2017-02-03 1683 瀏覽
奶油包因為N年前既一個經歷已經好耐都冇幫襯過POKKA CAFE因為多年前曾經俾POKKA既SET呃左奶油包心有不憤而今次因為朋友生日我地就再次挑戰一下POKKA CAFE去到發現POKKA CAFE既DINNER SET好似都幾吸引就叫左3個DINNER SET試下佢地分別係牛扒餐,燒春雞餐同巴馬火腿卡邦尼意粉咁既然係餐就梗係有餐湯今日既餐湯係磨菇忌廉湯配牛角包個湯明顯係將D磨菇打成蓉所以有好香既磨菇味唔係個D即食既湯POKKA都幾有心思而個牛角包都唔錯如果可以再香口D就好個燒春雞都唔錯雞肉幾嫰口係份量好似少左DD不過佢係春雞..應該都係咁上下大隻而個巴馬火腿卡邦尼意粉奶油包覺得如果冇咁多椒可能會更加好因為奶油包真係好憎食椒椒個D怪味影響左我對個意粉既好感而個牛扒呢...Sorry...冇相..因為一上枱就俾奶油包同朋友『肢解』左牛扒係唔錯既...叫Medium唔會成Well Done煎牛扒既火候控制得唔錯最大驚喜係個牛扒竟然配飯....一大碗飯...朋友食完話好飽之後POKKA CAFE仲一人送左一個甜品俾我地甜品係啫喱整體嚟講Pokka Cafe Grill Specialist
奶油包因為N年前既一個經歷

已經好耐都冇幫襯過POKKA CAFE

因為多年前曾經俾POKKA既SET呃左

奶油包心有不憤

而今次因為朋友生日

我地就再次挑戰一下POKKA CAFE

就叫左3個DINNER SET試下

佢地分別係牛扒餐,燒春雞餐同巴馬火腿卡邦尼意粉

咁既然係餐就梗係有餐湯

如果可以再香口D就好

個燒春雞都唔錯
雞肉幾嫰口

係份量好似少左DD

不過佢係春雞..

應該都係咁上下大隻

而個巴馬火腿卡邦尼意粉
奶油包覺得如果冇咁多椒

可能會更加好

因為奶油包真係好憎食椒

椒個D怪味影響左我對個意粉既好感

而個牛扒呢...

Sorry...冇相..

因為一上枱就俾奶油包同朋友『肢解』左

牛扒係唔錯既...

叫Medium唔會成Well Done

煎牛扒既火候控制得唔錯

最大驚喜係個牛扒竟然配飯....

一大碗飯...朋友食完話好飽

之後POKKA CAFE仲一人送左一個甜品俾我地
甜品係啫喱

整體嚟講

Pokka Cafe Grill Specialista野食都算OK

而service都幾好

奶油包俾佢75分
2017-01-12
生日
2017-01-26 906 瀏覽
想坐得舒服食午餐可以去呢間pokka cafe試下,有多個飯麵set選擇,price由$68起至$2xx。我揀左中價的牛柳意粉包餐湯同飲品。是日餐湯為南瓜湯,配牛角包。濃郁的南瓜湯好美味,反而包有D稔,差DD。spicy 牛柳意粉唔係好辣,牛柳肉質鮮嫩,意粉都好彈牙,份量都唔少。coffee真係好味,無得彈!
coffee真係好味,無得彈!
2016-09-05 1478 瀏覽
Just a casual selfish lunch on my own, I have ordered this Korean style beef rice served in hot stone pot with a runny egg on top. The taste was pretty commercial with a light heat and some savoury thiny sliced beef, sided with kimchi. The only plus point was that it was served really steaming hot because they used the real stone pot that the Korean use. The egg was done right with a maximum runniness, I liked it break it and mix it in the rice. Absolutely "Egg-cellent"!Then I ordered a cup of h
Then I ordered a cup of hot coffee to finish off the meal and at this time, I took out my laptop and started working while enjoying this cup of nice coffee.
2016-09-04
2016-07-12 1653 瀏覽
因為有85折卡,所以就到這些間Drill Specialist Pokka試試。地方ok啦,大部份是4人枱; 餐廳內的waiter服務幾好,唯獨是門口那個就差啲,唔係好想答你。食物方面,如果喜歡重口味同肥膩會覺得唔好食,因為食物偏向少油同少鹽。我當日同屋企人喺度食午餐,叫了DIY牛扒,豬頸肉咖哩飯同帶子綠茶麵沙律。牛扒偏瘦,要快速DIY狂炒,否則鐵板很快會唔夠熱; 咖哩飯味道ok, 份量夠,至於沙律就味道不錯,是keep fit人仕首選,可惜分量偏少。整體嚟講,我覺得Pokka啲餐廳價錢一向偏貴,但食物質素都係ok嘅,唔會太差。如果要比較Pokka其下餐廳,我會覺得Le Grand好食啲。

2016-07-10
用餐優惠
優惠券
2016-07-07 1237 瀏覽
是日正苦惱晚餐要食咩, 地鐵站旁既大商場內徘徊既時候,占左細小角既 Pokka Cafe Grill Specialist 進入左me視線內可能夜晚去, 環境好似更暗咁好吧, 先黎講1講第一道菜吧酥皮海鮮湯 (HK$ 82)不被外表迷惑, 打開酥皮既面紗~有海鮮耶,壓低酥皮浸入湯中, 已經有一股濃郁既香味飄來~本來係好吸引的但係, 但係, 但係呢,,,me覺得咸既咸左d咁喇~就講主菜喇鐵板肉眼牛扒 (HK$ 195), 鐵板上級牛扒 (HK$ 172)左邊有幾配料, 用黎配眼前既肉仲有米飯配搭, 超合付港人既, 有碗白飯hehee如果5想舊肉太硬既話, 你明既 (3579成喲)實質最令me意外既係, 呢杯 鮮果紅茶 (HK$68)呢杯令me印象幾深刻,配上甜甜既蜜糖, 成杯都帶有甜甜既香氣可惜, me喜歡無加甜既鮮果紅茶,比較岩me口味如果諗5到食咩, 而又經過, 不彷坐坐, 試試杯紅茶
是日正苦惱晚餐要食咩, 地鐵站旁既大商場內徘徊既時候,

可能夜晚去, 環境好似更暗咁

好吧, 先黎講1講第一道菜吧

酥皮海鮮湯 (HK$ 82)
不被外表迷惑, 打開酥皮既面紗~
酥皮海鮮湯
有海鮮耶
壓低酥皮浸入湯中, 已經有一股濃郁既香味飄來~
本來係好吸引的

但係, 但係, 但係呢,,,
me覺得咸既
咸左d咁喇~

就講主菜喇

左邊有幾配料, 用黎配眼前既肉
仲有米飯配搭, 超合付港人既, 有碗白飯hehee
如果5想舊肉太硬既話, 你明既 (3579成喲)
實質最令me意外既係, 呢杯 鮮果紅茶 (HK$68)
呢杯令me印象幾深刻
鮮果紅茶
配上甜甜既蜜糖, 成杯都帶有甜甜既香氣
可惜, me喜歡無加甜既鮮果紅茶,
比較岩me口味

如果諗5到食咩, 而又經過, 不彷坐坐, 試試杯紅茶
2016-06-04
牛排套餐的鐵板不夠熱,食材未能充分加熱,配菜到最後都是涼的。最重要的牛排,肉質也是很一般。珍珠米沒有黏性,麵豉湯淡如水。座位排列更是莫名其妙,密集得走廊過不了人。160多元的套餐,但是茶餐廳以下的水準。
座位排列更是莫名其妙,密集得走廊過不了人。
160多元的套餐,但是茶餐廳以下的水準。
2016-04-15 1159 瀏覽
即將放大假到西蔵旅行/苦行(?)前一直放縱自己吃很多,因為怕到西蔵“冇啖好食”,哈哈來到將軍澳pokka,以前pokka café給我的感覺是連鎖式的港式西餐廳,這次來到覺得pokka變了很多餐牌有好多好多選擇,發現原來有點像日式西餐廳呢三文魚蛋白蟹肉鍋飯炒得好乾身,好多配料,味道好日式,因加了好香的木魚碎和芝麻及紫菜不過餐牌上的蟹肉其實是蟹柳而已鍋底的飯有飯焦,好香好脆大大碗飯,份量太大了,吃得好飽好飽雞扒芝士煎飯又是大大碟飯,加上有芝士,所以真的吃好飽好溜呢…飯煎得好香,好多芝士,不過份量這麼多,連我這個芝士控也覺得吃不消啊最欣賞的反而是飯上面配上的蕃薯乾,好甜,清香,可以中和一下芝士飯的濃味兩個人吃晚飯,點菜時又不知道會來這麼大碟,便再點了個”小吃”(其實份量又是好大),點了個苦瓜煎蛋角,這次是中式的味道,不過蛋煎得好香,亦好足料整體來說味道ok,勝在款款夠大碟,所以算好抵吃了
餐牌有好多好多選擇,發現原來有點像日式西餐廳呢
三文魚蛋白蟹肉鍋飯
不過餐牌上的蟹肉其實是蟹柳而已
鍋底的飯有飯焦,好香好脆
大大碗飯,份量太大了,吃得好飽好飽
雞扒芝士煎飯
又是大大碟飯,加上有芝士,所以真的吃好飽好溜呢…
整體來說味道ok,勝在款款夠大碟,所以算好抵吃了
2016-02-03 978 瀏覽
雖然冇想像中咁好食,但環境同服務質素都好好👍🏻餐湯濃郁👍🏻Rib嫌未夠軟身,但總體都ok呢個飯好creamy😋😋😋覺得好正 叫左杯朱古力,好濃郁😋不錯!甜品叫左磚頭,可能太飽,覺得冇咩特別。
雖然冇想像中咁好食,但環境同服務質素都好好👍🏻
餐湯濃郁👍🏻
Rib嫌未夠軟身,但總體都ok
呢個飯好creamy😋😋😋覺得好正
叫左杯朱古力,好濃郁😋不錯!
甜品叫左磚頭,可能太飽,覺得冇咩特別。
好伏 !!講緊既係服務質素。話說同婆婆慶生,一家大細出街食,唔想等咁耐位就去左呢間野。入到去坐低,同個招呼我地既矮小略肥女(唔知係咪經理)講要2杯熱水,佢黑住面話好,點知等左十幾分鐘都仲未等到。結果我忍唔住再同佢講多次要兩杯熱水,佢先斯斯然走去拎黎。仲要之後一路啤住我地,一路對住個對講機唔知講咩(個款勁似講緊壞話)== 之後我呀婆要張紙巾,但又唔想打擾d waiter,佢就去左隔離張水吧枱度拎,點知個女waiter見到就勁大聲“喝”佢話唔可以自己拎,一張紙巾啫 ,唔比拎咪唔比囉,洗唔洗喝人咁冇禮貌呀。搞到成餐飯呀婆都唔無好開心。至於食物質素,都ok既,特別係個鮮蝦炒意大利飯,炒到d蝦味入到飯度又唔會太油。但等既時間比較長。比錢飯竟然咁受氣,真係以後都唔會再去popcorn pokka食 !!!!
好伏

!!!!
生日
  • 鰻魚炒飯
  • 鮮蝦炒意大利飯
放工後,本是相約朋友到Popcorn商場看看有甚麼on sale,上到商場一樓,見到有Mark Lui 及其家人的卡通版,仲有歌聽,有遊戲玩。行過少少,見到Mark Lui Pop up Store, 原來全部產品均由Mark Lui 設計的啊﹗咦! 還開設了Cafe嗎?原來是聯乘 Pokka Cafe 的 pop up cafe, 那麼, 就在這裡晚餐吧!菜單中,都以Mark Lui作品為題,例如越夜越有機,是日本膠原蛋白無花果煙三文魚有機生菜沙律 $92。透明無味的膠原蛋白,口感像啫喱; 無花果清甜又新鮮,煙三文魚有少許咸味,沙律用了日本醬汁,醬汁有少許魚味,甜甜酸酸的,好清新開胃。艦隊–法國黑菌海鮮濃湯 $82,像二人份量般大碗,一道黑松露增強了濃湯的香味, 湯底加入了龍蝦殼及蝦殼,一入口已喝出那濃郁的味道,豐富的材料,有彈牙中蝦、帶子粒、魚肉、魷魚等,非常推介。風花雪–烤燒雪花魚 $268,兩大件厚身雪白的鱈魚,切開時,還慢慢流出魚油,好鮮甜滑溜,魚扒本身已好入味,若想來得更有層次的話,沾點伴碟醬汁牛油雲呢拿籽蒜汁,會有意想不到的美味﹗最特別之處,是伴碟有薯角及有機菜外,還有脆
咦! 還開設了Cafe嗎?
最特別之處,是伴碟有薯角及有機菜外,還有脆炸秋葵,丁點微辣,還帶有丁點秋葵本身的滑潺潺口感,第一次食這個煮法,不錯。
甜品,有教我如何不愛他–繽紛鮮果批 $45,以新鮮生果作食材,吉士部份微甜軟滑, 口感較厚身但不飽滯。
最後,是大師作品–爆谷咖啡 $58,在幼滑的忌廉鮮奶咖啡上加上爆谷,口感香滑,但降低了咖啡的濃郁度,適合初飲咖啡的朋友仔 。另外,有留意到杯邊的音符嗎? 原來可以留來作記念的啊﹗ ** 這杯飲品只在此店有售 **
這個Pop Up Cafe只去到九月尾,Mark Lui粉絲記住mark定schedule啦﹗

2015-08-06
耳熟能詳的歌曲、扣人心弦的歌詞, 就是看到歌名就會想起那些年那些曲. 《野孩子》和《越夜越有機》都以另類方式出現在我的晚餐中.早前去到將軍澳POPCORN商場的Pokka Café Grill Specialist, 本來也沒有太為意是甚麼一回事, 只看到餐廳外設有一系列互動的攤位, 都是與歌曲有關的.然後發現Pokka Café的decoration跟其他分店的風格有些不同, 就向店員查詢, 原來是Pokka Café與POPCORN商場及Mark Lui雷頌德的聯乘活動, 所以餐廳門口位置的用餐區就很有色彩, 地上貼有Mark Lui Design Works的標誌, 牆上則有幾幅figure畫像, 還有結他啊~Pop-up Store放有由Mark Lui設計的東西, 例如iphone case, tote bag等.這兩幅畫分別是Mark和他的太太.Set dinner的菜式全都是以歌名命名, 雖然對於食物本身沒有特別作用, 但我就欣賞歌名與菜式的配搭, 都很中的.例如這碟 《越夜越有機》 , a-la-carte份量絕對足夠兩至三人當前菜吃 (目的不是要吃得很飽, 純粹要喚醒

這兩幅畫分別是Mark和他的太太.
例如這碟 《越夜越有機》 , a-la-carte份量絕對足夠兩至三人當前菜吃 (目的不是要吃得很飽, 純粹要喚醒腸胃迎接以下的菜式).
日本膠原蛋白無花果煙三文魚有機生菜沙律
大家會否跟我一樣, 看到歌名就會翻起那旋律、哼起歌又或是聽到前奏會努力地在腦海中尋找歌詞? 我真的會這樣, HAHA, 尤其是這幾首瑯瑯上口.

話明有機, 當然要有機. 說的是有機生菜、煙三文魚及無花果. 以日本醬汁作為沙律汁, 味道有點像黑醋, 但沒有過酸、刺胃的味道. 最重要是用料新鮮, 我非常愛吃清甜的無花果, 這款沙律叫我太歡喜.
在有機菜當中不難發現有很多透明狀的東西, 這是日本膠原蛋白, 甚少見食肆會放膠原蛋白於菜式中, 女生聽到骨膠原一類就會很熱衷去吃, 無論身體能吸收幾多, 先吃算罷~ 膠原蛋白是沒有味道的, 全靠沙律醬汁的調味.
《艦隊》法國黑菌海鮮濃湯是幾重口味的, 因為味道相當濃郁. 我一向不喜歡喝龍蝦湯, 因覺得有 ‘壓’味, 但pokka café這碗則完全沒有. 以龍蝦殼及蝦殼去淆湯底, 面層還加入黑松露醬, 感覺矜貴奢華~
法國野菌海鮮濃湯
每碗湯都有蝦、小帶子、魷魚圈及魚肉各一, 最喜歡吃蝦, 其次是魷魚圈. 湯的黏度屬稀稠適中, 不會很creamy.
我的主菜是《野孩子》, 即黑松露野菌意大利飯, 有巴馬臣芝士、很充料的野菌及火箭菜. 份量不少的, 我認為兩個女生share來吃就足夠.
黑松露野菌意大利飯
Pokka café採用日本珍珠米來做意大利飯, 每夥飯粒都被汁緊緊鎖住, 外軟而米粒中心仍有少少硬度, 口感非常好, 看到芝士絲嗎? 吸引吧! 雖然黑松露的香味不濃, 但在野菌伴隨下, 整體味道和賣相也不遜色. 我喜歡這碟意大利飯沒有多餘的汁, 夠乾身但又不會令人口乾.
稍微跳出Mark Lui的歌曲, 從常有餐牌中點了一杯榛子布甸雪糕咖啡, 嘩! 好大杯呀!! Pokka café的咖啡是在晚上喝也不會讓人眼光光到天地的, 之前已試過, 所以今晚這麼大杯, 我也無有怕~
榛子布甸雪糕咖啡
榛子味是來自syrup, 在呍尼嗱雪糕球上開始流入杯身及布甸中, 無論把飲管放在長杯的任何一個位置, 也喝到香烤的榛子味. 這杯顯然不是給追求香濃咖啡香的粉絲, 因為加入雪糕、榛子糖漿及布甸, 味道都變得複雜, 不過依然有咖啡味.
雪糕溶化速度慢, 可慢慢品嚐, 最後與咖啡攪拌來飲, 質地變厚身些就像affogato. 弄碎的布甸差不多佔半杯, 好香滑呀~~~~
朋友這杯是《Sugar in the Marmalade》凍香橙朱古力鮮奶咖啡, 見她幾乎把全杯清光, 就知味道不錯啊~ latte中的橙味是來自鮮橙而非橙味糖漿, 所以味道很真實, 而且夠清香.
凍香橙朱古力鮮奶咖啡
我們坐到Pokka Cafe幾乎打烊才離去, HAHA.
這些special menu做到9月底, 還有時間再去吃啊~~
(雖然前天才吃過, 但已經好想再飲那杯榛子布甸雪糕咖啡)
2015-08-05
$235.5 (晚餐)
日本膠原蛋白無花果煙三文魚有機生菜沙律
法國野菌海鮮濃湯
黑松露野菌意大利飯
榛子布甸雪糕咖啡
凍香橙朱古力鮮奶咖啡
2015-07-17 741 瀏覽
平時做嘢做得攰攰地最鍾意就係去Pokka歎番杯皇牌咖啡。今日經過將軍澳PopCorn商場, 如常想去歎個下午茶,見到POKKA CAFÉ 搞搞新意,做了個雷頌德經典名曲Crossover的菜式除了食物還有很多雷頌德特別設計的紀念品今日歎咗一件芝士蛋糕及一杯大師作品〜爆谷咖啡此外我還買了一個iPhone外殼, 有好嘢食又有特別嘢買, 感到非常滿足。正!
除了食物還有很多雷頌德特別設計的紀念品
今日歎咗一件芝士蛋糕及一杯大師作品〜爆谷咖啡
2015-07-16
  • 爆谷咖啡
  • 芝士蛋糕
2014-10-14 1161 瀏覽
聽人講過好多次哩間都幾好味, 但一直都未試過, 今日經過就即管試下啦! 叫左一個set dinner 係鐵板果個, 佢係叫DIY鐵版, 所以上枱嘅時候唔係好熟, 要叫你自己燒, 但放多左陣, 舊牛肉就變到太老咁@@ 唔知係燒得太耐定本身舊牛肉唔靚, 食落好un 咬極都咬唔開... 不過D汁就幾好味, 佢側邊會有個汁要你落鐵板, 其他就比你點來食. 有個南瓜醬都幾好味幾特別! 仲叫左個芝士蘑菇意粉, 個白汁都幾濃幾好味 唔會話成碟意粉淡mou mou, 不過佢個title有芝士, 我就略嫌芝士味唔夠重, 食落似普通白汁意粉咁嘅味... 不過值得一提係哩度服務幾好, 一叫D waiter好積極過來, 見到我地有需要好會自動做, 好好! 環境都好舒服, 算係一間平價嘅高級餐廳
2014-09-28 906 瀏覽
落單男侍應生態度好有問題。一黎黑面,二黎好似做到想剎人咁。食物味道一般。今次試左三文魚扒,肉眼扒和海鮮蘇皮湯。三文魚味淡,都幾合適中意食淡的人士。肉眼扒都還可以,有肉味。海鮮湯就......我覺得好差,味道好似有d紙皮味。
2014-09-27
2014-08-07 1221 瀏覽
友人M帶同兒子由西雅圖回港渡假,為遷就一拖二的M,一行六人到其樓下商場用餐。小妹負責訂枱,小魔怪T喜歡白飯,V則喜歡炒飯,兩人又甚好甜品雪糕等,主打日式和西餐的Pokka Café集天時地利人和之便,似乎是不二之選了。 不欲吃飽膩的扒餐,故點了一客香口的蟹籽香味飯團$64,以為T會喜歡。誰知,T望了一眼,扁嘴嚷著要吃白飯。只好舉手向侍應,要了一飯白飯給小飯痴。瘦削的他,竟能連吃兩碗白飯,以及六隻雞翼。 我們四個大人分吃了兩個飯團,米粒粒粒分明,混入鮮爽蟹籽更添一分嚼勁和咬口,鮮香味溢於口裏。吃了半個,已感飽滯。不過,差不多二十一元一個飯團,價格頗貴。 芝士焗西蘭花$68不算十分膩滯,芝士味也並不十分突出,西蘭花焗至外乾身,幸咬下仍算鮮嫩可口。豬軟骨湯拉麵$98只見其形,未見其髓也。湯底清淡,未見驚喜;拉麵入口偏軟淋,口感一般;豬軟骨份量頗多,惜肉質入口偏乾嚡;溏心蛋也教人失望,蛋白蛋黃全熟了。 DIY三文魚蟹肉蛋白炒飯$118以迷你鐵鑊上,只見炒飯早已伴入雞粒、蟹肉、魷魚、蛋白、松子粒、紫菜碎和菜粒等同炒,粒粒分明且香氣撲鼻。蔥粒、菇絲和洋蔥絲另上,吃前,把三小碟配料倒入炒飯中

DIY三文魚蟹肉蛋白炒飯$118以迷你鐵鑊上,只見炒飯早已伴入雞粒、蟹肉、魷魚、蛋白、松子粒、紫菜碎和菜粒等同炒,粒粒分明且香氣撲鼻。蔥粒、菇絲和洋蔥絲另上,吃前,把三小碟配料倒入炒飯中攪勻,讓味道更上一層樓。炒飯入口確是極為乾爽而香口的,調味也恰到好處,但略嫌飯粒稍稍乾硬了少許,火喉似乎過火了。炒飯痴的小V是晚狀態不佳,吃了一碗就叫飽。呆坐在一旁,獨自玩iPad。看來,電子產品遠較食物吸引。
絕味芝麻火炙三文魚$75,味道確是夠絕,芝麻味香濃幼滑惹味。三文魚煎得外脆內嫩,然而,少了份豐潤悠長的油脂香,魚味也不太顯著。
前後共點了兩客共十隻的照燒雞翼$65,T一人已獨吞了6隻。
雞翼醃得頗為入味,外層沾有照燒汁、白芝麻和蔥花,十分香濃惹味,內裏則肉質嫩滑,難怪T吃得津津有味的。
感覺上,熱食一般般的,中規中矩,表現未算突出。壓軸出場的甜品,則甚有水準。

戰鬥力驚人的T吃完兩碗白飯和六隻雞翼後,仍念念不忘他一早就看上眼的朱古力新地$59。友人M怕兒子吃不了太多而浪費,我哋三位「靚姐姐」當然識做啦,堅持點了一杯給他。朱古力新地頗有份量,除了大量忌廉外,還有兩粒朱古力雪糕,數粒朱古力啫哩奶凍,三小塊香蕉,以及兩條朱古力威化條。

三位貪吃姐姐先取了約三份一來淺嚐,忌廉幼滑富奶香,朱古力雪糕甜而不膩,朱古力啫哩奶凍滑不溜口,再加上香濃幼滑如絲的朱古力醬和朱古力可可粉,配搭天衣無縫,教人欲罷不能。T更是誇張,狼吞虎嚥的,吃到嘴邊均沾滿朱古力。巧如一位長滿黑白鬍子的老伯伯,樣子極為趣怪,引得我們哈哈大笑。
朱古力新地$59
淺嚐過朱古力新地,甜癮作怪,忍不住又要了一客Tiramisu格格多士伴朱古力雪糕$76。格格多士厚身粗粒,約有五至六粒,入口仍是香脆鬆軟非常,實屬難得。吃時,伴入半溶且幼滑細緻的的Tiramisu、忌廉或朱古力雪糕同吃,更是層次多變,更為滋味無窮。每一口,都充滿著幸福甜蜜的味道和滿足。
Tiramisu格格多士伴朱古力雪糕$76
最後,當然是由三位靚姐姐埋單啦……
2014-07-31
朱古力新地$59