2017-10-08
朋友推介過呢間餐廳,今日去開尖咀就同男朋友過黎試下,一出lift 就見到個好靚好shine既招牌。✨一點鐘過到黎,人流唔多。環境幾闊落,空間感十足。裝橫加上幾何元素,皮梳化同埋燈光配合,感覺modern得黎幾有格調。靜靜地播住音樂,幾relax.✨卡座感覺仲正,最啱同班姐妹黎傾計食野,消磨一個下晝。✨餐巾用上少有既黑色,好型✨今日既brunch menu, 我同我男友~大食開怕唔夠飽,所以㨂左個all day breakfast 再散叫其他野食。✨kiwi soda : 跟餐加$15要左個特飲,味道係甜既kiwi 味,一d 都唔酸,味道唔錯感覺幾清新。✨mix berry yogurt($58)👍🏻 : 本身對yogurt 既飲品都情有獨鍾,仲要係有士多啤梨。未黎果時已經㨂定要飲😍。莓味好豐富,加埋d cream 好香, 酸酸甜甜好開胃,雖然好飽但最後都成杯飲晒。✨香草孜然單骨雞翼($48): 一碟有8件,淡淡香草味,外皮微脆肉嫩。✨脆香魷魚配蒜香蛋黃醬($68) : 蛋黃醬夾雜住蒜味都幾特別, 魷魚微微脆唔係太炸, 味道比較淡,如果可以加番d 調味同炸得再香脆d 會更好✨極黑海膽意粉
Mix berry yogurt
✨極黑海膽意粉($188)👍🏻: 呢個賣相真係好吸引,顏色contrast 好大😍😍。三文魚籽起黑色意粉襯托下就好似寶石一樣,閃閃發光,未食已經流口水。 面頭舊海膽我直接啪晒落肚,雖則未夠creamy~但味道鮮甜容易入口,其實真係唔多夠喉😭可唔可以比多幾舊我。
意粉軟硬適中,煙韌有咬口,醬汁食到淡淡既海膽味,但唔算好濃。三文魚籽鮮味之餘,味道比平時食到既咸身,用黎配意粉一流👍🏻入邊仲有d 蒜片,好香😍
極黑海膽意粉配三文魚籽
✨呢度價錢唔算太平,但環境,氣氛,服務,食物都唔錯,最啱傾計撐枱腳,過番個悠閒既假日。