品為主,更有前幾年日式大熱水玄信餅,當然要每款過嚟一點
2小時已十分足夠,食得十分滿足。

餐廳職員refill和收盤子的速度也很快,不用擔心會取不了心儀食物或盤子堆疊。正好適逢訂嘅時候仲有額外推廣會送一瓶白酒,十分滿足的一餐

第二朝瞓飽再落去食個自助早餐,簡直不要太完美

2023-09-04 432 瀏覽
在 the farmhouse 網站預約下午茶 tea set,$688兩位 正價+10% 服務費 (8月前有7折),9月份有新折扣推出。食下午茶前可以享用3小時酒店游泳池。泳池下午12點開始至3點,2名成人可帶1位5歲以下小孩進入泳池。我們中午12點,先去餐廳提供預約no,取酒店匙卡(就可以乘電梯拍卡上23樓露天泳池游水),同層有男女更衣室(好方便)。先食~頂2層甜品草苺撻(好香士多啤梨味,偏甜)💗💗💗💗朱古力泡芙(內層有白蘭地朱古力醬)💗💗💗💗椰子芒果杯(味道酸酸甜甜)💗💗💗💗開心果軟芝士蛋糕(蛋糕好鬆軟)💗💗💗最後先食底下個層鹹點鵝肝凍撻💓💓💓龍蝦包💗💗💗和牛迷你漢堡💗💗💗蕃茄莎莎牛油果撻💗💗💗即制可麗餅即制梳乎里班㦸即制绵花糖有少少糖果,水果粒,腰果粒(自助夾)除左3層下午茶架仲有鬆餅配有3款醬有旋轉雪糕櫃鹹點8月有7折(+10%服務費)整體自助區(不算多選擇)勝~即制服務有禮環境好舒適惠顧下午茶餐,免費3小時停車場(北角匯)可享用無邊際泳池+下午茶time set5歲以下free(重點) 推介指數~~~
食下午茶前可以享用3小時酒店游泳池。

下午茶3層架

先食~頂2層甜品
草苺撻(好香士多啤梨味,偏甜)💗💗💗💗
朱古力泡芙(內層有白蘭地朱古力醬)💗💗💗💗

即制可麗餅,梳乎里,绵花糖

即制可麗餅

即制梳乎里班㦸

即制绵花糖

有少少糖果,水果粒,腰果粒(自助夾)
除左3層下午茶架
仲有鬆餅
配有3款醬

鬆餅

有旋轉雪糕櫃

旋轉雪糕櫃

9款雪糕

鹹點

8月有7折(+10%服務費)

整體自助區(不算多選擇)勝~即制

服務有禮

環境好舒適

惠顧下午茶餐,免費3小時停車場(北角匯)
可享用無邊際泳池+下午茶time set
5歲以下free(重點)

推介指數~~~

下午茶3層架
即制可麗餅,梳乎里,绵花糖
旋轉雪糕櫃
9款雪糕
8月同家姐食咗The Farmhouse海鮮主題自助餐,buffet做緊送每人一份原隻奶油芝士焗龍蝦😍當日去有7折優惠,人均$482 (成日做唔同優惠要上官網check)不過有啲限定款式例如: 阿根廷紅蝦、龍蝦刺身、酥皮威靈頓牛肉、特級肋眼牛扒只會係週末供應,都係週末去抵食啲🧡.餐廳仲整個Kids area俾小朋友玩,都幾貼心❣️.🔻海鮮區6款海鮮:蟹腳、麵包蟹、青口、鮮蝦、蜆同翡翠螺❥麵包蟹係今次MVP🧡蟹膏甘香又軟身🦀蟹腳鮮嫩;不過青口唔新鮮,唔推薦❌❥每人一份嘅原隻奶油芝士焗龍蝦🦞雖然比較細隻,但肉質夠彈牙,發揮正常.🔻刺身/壽司區4款刺身:三文魚、吞拿魚、油甘魚、希靈魚款式唔多,但質素幾高✨柔軟肥美,可以食多幾片回本✨.🔻前菜/沙律區芝士有4款🧀️,brie cheese同blue cheese都軟滑香濃另外3款火腿都夠鹹香,仲有一款parama ham配清新無花果沙律.🔻熱葷區有齊中式、東南亞同印度菜式 ❥帶子蒸粉絲:keep住俾人轉眼就拎晒,食完成餐都試唔到🥺❥海南雞飯:雞肉嫩滑,不過啲飯有啲生🍚!❥炒龍蝦:炒得夠香,肉質又唔乾🦞❥自家製千層麵:雖然唔正宗,不過芝士味好重,唔錯
餐廳仲整個Kids area俾小朋友玩,都幾貼心❣️
🔻海鮮區
6款海鮮:蟹腳、麵包蟹、青口、鮮蝦、蜆同翡翠螺
❥麵包蟹係今次MVP🧡蟹膏甘香又軟身🦀
蟹腳鮮嫩;不過青口唔新鮮,唔推薦❌
🔻刺身/壽司
4款刺身:三文魚、吞拿魚、油甘魚、希靈魚
款式唔多,但質素幾高✨柔軟肥美,可以食多幾片回本✨
🔻前菜/沙律區
🔻熱葷區
有齊中式、東南亞同印度菜式
❥帶子蒸粉絲:keep住俾人轉眼就拎晒,食完成餐都試唔到🥺
❥海南雞飯:雞肉嫩滑,不過啲飯有啲生🍚!
❥炒龍蝦:炒得夠香,肉質又唔乾🦞
❥自家製千層麵:雖然唔正宗,不過芝士味好重,唔錯🍝
❥印度羊肉飯:好重香料味,幾好食,不過羊肉較硬
❥燒味:紅腸、叉燒、燒腩仔同燒雞都做得唔錯
❥BBQ肉類:牛扒、豬鞍、羊架、豬頸肉、羊肉腸
牛肉粉嫩加上香草外殼夠鹹香🥩;豬鞍唔嚡幾好食🐖;羊架過熟、羊肉腸口感好粉,呢2款唔推薦❌
🔻甜品
有蛋糕、mousse cake、泡芙、馬德蓮、果仁撻等等
水準都算唔錯,仲有即做嘅牛角包窩夫🧇
仲有9款Gelato任食🍨,不過味道都唔算好有驚喜
夏日下午茶🫖➕任食🔗項目➕頂層無邊際泳池🏊‍♀️Pass玩得又食得嘅酒店下午茶☕️,仲有3小時享用酒店頂樓無邊際♾️️泳池,一邊暢游一邊飽覽維港靚景,仲可以瘋狂打卡📸 另外仲有乾蒸及濕蒸房,浴房設備齊全🤩 重頭戲夏日下午茶🫖由3:30 開始🔛🌟梳乎里班戟🥞、可麗餅雪糕筒🍦、雪糕、綿花糖🍭都是任食的🥰 梳乎里班戟、可麗餅雪糕筒、綿花糖也是即場製作!雪糕🍦口味勁多,仲有多款配料,新鮮生果🫐🍇都有!下午茶由三層架呈上🩷甜點有粉紅少女心草莓撻🍓、香濃幼滑陣陣酒香的朱古力泡芙、夏日情懷的椰子芒果杯、及開心果軟芝士蛋糕🧡鹹點就有酸甜濃郁得法式鵝肝凍撻、cutie 💕迷你龍蝦包🦞、清新酥脆的蕃茄莎莎牛油果撻🥑、及啖啖肉的和牛漢堡配黑蒜蛋黃醬🍔💛杏仁鬆餅配三款醬,包括蜜餞菠蘿🍍、雜莓醬🍓、及凝脂奶油飲品可選茶、或咖啡,亦可加$38 飲滿有夏日氣息🫧的Summer Spritz Chandon🍊

夏日下午茶🫖➕任食🔗項目➕頂層無邊際泳池🏊‍♀️Pass

夏日下午茶

重頭戲夏日下午茶🫖由3:30 開始🔛
🌟梳乎里班戟🥞、可麗餅雪糕筒🍦、雪糕、綿花糖🍭都是任食的🥰
梳乎里班戟
綿花糖

下午茶由三層架呈上
朱古力泡芙
草莓撻
開心果軟芝士蛋糕
蕃茄莎莎牛油果撻

和牛漢堡配黑蒜蛋黃醬

💛杏仁鬆餅配三款醬,包括蜜餞菠蘿🍍、雜莓醬🍓、及凝脂奶油
杏仁鬆餅

和牛漢堡配黑蒜蛋黃醬
杏仁鬆餅
summer spritz
2023-08-25 585 瀏覽
上個月係KlooK 見到有酒店Buffet 做優惠, 我就買左北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店既買二送二自助餐(晚餐)訂左尋晚同屋企人食,酒店好快有專人係wtapps confirm booking,我就順便request 左要準備一張high chair比我小朋友,前一晚再有wtapps提醒,好貼心.我地6點15分到餐廳, 唔算太多人, 已經有人開始食緊,餐廳空間好大, 唔會好迫, 而且以深木色作為主調, 落地玻璃窗可以遠眺維港既景色,可以一路食一路欣賞夜景,岩晒一家人或者情侶黎撐下擡腳.之後好快已經坐滿晒人,相當有氣氛.食物方面有好多款選擇,芝士焗龍蝦,煎羊架,煎牛扒,中式有各款燒味,粉面, 炒菜,蒸魚,鼓油雞, 大蝦,就連咖哩雞, 咖哩牛都可以配飯, 面或者薯仔.睇到花多眼亂如果想飲碗湯既都有中式既老黃瓜豬骨湯或者西式既龍蝦湯, 實有一款滿足到你要求.我就最最最欣賞佢個煎羊架, 羊架煎得兩邊都好平均,色澤光滑見到本身既羊脂溶係表面, 好香羊肉味又唔會帶有羶,我食左3轉丫.魚生方面, 有三文魚,油甘魚,吞拿魚, 八爪魚,同雕魚,我試左三文魚,油甘魚同, 八爪魚,全部都好新鮮同肥美,

魚生方面, 有三文魚,油甘魚,吞拿魚, 八爪魚,同雕魚,我試左三文魚,油甘魚同, 八爪魚,全部都好新鮮同肥美,冷盤區有面包蟹, 長腳蟹,青口同蝦, 我本人就比教懶得剪, 但我屋企人就大讚個長腳蟹,同面包蟹, 佢地都清盤左幾次丫…

我最主攻反而係甜品區同沙律區,單係雪糕都已經有8-9款味比你揀,樣樣都想試, 蛋糕細細件,可以一次過試晒咁多樣丫嗎, 我覺得呢點好好, 我就食晒咁多款, 最鍾意係cheese cake 同熱情果mousse cake同St Honore.想講佢地甜品好得我心,甜度岩岩好, 食到熱情果既果酸,又有奶油既香滑, 好新爽,令人忍唔住一啖接一啖咁食, 所以當晚我食左3-4件,雖然好想再食, 但要留返d quota 食雪糕.
生果方面,已經切好左既有菠蘿,蜜瓜同西瓜, 都有原隻橙, 青蘋果,紅蘋果,雪梨同暮蓮,水果清甜多汁,可以一解頭先食左咁多肉肉既油膩感,隨離凍櫃原來重有ham, cheese 同冷盤前餐前小食走溜眼, 激死.

個個店員都好好服務,經常主動清理餐碟,想重要一提, 佢地有一個kids Zone 係餐廳入面,當小朋友食飽悶悶地既時候就可以帶佢地去放下電玩下, 入面有幾個圖書架, 小帳棚,有畫板同筆, 大細公仔, 小朋友既檯同椅子, 又有積木同玩具車等等,我女係果度同其他小朋友玩得好開心,要真心比個Like.

本身我地用餐時間係由6點食到8點, 屋企人以為2個鍾夠晒時間食啦, 點知個個都食到唔肯走,到最後我地食到8點45分先捨得離開,其間都無職員趕我地走,買二送二黎講, 為返一個人都係380蚊, 我就覺呢個食物質素,環境同服務黎講,呢個價錢真係相當超值啦.大人小朋友都滿足咁離開.
2023-08-22 676 瀏覽
見OpenRice訂枱有75折就同朋友黎試下老實講75折後都唔可以話係好平,2個人埋單都要1200左右,但我真係諗唔到一個人都要成600蚊一餐係要受餐廳staff氣的熟食bar切肉個師父講野態度晦氣都算,sushi bar個阿姐直接勁惡咁鬧我做咩唔快啲遞個碟比佢放!!我第一次黎點知你會細碟上定直接放落個客隻碟?!真係駛唔駛咁惡??我完全無諗過咁高級嘅酒店buffet服務態度仲差過茶記食物種類亦無想像中多,而且味道真係一般尤其係熟食認真麻麻,好似個魚柳真係一夾起就散食入口仲要冇咩味,蒸龍蝦亦食唔出龍蝦味烤肉明明應該係keep住燒的,拎到返去一入口涷冰冰好似放左好耐咁,保溫真係做得太差最好食就每位限拎一隻的芝士焗龍蝦,幸好甜品選擇多味道都算好,但綜合成晚嘅體驗真係唔會再幫襯!!仲有一點係超唔明點解我張枱用完嘅碟堆左成5-6隻一疊都冇人收… 仲要我張枱根本就係waiter入機做野個位旁邊!!
見OpenRice訂枱有75折就同朋友黎試下
我完全無諗過咁高級嘅酒店buffet服務態度仲差過茶記

食物種類亦無想像中多,而且味道真係一般
2023-08-20 521 瀏覽
上月到訪位於北角的酒店下午茶餐 夏日優惠仲可以到酒店游泳池免費游泳3小時再去食tea😘非常豐富有三層架包括 🔺4款甜點/4款鹹點/杏仁鬆餅4件 🔺現場有即點即製(無限供應) ~可麗餅雪糕筒 ~梳乎里班戟 ~即製棉花糖 ~雪糕、醬料及配料 🔺旋轉雪糕多款選擇😘服務態度非常好👍🏻離開前職員還為我們準備外帶飯盒,非常貼心啊😍😍
非常豐富有三層架包括
🔺4款甜點/4款鹹點/杏仁鬆餅4件
🔺現場有即點即製(無限供應)
~可麗餅雪糕筒
~梳乎里班戟
~即製棉花糖
~雪糕、醬料及配料
🔺旋轉雪糕多款選擇😘
2023-07-30
今次嚟到香港維港凱悅尚萃酒店staycation,包咗兩餐自助餐,午餐好食啲,早餐就普通,個人覺得好一般,冇咩好食,都冇咩係好難食,普通咁啦🤣🍴自助早餐 一至五 $248位 另收加一 (4/10)有沙律麵包冷盤,熟食有蛋/粉麵/班戟/咖哩飯。沙律菜都係新鮮嘅,不過都係得生菜同羽衣甘藍,醬汁嘅選擇都唔多,生果就有西瓜蜜瓜菠蘿!熟食有各式嘅蛋,煎蛋炒蛋奄列班尼迪蛋都有,是在奄列同埋班尼狄蛋,奄列麻麻哋,芝士係用芝士粉😂😂班尼狄蛋都OK嘅。腸仔紅煙肉炒蘑菇比較鹹,班戟都係好乾身,蕃茄正常。🍴自助午餐 一至五 $378位 另收加一 (6/10)沙律冷盤醃製嘅火腿啥落尾腸都係比較鹹,蔬菜有三款,種類唔多。魚生真係唔得,吞拿魚非常腥,鯛魚一般,三文魚正常,切得太厚身,非常難咬。熟食有羊架牛扒,千層麵炒蔬菜,羊架非常嫩滑,一啲都唔會有羊嘅臊味,牛扒都OK嘅,不過唔會鞋口,千層麵炒蔬菜都正正常常!叉燒燒肉就同普通買到嘅一樣,冇乜特別,甜品本來都有啲期待,12隻味嘅雪糕真係好吸引,食落去就普通啦,冇出邊食嘅Gelato咁好食,芝士蛋糕都係普通,蛋糕嘅款式都唔算多。推薦指數: 5.5/10早餐就唔使講啦,

🍴自助早餐 一至五 $248位 另收加一 (4/10)
有沙律麵包冷盤,熟食有蛋/粉麵/班戟/咖哩飯。

沙律

熟食

🍴自助午餐 一至五 $378位 另收加一 (6/10)

沙律冷盤
醃製嘅火腿啥落尾腸都係比較鹹,蔬菜有三款,種類唔多。

魚生

熟食

推薦指數: 5.5/10
早餐就唔使講啦,冇乜好食,午餐嘅話就普普通通,熟食會好少少,魚生唔得,甜品都唔特別好食,唔會推薦。
1K
2023-08-14 440 瀏覽
The Farmhouse咖啡廳推出 <夏日下午茶+3小時泳池通行證>,中午十二點在infinity pool暢泳,令人涼浸浸。下午茶搜羅鮮果主題的甜品,三層架盛載著別緻的美點,配上Chandon 氣泡酒,可以跟好姊妹度過愉快午後時光,坐在玻璃窗旁,輕嘆汽酒,為我們掀開仲夏之旅。甜點✨杏仁鬆餅丨蜜餞菠蘿、雜莓醬、凝脂奶油✨草莓撻|香草忌廉、草莓、草莓果凍✨朱古力泡芙 |朱古力忌廉、白蘭地朱古力醬✨椰子芒果杯|薑汁芒果蜜餞、椰子醬泡沫、熱情果汁✨開心果軟芝士蛋糕| 紅桑子醬、忌廉芝士咬開草莓撻,質感清脆,內裡填滿幼滑的忌廉,加上酸甜的草莓,清新味蕾。芒果杯層次分明,感受到芒果的蜜甜,加上輕盈椰香泡沫,令人甜絲絲。芝士蛋糕綿軟,滑溜慕絲,充滿開心果香氣,碰上淡雅芝士味,及雜莓果肉,❤️香濃吸引。泡芙內裡忌廉柔滑,啖啖盡是蜜甜朱古力,甜入心扉鹹點✨法式鵝肝凍撻丨鵝肝涷、熱情果醬丶可可碎粒✨龍蝦包丨芒果、青檸汁、羅勒、蛋黃醬✨蕃茄莎莎牛油果撻✨和牛漢堡配黑蒜蛋黃醬最愛香噴噴龍蝦包,中央夾滿龍蝦肉,大口咬下去,龍蝦肉彈牙鮮味,濃濃的蛋黃醬香,惹味吸引,漢堡麵包皮鬆化,帶牛油香,牛肉

甜點
✨杏仁鬆餅丨蜜餞菠蘿、雜莓醬、凝脂奶油
✨草莓撻|香草忌廉、草莓、草莓果凍
✨朱古力泡芙 |朱古力忌廉、白蘭地朱古力醬
✨椰子芒果杯|薑汁芒果蜜餞、椰子醬泡沫、熱情果汁
✨開心果軟芝士蛋糕| 紅桑子醬、忌廉芝士

鹹點
✨法式鵝肝凍撻丨鵝肝涷、熱情果醬丶可可碎粒
✨龍蝦包丨芒果、青檸汁、羅勒、蛋黃醬
✨蕃茄莎莎牛油果撻
✨和牛漢堡配黑蒜蛋黃醬
最愛香噴噴龍蝦包,中央夾滿龍蝦肉,大口咬下去,龍蝦肉彈牙鮮味,濃濃的蛋黃醬香,惹味吸引,漢堡麵包皮鬆化,帶牛油香,牛肉漢字juicy,被半溶芝士包裹著,沁出油潤肉汁,令人食指大動! 鵝肝醬凍撻,配上細膩豐腴的鵝肝,油香滿佈,沾上香甜的熱情果醬,啖啖誘惑。

即點即製(無限供應)
❤️可麗餅雪糕筒
❤️梳乎里班戟
❤️即製棉花糖
❤️雪糕、醬料及配料
這裡是甜品控的天堂,多款甜點即點即製,滿足甜品胃。綿彈的梳乎厘,飄來誘人蛋香,在香稠楓糖醬翻滾,蓬鬆軟綿,再配上一球芒果雪葩,啖啖香甜蜜意。

粉色夢幻的棉花糖,充滿兒時的回憶,繽紛甜美,滋味窩心。還有多款雪糕,香滑椰子雪糕,蜜甜柔順,再吃一口脆筒,十分窩心。
Summer Spritz I Chandon、橙、迷迭香 (另加$38)
甜品配上氣泡酒,是優雅的享受,Chandon濃度不高,入口洋溢橙味甘香,呷一口清新芳香,令人陶醉於甜蜜時光。
下午茶