2022-07-02 265 瀏覽
勁鍾意Outdark,因為無論食物同環境都咁正,今日又約咗朋友嚟聚吓舊,順便同佢慶祝生日。感覺就好似享受緊星空下的炸雞😂食韓國菜點炸雞是常識吧,因為朋友唔食辣,所以我哋就揀咗香蒜蜜糖炸雞。我鍾意呢度嘅炸雞,係因為佢一定會配埋薯條同薯格,零舍豐富。串串魚糕湯份量相當多,滿滿嘅一大兜,裏面有串串魚糕、年糕、獅子狗卷、金菇、蘿蔔等,真係食極都唔完。而我就最鍾意食佢嘅魚糕,串起嚟食就更加方便。最後我哋都食咗個泡菜豬肉炒飯,炒飯用泡菜連泡菜嘅汁一齊炒,少少辣非常香,配埋大大隻煎蛋同紫菜,真係非常惹味。呢個份量我哋三個人食就啱啱好啦!
感覺就好似享受緊星空下的炸雞😂
香蒜蜜糖炸雞
串串魚糕湯
而我就最鍾意食佢嘅魚糕,串起嚟食就更加方便。
串串魚糕湯
泡菜豬肉炒飯
呢個份量我哋三個人食就啱啱好啦!
午餐
香蒜蜜糖炸雞
泡菜豬肉炒飯
2022-06-29 80 瀏覽
友人話想食韓國炸雞 就帶左佢上H8嘅Outdark星期日中午去食 都幾多人食 坐滿哂人▪️半份炸雞 $118半份炸雞已經有250g 份量都唔少兩個女仔食夠哂 味道可以自選揀左香蒜蜜糖味~ 醬汁香甜 雞件好脆 肉質嫩滑 啖啖肉食好正除左炸雞 仲有薯條 薯角 同薯格 非常豐富!▪️韓式烤牛肉 $188鐵板型式 上台時仲聽到炸炸聲 感覺好正牛肉份量都幾多 醬汁甜甜地 配菜仲有年糕 金菇 青瓜 年糕好煙韌 整體好香口 ▪️豬肉炒粉絲 $88食韓國嘢點少得叫炒粉絲佢嘅炒粉絲炒得好惹味配料十分之多 豬肉好大片仲有洋蔥紅椒青椒木耳 相當豐富▪️Mojito Ade & Grapefruit Ade $34/1夏日必點 兩杯都好解渴 fresh得嚟又唔會好甜

友人話想食韓國炸雞 就帶左佢上H8嘅Outdark
星期日中午去食 都幾多人食 坐滿哂人

▪️半份炸雞 $118
半份炸雞已經有250g 份量都唔少
兩個女仔食夠哂 味道可以自選
揀左香蒜蜜糖味~ 醬汁香甜
雞件好脆 肉質嫩滑 啖啖肉食好正
除左炸雞 仲有薯條 薯角 同薯格 非常豐富!

▪️韓式烤牛肉 $188

仲有洋蔥紅椒青椒木耳 相當豐富

夏日必點 兩杯都好解渴
fresh得嚟又唔會好甜
2022-06-27 3474 瀏覽
每次食韓國🇰🇷菜都好期待大大盤一齊開心SHARE嘅菜式, 喺厚福街H8嘅OutDark次次食都一樣嘩嘩聲👍🏻.🐔海鮮炒年糕好大隻炸魷魚🦑呀!! 原隻炸魷魚🦑就喺一大鍋年糕鍋上面, 我地趁店員幫我地剪開魷魚前快快影低📸. 魷魚有薄脆嘅炸皮, 咬落爽口好味, 份量十足差d圍到一個圈. 除此之外, 有好多隻蜆, 勁多煙韌得黎口感帶腍軟嘅韓國年糕, 包住熔岩狀態嘅粟米粒+水牛+車打芝士超正, 身為芝士控嘅我地下次一定加芝士🧀🧀🧀🧀🧀! 因為個辣汁底太好味(一粒辣椒🌶️normal辣人人都食得), 所有嘅配料: 韓國魚蛋+燈籠甜椒+高麗菜+菇…等等全部瘋狂點汁唔該🤩. 當然不能錯過暖好嘅紫菜飯, 菠蘿粒同泡菜啦! 超飽🤩.🍹OutDark Rita Peach x CoronaMojito Ade飲得酒嘅朋友梗係黎返杯打卡專用嘅OutDark Rita啦! 正常啤酒🍻x桃味實在太夾; 我杯Mojito Ade啲薄荷葉勁多, 陣陣薄荷香+青檸梳打送咁好味嘅野食perfect.

🐔

OutDark  Rita,  Mojito  Ade
  • Mojito  Ade
  • OutDark  Rita
2022-06-26 71 瀏覽
~~Outdark ~~尖沙咀厚福街8號H8 17樓尖沙咀厚福街多嘢食 呢個大家都知好多樓上鋪 韓國菜 泰國菜 cafe 酒吧可以話係應有盡有 而且地點方便附近就係幾條繁忙嘅街道The One 嘅寫字樓一到放飯時間好多人都會去厚福街搵食裡面好多星星 靚靚環境會比較偏暗 主要係用黃光不過每張枱都有一盞鎢絲黃燈照住 有其實幾有feel 呢個效果令到每張枱都獨立比較有私人空間 木枱木凳牛肉 年糕 配菜用鐵板形式上滋滋聲上枱 相機先食豬梅頭肥瘦適中 同板鐵板上豬油精華滲哂出尼 香!
~~Outdark ~~

尖沙咀厚福街多嘢食 呢個大家都知

豬梅頭肥瘦適中 同板鐵板上
豬油精華滲哂出尼
香!

2022-06-23 1875 瀏覽
嚟到星期日食咩好呢?🤭咁悠閒嘅日子當然係要食下其他國家嘅菜式,之前有一間餐廳食過覺得幾正,仲要係正宗嘅韓國菜,所以一食再食都在所不辭啦,佢係邊一間? 就係outdark😆裏面嘅環境偏昏暗, 伴隨着一首又一首嘅韓文歌,就同去韓國冇乜分別咁滯。😌香蒜蜜糖炸雞— 🐥喺韓國當然二話不說即刻沖去食炸雞啦,熱唔熱氣呢一啲放埋一二邊,🍗最緊要係食到熱辣辣脆卜卜多汁嫩滑嘅炸雞。 係呢一度咁正宗嘅韓國餐廳當然就係食到最正宗嗰一款。 仲送埋薯仔三重奏,即係薯格薯條同埋粗薯條,🍟每隻炸雞打一啖夾一夾就已經見到多啲汁嘅程度,外皮脆得來但又唔油膩。🍖炸雞仲有唔少嘅味道可以揀,不過如果想甜甜地嘅話香蒜蜜糖絕對係不二之選🍯炸醬麵— 🥢我諗去到韓國或者韓國餐廳真係少不免要叫炸醬麵,🥢由黑豆製作的轉國特殊密料同豬肉片,再加埋蔬菜和麵所製作,正宗嘅炸醬麵當然係要烏卒卒,🖤黑到好似墨汁咁樣但係甜甜地,重點係韓國面充滿彈性,係其他面都好難搵到嘅質感,🖤再加上每條面都已經吸實晒濃郁嘅炸醬,真係啖啖滋味啖啖滿足😋泡菜煎餅— 🥢之前去韓國嘅時候啲小食檔總會有海鮮煎餅同埋泡菜煎餅,方便嘅手拎當一個小食又得又或者當速食又得,紅噹噹嘅外

泡菜煎餅— 🥢之前去韓國嘅時候啲小食檔總會有海鮮煎餅同埋泡菜煎餅,方便嘅手拎當一個小食又得又或者當速食又得,紅噹噹嘅外表唔係代表辣,🥢反而係泡菜嘅鮮艷顏色,除咗泡菜之外仲有青椒洋蔥呢一類健康又爽口嘅蔬菜,🫑當然想食辣嘅話本身都仲有韓式辣汁,咁就令到成個煎餅更加鮮味十足🌶

米酒— 🍶大熱天時除咗有冰凍啤酒之外米酒亦都係一個幾唔錯嘅選擇,一大酲,仲要有一啲碎冰,令到個米酒保持凍冰冰嘅感覺。🧊飲落口就唔似啤酒嘅苦味又或者紅酒白酒嘅澀味,反而有一種咪香嘅味道再加埋少少嘅酒味,初嘗米酒就已經好容易咁樣接受到,為一餐豐富又滿足嘅一餐提供清新嘅過度🧊

Outdark (厚福街) (尖沙咀)
  • 炸醬麵
  • 香蒜蜜糖炸雞
2022-06-22 75 瀏覽
💛醬油炸雞+Cheese Sticks $178+28炸雞有配埋薯條同薯格全部都即叫即炸!熱辣辣脆卜卜!!甜甜咸咸咁好唔錯佢仲有配埋三個醬同蘿白咁我就比較鐘意食原汁原味所以就冇乜點啲醬而cheese sticks 就普普通通唔太拉絲,但cheese味夠重!正!💛泡菜煎餅 $98好大份好足料!泡菜層層分明但好似有少少煎燶咗邊邊有啲苦但中間有一層厚厚啲泡菜配上青紅椒口感上好有層次💛泡菜雞肉炒飯 $88呢個又係好足料雞肉同泡菜仲多個飯每一口都一定有雞同泡菜再加埋流心蛋黃甜辣甜辣真係好惹味但越食越辣🔥🔥唔食得辣嘅記住要叫返杯嘢飲啦🍹🍹💛Outdark Ade (Grapefruit and Ice peach) $34呢兩杯嘢就係七喜+西柚汁同桃汁冇咩特別~但賣相唔錯最重要係佢可以解辣同油所以係好適合飲唔到酒嘅我 🙈整體黎講從賣相同質素都係對得住個價錢嘅環境相當乾淨整潔裝修浪漫🌹打卡人士必去😏
💛醬油炸雞+Cheese Sticks $178+28
炸雞有配埋薯條同薯格
全部都即叫即炸!熱辣辣脆卜卜!!
甜甜咸咸咁好唔錯
佢仲有配埋三個醬同蘿白
咁我就比較鐘意食原汁原味
所以就冇乜點啲醬
而cheese sticks 就普普通通
唔太拉絲,但cheese味夠重!正!

💛泡菜煎餅 $98

環境相當乾淨整潔
裝修浪漫🌹打卡人士必去😏
2022-03-26
2022-06-21 64 瀏覽
又係韓國野啦😍 一連兩個韓國菜post今次去左厚福街Outdark朝聖😍氛暗燈光好有氣氛呀💡💡▫️甜辣炸雞 $118最鍾意食韓式炸雞係貪佢無骨啖啖肉😍炸雞脆得黎 炸粉漿唔會做得厚 甜辣醬汁濃稠 配埋波浪薯條、薯格、薯角最啱就係送啤酒架啦🤪 叫左個Hoegaarden 大大杯都係$68 好抵飲🍻🍻▫️芝士炒雞 ($328)Outdark出品嘅雞全部都係用上雞腿肉保証啖啖肉之餘 仲超嫩滑超Juicy超邪惡芝士炒雞 成尺長嘅拉絲芝士撈埋雞肉同埋年糕 好惹味呀😍點只咁少野呀 圍邊仲有雞蛋卷店員仲會幫你反埋 一拎起就食得😌仲有紫菜飯、菠蘿粒、泡菜做配菜👍⭐️環境好靚好舒服 見到一班女女一齊食好有韓國Feel🤪🤪
又係韓國野啦😍 一連兩個韓國菜post
今次去左厚福街Outdark朝聖😍
氛暗燈光好有氣氛呀💡💡

▫️甜辣炸雞 $118
最鍾意食韓式炸雞係貪佢無骨啖啖肉😍
炸雞脆得黎 炸粉漿唔會做得厚
甜辣醬汁濃稠 配埋波浪薯條、薯格、薯角
最啱就係送啤酒架啦🤪
叫左個Hoegaarden 大大杯都係$68
好抵飲🍻🍻

▫️芝士炒雞 ($328)
Outdark出品嘅雞全部都係用上雞腿肉
保証啖啖肉之餘 仲超嫩滑超Juicy
超邪惡芝士炒雞 成尺長嘅拉絲芝士
撈埋雞肉同埋年糕 好惹味呀😍
點只咁少野呀 圍邊仲有雞蛋卷
店員仲會幫你反埋 一拎起就食得😌
仲有紫菜飯、菠蘿粒、泡菜做配菜👍

⭐️環境好靚好舒服 見到一班女女一齊食
好有韓國Feel🤪🤪
2022-06-21 77 瀏覽
父親節約咗夜晚喺尖沙咀食中菜,晏晝同朋友出嚟尖沙咀行下街先!朋友想食炸雞,我哋搵到由韓國過嚟嘅OUTDARK網上評價唔錯😄雙拼炸雞:甜辣炸雞非常惹味、香蒜蜜糖炸雞淡淡蒜味充滿蜜糖嘅清香!外皮炸得香脆唔會因為沾滿醬汁而整淋咗啲雞皮 ,雞肉全部去曬骨啖啖肉,肉質嫩滑而且肉汁豐富🐔本身炸雞入面已經配埋香脆嘅薯條同薯格,另外我哋仲加咗Sweet Potato Cheese Stick蕃薯餡香甜,重點係入面啲芝士真係拉到長長嘅絲❤️泡菜豬肉炒飯:酸辣泡菜、香甜粟米粒、肥瘦均勻嘅豬肉炒成味道酸辣、口感豐富嘅泡菜炒飯,再配上煎至焦邊香脆嘅荷包蛋同埋灑上紫菜碎令人非常開胃😋Apple mango Makgeolli:裝酒嘅器皿好特別,係用木碗裝住!6%酒精嘅米酒上枱即刻聞到酒香,入口香甜好似飲緊果汁,濃濃嘅蘋果味配上淡淡嘅芒果味非常清香🍎🥭 不過酒精接受度真係因人而異,因為朋友飲咗半碗就話已經覺得自己有少少醉😂呢度嘅裝修好似置身喺充滿星星嘅夜空,好適合同朋友小酌幾杯✨

雙拼炸雞

泡菜豬肉炒飯:

Apple mango Makgeolli:

呢度嘅裝修好似置身喺充滿星星嘅夜空,好適合同朋友小酌幾杯✨
2022-06-19 57 瀏覽
尖沙咀有間韓國菜~呢度有炸雞又有好多野食,過江龍之中最人氣長做長有受歡迎,黎之前要訂位~下午免排易食D,地方有氣氛夠打卡,呢度今期選擇多韓式飯卷配料多,健康口感豐富又好食飯卷有牛豬或蛋卷蛋包米飯,好好食主打鍋物,炸雞小吃/今次下午茶就黎個飯券加主食主食就係豬腩韓式醬汁,豬肉肥嫩有肉汁,醬汁香濃不帶辣,肥香口感肉鮮味撈飯撈麵味更豐!飯卷入面食材多,加埋生菜牛肉味道突出又夠香,口感脆爽有蘿蔔!Outdark (厚福街) 尖沙咀厚福街8號H8 17樓
尖沙咀有間韓國菜~
呢度有炸雞又有好多野食,過江龍之中最人氣
長做長有受歡迎,黎之前要訂位~
下午免排易食D,地方有氣氛夠打卡,呢度今期選擇多
韓式飯卷配料多,健康口感豐富又好食
飯卷有牛豬或蛋卷蛋包米飯,好好食
主打鍋物,炸雞小吃/今次下午茶就黎個飯券加主食
Outdark (厚福街)
2022-06-18 63 瀏覽
Value for money Half half chicken setJust $192 for a big basket of fried chicken with potato chips and fries Good for sharing The portion is so huge that it’s definitely enough for 3 girlsLove the sweet and spicy flavour which is nothing too strongThe sweet flavour balanced really well with the spicy sauce Chicken is tender and juicy Am a crazy tofu fan The tofu udon pot here is yummy as wellHuge pot With clams squid pork belly and vegetablesGiving you a wide varieties of flavoursI love the seat
Good for sharing
Chicken is tender and juicy

Am a crazy tofu fan

I love the seatings as well
With High bar table and dim lightings
Everything looks cozy
去唔到韓國,又想有韓國嘅感覺,就一定要來呢間餐廳,環境比較偏浪漫風,餐廳的佈置有浪漫的愛情鎖作為打卡點,情侶必去💗!.🔹雙拼炸雞(全份)🔹我點咗原味炸雞拼辛辣炸雞,雞肉好滑又Juicy,外皮脆卜卜,又香又唔會好乾,正😋,份量又大份 ,夠4個人食👍!.🔹炸蝦飯捲 🔹 賣相吸引,內有青瓜、蘿蔔、炸蝦、雞蛋,食落口感相當豐富,非常地道😍.🔹海鮮煎餅 🔹香脆嘅外層,仲要非常多嘅餡料,再加埋特製自家秘汁,真係好食到舔舔脷😋.🔹青蘋果Green Apple +藍檸檬Blue Lemon 🔹兩杯嘢飲各有不同,一杯飲落有啖啖嘅青蘋果味,另一杯味道酸酸甜甜,食完炸雞飲番杯,爽哂!🍹

🔹雙拼炸雞(全份)🔹

🔹炸蝦飯捲 🔹

🔹海鮮煎餅 🔹

2022-06-17 90 瀏覽
厚福街出名多野食,但地舖真係有好多人,環境一般較迫。如果想舒舒服服食餐飯,不妨行到街尾,有一座叫H8既大廈,入面大多數都係餐廳黎。而家大熱天時,就算要等位都起碼係室內有冷氣,唔使企係街邊等咁辛苦🤤今次我地就黎試下呢間韓國野,餐廳環境新淨企理,氣氛都好優雅,而且座位闊落,最適合同親朋戚友黎邊食邊傾計👯‍♂️👯‍♀️👯我地叫左雙拼炸雞,cheese stick,烤牛肉粉絲,炭豚飯捲,同兩杯野飲Outdark Ade😎雙拼炸雞有醬油味同香蒜蜜糖味,炸雞一向係食韓國野既重點,而呢碟炸雞一d都唔失禮,碟野大大碟,完全估唔到份量有咁多。除左雞之外,仲有好多炸物例如薯條,薯格等等做伴碟,全部食物都炸得好好味😍Cheese stick要上碟時襯熱食,可以做到拉線既效果👍牛肉粉絲既牛肉烤得夠淋,粉絲帶有好香口既醬汁,口感亦不錯,感覺好似食緊乾炒牛河咁🤣炭豚飯捲,典型既韓式壽司,配上煉奶醬做醬汁,正正常常😃野飲味道同顏色都幾開胃,就算兩個人叫左咁多野食,最後都一樣食晒😆😆

炭豚飯捲,典型既韓式壽司,配上煉奶醬做醬汁,正正常常😃

2022-06-17 365 瀏覽
唔知點解呢間野會吹奏得咁勁,又難book位又講到必食呀過江龍咁所以我對佢期望真係好大🥹當日店員打黎confirm booking, 問我黎唔黎?我話食呀~ 店員: 你遲到我地係唔留枱比你既哦咁好啦,我地好準時,book左20:30,20:15 就到左~咁去到味搵reception 講低我地到左,但個reception 男仔(講英文既),無問我叫咩名幾位,淨係問我有無book,話執緊枱呀企埋一邊等啦。咁佢都好唔耐煩,我唔係好明架梗係,咁到左20:30,依然係未有得入既,咁都唔緊要,我地都無催~之後個男仔喺度嗌: eight half five people我都唔知佢係味叫我,之後佢打電話比我,我聽左,佢就好grumpy 好炆咁講:I said eight half, five people for many times我真係R爆頭,我同佢講: I didn’t hear you call my name, so what’s wrong ?之後佢就收左火、叫我嘟安心出行~咁炆味收工囉,唔洗發客脾氣掛!食物嘅質素來講: 蜜糖蒜蓉炸雞,答好多薯條,薯條多個雞。海鮮煎餅,係幾鬆軟嘅,但係海鮮就

所以我對佢期望真係好大🥹
咁佢都好唔耐煩,我唔係好明架梗係,
之後佢就收左火、叫我嘟安心出行~
咁炆味收工囉,唔洗發客脾氣掛!
食物嘅質素來講: 蜜糖蒜蓉炸雞,答好多薯條,薯條多個雞。
海鮮煎餅,係幾鬆軟嘅,但係海鮮就得啦好少,每一啖都係青椒同紅椒⋯
係個飯卷叫好味啲,其他都真係唔想講!
20:30 入客,21:00 last leader

唔會再去!

Outdark (厚福街) (尖沙咀)之前同細妹同好朋友去過旺角分店,今次同男朋友去尖沙咀分店食lunch 先😋😋🇰🇷芝士炒雞 $328好足料好吸引喔😍 鍋子中間放滿了韓或雞肉和韓或年糕,再鋪滿水牛車打芝士 😆😆 配上秘製韓式甜辣醬,唔會太辣,好惹味喔~旁邊既韓國雞蛋卷食完仲可以添加~ 可以加少少香炒泡菜落蛋漿度☺️ 仲有香甜菠蘿粒可以中和油膩感,紫菜飯用黎佐雞肉😆🇰🇷泡菜煎餅 $98唔食得肉都有好野食選擇~~ 呢款泡菜煎餅香脆,粉漿少餡料多❤️ 口感十足🇰🇷Hoegaarden $68 (500cc)雞肉配上大大配啤酒🍻,最佳拍檔😝*需加一服務費地址:尖沙咀厚福街8號H8 17樓
Outdark (厚福街) (尖沙咀)

🇰🇷芝士炒雞 $328

🇰🇷泡菜煎餅 $98

🇰🇷Hoegaarden $68 (500cc)
雞肉配上大大配啤酒🍻,最佳拍檔😝

*需加一服務費
地址:尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2022-06-11
  • 芝士炒雞
  • 泡菜煎餅
2022-06-12 2753 瀏覽
今日嚟尖沙咀厚福街H8食lunch, 呢間過江龍餐廳源自釜山,由韓國人主理。木色枱櫈配上星星吊燈 🌟 環境氣氛好和諧浪漫💕海鮮煎餅上碟好香好大份,材料好豐富,有蝦仁🍤,魷魚仔🦑,青紅椒🫑,香蔥,煎得好香脆,配上特製嘅醬汁十分惹味,煎餅厚薄適中,粉漿與材料嘅比例亦恰到好處,做法正宗👍🏻🍤炸蝦飯卷份量充足,共有十大件,餡料有炸天婦羅蝦,醃蘿蔔,雞蛋🥚,蘿蔔🥕,青瓜🥒,炸天婦羅蝦好香脆,配上酸酸甜甜嘅醃蘿蔔同爽脆清甜嘅青瓜,顏色鮮艷,口感一流😋海鮮炒飯賣相吸引,材料豐富,有煎蛋,蝦仁🍤,魷魚仔🦑,青紅椒🫑,蘿蔔🥕,上碟嘅時候炒飯仲係熱辣辣會出煙,飯炒得粒粒分明👍🏻🍠Sweet Potato Cheese Stick (4pcs)🧀呢款甜薯芝士條外皮炸得好酥脆,內裏甜薯蓉好幼滑,中間有芝士軟心,好creamy好香濃,拉絲效果啊~😍🍹OUTDARK RITA (Peach Flavour with Kronenbourg 1664)造型好得意,酒杯上面倒放咗支1664,份量夠晒多,酸酸甜甜嘅🍑香桃汁配上檸檬🍋好refreshing, 有少少酒味好開胃👍🏻🍓Strawberry Smoothie好

🍤炸蝦飯卷
炸蝦飯卷

OUTDARK RITA

🍓Strawberry Smoothie
好大杯,奶味好香濃,入口幼滑,好香新鮮士多啤梨味,裏面見到有士多啤梨果肉,好清新消暑。
Strawberry Smoothie

整體來講,食物質素高質,韓國料理煮法正宗,價錢合理;服務態度良好;環境好靚有氣氛,三五知己聚會之選。
2022-06-12
5 分鐘 (堂食)
炸蝦飯卷
OUTDARK RITA