Sky726

2018-08-28 289 瀏覽
星期日旺角特別多人,同朋行行下又覺得有少少攰就想去食下tea hea活下,朋友推薦sky726所以就去試下.位於大廈最頂層既餐廳個景好廣同開揚仲睇到有海景可惜當日空氣好差所以望出去灰灰白白睇得唔清.tea諗住同朋友食下甜品,menu有7款選擇作為朱古力迷既我地點左2款朱古力甜品share同2杯野飲,飲品有好多選擇有cocktail同mocktail,好多都特別調制以. Chocolate Fireball外面係一個巨型朱古力球內裏包住雲尼拿雪糕同蛋糕,再配以焦糖碎同莓類伴碟.上枱後店員會拎住白蘭地酒點左火之後淋上朱古力球上,火同酒就慢慢熱溶朱古力球.朱古力球用黑朱古力唔太甜配上甜既雲尼拿岩岩好可以中和到而再沾上白蘭地酒令味道更香醇.VanillaChocolate mousseMousse打得好輕盈相比起chocolate fireball會無咁膩而且亦唔會太甜,mousse底以曲奇碎伴碟,份量大食完一個已經好滿足Far East Highball餐廳bar特調既mocktail以菠蘿梳打加上自家製青檸syrup,檸檬同西柚果汁飲落唔會好酸帶小小香矛味感覺好清爽食完咁多甜品飲一杯做一個

Chocolate Fireball

VanillaChocolate mousse

Far East Highball
餐廳bar特調既mocktail以菠蘿梳打加上自家製青檸syrup,檸檬同西柚果汁飲落唔會好酸帶小小香矛味感覺好清爽食完咁多甜品飲一杯做一個完美完結.

Godiva Delight
分2杯上一杯放左2粒homemade黑朱古力同白朱古力冰球之後將混合左Baileys既Godiva朱古力淋上去等冰球慢慢融,飲一啖同時有2種濃郁既口感係口腔滲出烈酒同香濃既朱古力呢個完美既配搭.
下午茶
2018-08-26 4261 瀏覽
紀念日男朋友帶我去了太子726那楝大廈食西餐, 彌敦道726號的sky726, 好易記~想不到這棟高層會有間充滿氣氛的西餐廳!!6點去到人客不多,可安排在窗邊位餐廳在高層望到遠處, 餐牌選擇多, 點了一份dinner set, 經openrice訂位所以有8折, 散叫其他有9折, 用pad點2杯飲品, 都有8折~西瓜羊奶芝士沙律: 第一次食西瓜沙律, 跟沙律菜很夾, 食沙律食出juicy的感覺, 羊奶芝士一食就感覺到羊奶味~餐包是熱得燙手那種, 牛油一抹即融, 淡淡的香草味, 圓圓的, 外形有點像煎堆, 很可愛跟餐精緻小吃: 餐牌上沒有寫明是什麼, 上枱後我吃下一些才知道是吞拿魚蓉, 有點像小時侯喜歡吃的迷你罐頭吞拿魚加餅乾, 但這個是足料版本奶油蠔湯伴魚子醬:  就算外表看不出來, 嚐一口就必定知道是蠔湯! 非常濃郁的鮮蠔味!!跟餐是南瓜湯, 湯感細滑綿綿Sangria: 西班牙水果酒, 比較容易入口的cooktailCookies'N Cream: 有點像沙凍, 對比Sangria, 酒味較淡雪利酒炒西班牙辣肉腸: 這道西班牙菜這是第一次食, 多士可沾醬汁食, 醬汁味道偏酸, 辣肉

6點去到人客不多,可安排在窗邊位

跟餐精緻小吃

奶油蠔湯伴魚子醬

餐湯-南瓜湯

跟餐是南瓜湯, 湯感細滑綿綿
Sangria

Cookies'N Cream

雪利酒炒西班牙辣肉腸138
雪利酒炒西班牙辣肉腸

雪利酒炒西班牙辣肉腸: 這道西班牙菜這是第一次食, 多士可沾醬汁食, 醬汁味道偏酸, 辣肉腸不算辣, 洋蔥配上辣肉腸減少油膩感
dinner set - 香煎龍脷柳伴黑魚子牛油汁
香煎龍脷柳伴黑魚子牛油汁
香煎龍脷柳伴黑魚子牛油汁 : 龍脷柳兩邊都煎得香脆, 想不到薏米粒可以配上牛油汁成為美味的伴碟

扒波托貝洛蘑菇雜菜配香草意大利粉

扒波托貝洛蘑菇雜菜配香草意大利粉: 名字有點長, 簡單些就是大啡菇雜菜香草意粉, 大啡菇很juicy!!意粉軟硬適中, 以蔬菜為主的素菜主食, 比較健康~
Tiramisu

Tiramisu: 跟餐甜品, 非常凍涼
有酒香味
跟餐凍檸茶

跟餐凍檸茶: 要了走冰果然有走冰, 值得一讚
最後最最最值得一讚是餐廳環境一流~ 播放外語歌好有feel~

窗邊望出天空就像有一行行長長的星空, 入夜變暗後更是明顯~
想有feel環境不錯地點方便的餐廳, sky726可以考慮下
~
Tiramisu
跟餐凍檸茶
跟餐沙律
2018-08-24 229 瀏覽
The restaurant is good with nice foods at reasonable price. The lift services for this building are terrible, hot, crowded and not organized.
2018-08-20 405 瀏覽
見老公li排唔多開心,特登安排了去Sky 726飲下酒食下甜品😊以前試過嚮sky食過中午餐,感覺夜晚景色一定非常美麗,果然無令我失望,餐廳佈置令我感覺在天空之間,被滿天星星包圍住👍🏻👍🏻我地order左一杯blue Skies 同一杯Kaffir Lime Collie 杯Blue Skies 外表非常麗😍 而且非常易入口,好岩我地女士飲,清清果香👍🏻另外由於老公一向喜爱食甜品,所以就搵staff 介紹左幾款甜品,分別係朱古力心太软、雲呢拿朱古力慕絲伴焦糖榛子(個慕絲入口十分軟滑)/草莓雪芭伴醃製新鲜雜莓(酸酸甜甜,非常清新)。3款甜品都係非常高質,而當中最得喜愛嘅係心太軟,佢地係用左72%ga特濃朱古力去整,吾會太甜,可以食到濃濃嘅流心朱古力,配埋雲呢拿雪糕一冷一熱嘅呼應,真係好得😌食住飲住望住甘靚嘅景色,彷彿好似無晒煩惱,置身於天空之中,非常舒服仲要佢地Happy hour 飲品有8折同埋經OpenRice 訂位有9折✌🏻✌🏻

2018-08-13
2018-08-20 2921 瀏覽
星期六晚同朋友食完飯,佢帶我黎呢間勁有情調的sky726, 話食甜品同飲下酒喎 入到去似高格調嘅bar& restaurant我地點左3款甜品,都好好食半熟流心芝士撻$68呢個真係超級流心,佢口感唔係平時食芝士撻厚實嘅感覺,佢係好滑、比較液態。一切開就流晒啲芝士出嚟,好香芝士牛奶味,個撻皮好脆口檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪芭$85呢個一出場就即刻心心眼忍唔住係咁拎手機影相,乾冰的輕煙效果勁靚特登用碗狀嘅透明杯,入面裝住紅色嘅液體,令成個視覺更個靚。有一杯莓汁可以自己隨意倒落去D泡沫幾綿密,幾creamy又唔膩。上面撒上乾草莓粒,酸酸甜甜;而草莓雪芭 甜度適中。成個甜品好夾,好鍾意火焰朱古力球,呢個甜品係有酒精成份的waitress問我準備好味 我即刻拎手機出來!佢倒左d用火點著左嘅rum酒D火圍住個碟燒,好靚, 但要係燒焦之前吹熄佢, 好似吹生日蛋糕咁朱古力球入面有雪糕、 蛋糕, 加埋融左嘅朱古力漿, 多重口感同味道,亦好重rum酒味飲品我叫左兩杯Passion fruits Bellini係熱情果味的champagne, 有熱情果果粒係杯下面嫁!除左熱情果味,亦有少少橙汁味, 所以唔
入到去似高格調嘅bar& restaurant

我地點左3款甜品,都好好食

半熟流心芝士撻$68

檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪芭$85
呢個一出場就即刻心心眼
忍唔住係咁拎手機影相,乾冰的輕煙效果勁靚
特登用碗狀嘅透明杯,入面裝住紅色嘅液體,令成個視覺更個靚。

有一杯莓汁可以自己隨意倒落去

火焰朱古力球,呢個甜品係有酒精成份的
waitress問我準備好味
我即刻拎手機出來!

佢倒左d用火點著左嘅rum酒

飲品我叫左兩杯
Passion fruits Bellini
係熱情果味的champagne, 有熱情果果粒係杯下面嫁!
除左熱情果味,亦有少少橙汁味, 所以唔會好酸,反而幾甜下

另外叫左杯mocktail,
Very berry
係由幾種莓,配上pineapple soda、蘋果汁同檸檬汁而成的, 好飲

呢間無論甜品同飲品我都好滿意! 下次要試下佢dinner set 先!

每次同朋友出街食飯,睇menu揀食咩永遠都最煩惱,因為樣樣都想試😂今次難得係旺角搵到間咁有feel既樓上餐廳,就唔諗咁多,叫返個Set dinner先襯返個feel架嘛。個沙律用既材料高級又新鮮,份量岩岩好。個湯好出色啊👍👍👍我地飲既係南瓜濃湯,碗湯飲得出好足料,南瓜味同忌廉混合得岩岩好,好香好濃,但又唔會好膩,自己都飲得晒。Main course個到我同朋友揀左慢煮脆皮豬腩伴菠蘿甜酸醬,未見過咁大舊豬皮原隻上,份量真係好多,外皮好脆口感唔會話硬,入面肉質都唔會好乾反而好juicy喎,菠蘿甜酸汁勁襯。最後甜品雖然比較普通,但我覺質素一啲都唔差架,個奶凍好滑。我地仲叫左2杯mock tail試下,先唔講味道,賣相已經滿分,可以影相呃like。但其實佢味道都好掂,好特別,夏天飲好岩。

2018-08-16 317 瀏覽
食物真係一般,不過服務熱誠,前菜都可以接受重唸住Openrice 有咁多好評,我地一家慶祝生日飯食主菜時臉容帶子闊條麵d汁苦的我都吾知點解意大利飯嗰汁仲怪,超級重口味,D飯粒粒好似生生地海鮮墨汁意大利麵d魷魚超級腥
食物真係一般,不過服務熱誠,前菜都可以接受

帶子闊條麵d汁苦的
我都吾知點解
意大利飯嗰汁仲怪,超級重口味,
D飯粒粒好似生生地

海鮮墨汁意大利麵d魷魚超級腥
2018-08-16
慶祝紀念
生日
2018-08-16 274 瀏覽
朋友生日揀咗呢間好有feel嘅法國餐廳 OpenRice訂座自選餐牌有九折 朋友生日就有八折添入到去見到有落地大玻璃望到夜景 影相一流野菌黑松露忌廉湯 忌廉湯好creamy 濃郁唔會好水墨西哥燒粟米 粟米非常爽甜加上特製嘅調味好惹味啊芝士釀墨西哥辣椒 好特別嘅菜式 以為辣椒會好辣啦點知一啲都唔辣 外面脆口感唔錯香煎露絲瑪莉羊架伴薄荷汁 羊架一啲都唔蘇 本身好怕羊嘅蘇味都食到 薯蓉都好creamy滑身Blue skies入口都唔錯 打卡影相非常吸睛

入到去見到有落地大玻璃望到夜景 影相一流

野菌黑松露忌廉湯 忌廉湯好creamy 濃郁唔會好水

墨西哥燒粟米 粟米非常爽甜加上特製嘅調味好惹味啊

Blue skies入口都唔錯 打卡影相非常吸睛
2018-08-16 302 瀏覽
假日同男友買左戲票係豪華戲院睇戲,仲有成個幾鐘先開場,於是行過黎隔兩條街既呢殊食個tea。之前朋友試過夜晚黎呢度食甜品,d野食影到好吸引, 令我好動L左好一段時間,今次經開一於上黎又食又影自拍一下嘆番個靚tea扮下潮人。今次係第二次係呢座大廈食野,第一次黎係食任食韓國烤肉~~一出電梯就黎頂樓呢度,店面裝修得幾靚,一眼望出去外面環境都好開揚,直情望到對面海信德中心,堅係視覺好開揚舒服。呢個係檸檬意大利軟芝士泡沫草莓雪葩 一上檯見到好夢幻,咁大個女第一次食咁有仙境噴晒煙既甜品,感覺好唔真實,個feel實在太正即刻用手機錄番段片先,影完一大輪先食上碟附有士多啤梨汁係,可以自行倒入去中和控制甜酸味道 芝士味香,但食入口係淡淡既軟芝士+檸檬香,口感清新唔滯所有野打成泡沫口感好得意,好快就食晒面果浸士多啤梨雪葩,開頭以為會好酸,但出奇地只係微微既酸味,甜甜+酸酸,好開胃檸檬蛋白脆炸彈呢個好有趣,好似復活蛋咁,都幾大隻下要敲碎個殼先食,外面個殼好重檸檬蛋白香,入面係creamy既流心,鐘意玩花臣既girly都會鐘意仲有呢個榛子忌廉芝士慕絲蛋糕,d慕絲打得好滑入口即溶黎個近鏡~雖然無咁多花巧卓頭, 但

今次係第二次係呢座大廈食野,第一次黎係食任食韓國烤肉~~
呢個係檸檬意大利軟芝士泡沫草莓雪葩
即刻用手機錄番段片先,影完一大輪先食

上碟附有士多啤梨汁係,可以自行倒入去中和控制甜酸味道
芝士味香,但食入口係淡淡既軟芝士+檸檬香,口感清新唔滯
所有野打成泡沫口感好得意,好快就食晒
檸檬蛋白脆炸彈
呢個好有趣,好似復活蛋咁,都幾大隻下

仲有呢個榛子忌廉芝士慕絲蛋糕,d慕絲打得好滑入口即溶
黎個近鏡~
雖然無咁多花巧卓頭, 但味道極之一流,小弟個人最愛係呢款
Cookies’N Cream
杯嘢幾好味,成杯野都無冰,但又出奇地凍凍地keep冰度到唔會好快溶晒cream,無用冰濫竽充數整高杯野飲,貨真價實由頭到腳都係實料既奶&朱古力,朱古力味好濃稠,但又唔會太甜/滯

男友揀左杯呢杯Blueberry mojito,有別一般既mojito,呢杯內容餡料非常複雜,睇個樣就知,超多料,口味好清新,小弟我都偷飲左幾啖

望到對面海大廈既境,一路食tea,真係very自我感覺良好
浮誇既甜品+大大杯好繽紛既飲品,睇得又食得,味道唔錯,環境又靚,又可以坐下hea住傾計,讚!
超推薦呢浮誇又有趣既甜品,每樣甜品都好有驚喜~~~女生嘛,一定會喜歡的。
下午茶
2018-08-14 2777 瀏覽
週末假期想要找個有feel的地方吃個早午餐,又想要去一個放便逛街的地方,友人提議到Sky726。位於頂樓的西餐廳,可以看到旺角的景色及吃到新派法式料理。一入餐廳就被大大的落地玻璃窗後的景色吸引。餐廳中間是酒吧的部份,相信晚上來會更有feel!餐點如下另外還有電子版的飲品餐牌假日又怎能不來杯雞尾酒 relax一下。726 Sangria (red) 以白蘭地加紅酒,酒味香醇又不失清新香橘、檸檬特的水果帶來夏日感覺,果味的酒什麼時候都愛喝。 Bahamas MaMa 烈酒的部份選用了龍舌蘭酒再加入了橙酒,嚐甜的我很對口味。加入了青檸、薄菏葉和鳳梨,清爽的口感。煙三文魚沙律賣相很美的前菜,煙三文魚給得一點也不吝嗇,而且佈置得像玫瑰花般精緻。三文魚帶煙薰的香氣加上蔬菜,十分開胃。煙三文魚賓尼迪蛋切開賓尼迪蛋是完美的流心效果,以英式鬆餅為底,上方配搭煙三文魚、水波蛋和荷蘭醬。手打和牛漢堡麵包有先烤過的香氣,熔化後的起司加上和牛漢堡的鮮味多汁,實在邪惡。72%心太軟最後以甜點作個總結,心太軟切開後是熱騰騰的流心巧克力,其中的巧克力香氣撲鼻而且夠濃,加上冰淇淋一齊吃冷熱口感的層次,不錯。

一入餐廳就被大大的落地玻璃窗後的景色吸引。

餐廳中間是酒吧的部份,相信晚上來會更有feel!

餐點如下

另外還有電子版的飲品餐牌

假日又怎能不來杯雞尾酒 relax一下。

726 Sangria (red)

Bahamas MaMa

煙三文魚沙律

煙三文魚賓尼迪蛋

手打和牛漢堡

72%心太軟
泥開旺角搵食,看見新大廈全棟也是食肆,令我即時想入去看個究竟。近排自己學慢煮,所以最後選了間西餐廳sky726,看看他們的慢煮學習學習。搭電梯上去差不多是最高一層,所以有許多時間看電梯內的海報,sky726佔了一半以上,但價錢標價有點嚇人,要4xx一位一出𨋢門就看到瞭闊天空景,心曠神怡,個境是絕對賣點,但行入餐廳,枱與枱空位有限,有點迫,但整體裝修可以,窗外境觀搭救。看餐牌有自己想食的慢煮牛排,只收$169,一點也不像電梯內海報嚇人,侍應更說like FB 有7折,係,真係7折,估佢唔到😁。侍應主動宣傳值得一讚!先來湯和餐包,很一般,沒什麼可說。來了主菜,有點驚喜,點的是西冷,但切法是牛柳,要知牛柳價錢比西冷多三成。可是切下去,不太軟綿,也比較韌,但切一小片吃就不大問題,牛味也很香濃,是澳牛的水準!只是問題是慢煮的效果去了哪?這一點讓人有點失望。看見美景、出色的宣傳、好的服務態度,但食物質素只屬一般,似乎美中不足。但看場內人數不少,相信宣傳效力顯著,可是問題是食物質素才是餐廳的主角吧!現在週邊配套已經不錯,食物品質雖繼續努力。

慢煮澳洲西冷
2018-05-30
用餐優惠
優惠券
📍旺角📍繁嚚中一點寧靜🌿Enjoy  Saturday  brunch🍳💗放假食個Brunch,真係賞心樂事😏呢度雖然係鬧市入面,不過唔係好多人知,而且餐廳係25樓居高臨下,係繁嚚中一點寧靜,確實好寫意🌸🌸呢個brunch份量真係好足夠😹😹前菜course1除咗沙律同湯仲有course2雜苺窩夫/黑松露炒蛋/班尼迪蛋伴煙肉多士❤️今次試哂三個😍最好食係個班尼迪蛋,好流心配埋個煙肉多士,勁正🤤主菜course3係All day breakfast🍳🥐/蕃茄海鮮意大利麵🍝/西冷牛扒伴紅酒汁🍷份牛扒真係好大,而且仲好嫩又易切開🍴唔會怕太老鞋口😹最後有甜品blueberry cheesecake🍰好完滿💗
💗放假食個Brunch,真係賞心樂事😏

2018-08-10 298 瀏覽
I have been this place on Wednesday at 9:15pm by booking with Openrice ApplicationWhen i step in to this restaurant everything is look great,decoration and atmosphere all nice with a little bit crowded customers First things when we’ve got the menu we order drink as wine and beer once and its very fast cameTaste of wine is fruity and florals so thats make me forgot our meal for awhile and enjoy night time with conversation...but...We order 2 dishes of main course are Lamb Steak and Pork Chob Ste

We order 2 dishes of main course are Lamb Steak and Pork Chob Steak ,We were wait our dishes 50mins!! without no any inform from restaurant that they forgot to order our menu to their ketchen!!!omg!!

We still thought in possive way that its might take long time for cook a better dishes

Until 10:10pm one waiter come to our table and asking for last order!!! We never get our food yet what is last order!!and we wait for almost 1hours for nothing??!

Then my boyfriend call one waiter there to ask what’s happened?they just say sorry for forgot to write our order?!

Finally the dishes come on 10:30pm with i order Well done cook of Lamb but i got medium lares..i wont never come back here forever with bad service like this😡👎
2018-08-04 393 瀏覽
是夜生日 男友book了位吃飯叫了兩杯野飲一個沙律,一塊牛扒同一塊牛扒還有一個火燒古力球的甜品埋單1200左右東西不算好吃價錢卻很貴本身諗住食環境完全沒景觀可言是一頓失望又貴的晚餐不會再encore
是夜生日 男友book了位吃飯
叫了兩杯野飲
一個沙律,一塊牛扒同一塊牛扒
還有一個火燒古力球的甜品
完全沒景觀可言
是一頓失望又貴的晚餐
不會再encore
2018-08-04 3648 瀏覽
呢日男朋友話要帶我食餐好嘅,原來佢事先喺 openrice 訂咗枱,自選菜式有九折,佢仲 plan 咗早啲嚟食飯,依家夏天日長夜短,早少少嚟就可以欣賞呢度日至夜嘅景色,如果天色靚可能分分鐘可以睇埋日落~餐廳嘅裝飾都營造出浪漫嘅氣氛,尤其是頭頂嘅燈光點綴,入夜之後特別靚,好似滿佈繁星噉~每人一杯 cocktail - white sangria 同 bahama mama,兩杯都比較 fruity,易入口,而 sangria 嘅白酒味就幾出,兩杯嘅賣相都好吸引~前菜嗌咗個 parma ham, 薄薄地又好鹹香,夾埋紅洋蔥令味道更上一層樓,估唔到簡單嘅材料都咁好味~北海道帶子除咗個帶子夠彈牙,醬汁亦好 creamy 富濃郁嘅菇菌味。鴨肉本身較乾同嚡,所以煮鴨肉嘅油份要控制得好好,又唔會太油膩,而且醬汁好入味,味道絕對唔寡。意粉同餡料都好入味,海鮮先用茄汁煮過,肉質鮮甜,同墨汁好夾,意粉都好彈牙。甜品同樣冇令我地失望!我地揀咗一個 mousse 同芝士撻。呢個 mousse 賣相精緻,奶味豐富且 creamy,兩個人分呢個嘅份量其實都唔少~芝士撻一切開即流出煖煖嘅熔岩芝士,溫度控制得好好,而

36個月巴馬火腿

香煎煙燻慢煮北海道帶子

法底油封鴨伴紅酒橙汁

墨魚汁意粉伴茄燴海鮮及虎蝦

雲呢拿朱古力慕絲伴焦糖榛子

半熟流心芝士撻

芝士撻一切開即流出煖煖嘅熔岩芝士,溫度控制得好好,而且一啲都唔溜,旁邊仲配以紅莓 sorbet,兩者一齊食嘅味道好清新~
好耐冇食過咁高質嘅一餐,論食物、環境同服務都一流,日後必定會再來品嚐~
2018-08-02