airsun

airsun

出街食多過係屋企食飯
訊息
正顯示第 110 篇(共 30 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
OCT 17

本來已訂位有七折 但原來只限dinning, HH 是無法享用優惠的 侍應哥哥解釋預定只限於earlybird dinning....同朋友商量後決定都係hh. P.S. 食物一般 環境一般 但有個室外環境坐下hea 下 但早來便要忍受一下出面抽風機的嘈音了❗️
炸豬手
0分鐘 (堂食)
2016-11-29
每人約$150
DEC 16

同事們飯聚, 記得係舊舖時幫襯過佢, 便提議到來食炸豬手, 味道好似冇之前咁好食~! 其他餸菜亦只屬一般, 炸子雞比醬蔥雞好食, 炸墨魚咀都幾有咬口, 但蠔餅﹑椒鹽鮮魷就唔合格了, 咬落去成口粉, 炸得太厚身....另外上湯豆苗就咸左啲, 不過都有風味的...!  整體雖然冇以前咁好食, 但尚可接受.  但到埋單, 居然唔收credit card而要收現金?!yuk
每人約$20
JAN 08

d牛丸真係好彈牙, 我覺得一定要配面食, 因為先襯d牛丸, 哈哈, 好深咁...值得一試.
每人約$80
JAN 08

這間迴轉壽司令我覺得最好的係坐位, 因為令人覺得好舒服, 唔會好迫的感覺. 而食物質素, 尖沙咀呢間算得上是其他分店最好的, 可能人流多d, 食物去得快d都新鮮d. 呢間都會係我想食壽司之選.
每人約$22
JAN 08

唯一的熱豆漿真係冬天之選, 冬冰冰飲落去真係身心都舒暢d, 黎得唯一當然都會叫油餅同餡餅食, 油餅我會覺得貴記好食d(冇咁厚). 而唯一的餡餅都算是必食, 不錯.
每人約$40
JAN 08

咁多年來, 我耐不耐都會去食沙嗲王, 而必食的就係沙嗲豬扒粉絲, 不過近來發覺佢的湯底變得差了, 非常"結", 同埋粉絲的質感都變得粗了, 我最愛是越南式的粉面, 希望佢地會改善一下啦.
每人約$40
JAN 08

一向我都唔係好甜的, 但係呢度的蓮子紅荳冰同奶茶都好好飲, 不過價錢比較貴, 試下同感受一下個環境囉. 呢度係舊式茶餐廳格局, 雖然舊, 但環境都好乾淨, 我地除左叫飲品, 仲叫左一碟排骨炒面, 脆脆的面餅算是一般, 勝在唔會太油. 但係差唔多$50又真係貴d.
每人約$16
JAN 08

呢間咁舊的豆品店平時搭車經過都知道有d料到, 食過後就知道果然掂呀, 男友對佢的担担面讚口不絕, 因為花生醬唔太多, 而價錢又抵食!! 我試過後都仍然覺得係"詠黎園"(黃大仙)好食d, 不過佢的油餅就好正, 唔會好厚同埋好多油係最欣賞的, 另外生煎包都值得試一下. $3/件真係抵食. 我地有日下晏去食, 食食仲無啦啦停電, 超級好氣氛...哈哈...2-3分鐘後便回復正常.
每人約$20
JAN 08

呢間烏冬係我同男友平時如果唔係好肚餓, 唔想食太多的時候的好選擇, 因為份量同價錢係好抵食. 我鍾意食$10凍鳥冬, 因為用wasabi撈湯再配埋烏冬簡直一流, 而男友就鍾意食熱湯, 呢個都一樣好味道...!! 小食方面, 我覺得薯餅同雞奕都係好選擇.
每人約$10
JAN 08

每次經過深水步, 我同男友都會入去呢間好舊的豆品舖食碗豆付花, 因為呢度的豆付花唔止滑仲好有豆味, 而必再叫的豆卜真係無得頂, 因為佢炸完之後會用上湯浸左d油, 所以食落你唔覺得好油, 但佢好香~必吃!!! 每逢假期, 呢度一定好逼人同埋要等位, 為左食好味的東西, 等一下吧!
Top