1K
這間提供豐富Weekend Brunch的餐廳在20樓高層,並設有連接的天台。室內以落地玻璃設計,從前方可以欣賞到中環的景色,而後方則是山景。環境幽雅寧靜舒適,非常適合來享受早午餐。在前菜方面,餐廳提供了5款Tapas西班牙冷盤芝士配水晶番茄麵包的份量比想像中大很多,其中包含了幾款辣肉腸和帕馬火腿等。牛肉他他🥩,口感軟滑鮮味,配料增加了味道層次辣椒蒜蝦🍤則有濃郁的蒜味,蝦肉彈牙,且已去除外殼,方便食用。黑松露芳香的松露芝士三明治🥪,芝士內部還流心,吐司酥脆。扇貝酸橘汁醃魚、酪梨慕斯、青蔥檸檬草醋汁,醬汁豐富且提升了扇貝的鮮味。這道菜還加添了口感,並以酸酸地的醋汁帶來開胃的效果。主菜:任食烤乳豬和西班牙海鮮燴飯烤乳豬剛剛燒好,外皮脆卜卜,咬下時油脂爆發💥,非常香口惹味,豬肉嫩滑多汁💦。西班牙海鮮燴飯整盤上有豐富的海鮮🦐🦑,熱騰騰的上桌,賣相吸引人。海鮮的鮮味滲入飯中,讓整個燴飯極為美味。最後是甜點,提供了西班牙油條。油條上灑上砂糖和朱古力醬,甜蜜酥脆,是這餐完美的結尾。總的來說,這間餐廳提供豐富的早午餐選擇,並擁有優美的環境和舒適的氛圍。菜式呈現出美味的口感和精緻的製作。

在前菜方面,餐廳提供了5款Tapas

牛肉他他🥩,口感軟滑鮮味,配料增加了味道層次

黑松露芳香的松露芝士三明治🥪,芝士內部還流心,吐司酥脆。

主菜:任食烤乳豬和西班牙海鮮燴飯

• Signature Truffle & Cheese Bikini
  • Suckling Pig
  • Paella Barcelona
  • Steak Tartare
  • Churros
2024-01-30 92 瀏覽
▫️中環竟然有西班牙乳豬任食brunch⁉️🫨 餐廳位於高樓頂層,環境舒服,可以好好享受一個悠閑周末,而且價錢唔算貴,性價比超高🥰🥂 Weekend Brunch $458/ p.p.🥖 Welcome snack▫️由清新嘅蕃茄青瓜多士作為餐前開胃小食😚🐮 Steak tartare▫️用上香蔥、酸瓜、青瓜等調味🥒 牛味濃郁之餘口感好豐富🐂 旁邊嘅牛油麵包好軟熟,配上他他一齊食好香口😋🥪 Truffle & cheese bikini▫️香脆多士夾住黑松露同熱溶芝士超邪惡🤤 🦐 Perfectly Pink-ish, chili-garlic prawns “ajillo”▫️鮮蝦肉質彈牙,舖滿超香嘅蒜蓉🤩 淨係聞到蒜蓉香已經流晒口水🤤🥓 Plate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato bread▫️有4款不同口味嘅ham,配上芝士咸香滋味🧀 旁邊仲有蕃茄多士,香脆開胃🍅🐚 Scallop ceviche, avocado mousse, shallot-lemongrass vinaigrette▫️帶子嫰滑鮮甜,墊住牛油果蓉配搭幾

🥂 Weekend Brunch $458/ p.p.

🥖 Welcome snack
▫️由清新嘅蕃茄青瓜多士作為餐前開胃小食😚

🐮 Steak tartare

🥪 Truffle & cheese bikini
▫️香脆多士夾住黑松露同熱溶芝士超邪惡🤤

▫️帶子嫰滑鮮甜,墊住牛油果蓉配搭幾特別🥑 仲加左炸蒜令味道層次更豐富✨

🐖 ALL YOU CAN EAT… THE SPANISH WAY
▫️主角出場黎到任食乳豬環節😝 廚師會即場係食客面前用碟切乳豬,證明夠晒軟淋鬆化🥳
▫️乳豬皮超香脆,肉質超淋,連碟邊嘅南瓜蓉都好好食🎃 最重要係無限refill😍 店員會好主動問要唔要黎多份,真係超滿足🥳

🥘 Paella
▫️海鮮飯索晒龍蝦汁,煮得軟硬適中粒粒分明🍚 舖滿大蝦、青口、蜆肉好豐富🤩

🍰 A Sweet Final
▫️Basque burnt cheesecake質感綿密,配上raspberry醬一啲都唔覺得漏🍓
▫️Churros with chocolate dip好香脆,入口充滿肉桂香,令人忍唔住一啖接一啖🍫

🥃 Two Moons - Hong Kong $98
Kikka - Japan $158
+$20 Elderflower Tonic
▫️呢到酒類都幾多選擇,試左2款gin,即刻令到氣氛更chill😎

2024-01-29 107 瀏覽
這間中環的西班牙WEEKEND BRUNCH好出色! 值得一試❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥 共有三款:1️⃣Tapas + 甜品 $298  2️⃣Tapas +任食乳豬+甜品 $398  3️⃣Tapas + 任食乳豬+任食paella $458我們點了 3️⃣  可以任食西班牙乳豬😍 Tapas有5款,全部都好好食🥹🥹 🔹Steak tartare 肉質柔軟,用了洋蔥、蒜蓉、刺山柑調味 配上橄欖油好好食! 蒜蓉包外脆內鬆軟,超級香 🔹Scallop ceviche, avocado mousse, shallot-lemongrass vinaigrette 帶子口感滑嫩,配上大量香蔥和炸蒜😍 還有牛油果醬 整體味蕾好豐富,好滿足! 🔹 Plate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato bread 多種不同的肉片,麵包很香脆!! 🔹Truffle & cheese bikini 黑松露芝士多士煎香過的薄切麵包,夾住黑松露味香濃的芝士! 口感煙韌,好香又好吃 🔹Perfectly Pink-ish, chili-garlic prawns "ail
共有三款:

我們點了 3️⃣  可以任食西班牙乳豬😍

Tapas有5款,全部都好好食🥹🥹
🔹Steak tartare

多種不同的肉片,麵包很香脆!!

🔹Perfectly Pink-ish, chili-garlic prawns "ailo"
蝦上極多蒜蓉覆蓋,香到爆炸 配上脆法包沾蒜蓉汁,滿滿的蝦鮮味 蝦肉部分原來還脫了殼,好貼心!

🔸 QM Suckling pig

皮脆肉滑! 好有豬的香味,好好食,份量頗多! 配好滑好香的南瓜蓉🫶🏼 還有好好吃的薯仔
一次試了四隻芥末:Cognac, english, whole grain, french mustard!

因為是任食,我們撐爆肚皮吃了兩次😆😆
是每人兩碟!!
🔸 Barcelona Seafood paella

飯粒口感堅硬彈牙,吸收了海鮮的鮮美
🔸QM Colada (Coconut Milk, Pineapple Juice, Milk Cream)

這個超好喝! 我一口氣喝了半杯!!😂 味道像Yogurt,口感像沙冰,不算很甜
🔸Churro 新鮮炸好的churro 沾滿肉桂粉同糖,還有朱古力醬!

🔸Basque Cheesecake 小小一件件,口感濕潤不油膩

吃完這個Brunch
晚上飽得吃不下晚飯😝
難得捱到去星期六,梗係要對自己好啲,食餐精緻嘅。一向都好鍾意食乳豬,所以係朋友嘅推介底下,就嚟咗呢一間有得任食乳豬嘅西班牙餐廳。.WEEKEND BRUNCH :佢哋嘅brunch一共有三個選擇,個人就揀咗$458嘅。-$458/pp - Tapas, Paella (Minimum 2 persons), All You Can Eat Suckling Pig, Dessert-$398/pp - Tapas, All You Can Eat Suckling Pig, Dessert 298/pp - Tapas, Dessert-$298/pp - Tapas, Dessert.Tapas款式頗多,而且每一碟份量都唔細。經典嘅Plate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato bread,整體質素都好唔錯,巴拿馬火腿鹹香濃郁,辣肉腸好Juicy,芝士🧀亦食得出係靚嘢,細膩濃滑。剝好曬殼嘅chili-garlic prawns "ajillo"扎實彈牙,亦係配酒嘅佳餚,微辣微辣的,幾開胃。鮮鮮甜甜的Scallop cev
WEEKEND BRUNCH :
佢哋嘅brunch一共有三個選擇,個人就揀咗$458嘅。
-$298/pp - Tapas, Dessert
Tapas款式頗多,而且每一碟份量都唔細。經典嘅Plate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato bread,整體質素都好唔錯,巴拿馬火腿鹹香濃郁,辣肉腸好Juicy,芝士🧀亦食得出係靚嘢,細膩濃滑。剝好曬殼嘅chili-garlic prawns "ajillo"扎實彈牙,亦係配酒嘅佳餚,微辣微辣的,幾開胃。鮮鮮甜甜的Scallop ceviche就係Tapas中,我最喜愛嘅一款。裏面加入咗質感柔滑嘅avocado mousse,仲有shallot-lemongrass vinaigrette Truffle & cheese bikini作調味,酸甜開胃,帶子貝柱亦厚嫩。Hamachi Salpicon (Add $68)亦有驚喜,刺身嘅鮮味,混合特調西班牙醬汁,令油甘魚嘅鮮味變得更富層次。

PAELLA加入咗大量嘅龍蝦汁黎煮,鍾意飲龍蝦湯嘅一定鍾意,喺出面食西班牙飯好多時都會覺得米飯過硬,但係呢一間就冇呢個問題,啱啱好適中嘅硬度,加埋少許嘅飯焦位,同鮮甜嘅海鮮,雖然佢令我食唔到太多任食嘅乳豬,但係我都依然願意比呢個空間去食佢。

然後就係任食嘅乳豬,佢哋定時就會燒原隻乳豬出嚟,然後再分比客人,新鮮燒出黎,唔好食都難,皮脆肉嫩,啖啖都細細嫩嫩又熱辣辣加上綿軟嘅roast potatoes同帶自然甜香嘅pumpkin puree,好出色,但前面已經食得好飽,所以最後淨係encore咗一次。

最後嘅甜品可以選擇Basque burnt cheesecake或者Churros,我地就選擇咗各一,芝士蛋糕芝士味非常突出,鹹鹹甜甜,加上raspberry coulis嘅酸香,味道平衡得不錯。Churros 上面就沾有朱古力醬及黃糖,炸得外脆內酥,雖然邪惡,但卻是令人欲罷不能。

Quiero Más
中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 20樓
說到西班牙菜,我朋友就大推這家位於中環威靈頓街的「Quiero Más」,今晚就訂了位來試一下。餐廳裝潢以歐陸風為主調,充滿浪漫氛圍,全部落地玻璃設計,晚上可以看到璀璨夜景,在美景下享受滋味晚餐👍🔺Signature Tasting Menu|$498/位✿ To Start ✿ 🔶Ibérico Paletilla Ham 36-months Served with crystal tomato bread36個月伊比利亞火腿,味道甘香, 有果香, 油脂分佈很好,配上蕃茄溶和麵包來吃,是完美配搭😋🔶Hamachi Marinated the Spanish way in 'salpicon'肥美的涼拌鰤魚刺身,以橄欖油、醋和鹽醃製,帶出鰤魚的鮮味😋✿ To Warm Up ✿ 🔶Signature Truffle & Cheese Bikini香脆的三文治,外層帶點焦香,酥酥脆脆,內餡填滿半溶芝士和黑松露,香氣十足😋🔶Perfectly Pink-ish西班牙香蒜蝦,大蝦上舖滿的蒜茸,蝦肉爽彈牙,惹味的香蒜提升了大蝦的鮮味,和蝦頭蝦膏一起享用,更加美味😋✿ The Main Even

✿ To Start ✿

肥美的涼拌鰤魚刺身,以橄欖油、醋和鹽醃製,帶出鰤魚的鮮味😋

✿ To Warm Up ✿

🔶Perfectly Pink-ish

✿ The Main Event ✿

🔶QM Signature Suckling Pig
西班牙乳豬是我每次吃西班牙菜的必選菜式,乳豬皮燒得好香脆,肉既部份好嫩滑,而且非常多肉汁,配上烤肉汁,別有一番滋味,伴菜有柔滑香甜的南瓜蓉😋

🔶Signature Seafood Paella Barcelona
西班牙海鮮飯, 材料非常豐富,有大蝦、蜆肉及青口等,份量十足,米飯吸收了海鮮的精華,鮮味濃郁,過足口癮😋

✿ A Sweet Finale ✿

🔶Basque Burnt Cheesecake Served with Mixed berries sorbet
芝味香濃的巴斯克蛋糕,配上酸酸酸甜甜的雜莓雪葩,十分清新,配搭得很好😋

✿ A la carte ✿

🔶Steak Tartare |$188
牛肉他他口感滑嫩,牛味勁出,調味剛好,配上烤過的麵來吃,有多重口感

🔶 French Oysters |$148

餐廳星期六、日有 brunch menu,現場會有表演,cocktail 和西班牙乳豬是任食的,等我週末有時間再來先😌

French Oysters

French Oysters
2024-01-26 68 瀏覽
聽朋友講中環蘭桂坊有間地中海菜可以任食西班牙乳豬,適逢假日終於有機會俾我試吓😊環境裝修好有時尚藝術風格,落地玻璃可以飽覽中環半山景🙂Plate of Spanish Cold Cuts & Cheese with Crystal Tomato Bread 🇮🇹Cold cut 拼盤好豐富, 有3款唔同種類嘅西班牙火腿,每一片都展現出肉質豐富風味同咸香滋味,芝士口感濃郁,搭配特色蕃茄多士,外皮酥脆,帶有微妙的番茄風味😋Steak Tartare 🐮牛肉他他係我既最愛,以新鮮的牛肉切碎並拌入各種調味料而成有。牛肉鮮紅誘人,切碎得剛好適中。配料包括香草、洋蔥、 青瓜粒、caper等,增添了豐富的層次和口味。😍Perfectly Pink-ish, Chili-Garlic Prawns "Ajillo" 🍤鮮蝦肉質鮮嫩多汁, 表面鋪滿了蒜蓉辣椒, 一試難忘😊Scallop Ceviche, Avocado Mousse, Shallot-Lemongrass Vinaigrette一上枱已俾佢吸引住,擺盤好精至,帶子係刺身級, 牛油果打至慕絲狀態,奶油般的口感,配上蔥末檸檬草醬汁,為整體味道

Steak Tartare 🐮

鮮蝦肉質鮮嫩多汁, 表面鋪滿了蒜蓉辣椒, 一試難忘😊

一上枱已俾佢吸引住,擺盤好精至,帶子係刺身級, 牛油果打至慕絲狀態,奶油般的口感,配上蔥末檸檬草醬汁,為整體味道增添左層次🥰

Truffle & Cheese Bikini 🧀
三明治麵包烤得金黃酥脆,夾著濃郁的松露芝士,麵包的外層酥脆,內部鬆軟,每一口咬下去都能感受到松露的香氣和芝士的濃郁🤩

ALL YOU CAN EAT... THE SPANISH WAY QM Suckling Pig, Pumpkin Puree, Roast Potatoes, Jus 🐽
任食西班牙風味乳豬搭配南瓜泥、烤薯仔同芥末醬,乳豬烤得外皮金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁。南瓜泥的滑順口感和淡淡的甜味為乳豬提供了完美的搭配😍

Paella (Minimum 2 persons) Barcelona Seafood Paella🥘:
經典西班牙傳統菜式,它以香氣四溢的番紅花米飯為基底,搭配各種鮮美的海鮮,如蝦、蜆和魷魚。每一口都能咀嚼到米飯的口感和海鮮的鮮味😍

Churros with Chocolate Dip 🍫
西班牙傳統甜品,churro外酥內軟,配上濃郁的巧克力醬,我既最愛😍
週末食咩好?今次就來這間西班牙餐廳食個WEEKEND BRUNCH 啦!我們選了價錢 $458/pp 的menu, 包括5款Tapas,Paella (2位起),任食西班牙乳豬,甜品TAPAS TIME⭐️Plate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato bread 有多款西班牙火腿和臘腸,太正啦🤤 蕃茄麵包酸甜多汁好開胃👍🏼⭐️Steak tartare牛肉他他加了香草和洋蔥,肉質軟稔鮮嫩🥰 ⭐️Perfectly Pink-ish, chili-garlic prawns "ajillo"蝦味好香濃,好香蒜油味啊😍 用麵包沾蒜油吃,一流👍🏼⭐️Scallop ceviche, avocado mousse, shallot-lemongrass vinaigrette新鮮軟滑的帶子刺身,配以芥末醬和香茅,竟然有點泰式風味,好特別呀🤤⭐️Truffle & cheese bikini烤得香脆可口的多士中間夾著黑松露芝士,口感外脆內軟👍🏼⭐️ALL YOU CAN EAT... THE SPANISH WAY 現場有用碟切乳豬表演,乳豬

TAPAS TIME

⭐️Steak tartare
牛肉他他加了香草和洋蔥,肉質軟稔鮮嫩🥰

蝦味好香濃,好香蒜油味啊😍 用麵包沾蒜油吃,一流👍🏼

⭐️Truffle & cheese bikini
烤得香脆可口的多士中間夾著黑松露芝士,口感外脆內軟👍🏼

現場有用碟切乳豬表演,乳豬皮香脆可口,肉質軟稔嫩滑,可以沾清甜的南瓜蓉吃,或是沾各種芥末醬,享受不同風味🤤
雖然是任食,但一份已經好大份量,吃不下第二份了🤣

⭐️PAELLA
超多海鮮!有大蝦、青口、大蜆、魷魚,每一粒飯都十分入味,和我在西班牙吃過的完全一樣😍

A SWEET FINALE
⭐️Basque burnt cheesecake, raspberry coulis
Cheesecake 芝士味香濃,紅莓雪葩清新,剛好中和飽膩感
⭐️Churros with chocolate dip
好香脆,充滿肉桂香味

我們另外點了兩杯Sangria, 一杯是Cava, 一杯是紅酒,兩杯都有大量水果🥰
Cava那杯加了熱情果汁,味道好fruity
紅酒那杯加了Brandy, 味道好香甜濃郁

餐廳天台還有一個露天酒吧,晚上來欣賞夜景飲杯cocktail, 肯定好chill好好feel 🥂
2024-01-13
2024-01-22 52 瀏覽
Weekend 想食Brunch, 朋友推介中環蘭桂坊有間地中海菜「Quiero Mas」任食西班牙乳豬。呢度環境非常之寬敞,而且全落地玻璃,因為係頂樓緣故可以飽覽中環半山景。天台位置仲可以同朋友上去飲嘢好鬼chill。Brunch 包括有特色西班牙Tapas:西班牙火腿配Sangria 西班牙果酒, 最好配搭帶子刺身, 配上香茅,蒜頭絲及特別醬料,非常開胃芝士黑松露餅, 非常鬆化, 一試難忘蒜蓉蝦,一向都好喜歡這個西班牙tapas, 蒜蓉味香, 蝦味濃牛肉tartare, 配上香草及特色調味任食脆皮乳豬 ⭐️QM Suckling Pig🐷因為乳豬皮非常之脆,廚師即場表演用隻碟切開乳豬。乳豬皮脆內軟,味道調味得非常好,再配上南瓜蓉同醬汁,好美味再來一個西班牙海鮮飯🥘,必點知一,海鮮非常鮮味,粒粒米都有蝦湯包住,鮮味無比。甜品係芝士餅及西班牙特色甜品Churros, 西班牙油炸鬼,充滿肉桂香味。

Brunch 包括有特色西班牙Tapas:
西班牙火腿配Sangria 西班牙果酒, 最好配搭

帶子刺身, 配上香茅,蒜頭絲及特別醬料,非常開胃

芝士黑松露餅, 非常鬆化, 一試難忘

牛肉tartare, 配上香草及特色調味

任食脆皮乳豬 ⭐️QM Suckling Pig🐷
因為乳豬皮非常之脆,廚師即場表演用隻碟切開乳豬。

乳豬皮脆內軟,味道調味得非常好,再配上南瓜蓉同醬汁,好美味

• Suckling Pig
  • Paella  Barcelona
細意品嚐正宗地中海美食來自中環區的Quiero Más 我很久沒有約爸爸去吃飯了,我知道她很喜歡吃高級西餐,所以今次就去吃好精緻的地中海美食,餐廳再上一層設置有露天小型酒吧區,可以飽覽中環啲景色,星期六日更有個 brunch menu,可以任吃乳豬🐷和看表演,是很不錯的節目哦!🍹Virgin Sangria 由於我爸爸很少喝酒,今次就一人一杯不含酒精的氣酒🥂,我這杯不含酒精的桑格利亞汽酒,是令人提神的新鮮果味飲料! 令人倦氣盡消。🍣Scallop ceviche with avocado我第一次吃到有牛油果醬的刺身級帶子,那種滑不留口的新鮮帶子質感,令人吃得很開胃,好適合再喝一口水果汽酒。🌶️Padron Peppers在西班牙經常當作酒吧小吃,看著辣椒,但完全不辣,入口非常有油香和鮮甜味。🥦Sauteed asparagus用奶油、大蒜和香草烹調的嫩蘆筍莖,非常爽脆又多汁。🦞Lobster Thermidor最經典的龍蝦菜式, 帶有奶油和奶酪醬的豪華海鮮菜餚,龍蝦肉相當嫩滑,配上帶有少少甜味的醬汁,令我爸爸吃得津津有味。而地中海的菜式就是巧妙地加入大量的蔬果,今次就加入了切片軟身菇,既
細意品嚐正宗地中海美食
來自中環區的Quiero Más

🍹Virgin Sangria

🍣Scallop ceviche with avocado

🌶️Padron Peppers

🥦Sauteed asparagus
用奶油、大蒜和香草烹調的嫩蘆筍莖,非常爽脆又多汁。

🦞Lobster Thermidor
最經典的龍蝦菜式, 帶有奶油和奶酪醬的豪華海鮮菜餚,龍蝦肉相當嫩滑,配上帶有少少甜味的醬汁,令我爸爸吃得津津有味。而地中海的菜式就是巧妙地加入大量的蔬果,今次就加入了切片軟身菇,既健康又好吃。

🍫🍨Chocolate lava cake with banana & caramel ice-cream
甜品界中,我無法抵抗熔岩巧克力蛋糕,內夾著醇美熱滾的巧克力漿,是那種令人迷戀的鮮甜味。

🥖🍧Churros with Chocolate Dip and Vanilla ice-cream
不是普通的Churros油條,這甜品看似像餅乾條,但有些像吃炸油炸鬼一樣鬆脆可口,表面有陣糖粉,可以沾朱古力醬或雲呢拿雪糕來吃,份外滋味!

午市餐牌:

2024-01-20 53 瀏覽
上次晚餐到訪體驗很不錯· 超喜歡他們的tapas見餐廳新推左weekend brunch • 比藉口自己再訪!位於中環的Quiero Más 落地大玻璃· 光線充足令氛圍更悠閑Brunch Time Menu ($458/pp)♡TAPAS TIMEꕺPlate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato bread單是看到Cold cut platter已經很興奮!三款西班牙cold cut同芝士· 還有特色蕃茄多士最喜歡用ham配芝士食用· 咸香滋味ꕺSteak tartare賣相十分精緻的牛肉他他加入香草調味· 更突顯牛肉鮮嫩感ꕺChill-garlic prawns Tapas來說最喜歡是蒜蓉蝦鮮蝦爽彈拌以大量蒜蓉· 蒜香味在口中爆發ꕺScallop ceviche擺盤用心精緻· 帶子刺身下面是牛油果慕絲入口很清新·好refreshing!ꕺTruffle & cheese bikini是我必點的bikini • 香脆吐司裡面是滿滿的芝士同黑松露就是邪惡但不能錯過!♡兩款主菜住食ꕺ西班牙乳豬同西班牙海鮮飯ꕺꕺSucklin

上次晚餐到訪體驗很不錯· 超喜歡他們的tapas

位於中環的Quiero Más
落地大玻璃· 光線充足令氛圍更悠閑

Brunch Time Menu ($458/pp)

♡TAPAS TIME
單是看到Cold cut platter已經很興奮!
三款西班牙cold cut同芝士· 還有特色蕃茄多士

Tapas來說最喜歡是蒜蓉蝦
鮮蝦爽彈拌以大量蒜蓉· 蒜香味在口中爆發

ꕺScallop ceviche
擺盤用心精緻· 帶子刺身下面是牛油果慕絲
入口很清新·好refreshing!

ꕺTruffle & cheese bikini
就是邪惡但不能錯過!

♡兩款主菜住食ꕺ西班牙乳豬同西班牙海鮮飯ꕺ

ꕺSuckling pig
任吃的西班牙烤乳豬·店員會先表演隆重切豬儀式
烤豬皮脆肉嫩· 外皮如薯片般香脆
油脂完全滲透豬肉· 每口都充滿油香· 相當令人滿足

ꕺBarcelona Seafood paella
超大盤的paella • 就算不是任食也絕對回本!
滿滿的海鮮料· 燴飯香濃惹味

♡Dessert
ꕺBasque burnt cheesecake
添加raspberry · 酸甜令蛋糕食落更清爽

ꕺChurros
新鮮炸起配搭朱古力醬· 邪惡但我愛
另外order 了兩杯mocktail • 兩杯都清爽好喝
2024-01-20 70 瀏覽
呢晚同老公食好西,來到中環嘆西班牙菜😋環境高級舒服,店員都係講英文,即刻有置身外國感覺!.🌟tasting menu $498/person.➡️ Ibérico Paletilla Ham 36-months36個月西班牙黑毛豬火腿,搭配脆卜卜的蕃茄碎多士,有驚喜好清新👍🏻➡️ Hamachi第一次食西班牙煮法的油甘魚!好厚身,清新開胃🤤➡️ Signature Truffle & Cheese Bikini呢個真係不得了,愛黑松露的你必點,三文治勁拉絲🤩濃厚的黑松露芝士口味,多士牛油味香又夠酥脆,太正🤤➡️ Perfectly Pink-ish大大隻蝦厚肉彈牙,滿滿的蒜味道香濃!蒜油點包好好食😋➡️ QM Signature Suckling Pig餐廳招牌菜果然無令我失望,乳豬外皮酥脆,味道濃厚,厚肉淋身嫩滑juicy,配南瓜蓉醬、西班牙椒同薯角,非常出色👍🏻➡️ Signature Seafood Paella Barcelona西班牙海鮮炒飯又係必點!有蝦、青口、蜆,鮮味十足,仲有少少飯焦滿驚喜😋飯口感軟硬剛好👍🏻➡️ Basque Burnt Cheesecake甜品芝士蛋糕勁好食,芝士

🌟tasting menu $498/person

➡️ Hamachi
第一次食西班牙煮法的油甘魚!好厚身,清新開胃🤤

➡️ Perfectly Pink-ish
大大隻蝦厚肉彈牙,滿滿的蒜味道香濃!蒜油點包好好食😋

➡️ QM Signature Suckling Pig

➡️ Basque Burnt Cheesecake
甜品芝士蛋糕勁好食,芝士味濃又細滑,一人一個,紅桑子雪芭酸酸甜甜,大滿足😌

另外再點了All the best beef,牛肉他他口感滑身牛味勁出,麵包牛油味香又軟熟🤤
呢間Sangria 好出色🥂兩杯都好飲,一紅一白,白酒味道好fresh,入面多款生果:藍莓、紅莓、橙、蘋果、西柚,紅酒較清甜,陪他他牛正😋

環境一流,餐卓禮儀好,想來一頓高級的西班牙菜,就要來試下!
2024-01-18 511 瀏覽
weekend想搵一間餐廳坐得舒舒服服😍 可以休閒咁食返個brunch嘅餐廳😎 上網見到呢間餐廳有個weekend brunch🥰 可以任食乳豬仲有表演睇🤩 所以就即刻忍唔住去食返個brunch😆Weekend brunch set ($459@)佢哋有幾個set😍 一場嚟到我梗係食最貴嗰個😆 真係超多嘢食👍🏻 已經包咗五款tapas🥰 乳豬任食🐖 仲有西班牙海鮮飯🦐 同埋甜品㖭啊🍰TAPAS TIME🥗Plate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato bread🐖多士上面係鮮蕃茄蓉🍅 多士好香脆👍🏻 仲有四款唔同嘅ham同埋芝士🧀 超鍾意食嘅ham嘅我😍 表示滿足❤️Steak tartare🐮他他上面有洋蔥🧅蒜頭🧄同埋酸瓜🥒 味道有少少辣辣地🌶️ 應該係因為加咗胡椒同埋洋蔥嘅香味😍佢跟咗兩個香草包呢個質地比較軟熟🥰 整體口感好豐富❤️Perfectly Pink-ish, chili-garlic prawns "ajillo”🦐個蝦上面鋪滿咗蒜蓉🧄 蝦肉肉質勁彈牙👍🏻好好食❤️ 食到停唔到口😆Scallop ceviche,

Weekend brunch set ($459@)

TAPAS TIME🥗

Steak tartare🐮

Scallop ceviche, avocado mousse, shallot-lemongrass vinaigrette🥑
帶子擺盤好靚😍 大帶子係刺身嚟🥰 下面再墊左牛油果溶🥑 上面仲有蒜蓉乾🧄 鮮甜鮮甜❤️

Truffle & cheese bikini🥪
黑松露同埋芝士,簡直係絕配🥰 再加上香脆嘅麵包口感😍

ALL YOU CAN EAT... THE SPANISH WAY QM Suckling pig, pumpkin puree, roast potatoes, jus🐖
嚟到主角啦😍 係任食嘅乳豬呀🥰 職員即席喺你面前切開乳豬俾你睇😎 乳豬嘅皮真係超脆👍🏻 職員只要用碟就已經可以切開佢😎

乳豬上枱好香😍 側邊仲配咗南瓜蓉同埋薯仔🥔 乳豬一切落去啲油香浸晒出嚟🥰 個皮超脆卜卜👍🏻 但肉質嫩滑❤️

PAELLA (Minimum 2 persons)
Barcelona Seafood paella🥘
西班牙炒飯個飯帶濃濃嘅蝦汁味🦐 順便鋪滿咗唔同嘅海鮮🥰 個飯口感煙靭😍

A SWEET FINALE
Churros with chocolate dip
Churros不嬲都係我嘅至愛🥰 所以係必點嘅😆

Virgin Sangria ($98)
酸酸甜甜帶果香,再加咗Soda Walker,係啱我嘅口味😍

QM Colada ($98)
濃濃嘅椰香味,再加上菠蘿嘅酸甜味道🥰

2024-01-17 48 瀏覽
特色西班牙菜✨ 餐廳主打現代地中海菜例如西班牙菜 裝潢時尚帶藝術感 環境高級優雅~====Festive Tasting Menu $498/person====Starter ᪥ Ibérico Paletilla Ham 36-months以鹹香十足、36個月的Ibérico Paletilla Ham配以tomato crystal bread😋 ᪥ Hamachi以西班牙方式製作的油甘魚刺身 加上酸酸甜甜的醬汁 幾開胃🥰To warm up᪥ Signature Truffle & Cheese Bikini經典松露芝士三文治🥪 多士烘至金黃鬆脆、內餡帶香濃松露及鹹香芝士 極邪惡!᪥ Perfectly Pink-ish鮮甜大蝦"Gambas" 配上大量蒜蓉、蔥花及帶微微香辣的醬汁 惹味鮮甜🤭Main᪥ QM Signature Suckling Pig經典西班牙乳豬 外皮烤至十分香脆 豬肉質地結實 配上南瓜蓉、烤薯仔及蔬菜~᪥ Signature Seafood Paella Barcelona超吸引嘅西班牙海鮮飯!店員會幫忙分裝 鐵鍋內嘅飯粒粒分明充滿海鮮嘅鮮香 底部仲有
Starter

᪥ Hamachi
以西班牙方式製作的油甘魚刺身 加上酸酸甜甜的醬汁 幾開胃🥰

To warm up

᪥ Perfectly Pink-ish

Main
᪥ QM Signature Suckling Pig

超吸引嘅西班牙海鮮飯!店員會幫忙分裝 鐵鍋內嘅飯粒粒分明充滿海鮮嘅鮮香 底部仲有飯焦🤤

Dessert
᪥ Basque Burnt Cheesecake
巴斯克芝士蛋糕配上雜莓雪芭 配搭一流~

᪥ Virgin Sangria $78
᪥ Cheese Cake Martini $88
星期日真係好適合嘆返個Brunch☀️ 呢間地中海餐廳位於中環高樓既頂層🏢 可以望到晒成個城市嘅日景同埋動植物公園真係好開揚🌳今日試左佢地既Brunch有唔同既西班牙Tapas 🇪🇸 海鮮Paella仲有任食既乳豬🤤 再嘆返杯Cocktail真係好Chill呀🩷⭐️ Tapas Time🍱西班牙Tapas嘅優點係好有風味又唔會太過飽🤪 Cold Cuts加上蕃茄麵包口味特別Fresh蕃茄好鮮甜🍅 Steak Tartare既香草調味濃唔鍾意食生肉嘅朋友都會喜歡🥩 特別推薦蒜油蝦🦐蒜味既香濃同係西班牙食到一模一樣🧄Scallop Ceviche就好新鮮🐚同埋香茅香蒜既調味好有熱帶感覺🌴 Truffle Bikini既松露口味同樣突出🖤⭐️ QM Suckling Pig 🐷見到廚師職場切大大隻乳豬好震撼❤️ 仲有可以任食真係好正😝 乳豬既脆皮帶油香但係唔會過肥🥓 肉質嫩滑帶肉香 配上南瓜蓉中和了油膩感🎃⭐️ Barcelona Seafood Paella 🥘 用料豐富大蝦青口同蜆🦞 海鮮肉質鮮甜🌊重點係海鮮嘅鮮味滲入到飯粒裡面🤤 每粒飯都充滿濃郁既香氣⭐️ A Sweet Finale 🎂巴斯克C
Plate of Spanish Cold Cuts and Cheese with Crystal Tomato Bread
Scallop Ceviche
Truffle and Cheese Bikini
⭐️ Tapas Time🍱
⭐️ QM Suckling Pig 🐷
Barcelona Seafood Paella
⭐️ Barcelona Seafood Paella 🥘
Basque Burnt Cheesecake
⭐️ A Sweet Finale 🎂
巴斯克Cheesecake既口感好幼滑但係甜度唔會太高🍰用上紅莓去點綴🍓 而Churros就充滿肉桂糖既香氣🍬簡單但好滋味
Truffle G&T
Fruity Agave
⭐️ Quiero Mas Sangria Tinto 🍷
⭐️ Quiero Mas Sangria Cava 🥂
⭐️ Truffle G&T 🥃
⭐️ Fruity Agave 🍉
食西班牙菜點可以唔配返杯Sangria🩵 兩款Sangria都用左Brandy做Base所以酒精度會比較高🤨 紅酒嘅味道就醇厚D入口比較濃郁🍎另一杯配上起泡酒加上荔枝同熱情果嘅口味🥭 口感比較清爽 另外仲試咗兩杯特色Cocktail 係Gin and Tonic加上新意 🎨入口Dry得黎竟然有絲絲松露香配對意想不到🍄 另一杯嘅顏色就好夢幻甜度高💓Fruity口味岩曬女士
Scallop Ceviche
Truffle and Cheese Bikini
Barcelona Seafood Paella
Basque Burnt Cheesecake
Truffle G&T
Fruity Agave
2024-01-13 86 瀏覽
WEEKEND well spent at quiero mas with their weekend BRUNCH$458/pp - Tapas, Paella (Minimum 2 persons), All You Can Eat Suckling Pig, Dessert-TAPAS TIME-Plate of Spanish cold cuts & cheese with crystal tomato breadGenerous portion Wide variety of cold cutsIncluding iberico ham with nutty and evocative flavourCrystal tomato bread is simple but delicate It is made with just a few simple ingredients: fresh ripe tomatoes, garlic, good extra virgin olive oil, and a dash of salt!-Steak tartareone of th

-TAPAS TIME

Generous portion
Wide variety of cold cuts

-Steak tartare
one of the most succulent and delicious items on the menu!

-Perfectly Pink-ish, chili-garlic prawns "ajillo"
One of My fav tapas! Ajillo is popular for good reason! Big juicy shrimp, swimming in tasty olive oil and garlic sauce.

-Scallop ceviche
Love the seasonings of avocado mousse and shallot-lemongrass vinaigrette
Layering of textures and flavours

-Truffle & cheese bikini
Unexpectedly good
a simple pressed truffle and cheese that makes the perfect early morning brunch.

-ALL YOU CAN EAT...THE SPANISH WAY
Enjoy the signature QM Suckling pig with pumpkin puree, roast potatoes and jus
The meat is pale and tender and the cooked skin is thin and crispy

-PAELLA (Minimum 2 persons)
Barcelona Seafood paella
This impressive one pot, with clams, king prawns and mussels, it is perfect for sharing

-A SWEET FINALE (Select one)
Churros with chocolate dip