2007-03-28 18 瀏覽
點了個$188二人套餐,加多$20有2杯餐飲,再加埋10%,都只不過$229,唔貴丫。免費餐前麵包:一向喜歡食麵包的我,十分欣賞那鹹鹹地、薄片的脆餅,真的好味道,全都比我食晒!餐湯:無驚喜頭盤煙三文魚+Salad:都OK主菜一之燒豬仔骨:肥到不得了,食咗一件,立即收手。主菜二之雞蘑菇意大利飯:味道不錯,可以一試。至於環境,成間餐廳都設計得好好,加埋幾有氣氛,確實唔錯。二人坐於圓形卡位梳化,好舒服,絕對是吹水好地方!服務態度,不過不失。整體來說都OK,「沒有期望就沒有失望」!

餐湯:無驚喜

頭盤煙三文魚+Salad:都OK

主菜一之燒豬仔骨:肥到不得了,食咗一件,立即收手。

主菜二之雞蘑菇意大利飯:味道不錯,可以一試。

2007-03-05 25 瀏覽
食過佢嘅lunch buffet好幾次,真係唔錯~~~~~雖然款式唔係太多, 但勝在貴精不貴多, 啲pizza同個意粉係我嘅至愛, 有啲熱盆每隔一段時間就會轉款, 另外間餐廳唔係好大, 所以就冇咗啲同人爭攞嘢食嘅情況出現, 加上以咁嘅價錢可以話係好抵~~~~
食過佢嘅lunch buffet好幾次,真係唔錯~~~~~
2007-02-17 4 瀏覽
取消了打波,立即同老婆仔食飯,一於食飽佢。一去到個門口,有個無頭髮的經理見到我倆,好似好愕然咁,之後先識招呼我地。我地仲愕然,因為佢好似機械人咁,笑都唔笑,即刻大大的打擊我地o既興緻。Anyway,兩人要了一個set,包括頭盤三文魚焗薯同沙律,main dish係波菜煙肉意粉同Ribs。食物方面,水準又唔錯喎。幾件麵包okay,但那塊咸咸的餅乾(貌似牛肉乾),好吃!焗薯好脹肚,不過肚餓所以食哂。沙律十分出色,芝士煙肉碎做點綴,生菜也爽口,味道有點咸。波菜意粉算係中等水平,唔係差。個Ribs都做到鬆化,但感覺上無tony roma's咁好,而且得四件,唔多,伴碟的薯角也很香口。成餐都好咸下,又好熱氣下,但正正係我地喜好,哈哈!竟然食得哂!服務因為有光頭大佬先入為主,點都補唔返,而且個trainee倒水倒到成都係......不過其他服務員都照顧周到,算係咁啦。環境,其實我覺得有點危險,因為D空酒樽擺得好高,跌個落黎都死得人。
取消了打波,立即同老婆仔食飯,一於食飽佢。

2007-02-16 5 瀏覽
這裡的卡位坐起來很舒服最喜歡他自家整的麵包很鬆軟好味PIZZA也是另一推薦重點現烤的餅皮薄脆鬆化絕對不是PIZZA HAT那種貨色有機會去試一下吧~

這裡的卡位坐起來很舒服

最喜歡他自家整的麵包
很鬆軟好味

PIZZA也是另一推薦重點
現烤的餅皮薄脆鬆化
絕對不是PIZZA HAT那種貨色

有機會去試一下吧~

2007-01-16 1 瀏覽
Been here once about 1 year ago... this is my second time here.Thanks for the earlier comments here - I ordered exactly the same set dinner for 2 with spinach pasta and roma ribs as main courses... starters are caesar salad and chicken wings.Quite tasty - but the ribs are a bit too fat... we added HK$20 for the soft drinks - but the Cola seems to have lost its CO2! =(Added another HK$20 for the dessert - brownie with ice-cream - it's only of average standard - not sufficiently tasty (I would rec

Added another HK$20 for the dessert - brownie with ice-cream - it's only of average standard - not sufficiently tasty (I would recommend Ruby Tuesday for that)

Overall, it's quite a nice dinning experience.
(非會員)
2006-11-24 0 瀏覽
自己對Roma 食物品質,在未親身測試前我仍存有半點希祈。但測試後,卻把那僅餘的希望也丟了。別的不提,就只說本店所煮的意粉。我從來,是從來未去過一間意大利餐廳(pizza hut除外)吃到稔的意粉。我相信對意大利菜有些微要求的人也不會喜歡一點咬口也沒有的pasta吧?我更加相信真正意大利人去到這間所謂意大利餐廳用膳,絕對會吃到嘔。味道,口感全不對勁,份量大及環境再好又有啥用?奉勸吃過真正意大利菜,並且鍾情於意大利菜的人絕對不要去這間垃圾美式餐廳用膳。與其付出近百元吃份垃圾大餐,倒不如找一天假期,自己親自下手煮幾道意大利菜!安心啦,你絕對煮得比Roma 好吃得多啦!

2006-11-13 4 瀏覽
同男友去試左呢度的tea buffet, 款式雖然不多, 但係就勝在好味道喎, 不太漏~! 白汁吞拿魚螺絲粉好好味, 另外蜜糖雞奕都好好味, 算係岩我地的胃口...!再講, 咁的價錢都算合理~~!
再講, 咁的價錢都算合理~~!
足足一個月前既呢一餐宜家先有時間寫過左太耐其實已經無咩意慾寫返不過為左ko apm既食肆就寫埋佢啦前菜一湯一沙律一般紐約雞翼都係正常既酸咪咪焗薯皮料唔多夠主菜要返最正常既ribs汁醬豐富算係合格另外係鱈魚扒配薯蓉都算唔錯不過168二人餐要加廿蚊先有野飲其實都係幾貴但係勝在裝修唔錯又有電視睇apm係咁既價位架喇對比起以前9點打後又貴又無咩食既自助餐宜家叫做好返尐喇喎
足足一個月前既呢一餐
對比起以前9點打後又貴又無咩食既自助餐
宜家叫做好返尐喇喎
(非會員)
2006-10-17 2 瀏覽
同男朋友來自助tea過幾次,講下感受先食物方面﹕次次d野食都一樣,款式唔多好味d既可能係pizza,因為即製啦!有雜菜salad,可以自己mix,汁方面有ceasar汁同千島汁,我最鍾意生食白菌~仲有jelly糖。湯有見過係seafood/tomato味,不過我唔好湯,No Comment!而熱盤係螺絲粉,白汁三文魚味,味道ok啦之後有大大條薯條、炸魚、炸蝦,腸仔薯蓉,唔特別~bread and butter pudding都ok最後個朱古力噴泉唔太特別啦,而家好多地方都有嘛自助tea 仲包1杯飲品~服務方面﹕個manager黑口黑面,未夠鐘tea你行到入去佢都唔show你就算佢帶位都一樣黑口黑面....真冇解!其他人就ok啦~環境方面﹕幾好呀~坐得好舒服!想同朋友舒舒服服傾計食野,呢度都係選擇之一既。呢個原因亦係令我再光顧既原因
同男朋友來自助tea過幾次,講下感受先

食物方面﹕
次次d野食都一樣,款式唔多
好味d既可能係pizza,因為即製啦!
而熱盤係螺絲粉,白汁三文魚味,味道ok啦
之後有大大條薯條、炸魚、炸蝦,腸仔薯蓉,唔特別~
bread and butter pudding都ok
最後個朱古力噴泉唔太特別啦,而家好多地方都有嘛
自助tea 仲包1杯飲品~

服務方面﹕
就算佢帶位都一樣黑口黑面....真冇解!其他人就ok啦~

環境方面﹕
2006-10-11 4 瀏覽
呢間我前前後後都黎過三次到啦, 三次都係食自助午餐! 全因我呢頭做野, 所以通常都係食lunch, 總括黎講我覺得幾好, 環境舒服, 服務幾好!俗語話將貨就價, 咁我今次先講價錢, 自助餐每位$68, 抵唔抵就見人見智, 不過我就覺得好抵! 咁有咩食呢? 有沙律, 餐湯, 薄餅, 兩至三個熱盤, 蛋糕同果汁等等! 樣樣都有得食, 不過我會覺得佢地薄餅最好食, 唔係你pizza hut食d, 係幾特別, 好薄一細塊, 不過佢地係咁整, 唔使驚一定有得食; pasta又係幾好味架; 熱盤有炒腸仔, 炸魚炸蝦, 炒雜菜等等, 雖然並非咩特別菜式, 但d熱盤會不斷咁轉款, 誠意可加; 仲有d果汁有兩款任飲; 蛋糕都有兩款任食; 再加上味道都幾好, 次次都食到好飽咁走架! 大佬$68食到飽真係同區飲茶都食唔到啦!

2006-09-27 6 瀏覽
$168套餐(加$20 可以有2杯餐杯or 甜品(栗子餅))2款頭盤(3揀2):芝士三文魚薯皮(4件) - 幾足料, 但薯仔肉好似多d, 同埋唔太淋, 所以無薯皮風味.燒雞翼(3隻) - 雞翼幾大雙,醬汁幾惹味, 唔錯!2款主菜(4揀2)ribs - ok la, 份量都幾多, 但燒得唔係幾入味lor.辣肉腸pizza - 長方形, 薄身好脆, 要趁熱食先好食!唔知係咪套餐問題, 除個pizza 之外, d 食唔熱, 好似整定埋好耐係度咁.

2款頭盤(3揀2):
燒雞翼(3隻) - 雞翼幾大雙,醬汁幾惹味, 唔錯!

2款主菜(4揀2)

2006-09-17 15 瀏覽
我睇番d comment,唔多好咁...我尋晚生日去食,又覺得唔係呀"雖然等位,等左好耐,但個場咁爆我反而更有信心...我同男朋友本來都驚食物會太少,但最後飽到想死咁制=0=我地叫二人套餐,係飽到,唔駛加廿蚊另外買野ge地步本來諗住試雪糕,因為太飽,所以唯有放棄198蚊...有餐前面包,ok la,都叫有兩塊最重要係,唔係普通餐廳,勁硬個隻面包,我無浸湯都食得落,味道就一般啦兩款前菜...一款係雞翼,都幾好食另一款係炸蝦,ok la正菜:我地聰明,睇埋其他人d野食先嗌,因此,無嗌Pizza,嗌左牛扒同"波"菜面,ok 呀牛扒,食唔晒...我第一次食唔晒肉類架...唔係唔好食,係真係太飽...至於個面,忌廉極多,好正!!!* 好好味...最衰係無得俾我地揀咩湯囉...d侍應都幾好,收碟快,主動俾多對刀"x"我地...又係咁加水^_^反而,個環境,係得出面睇落靚我地坐個個位,好不幸咁俾部電視大煞風景> <""而且太嘈啦...唔太浪漫不過,食物方面加番分,都算係咁啦最緊要係抵食夾大件,下次我一定會再黎^^
我睇番d comment,唔多好咁...
我尋晚生日去食,又覺得唔係呀"

雖然等位,等左好耐,但個場咁爆
我反而更有信心...

我同男朋友本來都驚食物會太少,
但最後飽到想死咁制=0=

我地叫二人套餐,係飽到,唔駛加廿蚊另外買野ge地步
本來諗住試雪糕,因為太飽,所以唯有放棄

198蚊...
有餐前面包,ok la,都叫有兩塊
最重要係,唔係普通餐廳,勁硬個隻面包,
我無浸湯都食得落,味道就一般啦

兩款前菜...
一款係雞翼,都幾好食
另一款係炸蝦,ok la

正菜:
我地聰明,睇埋其他人d野食先嗌,
因此,無嗌Pizza,
嗌左牛扒同"波"菜面,ok 呀
牛扒,食唔晒...我第一次食唔晒肉類架...
唔係唔好食,係真係太飽...
至於個面,忌廉極多,好正!!!* 好好味...

最衰係無得俾我地揀咩湯囉...
d侍應都幾好,收碟快,主動俾多對刀"x"我地...
又係咁加水^_^

反而,個環境,係得出面睇落靚
我地坐個個位,好不幸咁俾部電視大煞風景> <""
而且太嘈啦...唔太浪漫

不過,食物方面加番分,都算係咁啦
最緊要係抵食夾大件,下次我一定會再黎^^
2006-09-13 5 瀏覽
1)首先,睇番之前的評語,又唔覺服務唔好。我地二個人叫了頭盤、湯、主菜,先來了湯,再來頭盤,個女侍應見我地食得慢( 兩份頭盤share食),就同我地講,食完先至叫佢起主菜,唔使等個主菜凍,服務都幾細心,佢叫Phoebe,值得一贊。2)食品有--洋蔥香腸湯-無試唔知什麼味道,不過朋友話ok--天使麵海鮮湯-有很多麵,少少海鮮,味濃,似龍蝦湯--燒雞翼(全隻)-雖然細細隻,但入味--凱撒沙律(大)-一般貨色--Lamb Chop-已經叫七成熟,都係有少少(un),唔怕(so)叫五成熟好d--Ribeye 8oz--最失敗之作,唔夠牛肉味,有d (鞋)再加多二杯紅酒,共$ 554,價錢係觀塘區可以叫貴,但又比Dan Ryan's 和 Ruby Tuesday平。可以一試
2)食品有
--洋蔥香腸湯-無試唔知什麼味道,不過朋友話ok
--天使麵海鮮湯-有很多麵,少少海鮮,味濃,似龍蝦湯
--燒雞翼(全隻)-雖然細細隻,但入味
--凱撒沙律(大)-一般貨色
可以一試
2006-08-21 5 瀏覽
上個月去睇戲之前響呢度食個dinner, 我0地叫0左個2 人set dinner >辣雞翼- 食得辣的我就唔覺得辣, 不過就好夠味, 不錯!!意粉- 一般la!~ 唔impressive~pizza - 食晒所以0野都未到, 一問之下, 原來係miss 0左單, 雖然好熱幾好味, but 咁等法, 扣晒分la~!~不過環境就真係好靚la.....如果想要有feel 多過要food taste 的, 呢個係一個不錯的choice~~

辣雞翼- 食得辣的我就唔覺得辣, 不過就好夠味, 不錯!!
意粉- 一般la!~ 唔impressive~

2006-08-14 3 瀏覽
係amp 行到5點幾,經過呢間餐廳,見個門面唔錯, 所以就決定book 定枱, 7點鐘食飯.我地坐係啡區的梳化, 都幾舒服.3個人要左個2人餐:- 餐包,上枱時仲熱, 唔錯- 凱撒沙律, 好多芝士粉哦.....- 煙三文魚焗薯, 一般般, 還可以- 牛仔骨, 個汁好好味, 伴菜的薯條很好吃, 奇怪係個主菜牛仔骨就失色左d, 有d "un"- 龍脷柳意大利飯, d 餸就幾好食, 但d飯真係幾難食, 我覺就咁一碗白飯仲好味
我地坐係啡區的梳化, 都幾舒服.
3個人要左個2人餐:
- 餐包,上枱時仲熱, 唔錯
- 凱撒沙律, 好多芝士粉哦.....
- 煙三文魚焗薯, 一般般, 還可以