2024-07-05
間唔時都會同朋友去飲下酒 之前已經嚟過呢度兩次 貪佢環境優雅舒適 價錢又適中 今次我叫咗杯特色Cocktail - Kissaten由Dark rum, expresso, raspberry, dry sherry, caramel調製而成 第一次飲有咖啡味嘅Cocktail 但未到一啲都唔會古怪 而且都幾夾 可以將我鍾意飲咖啡同酒兩種元素溝埋一齊無花果脆薯蟹子沙律 第一次食呢種配搭嘅沙律 裏面有無花果 炸香咗既薯絲 蟹子 青瓜絲 生菜溝埋嘅沙律 之後仲叫咗幾串串燒攞嚟作配酒小食雞中翼 外皮鹹香香脆 係好味嘅燒雞翼日本豆腐 豆腐皮微微香脆 上面仲有啲木魚西班牙黑豚玉子燒 第一次食呢個配搭 薄切豚肉片本身已經加咗少少鹽燒香 加埋甜甜地嘅玉子燒 意想不到嘅好味同夾雞翼包鮑魚 雞翼已經拆咗骨 保留住外皮同雞翼肉 裏面包咗都幾大隻爽彈嘅鮑魚 啖啖肉蔥拖羅三色紫菜Taco壽司手捲 個Taco手捲飯糰有輕輕炸過 所以紫菜包埋舊飯食落非常香脆 加埋面頭啲拖羅蓉同埋三文魚子 非常好味
之後仲叫咗幾串串燒攞嚟作配酒小食
雞中翼 外皮鹹香香脆 係好味嘅燒雞翼