2024-02-02 163 瀏覽
終於去到一年最relax既時間🤩,考完試等放年假,依啲時間絕對要對自己好啲,掉低個囡😆同老公揀間靚餐廳fine dining享受下🥂。Quiero Más 位於中環M88頂樓,居高臨下睇到中環半山景色🌆,室內也充滿歐陸情調,環境寬敞,主打西班牙和地中海菜式,一入到黎已感受到閒適的氛圍🩷只想放空既我,把點菜重任交俾另一半💫 未點餐先送上西班牙火腿、芝士、蕃茄Tapas作小食,鹹香開胃為今餐飯揭開序幕。🍽️Suckling Pig🍖餐廳Signature dish, 一碟三件,乳豬皮鬆化帶薄薄脂肪層,香脆甘香,乳豬肉質稔滑,一絲絲可撕開,入口即化,帶柔和的燒烤香味,每件都細膩脆滑,口感和層次豐富。伴碟有南瓜蓉薯角、墨西哥青椒仔,可減去單吃肉的飽膩感。店員還貼心地遞上4款不同的芥末醬俾我哋揀,貪心啲4款試晒都無問題,乳豬配芥末醬絕對有提味作用。週末黎食Brunch仲可以任食乳豬和睇表演,下次一於帶埋阿囡黎👍🍽️Carabinero Linguine🍝巨型紅蝦墨魚汁意大利粉,紅蝦比手掌還要大,誠意十足。意粉用蝦湯燴煮,充滿鮮味,保留彈牙煙韌口感質感,味道鹹鮮清新,令人喜愛。🍽️Paella Barc

只想放空既我,把點菜重任交俾另一半💫

🍽️Suckling Pig🍖
Suckling Pig

伴碟有南瓜蓉薯角、墨西哥青椒仔,可減去單吃肉的飽膩感。

🍽️Carabinero Linguine🍝

🍽️Paella Barcelona🥘
可以加$138多半隻波士頓龍蝦,飯既份量也提升了很多,好大碟。龍蝦加上鮮蝦、青口、蜆肉、魷魚圈等海鮮鋪滿飯面,好豐富。
Paella Barcelona

飯粒煙韌帶有米骨,很有口感,味道香濃鮮甜,充滿海鮮的鹹香味道。

🍽️Basque Burnt Cheese Cake with Mixed Berries Sorbet🍰
個人十分鐘情雜莓味的雪皅,酸酸甜甜好清新,正好平衡口腔的味道,芝士蛋糕creamy香濃。

🍽️Chocolate Lava Cake with Banana & Caramel Ice-cream🍨
朱古力流心蛋糕相當香濃,質感實在,配雪糕這經典組合讓人喜愛。
2024-01-18