分享系治愈食物-大大兜辣炒豬肉 ~~~是日心有靈龜,晏晝一瞓醒大家就話想食韓國野,二話不說,梳洗一下就直奔尖沙咀。~~~平時食開炭豚sushi roll,今日想試下新野,就揀選咗炸蝦🍤壽司卷($88)食完感覺味道不錯,但要2選1,還是更愛清爽一點的炭豚。~~~晚市先有豬腳,所以是日下晝就叫咗辣炒豬肉鍋($268),辣炒豬肉味道香香辣辣,份量幾多,而且好多豆芽混入其中,令油膩感下降不少,旁邊搭配了菠蘿、紫菜飯、芝士、泡菜等等,感覺豐富。~~~海鮮炒粉絲($88)粉絲柔嫩嘅質感,濕潤非常,唔會有乾爭爭嘅感覺,加上彈牙嘅海鮮同香甜三色椒,味道貌相都不錯。~~~Outdark 🔍尖沙咀厚福街8號H8 17樓
分享系治愈食物-大大兜辣炒豬肉
Outdark
🔍尖沙咀厚福街8號H8 17樓
⭐️【尖沙咀】再訪人氣韓國料理⭐️一想吃韓國菜,就會第一時間想起【Outdark】,已經不是第一次食,今次再訪尖沙咀分店,是因為我跟朋友都很喜歡吃它們的鐵板系列,而且都掛了很多星星吊飾,環境裝修感覺很浪漫,座位寬敝而舒服,而且又不停的播放着韓文歌,是一個令我們吃得開心的地方。【辣炒豬肉】Jeyukbokkeum Cheese Kingdom (HK$268)用上傳統韓式熱鐵板鍋,上面有滿滿的辣炒豬肉,賣相很足料而且鐵板鍋旁邊配有菠蘿粒、泡菜、紫菜飯、粟米芝士碎,非常豐富,亦可以減輕油膩感。豬肉是切成薄片的五花腩,配菜有蔥及芽菜,配上辣度不算高的韓式甜辣醬,感覺亦很惹味,配上溶了的芝士碎,芝士在鐵板鍋上呈現長長的拉絲效果,加上一直點了火保持著鐵板鍋加熱狀態,暖笠笠熱辣辣的口感,令人回味。【烤年糕】Grilled Rice Cake (HK$38)有兩款不同的味道,條狀的年糕外層都包著溶了的白糖,咬起來十分煙韌,不會很粘牙,而且有濃濃的米香味道,很特別的味道又好味。【甜蕃薯芝士條】Sweet Potato Cheese Stick (4pcs) (HK$35)炸得很鬆脆,微溫的蕃薯的甜味,而且
⭐️【尖沙咀】再訪人氣韓國料理⭐️

炸得很鬆脆,微溫的蕃薯的甜味,而且不油膩,入面芝士還有點起拉絲效果。
【芒果梳打】Mango Ade (Non-Alcohol) (HK$34)
芒果加梳打汽水,芒果甜甜地,很清新又解渴,吃辣野最適合。
【Peach Flavour】(HK$78)
一整支〔Corona Beer〕倒插在杯上,杯上有滿滿的冰,非常解渴的啤酒,而且整杯飲品容量頗大,很適合傾偈時飲用。
〔Outdark〕
香港九龍尖沙咀厚福街8號H8 17樓
17/F, H8, 8 Hau Fook Street, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong
2022-05-15
  • 烤年糕
Outdark 食過好幾次,但食極都唔會厭,次次食親韓國🇰🇷野必定會諗起佢!————————————————————————#芝士豬肋骨 💰338 呢個芝士鍋今次真係第一次食!佢都有好幾款選擇,成個鍋除咗有豬肋骨外,仲有韓國雞蛋卷,水牛車打芝士、泡菜、菠蘿🍍粒同紫菜飯,基本上一個鍋都可以滿足曬你咁多既願望。店員會望你先處理堆芝士再將芝士同豬肋骨卷好再上碟俾你食。#半份炸雞🍗 💰118 覺得蜜糖味係最吸引,好中意佢哋既炸雞,唔會好乾,食落又夠脆!#Ice Peach 💰34 見想解下渴叫咗呢杯😋😋解下膩都好。
————————————————————————
#芝士豬肋骨 💰338

#半份炸雞🍗 💰118

#Ice Peach 💰34

見想解下渴叫咗呢杯😋😋解下膩都好。
2022-05-19
午餐
2022-05-19 71 瀏覽
已經好來冇得去旅行,又有點掛住韓國美食,除左尖沙咀韓國街外,都有好多地方有不同韓國美食,今次就去左間比較有韓式風味嘅餐廳,入到去環境燈光比較昏暗,用左滿天星星月亮裝飾做襯托,感覺浪漫有氣氛,而且食物款式都好多種,有韓國人至愛食炸醬麵,炒粉絲,泡菜煎餅等韓國菜辣炒年糕配海鮮(炸魷魚)$328每一小格都有唔同小菜,有香甜菠蘿粒,酸甜泡菜,另外仲有紫菜飯,最重要有埋車打芝士,可以將香脆炸魷魚配上醬汁後,再用芝士包住食,味道更香濃惹味,年糕口感軟糯,加上蜆及魚糕等配料,非常豐富海鮮辣炒麵$108當中有蝦仁,墨魚仔,青口等多款海鮮,令到湯底香辣之餘,仲帶點鮮甜味道,再加上煙韌有勁道湯麵,就十分絕配可樂$18食完辣野之後,飲返罐冰凍可樂,就超級爽口

辣炒年糕配海鮮(炸魷魚)$328

海鮮辣炒麵$108

可樂$18

食完辣野之後,飲返罐冰凍可樂,就超級爽口

2022-05-15 80 瀏覽
之前聽朋友推介Outdark幾好食,所以喺尖沙咀行開就去試下,結果令我哋好驚喜。兩個人嗌咗個芝士豬肋骨,香濃嘅芝士配埋甜辣的韓式醬, 熱辣辣咁喺個煲入面噗噗下,叫人胃口大開,另外店員好細心咁幫我哋將熱溶咗嘅芝士舖喺豬肋骨上面。厚厚嘅芝士捲起軟淋的豬肋骨,令人食到一嚿接一嚿。另外我哋都叫了炸醬麵,份量很多,味道甜甜的,不會過鹹,每一條麵都很掛醬汁,配上伴碟的洋蔥,青瓜和鵪鶉蛋,口感好多元 ,好地道,不錯。而環境就同普通韓國餐廳就唔同,整體暗得來有好多星星燈點綴 ,有情調,環境乾淨舒適。

2022-05-15 136 瀏覽
無得去旅行,只可以周圍搵唔同國家美食,頂一頂癮!上網見OUTDARK環境唔錯就去搵食啦!店內環境一流,星星燈好浪漫,適合情人節浪漫一番!點了甜辣炸雞,辣味一流,適合鍾意食辣既我,食到眼淚水都一齊流,炸到外脆內軟,十分juicy,而且炸雞薯條份量好多,成座山咁抵食!串串魚糕湯,湯底味清甜好飲,內裏有魚板,年糕,竹輪,冬菇,蘿蔔,粉絲,份量十足!炸牛肉飯卷,牛肉量多,而且飯質鬆軟,唔會過硬!燒豬手,肉質軟淋淋,配埋醬汁一齊食,完美配搭!
2022-05-12 94 瀏覽
朋友說要坐得舒服,又要有氣氛,還食物好吃,我真的一想,便想到outdark了~內裡的天花板,全都掛滿了閃亮的星星掛飾,環境的燈光相對帶氣氛較暗,座位亦很寬敞舒適~辣炒豬肉~鐵板上的,下底還加了一個火爐開著,慢慢吃,食物都能保持熱辣辣,豬肉及芽菜都勁多,2個人吃的話,會很飽的,盤邊還有拉絲芝士粟米,紫菜飯,泡菜及菠蘿,材料很足夠~香蒜蜜糖炸雞(半份)~炸雞真的必點項目,每次來吃都是為了吃炸雞,炸雞香脆,內裡還能保持水份嫩滑,加上惹味的醬汁,不吃會後悔‼️除了炸雞外,還有格格脆,薯條及薯角,3重口感,超正~Blue Lemon~色調打卡勁靚,甜甜的,是汽水那種,解辣剛剛好~

香蒜蜜糖炸雞(半份)~炸雞真的必點項目,每次來吃都是為了吃炸雞炸雞香脆,內裡還能保持水份嫩滑,加上惹味的醬汁,不吃會後悔‼️除了炸雞外,還有格格脆,薯條及薯角,3重口感,超正~

2022-05-06 1592 瀏覽
其實我覺得韓國野本身真係好啱香港人胃口,好似我咁每過一排就會想食。Outdark 在香港開咗都有一段時間,相信喜好韓食的大家都唔會對呢間韓式cafe陌生。Cheese Kingdom - 辣炒豬肉 ($268)打開Menu見到幾款大堆頭鐵板真係好難唔揀返款黎食。 用爐熱著鐵板,每口都係熱辣辣。中間放著滿滿的辣炒豬肉,豬肉係薄片五花腩,加上芽菜同洋蔥,辣度唔算高,相信大部分人都可以handle到。鐵板外圍仲有紫菜飯 - 啱哂男友呢啲一定要有飯落肚既人;水牛車打芝士 - 裏面有啲粟米,勁拉絲,就咁啪又得,自己鍾意撈落去豬肉度又得泡菜&菠蘿 - 食得多肉同芝士,食佢地間場就最啱,減吓油膩感。香蒜蜜糖炸雞 (半份) ($118)半份都唔少,除咗炸雞外,仲有薯條、薯角、薯格,炸物拼盤咁。無骨炸雞啖啖肉之餘仲非常香脆,即使淋上醬汁都無淋哂。炸雞附上幾款醬汁,除咗茄汁沾薯條,我覺得已經夠哂味無乜沾。醬料側仲有漬蘿蔔,因為餐廳光線偏黃,一度以為係西瓜粒Strawberry Yogurt Smoothie ($45)飲落士多啤梨味幾出,加乳酪味道好夾。不過因為加咗冰,飲到最尾會淡咗。Ade Yuzu (

Cheese Kingdom - 辣炒豬肉 ($268)
紫菜飯 - 啱哂男友呢啲一定要有飯落肚既人;

香蒜蜜糖炸雞 (半份) ($118)

Ade Yuzu ($34)
清新柚子加汽泡水,甜甜地refresh 吓唔錯。

2022-05-05
今次iFOOD_ProMax 帶左個朋友黎尖沙咀Outdark(厚福街)慶祝生日🥰 由於我地兩個都好耐冇食過韓式料理,又想感受一下氣氛,就黎到呢間極靚裝修的乾式餐廳食Lunch 喇!😆由於大家都比較細食,淨係叫左2個餸:韓式炒年糕鍋配炸魷魚 $328東萊海鮮煎餅 $118呢個韓式炒年糕鍋配炸魷魚幾乎係Outdark必食之選😆先唔講味道,上菜時真係嚇死人!超級大碟,起碼霸左半張枱,當時已經有點擔心2個人食唔哂(結果係食左一半就飽)🤣店員仲會好貼心咁幫手剪開魷魚,方便我地夾到,再加上魷魚已經係炸好,點埋醬汁就已經非常可口,滿足感Max 😆至於東萊海鮮煎餅都係非常足料😍煎餅外脆內軟,海鮮岩岩好熟,餅饀軟綿綿的,口感一流!抵食!

由於大家都比較細食,淨係叫左2個餸:

韓式炒年糕鍋配炸魷魚 $328
東萊海鮮煎餅 $118

韓式炒年糕鍋配炸魷魚
東萊海鮮煎餅
2021-12-30
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
韓式炒年糕鍋配炸魷魚
東萊海鮮煎餅
2022-05-02 92 瀏覽
一日行街經過呢間炸雞店,見到個氣氛幾好咁就同幾個朋友入去試吓,咁我哋叫咗一份雙拼炸雞有我最鍾意嘅甜辣炸雞同埋蜜糖炸雞,仲叫咗一份飯卷同埋蜜桃冰茶,令我意外嘅係炸雞竟然會有埋薯條同埋薯格,味道係我食過嘅炸雞入面最好食嘅一間
2022-04-15
30 分鐘 (堂食)
2022-04-22 112 瀏覽
ღ尖沙咀韓式炸雞 🇰🇷💛ღ 雙拼炸雞 + 脆薯王 $168揀咗醬油同香蒜蜜糖味😛 無骨細細件,炸到外脆內多汁,一啲都唔老同鞋😚香蒜蜜糖味好出甜甜地,反而唔係幾食得出醬油味,似原味多啲🤣仲有極多薯條薯格薯角🤩ღ 炸醬麵 $88麵條偏淋身😚醬汁鹹甜適中好香濃惹味,仲好掛汁🤩==============================🍴 Outdark📍 尖沙咀厚福街8號H8 17樓==============================

尖沙咀韓式炸雞 🇰🇷💛

ღ 雙拼炸雞 + 脆薯王 $168

ღ 炸醬麵 $88
麵條偏淋身😚醬汁鹹甜適中好香濃惹味,仲好掛汁🤩

🍴 Outdark
📍 尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2022-04-21 146 瀏覽
訂了1:30 四人lunch, 入座率大概有7成今次第三次幫襯,食物味道和股務可以keep 得好好。職員更細心幫我地炒芝士和撈埋排骨,方便分食。排骨邊的紫菜炒飯好乾身香口。以上食物加4杯飲品,埋單連加一$9xx。
訂了1:30 四人lunch, 入座率大概有7成

以上食物加4杯飲品,埋單連加一$9xx。
2022-04-21
2022-04-16 280 瀏覽
復活節假期🪺的第一天,和男朋友來到久違的Outdark吃lunch❣️ 由於今天是紅日,我們沒有book位,所以等了約20分鐘才能入座。為了美食,我可以等🤭🤭🤭 今次order了一份雙拼炸雞(全份)、一碗炸醬面、一份Charcoal Pork Kimbap😋🤤 雙拼炸雞(全份)🍗 $192好大碟❣️薯條、薯角、薯格、炸雞,四種食物堆砌成一座小山丘🗻望見都覺得滿足🤭 我們揀了原味和Honey Garlic味,炸雞弄得很嫰滑,一點都不老,咬開酥脆的外皮更會有肉汁,做到韓國local炸雞店的水準,soooo good❣️ 這碟炸雞真的是一如既往的好❤️❤️❤️😋 炸醬麵🍜 $98這碗韓式炸醬麵鋪上滿滿的醬汁,有肉絲、洋蔥、冬菇等等,好喜歡校兩粒小蛋🥚 麵條煙韌,有點像薯粉,口感不錯🤭 醬汁比較苦澀,吃了一小碟後實在吃不下去…… 太苦了😵‍💫 Charcoal Pork Kimbap 韓式炭豚飯卷🐷 $88Kimbap也是一如既往的好❣️ 材料豐富,紫菜和飯包住醃蘿蔔、蛋、青瓜、牛蒡、蘿蔔、燒豬肉,配一點沙律醬來吃就更惹味😋🤤 店員經常巡視,看看客人有沒有需要幫忙,很好👍🏻 而且服務都很迅速、有禮貌! 📍座

雙拼炸雞(全份)🍗 $192
雙拼炸雞

炸醬麵🍜 $98
炸醬麵

Charcoal  Pork  Kimbap

📍座位舒適,店員殷勤,雖然性價比不算高,二人埋單total $415,但食物味道好😋 一定會再光臨❤️
2022-04-15
20 分鐘 (堂食)
$207.5 (午餐)
雙拼炸雞
Charcoal  Pork  Kimbap
韓式餐廳越開越多 仲未計尖沙咀韓國街嗰邊 但對呢間嘅印象都幾深刻✨因為滿天星空夠哂黑(又押咗個韻仔xd 望落好有vibe嘅地方 成班frd去食嘅話傾計飲酒是很不錯 。。。🦔👉海鮮煎餅 동래 파전 $118食過唔同舖頭嘅煎餅就知道 食呢道菜唔難 但好食、皮薄餡多先係重點🤓呢個睇得出好足料 煎得夠薄皮又成到形 咬落唔會成口粉好濟咁(雖然我好鍾意食澱粉類嘅野🤪擺到咁靚心情都開心啲啦。。。🦔👉海鮮炒年糕 해물 할매떡볶이 $328如何令海鮮拌年糕特別啲 我諗百分之九十九都係因為佢側邊嘅水牛車打芝士、紫菜飯、泡菜🥰而感到幸福!最鍾意就係啲芝士拉絲🧀入面啲餡捲幾下芝士食先係皇道kekee 仲要呢個有埋粟米夠哂有心思啦 入面海鮮嘅兩大嚿🦑夠哂架勢 分黎食又開心。。。🦔👉炸雞 반반치키 $192雖然半半係貴啲 但一場黎到唔揀多款味食又好似過唔去 試兩隻味點都開心啲啦😝識點一定係揀甜辣味炸雞 香蒜蜜糖味都唔差 滿滿honey另一種味覺享受🍯呢間叫炸雞有埋薯條薯角認真滿足哂我呢啲薯粉😚🥔

👉海鮮煎餅 동래 파전 $118

👉海鮮炒年糕 해물 할매떡볶이 $328

👉炸雞 반반치키 $192
2022-04-06 119 瀏覽
之前聽友人講晚餐時間要等左好耐先有位,有吾少朋友食韓國野都推介話好食今次揀左平日下午走來試吓,店內的燈光都比較柔,食客可以輕鬆傾計食野,裝修都好靚,牆上佈滿晒韓國南山塔愛情鎖,好有韓國feel食物方面叫左辣炒豬肉鍋同雙併炸雞,辣炒豬肉鍋中間系都吾少豬肉配菜,唔算太辣幾惹味,份量都好多伴碟就有粟米紫菜飯,芝士,泡菜同菠蘿。伴菜加辣炒豬肉非常滿足,炸雞叫左香蒜蜜糖同甜辣味,除咗炸雞仲有啲薯條薯角,全部都好香口炸雞肉質好嫩滑,份量十足,依餐飯十分滿足,值得再光臨
炸雞肉質好嫩滑,份量十足,依餐飯十分滿足,值得再光臨
  • 雙拼炸雞
  • 辣炒豬肉