2023-01-25
。吉列豬扒粢飯 ($45) - 煙韌的姿飯入面有好多材料,除了主角吉列豬扒、玉子、肉鬆、油炸鬼,仲加了榨菜、青瓜絲和沙律醬,食落滋味滿滿,青瓜絲及沙律醬亦令整體更濕潤無咁dry。 。薑汁蕃薯小丸子豆乳 ($38) - 冬日新品之一加了薑汁的豆乳蕃薯小丸子,薑汁加入豆乳味道好夾,薑汁唔會好搶,豆乳非常順滑,小丸子口感軟糯。 。奶蓋布丁燒鮮草 ($36) - 芝士奶蓋濃厚又夠滑,配上香滑豆乳、豆乳布丁和滑溜仙草啖啖滿足感。 。三色芋圓豆花 ($32) - 三色芋圓煙韌,豆花豆味濃郁又夠清甜,豆花份量好足,非常飽肚。 。酥炸雞軟骨 ($38) - 酥炸雞軟骨香口又脆口,而且份量非常多。 。地道避風塘mini豆卜 ($36) - 豆卜加入了很多炸蒜,豆卜鬆脆,味道真係好有避風塘味,份量亦多到食唔哂。 店內雪櫃還有很多7.6豆乳,豆味超級超級濃,仲好杰身,我地都買左桃膠同燕麥返去飲,少糖又好味。