2024-01-20
呢晚同老公食好西,來到中環嘆西班牙菜😋環境高級舒服,店員都係講英文,即刻有置身外國感覺!.🌟tasting menu $498/person.➡️ Ibérico Paletilla Ham 36-months36個月西班牙黑毛豬火腿,搭配脆卜卜的蕃茄碎多士,有驚喜好清新👍🏻➡️ Hamachi第一次食西班牙煮法的油甘魚!好厚身,清新開胃🤤➡️ Signature Truffle & Cheese Bikini呢個真係不得了,愛黑松露的你必點,三文治勁拉絲🤩濃厚的黑松露芝士口味,多士牛油味香又夠酥脆,太正🤤➡️ Perfectly Pink-ish大大隻蝦厚肉彈牙,滿滿的蒜味道香濃!蒜油點包好好食😋➡️ QM Signature Suckling Pig餐廳招牌菜果然無令我失望,乳豬外皮酥脆,味道濃厚,厚肉淋身嫩滑juicy,配南瓜蓉醬、西班牙椒同薯角,非常出色👍🏻➡️ Signature Seafood Paella Barcelona西班牙海鮮炒飯又係必點!有蝦、青口、蜆,鮮味十足,仲有少少飯焦滿驚喜😋飯口感軟硬剛好👍🏻➡️ Basque Burnt Cheesecake甜品芝士蛋糕勁好食,芝士
🌟tasting menu $498/person
➡️ Hamachi
第一次食西班牙煮法的油甘魚!好厚身,清新開胃🤤
➡️ Perfectly Pink-ish
大大隻蝦厚肉彈牙,滿滿的蒜味道香濃!蒜油點包好好食😋
➡️ QM Signature Suckling Pig
➡️ Basque Burnt Cheesecake
甜品芝士蛋糕勁好食,芝士味濃又細滑,一人一個,紅桑子雪芭酸酸甜甜,大滿足😌
另外再點了All the best beef,牛肉他他口感滑身牛味勁出,麵包牛油味香又軟熟🤤
環境一流,餐卓禮儀好,想來一頓高級的西班牙菜,就要來試下!