2023-03-14 48 瀏覽
呢間真係bookmark左好耐!身邊朋友都大推~搞到成日都心思思好想試🤣 今次難得經過見到,點都要買支豆漿黎試下啦🙌🏻 一去到已經見到條長龍~證明真係好受歡迎🫶🏻.可惜食飽無耐~個胃只夠塞一支豆乳~諗左好耐揀左至愛嘅抹茶系列~要左抹茶紅豆小丸子($48)🍡用一個易位罐裝住,抹茶同豆乳味比例平衝岩岩好~豆味濃郁唔會太甜👏🏻同紅豆係絕配~小丸子都好煙韌,唯一缺點係用粗飲管比較難啜啲小丸子🥹最後食唔到就丟左好浪費🥹
2023-03-14 124 瀏覽
𝗦𝗢𝗬𝗺𝗮𝗿𝘁 𝗯𝘆豆乳狂人🥛波波每次去荃灣,除咗會去南豐中心睇吓有冇平靚正筍貨之外,都會沿住天橋行過嚟海之戀商場嘅Donki Shopping🛍每次路過呢間SOYmart,都會見到一條長長嘅人龍喺度排隊;不過我今次見店內嘅人流唔算多就決定入去坐低慢慢歎~💛💛💛💛💛鮮芋泥豆乳🥛($32)一場嚟到,梗係要試吓最馳名嘅鮮芋泥豆乳啦~每啖都飲到質地Creamy嘅鮮芋泥➕️豆味濃郁嘅豆乳,飲晒成樽就已經覺得有飽肚嘅感覺⚠️溫馨提示:飲用前記得先用飲管搞勻⚠️超強芝士醬木棉豆腐🧀($38)外形小巧的骰,而且表面灑上少許七味粉作調味嘅木棉豆腐外脆內軟,非常惹味;不過「超強芝士醬」嘅味道比我想像中淡,而且質地有啲稀我覺得唔需要點醬都已經好好食😅💛💛💛💛💛
𝗦𝗢𝗬𝗺𝗮𝗿𝘁 𝗯𝘆豆乳狂人🥛

💛💛💛💛💛

鮮芋泥豆乳🥛($32)
一場嚟到,梗係要試吓最馳名嘅鮮芋泥豆乳啦~

⚠️溫馨提示:飲用前記得先用飲管搞勻⚠️

超強芝士醬木棉豆腐🧀($38)

我覺得唔需要點醬都已經好好食😅

💛💛💛💛💛
超強芝士醬木棉豆腐
2023-03-14 68 瀏覽
一向好鍾意飲豆漿,由屋企行去河畔花園都係十五分鐘左右,所以去試佢哋嘅芝麻豆漿同埋粢飯。黑白芝麻濃豆漿,真係好濃郁,好重芝麻味亦都好重豆味,好似飲糊仔,我幾鍾意,但未必個個可以接受咁厚身嘅質地。粢飯不過不失,糯米煮得有啲太淋唔係粒粒分明,咬落去好「立」口,油炸鬼夠脆,肉鬆同菜脯有啲太多,所以感覺有啲乾,分量幾大,絕對可以當一餐飯,夠飽。整體感覺可以,會想試吓佢哋其他嘅豆製甜品,應該唔會差。有心同有心機嘅小店,值得支持。
4 分鐘 (堂食)
$70 (早餐)
  • 狂人粢飯
  • 黑白芝麻濃豆乳
由細到大都好鍾意食豆腐、豆漿同腐竹等豆製品,真係點整都咁好食 🤓 成日經過 SOYmart都見到好好生意,早排去睇毒舌大狀 (好推薦!睇到熱血沸騰!❤️‍🔥) 仲有成個鐘先入場坐低慢慢歎,舖頭雖然都幾多人,但係位置闊落又可以望住窗外嘅花花草草,下午茶嚟坐吓都幾舒服,嘢食都幾唔錯無令我失望 🫰🏻❀ 薑汁蕃薯小丸子豆花|$38平時最喜愛黃澄澄的蕃薯糖水,轉季又濕又凍更加要多吃薑,所以叫咗呢個冬日暖薯系列糖水 🧡 蕃薯帶有自然香甜,煮至綿密而不散,剛剛好的口感 🍠 加入薑汁微微辛辣,驅寒又暖胃,白玉丸子煙煙韌韌,就算影相浸咗陣都唔會變粉,配埋幼滑豆花更加正~🍡❀ 鮮芋泥豆乳|$32第一吓拎到有少少嚇親,芋泥會唔會畀得太多!😳 樽入面有三分之一都係淡紫色嘅芋泥,打得非常均勻完全無粒粒,芋泥濃稠軟滑帶有栗子香甜 💜 7.6 特濃豆乳豆香濃郁,相比起牛奶感覺仲無咁膩!調味唔會過甜飲完好滿足,留意返咁大枝都幾有飽腹感,如果食完正餐就等多陣再嚟飲啦 hahaa 😆 ❀ 吉列豬扒粢蛋飯|$45唔講唔知店內原來仲有鹹食!呢個粢飯又係超巨型,入面有豬扒、甜玉子、大量肉鬆、脆卜卜嘅油炸鬼同榨菜,層次豐富包你唔會

❀ 薑汁蕃薯小丸子豆花|$38

❀ 鮮芋泥豆乳|$32

❀ 吉列豬扒粢蛋飯|$45
唔講唔知店內原來仲有鹹食!呢個粢飯又係超巨型,入面有豬扒、甜玉子、大量肉鬆、脆卜卜嘅油炸鬼同榨菜,層次豐富包你唔會寡 😙 糯米飯偏乾但係壓得好實,唔驚跌到成身都係 👻 兩個人 Share 一個加杯嘢飲絕對夠飽,學生都唔會有負擔,好抵食 👏🏻

鹹蛋黃 Mini 豆卜

❀ 鹹蛋黃 Mini 豆卜|$38

❀ 和風七味脆皮木棉豆腐|$32
呢一刻喉嚨痛緊嘅我好懷念炸物,鹹香金沙包裹住細細粒嘅脆炸豆卜,一啖一粒幾過癮 😋 木棉豆腐口感較紮實有豆香,薄薄嘅脆皮感覺無咁熱氣,均勻灑上微辣七味粉特別惹味 ✌🏽 到底有邊個會抵抗到炸嘢嘅魅力?快啲好返好想瘋狂食熱氣嘢 😾

📍 SOYmart by 豆乳狂人
荃灣海之戀商場 2 樓 2036 號
2023-02-05
鹹蛋黃 Mini 豆卜
吉列豬扒粢蛋飯
啡熊作為豆乳同埋芋頭甜品嘅fans其實已經聽過Soymart呢個名好耐 但礙於實在太遠 所以久久未有來訪😭 今次終於趁有機會探索荃灣 嚟到海之戀商場嘅分店🥳 呢間唔淨只係外賣店 仲有好chill嘅座位可以慢慢嘆 所以吸引咗唔少人排隊🥹 啡熊好好彩搵到近窗邊嘅高枱位置 可以同朋友仔享受下陽光同睇下出面啲植物 靚景加甜品可以話係relaxing晏晝嘅配置🫶🏻-🌟-▪️薑薯之選 $48有無薑汁糖水同好!冬日嚟翻碗熱辣辣咁真係終極comfort food🥹 薑味濃郁 蕃薯都唔會有渣👌🏻 配合埋小丸子同芋圓 簡直係煙韌控(例如啡熊)既恩物🤤 前者糯米味好出 後者啲芋頭味同薯味都唔輸蝕🫶🏻 不過食完已經好飽😂▪️多芒楊枝甘露 $48芒果既份量又係好誇張 而且好甜😳 西米露都煮得啱啱好 不過加埋底既芒果椰汁就整體偏甜🤫 不過如果夏天嚟飯一碗都幾refreshing🤓▪️黑糖桃膠豆花 $32呢個價錢食到咁多桃膠真心懷疑自己係咪睇錯 個份量大到就嚟流出嚟🥹 桃膠帶有黑糖既微甜 好有咬口😙 豆花部份係超級推薦 滑溜溜 而且豆味超級濃 又唔會太甜☺️ 兩樣嘢加埋一齊係perfect match 啡熊食完大概覺得自己

-🌟-
▪️薑薯之選 $48

▪️多芒楊枝甘露 $48

▪️黑糖桃膠豆花 $32
呢個價錢食到咁多桃膠真心懷疑自己係咪睇錯 個份量大到就嚟流出嚟🥹 桃膠帶有黑糖既微甜 好有咬口😙 豆花部份係超級推薦 滑溜溜 而且豆味超級濃 又唔會太甜☺️ 兩樣嘢加埋一齊係perfect match 啡熊食完大概覺得自己皮膚好咗200%🫶🏻

▪️鮮芋泥豆乳 $32
係啡熊嚟呢度嘅重點😚 豆乳豆味香濃 質感都好厚 最重要係唔係好甜 100分🥹 加上底嘅芋泥超級綿密 亦都唔係話好膠嗰種芋頭味 兩者撈埋一齊真係大滿足 不過又一樣飲完就飽晒了😅

▪️仙草豆乳$28
朋友仔話想試下呢個combination🤣 仙草比較挺身 少似涼粉嘅質地 唔算好甜 整體不過不失咁啦🙊

-🌟-
豆乳狂人無論係甜品定係飲品定係小食都好 都係屬於比較飽肚嘅類型🤣 所以建議大家唔好好似我哋咁眼闊肚窄 最後尾要打包走😵‍💫 不過整體味道都幾高質 而且性價比好高😆 值得一試喔😬
2023-02-21 109 瀏覽
我每次來到海之戀,都想念呢間超人氣豆乳店!真材實料用上乘黃豆,自家研發創新豆乳製品!店環境採用open area 風格,有一些植物做配襯,裝潢設計新穎,我更被磨黃豆製品的石磨擺設所吸引著呢!堂食享受下都好寫意!薑汁蕃薯小丸子豆花最近出了薑汁口味新品,暖意無限,配埋小丸子豆花使口感豐富。黑糖桃膠豆花 桃膠極多,感覺性價比十分高,配合豆乳豆花一樣好夾又養顏!新品榴連奶蓋豆花都是新品系列,榴連好香噴噴,食到停不到口😋SOYmart by 豆乳狂人 地址: 荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
我每次來到海之戀,都想念呢間超人氣豆乳店!

真材實料用上乘黃豆,自家研發創新豆乳製品!

薑汁蕃薯小丸子豆花
最近出了薑汁口味新品,暖意無限,配埋小丸子豆花使口感豐富。

黑糖桃膠豆花
桃膠極多,感覺性價比十分高,配合豆乳豆花一樣好夾又養顏!

新品榴連奶蓋豆花
都是新品系列,榴連好香噴噴,食到停不到口😋

SOYmart by 豆乳狂人
地址: 荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖

2023-02-17 1289 瀏覽
上次幫襯過「豆乳狂人」樂富店,個鮮芋泥豆乳真係足料又好飲,當時見到有特色粢飯食,已經好想試今日約朋友到荃灣店試下粢飯店內環境優閒舒適,係適合跟朋友聊天同放空的好地方先點餐再自取食身,店員親切有禮==========🔹牛油果鰻魚玉子粢飯 $55粢飯熱辣辣,餡料非常豐富,有油炸鬼,肉鬆,青瓜絲,玉子,鰻魚及牛油果油炸鬼香脆,肉鬆少甜帶肉香,青瓜絲新鮮;牛油果香滑;鰻魚經煎香帶焦脆感,充滿魚香飯粒烹煮時間恰到好處,軟硬及乾濕度適中整體口感及味道層次豐富推介指數:9/10==========🔹海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 $38海量的肉鬆,適量的海苔鋪在金黃的豆腐磚上豆腐外皮微脆,帶淡淡豆香;配合海苔肉鬆毫無違和感推介指數:8/10==========🔹蕨餅丸子 $45(仙草,小丸子,芋圓,特調椰奶,蕨飯及黑糖)比較少有加入蕨餅的甜品蕨餅口感介乎芋圓及仙草之間,有啫喱的感覺;分別加入黃豆粉及抹茶粉,甜度恰好三款芋圓口感煙韌,分別食到淡淡的地瓜,芋頭及紫薯味道,有驚喜仙草嫩滑,邊位帶衣糖水有不錯的椰奶香,甜度不高推介指數:9.5/10==========🔹奶蓋布丁燒仙草 $36屬較濃稠的一種飲品奶蓋的芝
今日約朋友到荃灣店試下粢飯
店內環境優閒舒適,係適合跟朋友聊天同放空的好地方
先點餐再自取食身,店員親切有禮
🔹牛油果鰻魚玉子粢飯 $55
飯粒烹煮時間恰到好處,軟硬及乾濕度適中
整體口感及味道層次豐富
🔹海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 $38
海量的肉鬆,適量的海苔鋪在金黃的豆腐磚上
豆腐外皮微脆,帶淡淡豆香;配合海苔肉鬆毫無違和感
推介指數:8/10
🔹蕨餅丸子 $45
(仙草,小丸子,芋圓,特調椰奶,蕨飯及黑糖)
比較少有加入蕨餅的甜品
仙草嫩滑,邊位帶衣
糖水有不錯的椰奶香,甜度不高
推介指數:9.5/10
🔹奶蓋布丁燒仙草 $36
屬較濃稠的一種飲品
奶蓋的芝士味道是溫厚濃郁的;豆味香濃,配合布丁及仙草味道夾得來而層次豐富;甜度適中
🔹燕麥豆乳 $26
稀稠度比奶蓋更高
燕麥及豆香均突出,各自又不搶去對方的味道
豆奶含豐富蛋白質,燕麥為高纖食物,對腸道有益
甜度接近零,感覺健康又飽肚
==========
整體用餐體驗很滿意,食材,味道及搭配均上乘及得宜;加上坐得舒服,可以慢慢享受食物,絕對值得回訪
2023-02-15
  • 蕨飯丸子
  • 奶蓋布丁燒仙草
  • 燕麥豆乳
2023-02-16 76 瀏覽
喜歡豆類製品嘅我,系一定唔會放過網上熱評嘅呢間「豆乳狂人」。佢個店面好闊,環境舒適好坐,主打豆類野食,都有粢飯同各種小食提供,無論外賣或堂食都係不錯的健康美味好選擇。牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯超滿足的份量,可以轉十六穀米,健康加分,對半切開,賣相超吸引!吉列蝦、牛油果、油炸鬼同肉鬆,勁豐富!適量嘅沙律醬,令味道更惹味。食完一份飽足全日。薑汁番薯小丸子豆花綿密滋潤的豆花,夠晒吸引,番薯口感軟冧冇渣甜滋滋。加上小丸子煙煙韌韌,絕對系值得推薦嘅甜品。黑白芝麻豆乳 無論系芝麻控還是豆乳控,千萬不要錯過呢款豆乳!佢系好似豆乳既芝麻露,又係好似芝麻糊既豆浆,口感細膩中帶有層次,實在系健康又好味!7° 特濃豆乳 (無糖) 豆味濃郁,唔食得糖既人士恩物,令更多人可以品嚐到好味嘅豆乳,營養又健康。

牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯
吉列蝦、牛油果、油炸鬼同肉鬆,勁豐富!
適量嘅沙律醬,令味道更惹味。食完一份飽足全日。

薑汁番薯小丸子豆花
綿密滋潤的豆花,夠晒吸引,番薯口感軟冧冇渣甜滋滋。
加上小丸子煙煙韌韌,絕對系值得推薦嘅甜品

黑白芝麻豆乳
無論系芝麻控還是豆乳控,千萬不要錯過呢款豆乳!
佢系好似豆乳既芝麻露,又係好似芝麻糊既豆浆,
口感細膩中帶有層次,實在系健康又好味!

7° 特濃豆乳 (無糖)

2023-02-15 106 瀏覽
芋泥桃膠小丸子 $45成日黎食但呢款都係第一次食真係好足料芋泥有成半杯咁多小丸子都好多下所以食完根本唔洗食飯一向都係叫會走甜走左先覺得岩岩好可能本身配料都有甜味桃膠今次有少少痴埋一舊咁但都可接受而小丸子真係太多食唔哂下次可能叫佢少d😂
芋泥桃膠小丸子 $45

但都可接受

而小丸子真係太多食唔哂
下次可能叫佢少d😂

2023-02-15 59 瀏覽
餐廳環境安靜 適合同朋友聚餐或休閒地想過下午茶甜品超好食 味道剛剛好 又足料 芋圓好彈牙瓷飯包裝起靚 出面有層紙再加保鮮紙 唔怕整污糟手 餡料好足 叫咗個鰻魚牛油果 加埋入邊有炸兩
餐廳環境安靜 適合同朋友聚餐或休閒地想過下午茶
甜品超好食 味道剛剛好 又足料 芋圓好彈牙
  • 牛油果鰻魚玉子粢飯
放假去咗荃灣行街,喺海之戀發現有「SOYmart by 豆乳狂人」。佢之前係沙田河畔嘅名物,但原來喺第度開咗分店,規模仲要勁大👍,有成個廠房同好多機器。荃灣店設有堂食區,座位數量都唔少,不過依然一位難求,人氣極高😳。座位唔係排列得好整齊、務求坐到最多人嗰種,反而係比較隨意,有齊普通枱、吧枱、梳化同打卡位。但由於係自助模式,所以大家食完記得要自己收拾啊🙏🏻。餐廳除咗主打豆乳飲品同甜品,亦有售賣多款小食同粢飯,所以喺度絕對可以食得飽,哈哈😛。食物即叫即整,🔥熱辣辣送上,而且又大大份。我哋要咗兩枝豆乳🥛,分別係原味6°輕豆乳($22)同燕麥豆乳($26)。店舖強調佢哋嘅出品係豆乳,而唔係豆漿;皆因同佢哋採用日本熟漿技術有關,能夠將黃豆嘅所有精華完全萃取,所以豆乳口感濃厚,即係比較杰身。大部份產品都係無糖或少糖,如果有需要,可額外向店員拎糖漿,不過我認為低糖健康正正係佢哋嘅賣點。其中一款加咗燕麥,飲落多一浸香氣同多一層口感,或許比原味易入口。超煙韌豆花($42),呢款豆腐花有凍熱可選,我要咗凍,如果夏天食定可消暑。佢所指嘅超煙韌,即包含多種Q彈配料,如珍珠、芋圓同小丸子等🍡,佢哋全部都好好嚼。
燕麥豆乳
超煙韌豆花
超煙韌豆花($42),呢款豆腐花有凍熱可選,我要咗凍,如果夏天食定可消暑。佢所指嘅超煙韌,即包含多種Q彈配料,如珍珠芋圓小丸子等🍡,佢哋全部都好好嚼。豆腐花唔似傳統荳品舖或零售盒裝嗰啲咁薄滑,不過都唔粗糙,況且荳香更濃郁。佢本身應該都無乜落糖,主要靠配料同奶蓋提升滋味。
GOLD純度鹹蛋黃MINI豆卜
GOLD純度鹹蛋黃MINI豆卜($38),雖然豆卜話係迷你,但其實只係冇打邊爐嗰啲咁巨型。小食份量好多💛,我諗豆卜有成廿幾粒。每粒均炸至金黃酥脆,感覺唔油膩,亦絕非翻炸。由於用上鹹蛋黃調味🍳,食落鹹香味濃,但唔重口味,好似零食咁。
和風七味脆皮木棉豆腐
和風七味脆皮木棉豆腐($32),我誤會咗木棉豆腐係百頁豆腐🙈,佢其實只係最普通嘅軟豆腐,即我上述講嘅盒裝豆腐質感。炸皮又薄又鬆,包裹嫩滑豆腐,再灑上七味粉,甚為香口,亦有啲似酒樓食到嘅金磚豆腐。
牛油果鰻魚玉子粢飯
牛油果鰻魚玉子粢飯($55),🍙栥飯必定係飽肚之選,糯米可轉十六穀米,營養價值更高。粢飯有四款口味揀,我要嘅呢款餡料包括牛油果🥑、鰻魚🐟、肉鬆、玉子、青瓜絲、鰻魚汁同油炸鬼等,相當豐富。粢飯好多餸,但就唔係好夠汁,所以整體偏乾身,加上係糯米,食到後段有啲滯。
總括嚟講,豆乳強人無因為擴大咗經營,而影響食物品質。佢無論食材、製作以至包裝都一絲不苟,飲品樽同甜品碗都好適合環保重用。題外話,小店仲設計咗吉祥物公仔👦🏻,好可愛。
燕麥豆乳
超煙韌豆花
GOLD純度鹹蛋黃MINI豆卜
和風七味脆皮木棉豆腐
豆乳狂人 💛Bookmark左好耐好耐⋯⋯⋯⋯⋯今日我終於試到完全無令我失望🥰🥰除左好味之外🫶🏻營養價值亦好高不但可以降低膽固醇提升大腦活力、消除疲勞促進腸道健康又通便(難怪我咁暢通😳)而且維持皮膚健康青春人都靚啲心情都好啲啦🤣😘難怪開業至今一直好評如潮喇✨溫馨提示:中醫角度 牛奶係偏濕容易引起腸道敏感、肚痾胃脹皮膚敏感、生暗瘡、誘發濕疹不妨試下轉飲豆乳🤤仲要識得揀飲無基因改造既黃豆先至係「狂人」😉⍥ 鮮芋泥豆乳 ❙ $32Wow係我最愛既澱粉質!!要先拌勻 大力吸 樽底芋泥好紮實 證明真材實料😆微甜👍🏻芋泥綿密 啖啖豆香細食既 飲完都撐到下肚我?當然仲有位😏🫶🏻⍥ 狂人粢飯 ❙ $32一直好想食佢地既粢飯🥹真係無令我失望無論肉鬆同榨菜都毫不吝嗇Omg😍油炸鬼仲keep到脆架!!粢飯又唔會好硬 稔得透心我呢個呀婆胃食完個胃都無唔舒服😋啲餡食到尾都仲有太令我滾動~~~~🥹🥹一條都夠滿足肚皮 滿足心靈💕我大愛呀!!⍥ 牛油果鰻魚玉子粢飯 ❙ $55完全無諗過粢飯可以係咁既組合😛牛油果夠軟稔滑溜 份量唔會太搶日式鰻魚好肥美 非常突出依舊食到海量榨菜、肉鬆同埋好拿好食既油炸鬼🥰
豆乳狂人 💛
Bookmark左好耐好耐⋯⋯⋯⋯⋯
今日我終於試到
完全無令我失望🥰🥰
除左好味之外
🫶🏻營養價值亦好高
不但可以降低膽固醇
提升大腦活力、消除疲勞
促進腸道健康又通便(難怪我咁暢通😳)
而且維持皮膚健康青春
人都靚啲心情都好啲啦🤣
😘難怪開業至今一直好評如潮喇

✨溫馨提示:
中醫角度 牛奶係偏濕
容易引起腸道敏感、肚痾胃脹
皮膚敏感、生暗瘡、誘發濕疹
不妨試下轉飲豆乳🤤
仲要識得揀飲無基因改造既黃豆
先至係「狂人」😉

⍥ 鮮芋泥豆乳 ❙ $32
Wow係我最愛既澱粉質!!
要先拌勻 大力吸 樽底芋泥好紮實

⍥ 狂人粢飯 ❙ $32
一直好想食佢地既粢飯
🥹真係無令我失望
無論肉鬆同榨菜都毫不吝嗇
Omg😍油炸鬼仲keep到脆架!!
粢飯又唔會好硬 稔得透心

⍥ 牛油果鰻魚玉子粢飯 ❙ $55
完全無諗過粢飯可以係咁既組合
😛牛油果夠軟稔滑溜 份量唔會太搶
日式鰻魚好肥美 非常突出
依舊食到海量榨菜、肉鬆
同埋好拿好食既油炸鬼🥰

平時去食糖水都鍾意蕃薯糖水
仲一定要夠薑先好味先夠暖!!☺️
蕃薯大大舊 煲到好稔
🤣小丸子唔洗錢咁 份量激多
甜度適中 如果再夠薑啲我會更愛!

⍥ 海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 ❙ $38
炸到金黃色既豆腐
差啲比海苔肉鬆覆蓋左🤣
一口豆腐軟綿綿
有肉鬆既加持 口感豐富左唔少
🤩呢個配搭實無死

如果可以 真係希望屋企附近開返間😭😭🙏🏻

2023-02-09
$97.5 (午餐)
  • 鮮芋泥豆乳
  • 狂人粢飯
  • 牛油果鰻魚玉子粢飯
呢間soymart 係我嘅愛店之一(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)足料又好食,重點係又健康啲!(熱)薑汁蕃薯小丸子豆花$38冬日限定嘅新品(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)薑汁唔太辣,好易入口~夾埋蕃薯、小丸子同豆花口感好豐富好飽肚( ´ ▽ ` )ノ而且食完個人暖笠笠,的確好啱冬天食!鮮芋泥豆乳$327.6豆乳焙茶$36點可以唔叫豆乳(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)之前已經飲過好多次特濃豆乳同鮮芋泥豆乳~豆味真係好出而且可以自己調較甜度,啱曬第一次try嘅人~但如果你係芋泥控就直接鮮芋泥豆乳吧(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)芋泥棉滑又唔太甜,撈埋飲很滿足!第一次試7.6豆乳焙茶,估唔到都幾夾,不過甜度有少少偏高,下次再飲可能問下有冇得少甜~多芒楊枝甘露芒果好多好足料!而且好甜唔酸!同出面唔同~食曬都唔會覺得好膩!好清新嘅感覺!

(熱)薑汁蕃薯小丸子豆花$38

鮮芋泥豆乳$32
7.6豆乳焙茶$36

多芒楊枝甘露
2023-02-09 87 瀏覽
豆乳狂人,真係最近我最愛嘅甜品店!今日收工經過買返個甜品同屋企人一齊食我最後買咗多芒楊枝甘露、薑汁蕃薯小丸子豆花、超煙韌榴槤奶蓋同Gold纯度鹹蛋黄炸脆雞多芒楊枝甘露有大大粒芒果,配上鮮芒果汁同西米,芒果又夠甜,真係好正超煙韌榴槤奶蓋榴槤味道非常濃郁,入面仲有小丸子同芋圓,所以真係超煙韌呀!媽媽就幾鍾意新推出嘅薑汁蕃薯小丸子豆花,個薑汁濃度啱啱好,唔會太辣,豆花滑溜溜再加煙靭小丸子,口感非常豐富!最後開飯之前就食埋個鹹蛋黃炸雞翼,蛋黃味真係勁香勁濃,熱辣辣食真係勁滿足
豆乳狂人,真係最近我最愛嘅甜品店!

今日收工經過買返個甜品同屋企人一齊食

朋友同我都好鍾意食豆乳製品,特登一齊收工去食😍今次呢間係荃灣西海之戀商場入面,環境闊落,可以同朋友坐低慢慢食。🔹鮮芋泥豆乳 $32飲落去芋泥同豆乳好夾,口感棉滑,豆乳味道超香濃,重點佢係唔甜,岩曬鍾意低糖嘅朋友!芋泥份量都好多,一邊飲到豆乳香濃味,一邊飲到香芋味,好滿足🥰🔹多芒小丸子 $48芒果份量好多,每粒都大大粒,食落超甜,芒果完全唔會酸!佢仲配上西米、椰奶、芒果汁、小丸子等配料,啖啖芒果肉,愈食愈開心🥳🔹吉烈豬扒栥蛋飯 $45平時都食開傳統栥飯,今次揀咗呢個特別啲嘅配搭。栥飯材料好豐富,最驚喜係個吉烈豬扒炸到好鬆脆,配上油炸鬼、玉子、肉鬆等配料,會好想一食再食😆糯米食落好軟棉棉,成個栥飯都好食!🔹狂人炸芋圓 $45平時食芋圓都係糖水為主,炸芋圓都係第一次食!佢配左3款醬料,有花生碎、煉奶同淡忌廉🥰炸芋圓咬落Q彈,好彈牙,配上醬料更夾。🔹GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38炸到金黃香脆嘅單骨雞翼,食落滿滿鹹香蛋黃味,真係好想食完再食!

🔹鮮芋泥豆乳 $32

🔹多芒小丸子 $48