2023-09-21
之前去過位於北角既香港維港凱悅尚萃酒店食自助晚餐覺得唔錯😚,特別係佢地勁豐富既甜品區同旋轉雪糕櫃都令K覺得印象深刻😝最近見佢地升級左自助晚餐迎接夏季,所以又帶左屋企人去食自助晚餐🤗一開始既凍海鮮區已經好吸睛🤤有爆哂膏既麵包蟹🦀海蝦、冰鎮鱈場蟹腳、螺、青口同蜆!沙律前菜、芝士🧀同Cold cuts🍖區一樣有好多種類🤤厚切刺身色澤晶螢、味道又鮮甜🥰星期五至日、公眾假期及其前夕仲會有油甘魚刺身同阿根廷紅蝦刺身!熱食區方面,有即切既烤安格斯黑牛西冷同香橙醬蜜糖烤豬鞍🐷而且仲有bbq區,有羊架、豬鞍、蔬菜類等等!各國美食一樣有,有印度菜(各式咖喱、香料烤雞等)、西餐、中餐(咕嚕肉、炒烏冬、麻辣蓮藕片等)等,各有特色~另外,愛好海鮮既大家唔好錯過奶油芝士焗龍蝦、龍蝦濃湯、烤虎蝦同鑊炒龍蝦🦞威靈頓牛柳配黑松露汁外酥內嫩(留意返部分菜式係星期五至日、公眾假期及其前夕供應😝)當然要留肚食埋佢地咁豐富既甜品啦!旋轉雪糕係必食,唔單止望落靚,口味都夠哂特別!有芝士蛋糕、tiramisu、薑撞奶等~件裝蛋糕一樣又靚又好味~必食特色既聖安娜蛋糕、仲有泡芙、伯爵茶麻糬卷蛋、鯛魚燒,樣樣試一件都大滿足😍😍🌟 價目資
🌟 價目資料
時間:每日 – 下午 6:00 至晚上 10:00
價錢:星期一至四 成人 HK$688 | 長者 HK$488 | 小童 $344*
星期五至日、公眾假期及其前夕 成人 HK$768 | 長者 HK$538 | 小童 HK$384*