📍「Outdark」- 尖沙咀今次食食食之旅黎到尖沙咀😌邊度嘅韓國菜最出名⁉️當然係尖沙咀啦😎聽講呢間韓國店超多好評,其中必食一定係芝士控最愛嘅芝士炒雞同韓式炸雞,宜家仲搞咗個10週年抽獎活動,只要係餐廳消費,就有機會抽中來回首爾商務機票(2位) 、Airpods、 iPad mini ,超吸引呀🤩🤩🤩🤩🍴芝士炒雞💰HK$328呢個係餐廳嘅招牌之一,點可以唔嗌呢😆首先staff會拎咗份用鐵盤出嚟,外圍係蛋漿、泡菜、腸仔、海苔拌飯,中間係巨量嘅芝士、辣味雞同年糕,超吸引😍同芝士同雞滾起之後,staff 就會係我哋面前撈埋芝士同雞,睇住芝士🧀變拉絲狀好治癒🤩食落芝士超惹味,雞肉嫩滑帶點辣辣哋真係好正😍岩哂芝士控🧀😌夾埋熟咗嘅蛋落去食更多層次😋紫菜拌飯鹹香適中,連埋芝士同辣雞肉一齊食都好夾🤣🍴半半炸雞💰HK$208今次嗌咗韓式甜辣醬同蜜糖芥末,仲有炸薯條、薯格同薯角,份量都幾大份😍炸雞外皮唔算好薄,掛滿哂醬汁!雞肉嘅肉質都幾滑,唔會太乾身,韓式甜辣嘅辣味唔算好重,岩哂唔係好食得辣嘅朋友仔😛蜜糖芥末炸雞嘅甜味比較重,整體味道都係偏甜😗其他炸物就唔算好脆,但勝在舊大份,岩哂一班人happy sha
📍「Outdark」- 尖沙咀

今次食食食之旅黎到尖沙咀😌

🍴芝士炒雞
💰HK$328
呢個係餐廳嘅招牌之一,點可以唔嗌呢😆

🍴半半炸雞
💰HK$208
其他炸物就唔算好脆,但勝在舊大份,岩哂一班人happy share 😗
午餐
  • 芝士炒雞
2025-04-22 1760 瀏覽
呢間韓國餐廳幾有feel,門口當眼處整左個牆比人扣個鎖🔒落去餐廳整體比較昏暗,雖然人多但係冷氣充足,而且無燒烤味,所以環境都好舒服岩曬同朋友黎飲酒傾計!我地叫左個小食,蕃薯芝士條 🧀🍠由於同時叫左半份炸雞既關係 🍗佢地連埋一齊放,圖中圓柱形既修長炸物就係蕃薯芝士條 😂外脆內軟,蕃薯香甜配埋拉絲芝士,好味而且唔會太膩至於炸雞我地揀左香蒜蜜糖無骨炸雞韓式炸雞真係好食過一般快餐店好多!😋外皮酥脆而且粉薄,雞肉嫩滑多汁蜜糖同香蒜既味道唔洗特別講都知道係夾啦食到我地兩個女仔停唔到口 😂然後係魚糕湯 🍥呢個有少少批評 ⚠️ 價錢稍貴 $228 一鍋大係大鍋既,但係老實講裡面既食材未至於呢個價錢but price aside 湯底清淡帶鮮甜,魚糕依然彈牙厚實最後係泡菜煎餅,煎得好香脆泡菜既味道好足,但係唔會覺得過酸/辣配啤酒就一流啦 🍺整體黎講,呢度既食物唔錯份量都好夠(尤其個魚糕湯)去到最後臨走前店員仲送左啲禮物仔比我地係一包韓國零食同埋一個韓國小game 😊

岩曬同朋友黎飲酒傾計!

我地叫左個小食,蕃薯芝士條 🧀🍠
由於同時叫左半份炸雞既關係 🍗
佢地連埋一齊放,圖中圓柱形既修長炸物就係蕃薯芝士條 😂
外脆內軟,蕃薯香甜配埋拉絲芝士,好味而且唔會太膩
至於炸雞我地揀左香蒜蜜糖無骨炸雞
韓式炸雞真係好食過一般快餐店好多!😋
外皮酥脆而且粉薄,雞肉嫩滑多汁
蜜糖同香蒜既味道唔洗特別講都知道係夾啦
食到我地兩個女仔停唔到口 😂

然後係魚糕湯 🍥
呢個有少少批評 ⚠️ 價錢稍貴 $228 一鍋
大係大鍋既,但係老實講裡面既食材未至於呢個價錢

最後係泡菜煎餅,煎得好香脆
泡菜既味道好足,但係唔會覺得過酸/辣
配啤酒就一流啦 🍺

整體黎講,呢度既食物唔錯
份量都好夠(尤其個魚糕湯)
去到最後臨走前店員仲送左啲禮物仔比我地
係一包韓國零食同埋一個韓國小game 😊
2025-03-20
5 分鐘 (堂食)
2025-03-21 2192 瀏覽
Outdark is originally based in Busan, with more than 50 branches in Korea, then came along to Hong Kong to share the joy of Korean cuisine to Hongkongers 😆 Come and make your reservation to try their traditional dishes!𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙆𝙞𝙢𝙗𝙖𝙥 🥩 Classic kimbap dish with beef fillings inside, also with carrot, egg and radish 🍚 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝙅𝙖𝙥𝙘𝙝𝙖𝙚 🐷 Stir fried pork with vegetables, sesame and delightful Korean glass noodles, appetizing and definitely a comfort food 🍲 𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙊𝙧𝙞𝙜𝙞𝙣𝙖𝙡 𝙁𝙧

𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙆𝙞𝙢𝙗𝙖𝙥 🥩
Bulgogi Beef Kimbap

𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝙅𝙖𝙥𝙘𝙝𝙖𝙚 🐷
Pork Bulgigi Japchae

𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙊𝙧𝙞𝙜𝙞𝙣𝙖𝙡 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 🐥
Fried chicken with fries is a must-try dish when it comes to Korean cuisine 🍟 You can choose one or two flavour, and they are all super tempting! Fried with premium oil and super crispy! I also added 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙩𝙞𝙘𝙠𝙨 as sides 🧀
Fried  Chicken

𝙔𝙪𝙯𝙖 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠 🍹
Had to get some cold drinks after such a satisfying meal. They offer quite a variety of non alcoholic drinks - yuzu is definitely a good choice 👍

𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠 🥭
Also had their cold mango drink, super refreshing!
Bulgogi Beef Kimbap
藍透視覺暴擊!檸酸激靈竄喉嚨,氣泡炸舌
✨新鮮藍莓乳酪
藍莓粒粒咬到卜卜脆,乳酪飲滑到瀡滑梯落胃
2025-07-22 0 瀏覽
香蒜蜜糖炸雞 $198雞件炸得金黃酥脆,外皮掛滿蜜糖蒜蓉醬🍗。雞肉用無骨雞髀位,咬落juicy唔乾柴💦,最正係外皮保持脆度,就算攤凍少少都仲好食。仲有配料嘅薯條薯格等都好脆口。海鮮煎餅 $138係用野菜同海鮮融合嘅煎餅🦐🦑,野菜做嘅煎餅減輕油膩感,邊位煎到微焦脆口💥,中間保持軟糯。海鮮料落得足,蘸埋特製醬汁,鹹香帶少少酸,更加突出海鮮甜味。  泡菜豬肉炒飯 $108泡菜酸辣度平衡,豬肉片嫩滑唔韌,仲有流心太陽蛋撈勻一齊食🍳。飯粒分明唔油膩,加咗紫菜碎增加口感。整體辣度溫和,就算唔食得辣都接受到,最欣賞係泡菜醃得夠入味🥘,每啖飯都有泡菜香。  Fresh Strawberry Yogurt $48果肉同綿滑乳酪融合🍓,酸甜平衡得啱啱好。頂部有鮮忌廉,撈勻之後令野飲更creamy。乳酪質地夠厚身,唔會水汪汪🥤,每啖都食到濃郁奶香同果香。柚子梳打 $48第一啖就飲到清新柚子香🍊!柚子蜜甜度適中唔假喉,仲有蘆薈粒增加口感。加咗片新鮮青檸,帶出微微酸香,成杯飲品更加清爽解渴,夏天飲簡直透心涼🍹!\

香蒜蜜糖炸雞 $198

海鮮煎餅 $138

泡菜豬肉炒飯 $108

Fresh Strawberry Yogurt $48

柚子梳打 $48
2025-07-22 0 瀏覽
--今次同朋友黎到位於尖沙咀既Outdark🔥正宗韓國菜,一出𨋢就見到願望鎖牆~好有氣氛!餐廳環境好有feel,佈滿星星燈,打卡位都勁多,超有心思,簡直係情侶拍拖好去處❤️-✨烤牛肉紫菜飯卷香!烤牛肉焦香 + 芝麻油 + 海苔,開胃滿分!嫩牛肉微甜鹹,配清爽米飯蔬菜,耐吃不膩✨辣炒豬肉泡菜辣醬爆炒豬肉,焦香油潤鑊氣足,配埋粟米芝士+紫菜飯👍絕✨泡菜煎餅酸辣泡菜鑲脆邊,焦香麵糊咬下噴汁✨藍檸檬梳打藍透視覺暴擊!檸酸激靈竄喉嚨,氣泡炸舌✨新鮮藍莓乳酪藍莓粒粒咬到卜卜脆,乳酪飲滑到瀡滑梯落胃
✨烤牛肉紫菜飯卷
藍透視覺暴擊!檸酸激靈竄喉嚨,氣泡炸舌
✨新鮮藍莓乳酪
藍莓粒粒咬到卜卜脆,乳酪飲滑到瀡滑梯落胃
2025-07-20 0 瀏覽
朋友介紹尖沙咀樓上鋪有間 韓國🇰🇷野食好吃😋上到去已聽到韓國歌曲, 餐廳環境燈光比較暗, 難怪叫outdark 😆 同朋友「超越」黑暗一齊品嚐美食都不錯👍而星星和月亮燈飾感覺夠浪漫💕其中點了份芝士王國好吸引我, 店員幫手芝士拉絲極邪惡!配上炒雞肉、蛋、紫菜飯和腸仔,正宗又滋味呀! 價格$328 夠我同朋友食到飽!加上點了豚肉飯團🍙 、 飲品fresh blueberry 🫐 yogurt and strawberry 🍓 yogurt好滿足
朋友介紹尖沙咀樓上鋪有間 韓國🇰🇷野食好吃😋
上到去已聽到韓國歌曲,
而星星和月亮燈飾感覺夠浪漫💕

2025-07-20 38 瀏覽
D野食好大份,完全食唔曬,但真係好好食,想全部野都試吓,連米洒都好好飲魚糕湯好清甜芝士辣雞年糕好正,味道恰到好處,不會太辣米酒一飲好想追加下次再食其他野地點方便現場環境都非常好

魚糕湯好清甜

芝士辣雞年糕好正,味道恰到好處,不會太辣

米酒一飲好想追加

慶祝紀念
生日
  • 串串魚糕湯
  • 柚子米酒
近排追緊netflix 嘅韓劇母胎單身大作戰,令人好想食一邊食韓國名物「炸雞」、一邊傾吓究竟邊一對男女會跑出拍拖。今晚即刻約朋友去Outdark, 一間由韓國開到香港嘅正宗韓國菜、喺香港一直薄有名氣。裝幀滿滿韓國風情、勾起韓劇出現嘅場景。點咗佢哋個雙拼炸雞同海鮮煎餅。炸雞甜酸辣味配蜜糖香蒜味,加上原有嘅薯餅同薯條,香脆又惹味!海鮮煎餅,每啖都係新鮮蔥菜同海蝦、配合果汁Soju Cocktail非常滿足😌⋯⋯所以平日都成日爆場、唔想排隊就最好book枱。🙏🏻

海鮮煎餅
炸雞
海鮮煎餅
炸雞
2025-07-17 0 瀏覽
星期六同朋友去咗「Outdark」食韓國嘢🇰🇷,叫咗個韓式小八爪魚鍋🐙🍲,真係好正!啲八爪魚好新鮮,口感彈牙,湯底非常鮮甜,食到我哋嘩嘩聲!🤤 個鍋入面仲有好多配料,例如年糕、粉絲等等,真係好豐富!除咗八爪魚鍋,我哋仲叫咗個炸醬麵🍜🥢同炭豚紫菜包飯🍙🐷。炸醬麵嘅醬汁好濃郁,麵條又彈牙,撈埋一齊食,真係好滿足!😋 炭豚紫菜包飯就比較清淡,紫菜包住啲飯同炭燒豬肉,味道啱啱好,可以中和返啲醬汁。飲品方面,我哋叫咗柚子梳打🍹🍋,酸酸甜甜咁,好解渴!啱晒黎解渴!👍🏻好耐無喺香港食過啲咁好味嘅韓國嘢🤰🫃 「Outdark」嘅環境都幾舒服,個vibe好啱同朋友gathering!

最近去咗韓國過江龍Outdark餐廳裝潢充滿韓國特色播放著流行K-pop音樂加上店員都係韓國人,彷彿置身於首爾😆🍗無骨炸雞(蒜蓉蜜糖味) 外皮酥脆充滿濃郁蒜蓉蜜糖醬甜中帶鹹,非常開胃雞肉嫩滑多汁,完全沒有油膩感搭配薯條、薯格同薯角份量十足,炸得香脆🔥🐮牛肉炒粉絲 粉絲炒得恰到好處,口感彈牙牛肉片嫩滑且入味搭配蔬菜和芝麻的香氣,好地道!🍙DIY韓國飯團 將紫菜碎、蟹籽同白飯攪勻後自己搓成飯團,過程好玩又適合拍照飯團口感豐富,紫菜和蟹籽鹹香味十足!💙Outdark Rita(Korean beer + Blue Orange) 結合韓國啤酒同藍柑橘,清爽中帶點微甜非常適合搭配炸雞解膩
最近去咗韓國過江龍Outdark

餐廳裝潢充滿韓國特色
播放著流行K-pop音樂
加上店員都係韓國人,彷彿置身於首爾😆

🍗無骨炸雞(蒜蓉蜜糖味)

外皮酥脆充滿濃郁蒜蓉蜜糖醬
甜中帶鹹,非常開胃

雞肉嫩滑多汁,完全沒有油膩感
搭配薯條、薯格同薯角份量十足,炸得香脆🔥

🐮牛肉炒粉絲

粉絲炒得恰到好處,口感彈牙
牛肉片嫩滑且入味
搭配蔬菜和芝麻的香氣,好地道!

🍙DIY韓國飯團

將紫菜碎、蟹籽同白飯攪勻後
自己搓成飯團,過程好玩又適合拍照

飯團口感豐富,紫菜和蟹籽鹹香味十足!

結合韓國啤酒同藍柑橘,清爽中帶點微甜

非常適合搭配炸雞解膩
Outdark價錢: $338/ $138/ $98好味程度: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-好多年冇食過outdark,估唔到係而家呢個Market仲咁旺場😱平日晚市做到幾輪,仲要等位,有啲料到。嗰陣月尾仲咁啱參加到佢哋嘅10周年大抽獎,頭獎竟然可以有機會抽到首爾來回商務機票兩張😂-✅✅韓式燉牛小排。第一次食呢個10周年限定菜式,佢絕對係一個唔油膩又唔算太重口味嘅菜式,不過好好味🥳如果話係牛小排,佢比較似係牛腩,但係薄切咁上。肉質偏瘦,唔肥膩,但口感好軟,唔會食到肉嘅纖維。有濃濃嘅牛味,感覺滿滿蛋白質😗湯底係韓式醃肉醬嘅甜味,係韓式版壽喜燒咁。入面嘅韭菜、金菇、本菇同韓式粉絲煲滾後吸晒d精華🥰-✅半份炸雞香蒜蜜糖。雖然半份但都有成六嚿。炸雞個皮唔算太薄,夠脆。入面肉質都幾嫩滑。最好係有埋薯條同埋薯格🤪香蒜蜜糖醬好甜蜜,記得熱食,如果唔係就會黐埋晒一齊!-✅炸蝦飯卷。飯卷包得好實淨,餡料同飯嘅比例啱啱好,分別有炸蝦、醃蘿蔔、牛蒡、雞蛋、蘿蔔、青瓜同生菜🥒炸蝦包咗喺入面都保留到些少脆度,配料好多,所以唔會覺得膩👍🏻麻油味就正常啦,
Outdark
價錢: $338/ $138/ $98
好味程度: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5

✅炸蝦飯卷。飯卷包得好實淨,餡料同飯嘅比例啱啱好,分別有炸蝦、醃蘿蔔、牛蒡、雞蛋、蘿蔔、青瓜同生菜🥒炸蝦包咗喺入面都保留到些少脆度,配料好多,所以唔會覺得膩👍🏻麻油味就正常啦,都係個好食嘅飯卷。

仍然覺得係幾好食,怪唔之得仲保持到人流!今次食嘅菜式全部都OK,記得以前食嘅芝士炸雞鍋都好啱一大班朋友share☺️
用餐優惠
試食活動
2025-07-16 0 瀏覽
今次我去咗一間韓國餐廳Outdark,食咗幾樣好正嘅菜式,真係好滿足!首先叫咗個「烤牛肉炒粉絲」,牛肉烤得剛好,唔油膩,配埋炒粉絲,吸收咗牛肉嘅香味,食落去口感一流,真係令人回味無窮😋跟住我試咗「海鮮煎餅」,色香味俱全,外脆內軟,海鮮新鮮得嚟仲好Juicy,配埋醬汁更加好味,真係一口接一口,停唔到手🍽️然後就嚟個「辣炒豬肉」,上到鐵板噼噼啪啪咁,熱辣辣嘅樣子就已經好吸引,豬肉炒得恰到好處,辣味適中,真係好過癮🔥旁邊仲有啲泡菜、芝士蛋同紫菜包飯,啲配菜都好有特色,令整餐飯更加豐富🥢如果你哋鍾意食地道又有創意嘅菜,記得去試下呢間餐廳,肯定唔會失望👍

用餐優惠
試食活動
2025-07-14 0 瀏覽
想食韓國野嘅朋友望過黎啦!今次我地黎到呢間位於尖沙咀嘅「Outdark」!一出𨋢就見到一大片鎖牆⛓️,可以比情侶掛情侶鎖!🔒行到入去就更加讚啦!除咗氣氛熱鬧之外,鋪頭仲有星星吊燈🌟,同打卡位,佈置得非常之用心!除咗氣氛佈置正之外,佢地啲野食都好值得一試!🍕泡菜煎餅 $128- 望落外表金黃酥脆,食落微微酸辣,味道唔會過分濃郁,而且泡菜食落非常清爽!🥓烤豬梅頭肉(鹽味) $198- 肉質鮮嫩多汁,調味啱啱好,再配埋特製醬汁,食落非常驚喜!🍛泡菜雞肉炒飯 $108- 泡菜同雞肉搭配得完美,味道唔會過分濃郁,而且食落唔會泰國厚重油膩,值得一試!🫐藍莓乳酪 $48- 清新可口,味道濃郁,滑順而且唔會膩口…!🍸青蘋果梳打 $48- 飲落清爽唔甜膩,非常解渴,而且調色好睇!呢間餐廳無論係友聚餐定係同另一半約會都非常合適,仲唔快啲帶埋朋友一齊黎體驗下!💕
一出𨋢就見到一大片鎖牆⛓️,可以比情侶掛情侶鎖!🔒

除咗氣氛佈置正之外,佢地啲野食都好值得一試!
🍕泡菜煎餅 $128

🥓烤豬梅頭肉(鹽味) $198

🍛泡菜雞肉炒飯 $108

🫐藍莓乳酪 $48
- 清新可口,味道濃郁,滑順而且唔會膩口…!

🍸青蘋果梳打 $48
- 飲落清爽唔甜膩,非常解渴,而且調色好睇!

2025-07-07
今晚等埋朋友收工一齊食晚飯不約而同地,我同我朋友之前都食過呢間韓國菜身為芝士控的我倆,今次再去食!今次食左芝士炒雞🧀🐔(正常少辣)$328這道菜是餐廳的招牌菜之一。 辣炒雞配有雞肉、年糕、大量芝士,以及泡菜、半熟蛋、紫菜飯等配料。店員會將芝士拉起覆蓋在雞肉上,讓我們享受拉絲芝士的美味,雞肉嫩滑,年糕煙韌,整體搭配豐富,味道獨特特別一提,我自己不能吃辣的,但少辣都接受到,所以唔食辣嘅朋友都可以放心去試炭豚飯捲🐽餡料非常豐富有蘿蔔、生菜、青瓜,既清新又爽口一啲都唔覺得膩海鮮辣湯麵這湯麵鮮、辣、濃郁俱全,而且用料非常之豐富,有蝦仁、魷魚、青口等等值得encore😝

今晚等埋朋友收工一齊食晚飯

不約而同地,我同我朋友之前都食過呢間韓國菜

身為芝士控的我倆,今次再去食!

今次食左

芝士炒雞🧀🐔(正常少辣)$328

特別一提,我自己不能吃辣的,但少辣都接受到,所以唔食辣嘅朋友都可以放心去試[害羞R]

炭豚飯捲🐽

餡料非常豐富
有蘿蔔、生菜、青瓜,既清新又爽口
一啲都唔覺得膩

海鮮辣湯麵