2011-08-14
一見到我個名叫甜心, 睇就知道我係甜品怪! 無甜不歡! 一直都想試Sevva, 皆因環境吸引, 雖然不設訂位服務, 下午茶 walk in 亦無需要等位, waiters 已經好快帶我同朋友埋位. (可能全世界人一窩蜂去Ritz-Carlton吧?! ) 如果你提出要坐out doors, 他都可以給你安排。以為它只是sell 靚景, 沒有抱住 "好食" 的心態! 一吃之下, 卻帶出驚喜! 頂層吉列豬排 - 外層都幾脆, 又juicy! 正! Smoked Salmon on English Muffin 我本身不好食生野, 不過 smoked salmon 我都會試, 再加 cream cheese, 連埋脆脆地muffin 大口吃下去好香口, 人間極品呀!!!! 反而我order 的 Earl Grey 非常香濃, 值得一試! 食物種類豐富, 2個女仔食其實都幾夠飽! 加埋咖啡飲品, 當堂飽晒!! 溫馨小貼士: 雖然是25樓, 晚上坐出面還好, 在夏天日間時間絕對不建設坐出面, 就算你不怕熱之人, 但恐怕食物尤其cream cake, 被曬得變mousse 吧, 有影響食
頂層吉列豬排 - 外層都幾脆, 又juicy! 正!
溫馨小貼士: 雖然是25樓, 晚上坐出面還好, 在夏天日間時間絕對不建設坐出面, 就算你不怕熱之人, 但恐怕食物尤其cream cake, 被曬得變mousse 吧, 有影響食物質素喔!