朋友推介過呢間餐廳,今日去開尖咀就同男朋友過黎試下,一出lift 就見到個好靚好shine既招牌。✨一點鐘過到黎,人流唔多。環境幾闊落,空間感十足。裝橫加上幾何元素,皮梳化同埋燈光配合,感覺modern得黎幾有格調。靜靜地播住音樂,幾relax.✨卡座感覺仲正,最啱同班姐妹黎傾計食野,消磨一個下晝。✨餐巾用上少有既黑色,好型✨今日既brunch menu, 我同我男友~大食開怕唔夠飽,所以㨂左個all day breakfast 再散叫其他野食。✨kiwi soda : 跟餐加$15要左個特飲,味道係甜既kiwi 味,一d 都唔酸,味道唔錯感覺幾清新。✨mix berry yogurt($58)👍🏻 : 本身對yogurt 既飲品都情有獨鍾,仲要係有士多啤梨。未黎果時已經㨂定要飲😍。莓味好豐富,加埋d cream 好香, 酸酸甜甜好開胃,雖然好飽但最後都成杯飲晒。✨香草孜然單骨雞翼($48): 一碟有8件,淡淡香草味,外皮微脆肉嫩。✨脆香魷魚配蒜香蛋黃醬($68) : 蛋黃醬夾雜住蒜味都幾特別, 魷魚微微脆唔係太炸, 味道比較淡,如果可以加番d 調味同炸得再香脆d 會更好✨極黑海膽意粉
✨卡座感覺仲正,最啱同班姐妹黎傾計食野,消磨一個下晝。
✨餐巾用上少有既黑色,好型

Mix  berry  yogurt

✨極黑海膽意粉($188)👍🏻: 呢個賣相真係好吸引,顏色contrast 好大😍😍。三文魚籽起黑色意粉襯托下就好似寶石一樣,閃閃發光,未食已經流口水。 面頭舊海膽我直接啪晒落肚,雖則未夠creamy~但味道鮮甜容易入口,其實真係唔多夠喉😭可唔可以比多幾舊我。

意粉軟硬適中,煙韌有咬口,醬汁食到淡淡既海膽味,但唔算好濃。三文魚籽鮮味之餘,味道比平時食到既咸身,用黎配意粉一流👍🏻入邊仲有d 蒜片,好香😍
極黑海膽意粉配三文魚籽
✨All day breakfast ($148): 色彩繽紛,感覺好豐富。最鍾意個菇,本身已經好juicy, 面頭仲有充滿醬汁嘅洋蔥碎同埋煙肉,好好味。 個腸入邊有d 香草黑椒唔會太漏,火腿幾咸香,如果個蛋係滑蛋 or egg benedicti就very good。

✨呢度價錢唔算太平,但環境,氣氛,服務,食物都唔錯,最啱傾計撐枱腳,過番個悠閒既假日。
2017-10-08
Mix  berry  yogurt
極黑海膽意粉配三文魚籽
2017-10-08 156 瀏覽
Shine 以黑紅色為主調、走摩登風格、牆上有graffiti 、窗邊座位更有尖東夜景。熱水果茶$52有好多生果在裡面、味道真實天然。黃金蟹餅配菠蘿莎莎 $118 配搭特別。蟹餅外脆內軟、蟹肉好足料、但欠點鮮味。海鮮墨汁意大利飯$188 有帶子、大蝦、青口、貝柱等、飯沒有太杰身、味道不錯。整體食物味道不錯、唯獨是其中一個侍應生態度欠佳。我們請侍應妹妹幫忙拍照、但相片朦了、請另一個剛經過的侍應生幫忙再拍。那個侍應姐姐一臉不悦地接過相機、黑著面在我們還未準備好時就草率跟我們拍、然後把電話放在桌上轉身離去,好像有什麼得罪了她。用膳體驗不僅關乎食物質素,即使食物再好吃,若果服務員沒有基本禮貌仍是會對餐廳感覺大打折扣。

熱水果茶$52有好多生果在裡面、味道真實天然。

黃金蟹餅配菠蘿莎莎 $118 配搭特別。
蟹餅外脆內軟、蟹肉好足料、但欠點鮮味。

2017-10-07 103 瀏覽
節日唔想同人迫、選了尖沙咀西餐廳Shine。餐廳唔算好大、但坐位尚算闊敞、窗邊梳化卡座亦可望尖沙咀夜景。Butterfly flower & Pear Smoothie $58以藍碟花汁及啤梨打成的smoothie的幻彩色好美、味道清甜、消暑解渴。芒果甜蝦沙律 $88沙甜蝦幾大隻幾新鮮、但芒果太酸。黃金蟹餅配菠蘿莎莎 $118蟹餅外面香脆、裡面有好多蟹肉、味道不錯。燒原隻鮮活波士頓龍蝦配巴馬臣芝士汁 $388原隻龍蝦送上、感覺栩栩如生。龍蝦啖啖肉、肉質新鮮爽口、味道都幾鮮甜、光吃不蘸醬汁已經好夠味。伴碟露荀也很嫩。慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜 $328豬扒肉質好嫩滑、少許油脂令豬扒更香,但伴碟的牛油雜菜則有點太膩。

芒果甜蝦沙律 $88
沙甜蝦幾大隻幾新鮮、但芒果太酸。

黃金蟹餅配菠蘿莎莎 $118
蟹餅外面香脆、裡面有好多蟹肉、味道不錯。

燒原隻鮮活波士頓龍蝦配巴馬臣芝士汁 $388

慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜 $328

2017-10-05 96 瀏覽
內部裝修走型格路線Drink list有不少加入水果的飲品。我選了Kiwi Cucumber Yogurt. 淺綠色的乳酪比較重奇異果味,也混合了碎冰,所以口感像喝沙冰,夠清新。海鮮墨魚汁意大利飯材料豐富;青口、大蝦、小元貝、珍寶帶子、魚柳、魷魚覆蓋著意大利飯。廚師放了不少黑椒烹調海鮮,所以味道有點偏辣。意大利飯有頗濃的墨魚汁味,但飯質偏軟,未夠綿糯。不過,整體味道也算鮮味可口。玫瑰蘋果金寶以盛有乾冰的盒子托着,輕煙四散很吸晴。脆口的餅皮圈著無花果、蘋果片、提子乾,焗得金黃香脆。
內部裝修走型格路線

玫瑰蘋果金寶以盛有乾冰的盒子托着,輕煙四散很吸晴。

脆口的餅皮圈著無花果、蘋果片、提子乾,焗得金黃香脆。

2017-10-03 115 瀏覽
好耐無黎SHINE開餐喇 尖沙咀西餐黎講佢算好食又吾貴餐廳佔地一層 整體空間感好大好闊落呢餐主打食好野 要幾邪惡有幾邪惡前菜永遠有鵝肝就揀鵝肝鵝肝多士呢配搭一定無輸一客3件 件件鵝都口切加埋脆香多士 吸收晒鵝肝油香 好滿足另外推介串燒醬油雞肉一客2串 但每串雞肉到大大件而且燒到好香口 調味十足主菜揀左新菜式 波士頓活龍蝦配巴馬臣芝士汁認真我好少機會食西餐點龍蝦但估吾到今次咁有驚喜首先份量黎講真係交足貨 大大隻龍蝦蚶龍蝦肉質夠爽口 食落感受到鮮味配合芝士汁超級惹味 perfect身為芝士控既我地仲要左四式芝士南瓜意大利飯雖然個飯無咩餸 但RISOTTO口感加上超濃芝士汁己經十級好食 飯量亦吾算少 加加埋埋都好full所以今餐都無叫飲品同甜品但其實個drink menu好吸引 下次再黎飲我地3個人又龍蝦又鵝肝咁豐富人均$200頭 抵食
好耐無黎SHINE開餐喇 尖沙咀西餐黎講佢算好食又吾貴

己經十級好食 飯量亦吾算少 加加埋埋都好full
所以今餐都無叫飲品同甜品
但其實個drink menu好吸引 下次再黎飲

我地3個人又龍蝦又鵝肝咁豐富人均$200頭 抵食
今日星期日約左朋友來一個lunch , 經過尖沙咀見到呢個廣告,就決定上去試試黎到發現原來之前黎過食晚餐呢~環境真係好舒服,好適合傾計呢~悠閒的氣氛配合悠揚的星期日下午~有Brunch set 可以供應,不過我朋友選了單點芒果甜蝦沙律$88蝦是選用了新鮮的日式甜蝦,再加上k 大大粒的三文魚子作為伴碟,很特別的crossover~是一個特別的fusion菜, 賣相非常靚!又有香甜的香芒及沙律菜,份外美味~鎮店漢堡Shine Burger $168真係名符其實"鎮店",好大個Burger~洋蔥圈夠鮮甜又炸得香口~薯條都好好味~推介是它的漢堡,約六成熟左右,生生地的漢堡牛扒,好香口,又夠牛味~四式芝士南瓜意大利飯$138這個特別合適合吃素人士,因為餐牌註明了全素呢, 很健康~此意大利飯有四款特色嘅芝士,每款味道各有特色,混合之後再配上甜甜的南瓜,很特色的配搭,而意大利飯夠黏性,正正做出了Risotto那種Creamy及厚身的口感。Fruit Tea $52由多款水果配上而成,清新解膩~Hazelnut Latte $38拉花最為吸引,夠誠意,Hazelnut 不會太甜~

黎到發現原來之前黎過食晚餐呢~

環境真係好舒服,好適合傾計呢~

悠閒的氣氛配合悠揚的星期日下午~

有Brunch set 可以供應,不過我朋友選了單點

芒果甜蝦沙律$88
又有香甜的香芒及沙律菜,份外美味~

鎮店漢堡Shine Burger $168
薯條都好好味~

四式芝士南瓜意大利飯$138

這個特別合適合吃素人士,因為餐牌註明了全素呢, 很健康~

Fruit Tea $52
由多款水果配上而成,清新解膩~

Hazelnut Latte $38
拉花最為吸引,夠誠意,Hazelnut 不會太甜~

題外話/補充資料: 優美的環境,值得推介
2017-09-10
午餐
  • 四式芝士南瓜意大利飯
  • 鎮店漢堡Shine Burger
  • 芒果甜蝦沙律
上年今日我同老婆仲係德國嘆緊悠長假期, 今年雖然冇自製長假外遊, 我地都要係香港嘆返餐靚靚西餐。😋之前係網上見到尖沙咀人氣餐廳Shine嘅介紹, 最吸引到我係當中一款小菜慢煮啤酒浸豬架扒, 因為老婆最愛吃豬架扒, 為左俾個小驚喜佢, 我今日同佢去I Square睇完戲後就直接帶佢過黎開餐。😁Shine係北京道太子集團中心, 係I Square行過去非常近, Shine位於6樓, 餐廳裝修好有格調, 配上燈光效果同音樂, 令餐廳氣氛好有情調, 好適合同另一半黎撐枱腳。😚菜單設計簡單, 只有2頁, 不過款式選擇都好多, 當然慢煮啤酒浸豬架扒一定要點, 另外點左燒日本M4和牛薄切, 烤茄子佐燉燜蔬菜同揀左網上好多人推介嘅甜品玫瑰蘋果金寶。原本我想叫杯Smoothie飲, 不過老婆想飲Kiwi Cucumber Yugurt又怕飲唔哂, 我唯有同佢Share一杯啦。🙈Kiwi Cucumber Yugurt原來真係好大杯, 2個人Share份量剛剛好, 果味好濃, 唔會太甜, 配有新鮮奇異果同青瓜片, 感覺清新。烤茄子佐燉燜蔬菜比預期大份, 茄子肉多汁, 配上芝士番茄醬同其他蔬菜, 醒胃又惹味

Kiwi Cucumber Yogurt

烤茄子佐燉燜蔬菜比預期大份, 茄子肉多汁, 配上芝士番茄醬同其他蔬菜, 醒胃又惹味。😋

烤茄子佐燉燜蔬菜

燒日本M4和牛薄切配搭火箭菜同芝士薄片味道好啱, M4和牛肉質鮮嫩, 牛肉味濃, 火箭菜入口清爽, 配上芝士味道更濃。連唔太喜愛牛肉嘅老婆都食左好多件。😆

燒日本M4和牛薄切

豬架扒好大件, 肉好厚, 以浸啤酒慢煮烹調, 肉質好粉嫩, 薯蓉好滑牛油味濃, 而且可以食到薯仔粒。兩個人食一份都好足夠。😍

慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜

玫瑰蘋果金寶賣相非常吸引, 上枱時碟邊會噴出煙霧, 以蘋果砌成玫瑰花, 上層舖上脆粒, 配雲呢拿雪糕食, 非常滿足。😚

玫瑰蘋果金寶

埋單每位300幾蚊,價錢唔算平,不過環境同食物質素都好好,下次黎要食35oz牛肋骨扒。😋
2017-10-02
2017-09-27 1389 瀏覽
放工先到九龍酒店取奶皇月,再來到新食廈-太子集團中心搵食,一望到其在街頭宣傳牌,好像挺吸引,就二話不說來了這間。手工豬肉丸子伴溫泉蛋($78)以為是一小粒一小粒的肉丸,原來是大大的一球,我笑它像西式的獅子頭!外層是以"吉列"的做法,金黃香脆,灑上一些照燒汁。內裡是滿滿的豬肉絲,挺有口感,味道帶鹹香,亦帶點點微辣,有點像午餐肉的味道,好過癮。伴以溫泉蛋,可蘸點一些蛋漿同吃,令口感更添滑嫩。龍蝦湯($88)小小的一碗龍蝦湯,卻蘊藏大大的驚喜!老實說,份量不是很多,但味道卻很驚艷啊!龍蝦湯呈橙紅色,質感濃稠,真材實料是也!一入口,龍蝦的甜味立即包覆整個口腔,令口腔有些圓潤感。更有一大塊龍蝦肉,又爽又鮮甜,非一般罐頭龍蝦湯可比擬。更伴有自家製麵包, 香脆好味, 可以蘸湯吃。燒安格斯肉眼扒 配 紅酒燒汁   ($308)牛扒足10oz, 份量多,三五知己共享最適合不過!打著”安格斯”這個名號,肉質一定有保證!點了五成熟,把牛扒切開,中間部份呈嫩紅色。咬落去,牛扒富有肉汁,牛肉味濃郁,肉質不韌卻有嚼頭。惟牛扒的脂肪部份未煎得透,欠缺了一些油香味。可蘸點紅酒燒汁同吃,味道香醇,又不會遮蓋肉香。牛扒底
手工豬肉丸子伴溫泉蛋($78)
外層是以"吉列"的做法,金黃香脆,灑上一些照燒汁。
龍蝦湯($88)
龍蝦湯呈橙紅色,質感濃稠,真材實料是也!
燒安格斯肉眼扒 配 紅酒燒汁   ($308)
牛扒足10oz, 份量多,三五知己共享最適合不過!

可蘸點紅酒燒汁同吃,味道香醇,又不會遮蓋肉香。
牛扒底下有帶莖蕃茄, 原隻烤蒜及薯蓉等配菜,蕃茄香甜,而薯蓉則是自制的,口感軟糯, 亦可以吃到薯仔粒粒, 口感豐富。
Yogurt mix Berry ($58)
集合多種莓子,包括藍莓,紅桑莓,士多啤梨等,莓味超濃郁。惟打得不夠細滑,有少少碎冰。
冰涼且甜味適中,最適合搭配濃味的扒類,漢堡等飲用。
2017-09-21
  • 手工豬肉丸子伴溫泉蛋
  • 龍蝦湯
2017-09-25 212 瀏覽
一星期最期待星期曰,行街睇戲有幾hea 就幾hea。約了小妖去尖沙咀逛街,食飯。真係好悠閑。上了間商廈cafe食晏,簡約時尚的裝潢,坐得舒服。叫了杯Kiwi Soda,奇異果味道好出眾,清新醒神。小妖就叫了杯Lights out cocktail, 味道酸酸咪咪好開胃,還有爆珠超級過癮。黃金蟹餅勁多蟹肉,一絲絲,鮮味。炸得不油不膩。伴碟有粒粒菠蘿,甜甜的,清清味蕾。海鮮墨汁意大利粉小妖好鐘意,食到黑墨墨的魷魚嘴,勁搞笑。飯粒軟硬度適中。 海鮮有爽口彈牙大蝦,嫩滑軟熟的帶子,有𡁻口的魷魚粒,還有鮮美的青囗 ,正!放假悠閒地享受美食,疲勞盡消真快樂喔⋯⋯

上了間商廈cafe食晏,簡約時尚的裝潢,坐得舒服。

叫了杯Kiwi Soda,奇異果味道好出眾,清新醒神。

Kiwi  Soda

Lights  Out

黃金蟹餅

海鮮墨汁意大利飯

放假悠閒地享受美食,疲勞盡消真快樂喔⋯⋯
2017-09-24
Kiwi  Soda
Lights  Out
黃金蟹餅
海鮮墨汁意大利飯
2017-09-24 1465 瀏覽
Blue Monday,決定約朋友出外走走,到人氣極高的 Shine,坐在氣氛輕鬆自在的空間之下,望著窗外五光十色的景觀,吃頓豐富晚飯,這個就是我們最佳的抗鬱悶良方。第一時間來個 Comfort food ,脆香魷魚配蒜香蛋黃醬,新鮮即炸,鬆軟的魷魚裹著金黃酥薄的脆漿,輕輕的口感,香濃的滋味,蘸上蒜香蛋黃醬,更加惹味。安格斯牛柳配青胡椒汁,牛柳外層焦香,內裡色澤淡紅,質感軟腍,嫩滑無筋,配上青胡椒汁,濃厚肉香之間,多添了一份醒胃的微辣,令人愈吃愈開胃。卡邦尼意粉,軟硬適中,配上極有口感的粒粒煙肉,加上濃稠的忌廉芝士醬汁,而且份量十足,大滿足的好味道。Butterfly Flower Soda ( with Lemon ),一杯透明的梳打,伴著小瓶的蝶豆花汁及檸檬汁一併上桌,先倒入檸檬汁於梳打之內,接著再倒入蝶豆花汁,沒有即時攪拌,就由視覺享受一下,望著蝶豆花汁與檸檬汁慢慢地融合出一抹天然的紫藍色,啜飲一口,沒有鮮明的花香,反而檸檬就是永遠的清新清香,十分醒神。Mix Berry Soda,悅目的鮮豔色彩,內裡有大量士多啤梨、藍莓及紅莓,味道酸甜,極之幫助消化。Shine 是樓上餐廳,

Shine 是樓上餐廳, 我們倚窗而坐,帶點距離的望著窗外繁華的尖沙咀街道,悠閒舒適地享受著這裡的美食,當然能吃出好心情。
2017-09-18
2017-09-24 194 瀏覽
88元任食12款小食生啤買一送一優惠綠色cocktail 我女朋友話幾難飲啤酒做緊推廣,買一送一,抵!個炸蠔幾好食,巴馬火腿唔夠咸個多士太淋身個炸蠔合格,多士一般,牛肉比較多根。雞軟骨,炸蝦,一般酒吧炸物水準。馬卡龍的口感及味道都不差,不會太甜,但賣相不太工整。抵玩指數:(2星)環境乾淨企理,格局跟普通的酒吧差不多。有一些布置都幾有風格。小食方面,88元有12款小食任食,最好食的是美式焗牛肉加溫泉蛋,牛肉不會過生或者過熟,加上蛋汁,更加好味。炸蠔亦都係其中一款好難失手的菜式,只要材料夠新鮮便就可以。 飲品方面,買一送一的生啤真的是堅抵玩,但雞尾酒方面則強差人意。如果純粹是想跟朋友,找個地方,飲下啤酒,就抵玩,否則有更多更好的選擇。

88元任食12款小食

生啤買一送一優惠

綠色cocktail 我女朋友話幾難飲

啤酒做緊推廣,買一送一,抵!

個炸蠔幾好食,巴馬火腿唔夠咸

個多士太淋身

個炸蠔合格,多士一般,牛肉比較多根。

雞軟骨,炸蝦,一般酒吧炸物水準。

馬卡龍的口感及味道都不差,不會太甜,但賣相不太工整。

抵玩指數:
(2星)

2017-08-26
$200 (宵夜)
慶祝紀念
紀念日
2017-09-23 170 瀏覽
和朋友久久不見,時間難夾,唯有來個brunch小聚。來到尖沙咀大廈六樓的西餐廳,一出𨋢就已經是餐廳位置,友善的服務人員安排我們坐近窗位置,看著街景,特別寫意。餐牌有set,亦有散叫,和朋友都是空肚狀態,所以馬上點選了美食。Milk Chocolate (Ice) ($44) (+$15跟餐價)先來一杯creamy朱古力,勝在並不過甜,喝盡也不膩。香草孜然單骨雞翼 ($48)Brunch Set未到前就先來點小食,一上桌已飄出陣陣孜然香氣,咬落外脆內軟,單骨的關係,吃起來很方便!串燒醬油雞肉 ($48)有兩串,每一串都大大粒雞肉,肉質仍嫩滑,如醬油多一點就會更提味啦😋。全日早餐 ($148)充滿份量的一碟,有芝士大波特菇、炒蛋、白肉腸、火腿、烘多士⋯放滿整隻碟!我將多士夾起各樣材料來吃(除了大菇),口感實在太豐富,當中蛋很嫩滑,白肉腸肉味重又香口,這兩味道最為突出。而波特貝勒菇肉厚多汁,再加上芝士和煙肉,惹味得很。芝士雞扒牛角包配薯角 ($98)同樣份量好驚喜!由其是薯角沒想到如此不吝嗇,size大大粒,食落啖啖薯肉,沾上茄汁更滋味!而牛角包外層好鬆脆,雞肉肥美,吃得我們相當滿足!
和朋友久久不見,時間難夾,唯有來個brunch小聚。

先來一杯creamy朱古力,勝在並不過甜,喝盡也不膩。
Milk Chocolate (Ice)

香草孜然單骨雞翼 ($48)
香草孜然單骨雞翼

串燒醬油雞肉 ($48)
串燒醬油雞肉

全日早餐 ($148)
全日早餐

芝士雞扒牛角包配薯角 ($98)
芝士雞扒牛角包配薯角
經朋友推介呢間餐廳啲嘢好食, 終於約到班frieds去試吓, 雖然係星期六, 因時間尚早, 只得三兩枱客, 場內仲間左幾個細房, 適合幾個朋友傾談, 坐落好舒服, 冇擠迫感覺, 燈光柔和, 但音樂稍為大聲, 如將音量較細聲啲仲好, 侍應服務唔錯Mix berry Yogurt $58   有藍莓, 紅莓, 士多啤梨, 酸酸甜甜, 味道適中, 好飲海鮮墨魚汁意大利飯 $188  勁多海鮮, 虎蝦好大隻, 魚, 帶子, 青口, 尤魚, 彈牙夠味, 每啖飯都海鮮 提拉米蘇 $58  擺得好靚, 甜度適中

Mix berry Yogurt $58

有藍莓, 紅莓, 士多啤梨, 酸酸甜甜, 味道適中, 好飲
海鮮墨魚汁意大利飯 $188

提拉米蘇 $58

擺得好靚, 甜度適中
2017-09-22 162 瀏覽
又係我最愛出嘅地區之一,知道呢間嘅嘢食幾特別,就去食啦。Google上面嘅位置似乎有啲唔一樣,都係跟番Openrice嘅寫法就得啦。今晚係平日7點半,個場已經幾full,得番兩三張枱(好彩有book)。係我坐ing嘅時候,店員已經同時送上一杯水,呢下係幾窩心。選擇困難又出現啦,佢每種都算多選揀:等埋朋友就點啦。佢係一道一道上,唔會一次過上哂俾你(有啲餐廳係會嘅),呢樣可以確保食物上枱時嘅溫度。首先係黃金蟹餅配菠蘿莎莎,呢個蟹餅都幾特別,真係堅熱香口,佢蟹肉撈左小小配料,近似泰式個種但鬆軟啲($118)想食得清啲(心裡其實想食龍蝦),叫左呢個玄米茶素麵慢煮雞肉($108)。麵有啲似食上海麵,而雞肉係簿,口感都ok。呢個真心推介,一上個陣我地忍唔住「嘩」咗,烤豬肋骨配蜜糖薑汁醬油($288),唔難切,而且比起平時多肉。燒得好好,皮小脆,肉亦夠味,唔駛點醬都好好味!我以為花茶先有壺,估唔到檸檬茶都咁大壺(飲品係單點)呢款甜品上菜個下嚇親,噴煙,同埋好靚。蘋果有小小脆,都ok嘅,外表係餅底。雪榚係雲尼拿。($78)平均3百幾,可以坐到尾,店員都細心。等人走咗,影左幾張店內相,裝修係幾型。
又係我最愛出嘅地區之一,知道呢間嘅嘢食幾特別,就去食啦。

選擇困難又出現啦,佢每種都算多選揀:

等埋朋友就點啦。

我以為花茶先有壺,估唔到檸檬茶都咁大壺(飲品係單點)

是日友人生日,就去OP睇下附近餐廳睇到喱間好似唔錯,一於試試好在有預先Book檯,食飯時間都幾full下其實都無做過功課,上黎睇下人地食乜先頭盤:煎炸野唔係我地杯茶,試下甜蝦沙律同M4和牛薄切啦!甜蝦沙律外貌吸引,味道唔同一般西餐醋汁,但芒果o既酸味帶起食慾等左一陣,M4和牛薄切都到啦和牛切得細細片,容易食囗感有少少咬囗,唔係好油份重果種,朋友就麻麻啦食o野喜好就一個個人啦,反正我喜歡主菜:到主菜啦,我地就叫左鎮店漢堡同海鮮墨汁意大利燴飯鎮店漢堡份量夠龐大,熱辣辣香噴噴,真係想一啖咬落去*如果薯條可以轉沙律就 he he he到另一樣 海鮮墨汁意大利燴飯海鮮勁新鮮,大大隻,另外黑漆漆o既飯底,好重海水咸香味超超超正正正呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!最後甜品叫左堤垃米蘇,店員好細心寫定生日字而且都好好味甘就過左完美o既一日啦,下次一定再o黎
是日友人生日,就去OP睇下附近餐廳
睇到喱間好似唔錯,一於試試

好在有預先Book檯,食飯時間都幾full下
其實都無做過功課,上黎睇下人地食乜先

頭盤:
煎炸野唔係我地杯茶,試下甜蝦沙律同M4和牛薄切啦!

等左一陣,M4和牛薄切都到啦
和牛切得細細片,容易食
囗感有少少咬囗,唔係好油份重果種,朋友就麻麻啦
食o野喜好就一個個人啦,反正我喜歡

主菜:
到主菜啦,我地就叫左鎮店漢堡同海鮮墨汁意大利燴飯
鎮店漢堡份量夠龐大,熱辣辣香噴噴,真係想一啖咬落去

*如果薯條可以轉沙律就 he he he

到另一樣 海鮮墨汁意大利燴飯
海鮮勁新鮮,大大隻,另外黑漆漆o既飯底,好重海水咸香味

最後甜品叫左堤垃米蘇,店員好細心寫定生日字
而且都好好味
甘就過左完美o既一日啦,下次一定再o黎
題外話/補充資料: 朋友話一定要介紹下,支持支持 **題外話:可能侍應比較新,未夠熟手,有少少欠缺默契,不過服務問題不大**
2017-09-17
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日