2024-05-26
又到左阿媽我Me Time 既時間啦☺️今次放工同🐢🍯去左尖沙咀中間道一間Bar 食Dinner反工咁忙咁辛苦放工梗係要搵個又Chill 又正既地方relax 下架啦😌我地叫咗2杯SIGNATURE COCKTAILEmpress $160(GIROVAP redistilled shiso gin, sour apple, lime, jasmine) 用木箱上枱,打開時仲有d煙飄出嚟,加埋花同燈光做裝飾,真係超打卡able📸由於呢杯有酸蘋果同青檸,飲落好fresh 好易入口Kissaten $140(Dark rum, expresso, raspberry, dry sherry, caramel)呢杯因為有expresso,再加埋酒味濃d , 飲落偏苦,但面頭有一層厚厚既泡泡,感覺好得意無花果脆薯蟹籽沙律 $62無花果好新鮮,配埋香脆可口既脆薯 ,係我近期食過既沙律之中最愛🤤脆核桃小女子(小甜魚) $28甜甜嘅核桃灑滿芝麻又香又脆口,加埋甜魚仔,做餐前小食一流迷你蟹王蟹肉窩夫撻3隻 $68個窩夫撻酥脆,裡面放滿蟹肉,賣相似燒賣😝好食日本豆腐 $32 西班牙黑豚玉子燒 、西班牙黑豚
今次放工同🐢🍯去左尖沙咀中間道一間Bar 食Dinner
反工咁忙咁辛苦
放工梗係要搵個又Chill 又正既地方relax 下架啦😌
我地叫咗2杯SIGNATURE COCKTAIL
Empress $160
Kissaten $140
無花果脆薯蟹籽沙律 $62
脆核桃小女子(小甜魚) $28
甜甜嘅核桃灑滿芝麻又香又脆口,加埋甜魚仔,做餐前小食一流
迷你蟹王蟹肉窩夫撻3隻 $68
個窩夫撻酥脆,裡面放滿蟹肉,賣相似燒賣😝好食
日本豆腐 $32
西班牙黑豚玉子燒 、西班牙黑豚秋葵 各$38
薄切既黑豚肉燒到好香口,秋葵爽脆清新,玉子燒夠軟滑
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵 $98
意大利麵口感彈牙,每條麵都充滿著辣汁,加埋啖啖鮮美既蟹肉,味道相當惹味🤤
蔥拖羅三色紫菜TACO壽司手卷 2隻 $88
外面係用左紫菜天婦羅黎做手卷,好脆口,而裡面包住一大堆拖羅🤤面頭仲有三文魚子同帆立貝做點綴,整個口感勁豐富,真係又靚又好食。
自家製紅豆布丁 $38
正常發揮,唔會過甜
菠蘿焦糖燒 $38
燒過既菠蘿外面少少焦糖化左,食落香甜多汁,可解油膩感
room 3(尖沙咀)
📍尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1-3號