之前睇過社交平台見唔少人share過嘅The farmhouse 已經覺得正!!難得平日有假期又成功book到佢地lunch buffet 超期待12點去到已經有好多人排隊準備入去整個入座arrangement flow都好smooth又唔混亂The framehouse 環境好開掦 高樓底再配落地大玻璃望住個維港海景無得輸自助區整齊唔會亂 refill速度都好快由凍盤區到熟食至甜品區嘅款式都唔少冷盤區海鮮雖然無龍蝦或蟹 但海鮮都好新鮮鮮甜Cod cut款式都幾多而且配搭芝士及沙律清新開胃刺身區嘅壽司同刺新都同樣新鮮熟食區推薦燒牛肉及菠蘿烤雞燒牛肉好嫩香 牛味濃郁烤雞肉質同樣嫩 外層充滿菠蘿香相當清新同時亦有各國美食 例如中式燒味。印度咖喱薄餅。西式美食等等甜品區每次食自助餐最期待嘅區域之一一入去嘅時候已經被佢地自家製嘅旋轉gelato雪糕櫃吸引住自家製嘅gelato口味好多又特別𖠗Gelato入口香滑綿密又濃郁其他甜品都同樣出色 絕對滿足到甜品控嘅我
12點去到已經有好多人排隊準備入去
熟食區
推薦燒牛肉及菠蘿烤雞
燒牛肉好嫩香 牛味濃郁
烤雞肉質同樣嫩 外層充滿菠蘿香相當清新
同時亦有各國美食 例如中式燒味。印度咖喱薄餅。西式美食等等
甜品
  • Gelato
  • 甜品
  • 熱食
2023-11-13 309 瀏覽
Hyatt Centric最近聯乘 PAUL & JOE 推出「花漾秋色下午茶」🍁看~是PAUL& JOE最signature的可愛貓咪啊🐱💕 三層高的精緻鹹甜美點🧁厚厚的鬆餅🥮還有無限即叫即製的窩夫🧇和雪糕🍧隨tea set 還附上PAUL &JOE 秋季美妝禮物套裝呢🪞🍦這裡雪糕口味超級超級多💛薑撞奶口味特色又地道 一定要試啊🥪鹹點 煙三文魚卷香酥填鴨刈包龍蝦沙律餡餅烤雜菜三文治🍰甜點卡巴度斯蘋果撻番石榴乳酪手袋蛋糕 抹茶紅桑子金磚蛋糕椰子紅桑子杯🔥無限即叫即製 (法式紅酒煮車厘子、牛角酥窩夫、可麗餅雪糕筒、雪糕)

三層高的精緻鹹甜美點🧁厚厚的鬆餅🥮

卡巴度斯蘋果撻
番石榴乳酪手袋蛋糕
抹茶紅桑子金磚蛋糕
椰子紅桑子杯

𝖧𝗒𝖺𝗍𝗍 𝖢𝖾𝗇𝗍𝗋𝗂𝖼聯乘𝖯𝖠𝖴𝖫 & 𝖩𝖮𝖤推出花漾秋色下午茶🧁3層𝖳𝖾𝖺 𝗌𝖾𝗍包咗4 鹹點4甜 仲有任食𝖼𝗋𝗈𝖿𝖿𝗅𝖾🥐、可麗餅雪糕筒🥞同𝗀𝖾𝗅𝖺𝗍𝗈🍨 另外可以享用3個頂樓無邊際泳池✨💙 𝖳𝖾𝖺 𝗌𝖾𝗍仲會送𝖯𝖠𝖴𝖫 & 𝖩𝖮𝖤秋季美妝禮物套裝🥰 .🌸花漾秋色下午茶 ($688/2人用) 鹹點唔錯👍🏻 甜點大部份酸酸甜甜唔易膩🧁 特別係煙三文魚卷,配搭檸檬忌廉芝士同魚籽 鹹香之餘入口軟綿綿️好好食😍 🥪烤雜菜三文治意想唔到入口軟滑好清新🌿 加入橙皮嘅橙花鬆餅🥞食落鬆化唔會乾爭爭 點埋個柚子醬都幾香 即叫即製嘅任食甜品都係加分位🌟 牛角酥窩夫🥐可麗餅雪糕筒🍨仲可以任加配料 𝖦𝖾𝗅𝖺𝗍𝗈有12齊款口味🍧 個𝗌𝖾𝗍都好多野食,飽到上頂 .扣分位係個香酥填鴨刈包🦆,醬汁唔夠番石榴乳酪手袋蛋糕都冇特色,可以𝗌𝗄𝗂𝗉 ………..……….. ………..……….. ………..……….. ………..… ♦️橙花鬆餅 .♦️鹹點 ❥煙三文魚卷 ❥香酥填鴨刈包 ❥龍蝦沙律餡餅 ❥烤雜菜三文治 .♦️甜點 ❥卡巴度斯蘋果撻 ❥番石榴乳酪手袋蛋糕❥抹茶紅桑子金磚蛋糕 ❥椰子紅桑子杯 .♦️任食即叫即

3層𝖳𝖾𝖺 𝗌𝖾𝗍包咗4 鹹點4甜
仲有任食𝖼𝗋𝗈𝖿𝖿𝗅𝖾🥐、可麗餅雪糕筒🥞同𝗀𝖾𝗅𝖺𝗍𝗈🍨
另外可以享用3個頂樓無邊際泳池✨💙
𝖳𝖾𝖺 𝗌𝖾𝗍仲會送𝖯𝖠𝖴𝖫 & 𝖩𝖮𝖤秋季美妝禮物套裝🥰

🌸花漾秋色下午茶 ($688/2人用)
鹹點唔錯👍🏻 甜點大部份酸酸甜甜唔易膩🧁
特別係煙三文魚卷,配搭檸檬忌廉芝士同魚籽
鹹香之餘入口軟綿綿️好好食😍
🥪烤雜菜三文治意想唔到入口軟滑好清新🌿
加入橙皮嘅橙花鬆餅🥞食落鬆化唔會乾爭爭
點埋個柚子醬都幾香
即叫即製嘅任食甜品都係加分位🌟
牛角酥窩夫🥐可麗餅雪糕筒🍨仲可以任加配料
𝖦𝖾𝗅𝖺𝗍𝗈有12齊款口味🍧
個𝗌𝖾𝗍都好多野食,飽到上頂
扣分位係個香酥填鴨刈包🦆,醬汁唔夠
♦️鹹點
❥番石榴乳酪手袋蛋糕
❥抹茶紅桑子金磚蛋糕
❥椰子紅桑子杯
♦️任食即叫即製甜品
❥法式紅酒煮車厘子、牛角酥窩夫、可麗餅雪糕筒 ❥𝖦𝖾𝗅𝖺𝗍𝗈
位於北角既香港維港凱悅尚萃酒店既The Farmhouse咖啡廳 全新推出海陸薈萃主題自助餐 當日平日dinner buffet都好爆場 可以由6點食到10點🤤冰鎮海鮮包括麵包蟹 長腳蟹 青口等等 星期五至日更加有波士頓龍蝦供應 即切刺身質素都唔錯 三文魚就比較油香豐腴~熟食最特別莫過於牛肉龍蝦海陸漢堡! 每人可以憑票換一份 大大啖龍蝦肉 加埋漢堡扒同芝士好滿足 如果再juicy點就更加正😋 烤烤區有西冷牛扒同豬鞍 最中意佢個燒羊架 羊肉香同香料味道都好豐富又唔會韌 次次一出爐就好快搶曬 仲有其他中西菜式美食 例如XO醬粉絲蒸扇貝 白酒煮青口 日式天婦羅拉麵等等 整體質素平均唔算特別驚喜甜品區接近大門口有個巨型旋轉雪糕櫃 有十幾款唔同口味自家製gelato 有冧酒提士 芝士蛋糕味等等另外有多款精緻甜品 整體相對上幾出色 特別係朱古力類既蛋糕夠曬濃郁🥰

近排天氣開始涼涼哋,感受到秋天氣息!維港凱悅尚萃酒店最近聯乘 PAUL & JOE推出咗全新「花漾秋色下午茶」,融入最Signature嘅花卉同貓咪元素,So cute! 惠顧兩位用下午茶會獲贈PAUL & JOE 秋季美妝禮物套裝,仲可以免費使用酒店頂樓嘅無邊際泳池🍁• 花漾秋色下午茶 $688/2位鹹點包括煙三文魚卷、香酥填鴨刈包,、龍蝦沙律餡餅、烤雜菜三文治;刈包印上可愛貓咪圖案,中間夾住鴨肉及甜麵醬🫶🏻甜點則包括番石榴乳酪手袋蛋糕、抹茶紅桑子金磚蛋糕、卡巴度斯蘋果撻、椰子紅桑子杯,賣相精緻~另外仲有橙花鬆餅😗我最鍾意嘅係佢哋即叫即製甜品Corner,全部都係無限任食!必食牛角酥窩夫同可麗餅雪糕筒,窩夫麵團鬆軟有層次,可以配埋自家Gelato,選擇幾多元化,口味都有誠意💕• 貓在花園裡 $38以橙汁、椰奶、小豆蔻及濃縮伯爵茶調製而成~• 秋花 $38以橙汁、南薑、青檸、羅勒、奶油泡沫調製,味道清新😙

• 花漾秋色下午茶 $688/2位

• 貓在花園裡 $38
以橙汁、椰奶、小豆蔻及濃縮伯爵茶調製而成~

• 秋花 $38
以橙汁、南薑、青檸、羅勒、奶油泡沫調製,味道清新😙
2023-10-31 440 瀏覽
今年我選擇左同謙謙去香港維港凱悅尚萃酒店的 The Farmhouse 咖啡廳到食 lunch buffet 慶祝生日,我 book 枱時已經講左謙謙生日,他們說可以準時小cake 真好👍一進餐廳已經比佢出名的轉轉雪櫃櫃吸引了, 有十二種口味選擇😍😍😍謙謙心心眼望實,已經講好食完其他主食後就食邊幾款口味的雪糕。 雪糕旁邊係水果和甜品區,個Churros好脆我好喜歡仲可以加糖漿或朱古力醬💪。海鮮方面呢到有青口、海蝦、蜆和螺,日式野就有刺身壽司和冷麵, 我地都排隊拎左幾款刺身,三文魚豐腴肥美。有4款唔同口味沙律,亦有4款沙律菜,醬汁又有多款口味,可以好多配搭。我就緊係整返盤Chloe 口味啦即係大什錦呀😆😆😆😆。中式區都好多小菜肉食仲有雲吞麵,我就保健養生一下,拎左個老火湯飲係花生眉豆煲雞腳,材料十足飲落香濃, 飲完湯見有叉燒和海南雞,就整返個迷你油飯食下🤭🤭🤭謙謙鍾意食凍肉和芝士,所以都拎左一盤,芝士又幾香濃喎!其實呢到仲有好多美食,但我地太易飽,所以未能每樣都品嚐,只能量力而為。食完幾款甜品後, 我開始去拎茶包沖茶,呢到幾款西茶包都好香, 飲左幾款,最愛薄荷茶,飲落清新又可以解油膩。重

謙謙鍾意食凍肉和芝士,所以都拎左一盤,芝士又幾香濃喎!

重點來了有位靚仔哥哥拎出 mini birthday cake 🎂 過來送比謙謙仲要幫我地影即影即有超開心呢❤️

同阿女食生日飯,係open rice搵左好多間睇,睇完食評,覺得呢間都好似幾好,仲要話有威靈頓牛食,諗住阿女想試,所以最後揀咗呢間食。但去到左望右望都唔見有威靈頓牛食,非常失望。海鮮唔太多,熟食普通,蒸扇貝一直都唔見有再出,感覺出得一次,之後就一直都係炒蟹,但炒蟹就感覺係將頭頭尾尾炒埋一碟無肉食。西班牙飯啲蜆有沙,完全食唔到。種類唔多,唔會覺得係貴精不貴多嘅感覺,冇一款食物會令人覺得特別出色深刻。甜品種類反而比較多少少,可以接受。整體感覺唔係好值得。
但去到左望右望都唔見有威靈頓牛食,非常失望。

甜品種類反而比較多少少,可以接受。

整體感覺唔係好值得。
2023-10-27
召喚各位熱愛食海鮮🦞嘅朋友!位於 #香港維港凱悅尚萃酒店 內嘅The Farmhouse咖啡廳,近日推出以海陸薈萃主題嘅自助餐,各位海鮮控🦞不容錯過!📍【The Farmhouse咖啡廳】🌟全新🌟海陸薈萃主題自助餐🦞 ⭕️星期一至四 6-10pm💰$708⭕️星期五至日 6-10pm💰$788*酒店住客尊享八五折優惠餐廳主要劃分為海鮮區、刺身區、沙律區、熟食區、甜品區等,而且種類繁多,令人目不暇給😍一入門口就比一盤~1米x1米🦞嘅龍蝦海鮮飯震懾到😱 係🙋🏻‍♂️見過最大盤嘅飯,要2個壯男師傅一齊先拎得起!面層放上豐富海鮮:龍蝦🦞、蟹鉗🦀、青口、墨魚🦑、蜆等,畫面極壯觀!炒飯入味,索盡海鮮嘅精華,一試難忘😋餐廳另一端係熱葷區,入場時職員會派一張🍔牛肉龍蝦漢堡兌換劵,職員即場烹調,睇住芝士係漢堡上面慢慢溶掉,之後放上龍蝦🦞層次極豐富,好想即刻放入口!熱葷區有其他菜式:一般自助餐有「必備」嘅🥩烤西冷牛扒,烤豬鞍、白酒煮青口等,特別嘅係有較多芝士菜式🧀️,芝士控不容錯過🙆🏻‍♀️旋轉雪糕櫃係另一個必食位!大約10 款出眾口味意式 Gelato,🙆🏻‍♀️挑選咗最愛嘅提子冧酒🍹、芝士蛋糕🍰,口感軟滑~幾時都

⭕️星期一至四 6-10pm💰$708
⭕️星期五至日 6-10pm💰$788
*酒店住客尊享八五折優惠

幾時都話食甜品有第二個胃😂!甜品區種類同樣極多!即使食到捧住個肚,💁🏻‍♀️都堅持每款要試試🙊比較少見嘅:西班牙油條、瑪德蓮,🙆🏻‍♀️都食到舔舔脷😋

___________________________
性價比:🌟🌟🌟🌟
食物質素:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
位置:🌟🌟🌟🌟
2023-10-13
2023-10-21 368 瀏覽
自助餐用餐區設計有點奇怪,冷熱盤分別分開了兩個距離很遠的角落。但餐廳環境舒適,食物質素不錯,款式也多。熟食的選擇神奇地燒味和河粉之類佔了一個部分,但我對冷盤甜品比較有興趣,而且海鮮有波龍,結果我對味道和種類也非常滿意。雪糕味道有3-4種,更多的話就更好。進入餐廳的時候門口有威靈頓牛排的 counter,雖然不是完全新鮮即制,但拿了一份後發現溫度和味道都有驚喜,可惜坐了大概不到一小時這個counter就消失了,要過了很久再到用餐時間後段才再在熱食區出現,有點奇怪。整體在同區比較,算是挺不錯的自助餐體驗。

整體在同區比較,算是挺不錯的自助餐體驗。
  • 甜品
  • 雪糕
  • 冷盤
  • 凍海鮮
  • 波士頓龍蝦
北角維港凱悅尚萃酒店自助餐十月份換上海陸薈萃主題,而家預訂仲有限時優惠🍴最高有6折/75折‼️對住靚海景食足4小時,人均5XX真喺超值呀🔥。餐廳內更設有Kids Club兒童遊樂區,攜同毛孩嘅客人亦可在戶外平台用餐,啱晒一家大細同毛孩慶祝🐶~·海鮮自助晚餐最受歡迎嘅海鮮款式都唔少,當中包括青口、蜆、翡翠螺、蝦、麵包蟹、鱈埸蟹腳,五至日仲有提供波士頓龍蝦🦞。酒店全晚不斷refill,保證食得過癮👍🏻·刺身港人至愛嘅刺身質素亦都唔錯,有三文魚、油甘魚、甜蝦、八爪魚,假日仲會提供大粒鮮甜帶子同黃鰭吞拿魚🐟·熱葷+烤肉食肉獸最愛嘅烤肉區就有提供烤西冷牛扒同香橙醬蜜糖烤豬鞍,另外仲有燒羊架、豬頸肉、雞翼,夠晒惹味🔥其他熱盤亦都好吸引例如有粵式燒味、上湯炒龍蝦、辣子雞、黑椒牛柳條,燴豬肉丸佐墨魚、白酒煮青口等等另外仲有一系列印度咖喱美食🇮🇳·三大必食主打*當中即叫即製嘅豚骨拉麵配蝦天婦羅🍤有別於平時自助餐大家食到嘅粉麵,換上濃厚豚骨湯加香脆天婦羅,一定要留肚食返碗🍜!*另外週末晚餐時段先會有嘅西斑牙海鮮炒飯,非常大盤賣相好吸引🥘,當中材料有Sobrasada香腸、龍蝦、小墨魚和青口炮製而成,米飯濕潤

·海鮮

·刺身

·熱葷+烤肉

·三大必食主打

*另外週末晚餐時段先會有嘅西斑牙海鮮炒飯,非常大盤賣相好吸引🥘,當中材料有Sobrasada香腸、龍蝦、小墨魚和青口炮製而成,米飯濕潤唔會太乾身入口好豐富!

*入座後每人會有一張兌換美食卡,可以換取一個海陸漢堡🍔,餡料包括牛肉漢堡扒同蒜蓉牛油龍蝦加上大量芝士,入口肉汁滿溢啖啖龍蝦肉係一個非常Juice嘅漢堡🤤

·甜品

單單一個雪糕旋轉櫃已經非常吸引當晚就有8款口味,另外仲有其他多款精美蛋糕/生果🍮,當中比較特別嘅有西班牙油條沾滿沙糖入口非常酥脆,配埋朱古力或焦糖醬夠晒邪惡😈
*.+゜𝐇𝐲𝐚𝐭𝐭 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐢𝐜*最近𝙃𝙮𝙖𝙩𝙩 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙞𝙘與 𝙋𝘼𝙐𝙇 & 𝙅𝙊𝙀聯乘推出了花漾秋色下午茶凡惠顧兩位用下午茶套餐每位客人可分別獲贈一份𝙋𝘼𝙐𝙇 & 𝙅𝙊𝙀 秋季美妝禮物(*贈品數量有限,送完即止*)每款茶點都很精緻- ̗̀( ˶'ᵕ'˶) ̖́-除了融合品牌獨特的花卉外某幾款上還印有貓貓圖案 超cute ! 喜歡𝙋𝘼𝙐𝙇 & 𝙅𝙊𝙀 的朋友千萬不要錯過啊~當中最喜歡的是鹹點 - 香酥填鴨刈包𖤐ˊ˗香酥填鴨、大蔥和芫荽配上香橙海鮮醬 鮮而不膩另外下午茶還包括了無限量供應的法式紅酒煮車厘子、牛角酥窩夫、可麗餅配雪糕(窩夫和可麗餅都是即叫即做的♡₊⁺)以及3小時泳池通行證( ᐛ )可以上去頂樓無邊際泳池先打下卡再吃tea啊✦.*ꕀ下午茶日期:即日至2023年11月30日泳池通行證開放時間:中午12時至下午3時下午茶供應時間:下午3時30分至5時 *另收加一服務費‎ ◡̎ ✿ ғʟᴏʀᴀʟs ғᴏʀ ғᴀʟʟ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ ғᴏʀ ᴛᴡᴏ $ ⁶⁸⁸ʰᵏᵈ‣ 橙花鬆餅‣ 卡巴度斯蘋果撻‣ 椰子紅桑子杯‣ 抹茶紅桑子金磚蛋糕‣ 番石榴乳酪手袋蛋糕‣ 煙三文魚卷‣ 香
*.+゜

𝐇𝐲𝐚𝐭𝐭 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐢𝐜

凡惠顧兩位用下午茶套餐
每款茶點都很精緻- ̗̀( ˶'ᵕ'˶) ̖́-
除了融合品牌獨特的花卉外
某幾款上還印有貓貓圖案 超cute !
喜歡𝙋𝘼𝙐𝙇 & 𝙅𝙊𝙀 的朋友千萬不要錯過啊~
當中最喜歡的是鹹點 - 香酥填鴨刈包𖤐ˊ˗
香酥填鴨、大蔥和芫荽配上香橙海鮮醬 鮮而不膩

(窩夫和可麗餅都是即叫即做的♡₊⁺)
以及3小時泳池通行證( ᐛ )
可以上去頂樓無邊際泳池先打下卡再吃tea啊✦.*

‣ 香酥填鴨刈包
‣ 烤雜菜三文治
‣ 龍蝦沙律餡餅
自選茶或 Centric Blend 咖啡

✿ 貓在花園裡 $ ³⁸ʰᵏᵈ | 橙汁、椰奶、小豆蔻及濃縮伯爵茶

✿ 秋花 $ ³⁸ʰᵏᵈ | 橙汁、南薑、青檸、羅勒、奶油泡沫

𓂃 𓈒𓏸❁⃘

⌫ The Farmhouse 咖啡廳 (北角)
北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓
2023-10-14 478 瀏覽
今日中午訂2位中午自助餐,見有6折,就試吓,地方唔算寬,環境都算好嘈,凍魚生四款。見多人排隊,沒有去取,海鮮選擇唔多也普普通通,所以沒有取,沙律選擇唔多,試咗小小菜類,汽水咖啡,可以任取,呢樣好好,熱食選擇不太多,如果中午有長蟹腳,就更加好,熱食有西冷,其他野還可以,湯有二款,南瓜湯,中式例湯,燒味海南雞去得好快,行三轉先拿到,甜品就覺得好好味,選擇都算多,整體經驗也唔錯對得住呢個價錢,服務也可以,收碟好快手。
凍食選擇唔多
熱食選擇正常
西冷好味
甜品好味
2023-10-06
3 分鐘 (堂食)
對於選擇困難症的我吃自助餐無疑是我最佳的選擇🙃除免卻了我選擇吃什麼的煩惱還可以滿足到同行者的要求一舉兩得🤣🤣🤣🤣今天來到北角Hyatt centric The Farmhouse咖啡廳享用午餐自助餐這𥚃環境十分舒適 而且空間十分大特色自助美食有即點即制海鮮意粉又有其他招牌美饌包括有機沙拉吧、冰鎮海鮮及即切刺身、冷盤、明爐燒味、港式面檔、一系列中式、印度、西式美饌💕冷盤前菜區有海鮮及刺身壽司區🍣前菜區還有凱撒沙律🥗芝士🧀️另外還有冷盤小食和麵包💕熟食區熟食區有燒味、車仔面檔、點心和地中海美食,而燒味有專人切,特別叉燒肥瘦適中而車仔面檔之雲呑面更是我的至愛💕雪糕區雪糕全部都系自家制🍦每天都有不同的甜品和多款雪糕口味及配料還有我最愛的冧酒提子雪糕🍨😍😍吃得十分滿足😋😋😋💕飲品有自家制冰檸茶,味道都幾不錯,還有咖啡機供食客自行調配而這裡除有自助美食區室內更設有小孩玩樂專區🎠戶外位置還可以帶寵物內進🐶下次一定要帶我的🐶來

對於選擇困難症的我

今天來到北角Hyatt centric
The Farmhouse咖啡廳享用午餐自助餐
這𥚃環境十分舒適 而且空間十分大
特色自助美食有即點即制海鮮意粉
又有其他招牌美饌包括有機沙拉吧、
冰鎮海鮮及即切刺身、冷盤、
明爐燒味、港式面檔、一系列中式、
印度、西式美饌

每天都有不同的甜品和多款雪糕口味及配料
還有我最愛的冧酒提子雪糕🍨
😍😍吃得十分滿足😋😋😋

💕飲品
有自家制冰檸茶,味道都幾不錯,還有咖啡機供食客自行調配

而這裡除有自助美食區
室內更設有小孩玩樂專區🎠
戶外位置還可以帶寵物內進🐶
下次一定要帶我的🐶來

2023-10-05 376 瀏覽
同朋友去左北角食buffet❤️食物種類都算多,岩小朋友一齊去,因為有個corner係有玩具比小朋友玩😆長腳蟹同麵包蟹都好食👍🏻三文魚肥美,刺身蝦都好鮮甜,比較多凍食,熱食選擇不多,有雞,叉燒,蒸魚,扇貝,但食物都算充足甜品都多選擇, 有蛋糕,布甸,撻,雪糕,甜品整睇唔錯,唔係太甜
2023-10-04 330 瀏覽
✨生活需要儀式感 🚢 靚靚酒店自助餐 💕我同家姐間唔中都會食個自助餐🥰 今次又嚟到北角Hyatt Centric嘅The Farmhouse,呢度嘅主食同甜品都選擇豐富,包你滿載而歸🤤! The Farmhouse喺Hyatt Centric西座二樓,可以望到開揚嘅維港嘅景色,仲分成室內、室外座位,可以享受住日光食好嘢,真係人生一大樂事👒😚而取餐區就分咗兩大區域,主要以冷熱區分🤭 我哋首先食咗一round前菜冷盤、海鮮、刺身,再去食熟食,最後再食甜品🍮,食盡全部款式😆😆!🍣 冷盤必食魚生! 刺身可以任叫,食幾多都得! 有三文魚、鯛魚、吞拿魚,我最愛三文魚,超肥美🥰! 另外當然有沙律🥗、麵包🥖同海鮮🦞喇🤤🥘 熱食熟食選擇超多! 由港式嘅雲吞粉麵🥟;中式嘅叉燒、海南雞🐥;泰式嘅咖喱、烤餅🍛;到西式嘅牛扒、烤火腿🍖⋯應有盡有!🍨 甜品相信大家都見過呢度嘅雪糕轉盤,超多雪糕口味,令人目不暇給呀😍🍦 但其實呢度仲有超多甜品款式! 蛋糕、撻、鯛魚燒、麵包布丁、水果⋯超多款🤩!!
✨生活需要儀式感 🚢 靚靚酒店自助餐 💕

🍣 冷盤