2022-04-06 78 瀏覽
身為一個芝士控,今次就去咗呢一間好有特色嘅韓國菜食飯!必定推介嘅就當然唔少得呢一個芝士炒雞啦,成個賣相同我喺韓國食嘅真係一模一樣!芝士差唔多溶嘅時候,就可以配合埋啲雞一齊食,香辣嘅味道真係好食到停唔到口!而且呢度嘅芝士真係好好食!成個賣相都非常之豐富!
身為一個芝士控,今次就去咗呢一間好有特色嘅韓國菜食飯!

2022-04-01 116 瀏覽
好耐之前已經食過佢哋嘅芝士豬肋骨🐷唔講得笑真係好有韓國嘅味道,食一次又想再去首爾🇰🇷🇰🇷今次同朋友食佢哋嘅芝士炒雞 ($328) 一上枱個時已經見到勁多芝士🧀同朋友吹陣水啲芝士就差唔多融晒💛呢個時候店員就會行過嚟幫手炒芝士同埋將芝士同雞撈勻🥄真心覺得呢間店員非常好服務,影相影好耐都好有禮貌而且好細心提我哋要不時搞下啲芝士唔好痴底😛 雞本身都好夠淋,但小辣都唔算好辣,食得辣嘅朋友不妨考慮大辣😈另外同朋友嗌咗炸醬麵 ($98) 都幾滿意,難得呢到嘅醬多得嚟唔會好heavy,不過麵就略為淋身一啲,個人ok呢種口感🥰同埋呢到環境好靚可以係到打多啲卡📸

同埋呢到環境好靚可以係到打多啲卡📸
2022-03-24 2872 瀏覽
即使有一段時間冇去旅行都好,喺香港就已經可以食勻各國嘅菜式,選擇多款式多,隨心想食邊一個國家嘅菜總有幾個地方可以提供到。 😝當中無論春夏秋冬, 都離唔開韓國菜嘅吸引,😜色香味嘅追求絕對係韓國菜嘅獨特,仲吸引到唔少少男少女嘅喜愛添😎其中一間越嚟越出名越來越多分店嘅韓國餐廳就係Outdark , 🥳裏面嘅每一款菜式都稱得上正宗嘅韓國味,越食越吸引😍芝士豬肋骨—— Outdark只使用豬肉中最正部分-豬肋骨!🐖不但保留了豐富的肉汁,入口彈牙,將豬肋骨配上Outdark特製的辣椒醬 及一大堆雪山倒塌咁樣嘅芝士🧀,再加上特別準備配菜-飯團,燒菠蘿·🍍粟米🌽芝士等等,每一款都為這個芝士鍋添上一份新味覺·新口感·確係一個難忘的味覺享受! 再加上有店員一手包辦晒準備以及烹調工作,🤩我哋做食客嘅只需要坐定定攞住相機錄低過程再影埋藝術嘅製成品就可以飽受口福🤪番薯芝士條—— 韓國另外一樣最受歡迎嘅食物就一定係可以拉絲嘅芝士,🧀又有視覺效果又有美女衝擊嘅效果絕對係當紅嘅小食,呢一個芝士條裏面再填咗一堆嘅番薯蓉,🍠令到成個味道再多一份甜味, 新鮮即炸完嘅番薯芝士條外脆內軟,😍即管同身邊嘅人鬥拉得長😎Outdar

Outdark (厚福街) (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2022-02-20
10 分鐘 (堂食)
2022-03-20 115 瀏覽
疫情嚴重,偽韓妹子都要閉關避避先🙇🏻‍♀️ 閉關前去咗Outdark食返個拉芝🧀 療癒一下😌日日留喺屋企應該好易抑鬱🙃 希望可以快啲回復正常🙏🏻·🐓芝士炒雞  HKD$328本身想試芝士豬肋骨🍖 可惜咁快售罄。咁就食返芝士拉絲炒雞啦,一樣好味🤤啲半溶拉絲芝士真係😍邪惡度爆登 !!店員仲會幫你撈芝士🧀 對我話就好似喺度表演拉芝士咁🤩個鍋好大份量都一樣多,雞塊撈埋韓式辣醬🌶 又甜又辣好惹味呀😋拉絲芝士撓住炒雞、年糕一齊食,真係超級滿足😻 鍋邊仲有無限refill爐邊蛋、泡菜同紫菜飯,食完勁飽😋·🐂烤牛肉飯捲 $88Kimbap啲飯幾香醋味,酸酸地好易入口☺ 每件飯捲都好紮實🤤紫菜醋飯包住 烤牛肉🐮、醃蘿蔔、青瓜🥒、生菜、紅蘿蔔🥕、雞蛋🥚 每次嚟都會嗌嚟食。·📍Outdark尖沙咀厚福街8號H8 17樓

日日留喺屋企應該好易抑鬱🙃 希望可以快啲回復正常🙏🏻
🐓芝士炒雞  HKD$328

🐂烤牛肉飯捲 $88

📍Outdark
尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2022-02-26
  • 芝士炒雞
2022-03-15 123 瀏覽
每當掛住韓國都會嚟呢間餐廳食個飯,因為真係好有korea feel~~~無論燈光、餐廳擺設都令人覺得好舒服,約朋友傾計食飯一流!一去到已經見到個好有特色嘅門面就好似韓國南山塔咁樣 掛咗好多個鎖喺到😍入到去好快我哋已經知道自己想食咩😏•海鮮煎餅🥙•-蔬菜同海鮮配料多得誇張,而且粉漿較得好好,偏鬆脆嗰種,口感一流,每次來到必食之選。•鐵板烤肉🥩•-醃製豬肉超級入味,而且用鐵板滾住出嚟keep住個溫度好好而配料有金菇、青瓜增添口感,感覺良好。而醬汁方面,酸辣為主,搞到食唔停口。•Blueberry Smoothie🥤-幾有驚喜,飲落去有藍莓碎係入面,唔算話太甜個種,fresh~•Iced peach tea🍹• -配薄荷葉同檸檬,令味道更為清新,不過個人覺得可以少甜都得。.呢間餐廳嘅韓國食物保持到一貫嘅質素 等我一掛住韓國嘅時候都可以嚟食下🙈
一去到已經見到個好有特色嘅門面

就好似韓國南山塔咁樣 掛咗好多個鎖喺到😍
入到去好快我哋已經知道自己想食咩😏

•海鮮煎餅🥙•

•鐵板烤肉🥩•
醃製豬肉超級入味,而且用鐵板滾住出嚟keep住個溫度好好

•Blueberry Smoothie🥤
•Iced peach tea🍹•
配薄荷葉同檸檬,令味道更為清新,不過個人覺得可以少甜都得。
2022-03-15 105 瀏覽
尖沙咀厚福街出名多嘢食, 以一棟大廈喺十幾層樓裏面, 整棟大廈有多間美食店。 一出𨋢口就已經是餐廳。 整間餐廳的風格也與旺角分店佈置一樣。 星星的天花設計,十分浪漫。​ 今次叫嘅食物唔多,Cheese Kingdom 芝士豬肋骨. 這個三百零蚊的雜錦美食, 首先用了一個打邊爐的火爐,上面擺放了 韓式泡菜, 呢隻泡菜唔算非常之spicy, 都好容易入口. 有幾舊菠蘿, 可以清新口腔. 有紫菜飯, 都算飽肚.佢仲有爐邊蛋, 由一開始生嘅到最尾轉成熟, 但係有個小技巧就係等佢熱之後即刻食如果唔係會變到好老。​ 仲有主菜, 芝士豬肋骨。 有啲似美式豬肋骨, 酸酸地甜甜地上面仲有大量嘅芝士, 最好就係打卡嘅時候, 拉絲影相就最好睇啦。​ 另外仲叫咗一個壽司卷, 牛肉主菜另外仲有啲酸酸甜甜嘅爪, 入口唔會覺得好肥膩。

2022-03-14 108 瀏覽
去開尖沙咀好想食韓式炸雞,見到outdark都好多好評,就一於試一試,上到去舖頭裝修都好靚,好適合同朋友傾偈/約會,仲有一幅牆係佈滿晒韓國南山塔嘅愛情鎖,好有韓式風格!🍗雙拼炸雞 全份 $192 甜辣+香蒜蜜糖 (7/10)炸雞份量唔多,但係薯條份量超級多,薯條多過雞😂雞件每個口味好似得6-8小舊,值得一讚嘅係無骨同埋炸得都唔乾身,但味道就比較淡,甜辣味唔辣,甜味比較多,都OK嘅,香蒜蜜糖就一般啦,甜甜地冇乜蒜蓉味,真心甜辣味好食啲。薯條炸得好香脆,但份量太多兩個人食唔晒😂食炸雞梗係想雞多過薯條,如果雞件多番啲會好啲,味道比較淡唔夠惹味香濃(平時都比較淡口),質素OK但味道就還好😂🍴海鮮炒粉絲 $98 (7/10)韓式炒粉絲嘅料好足,有蜆,章魚,蝦仁,木耳,三色椒,洋蔥,粉絲好淋,好香濃嘅麻油味,食多咗有少少油膩,但味道都OK嘅,比較淡口少少🤏🏻🍹mango ade $34 (6/10)口感好清新,好似氣泡水加雪碧,但飲唔到芒果味🤣🍓strawberry smoothie $45 (7.5/10)好杰,好香濃嘅士多啤梨味,加埋乳酪,酸酸甜甜幾好飲~推薦指數: 7/10正正常常嘅韓式炸雞

🍗雙拼炸雞 全份 $192 甜辣+香蒜蜜糖 (7/10)

🍴海鮮炒粉絲 $98 (7/10)

🍹mango ade $34 (6/10)
口感好清新,好似氣泡水加雪碧,但飲唔到芒果味🤣

好杰,好香濃嘅士多啤梨味,加埋乳酪,酸酸甜甜幾好飲~

推薦指數: 7/10
正正常常嘅韓式炸雞,唔會有驚喜但都未去到好失望,唔會想再食多次,但都未去到中伏,環境幾舒服可以坐喺度慢慢傾偈👍🏻
2022-03-10 81 瀏覽
想在尖沙咀找美食, 大家一定也會想起餐廳林立的厚福街, 今日跟朋友相約在尖沙咀食頓豐富午餐後再閒逛一下, 最後找到了在厚福街8號這棟H8大廈17樓的Outdark。升降機門一打開, 便看到了眼前數之不盡的鎖, 拼湊出一個色彩繽紛的大門。餐廳裡面的裝修及掛飾也很有格調, 令用餐的氣氛也份外浪漫。Green Apple一坐下來聊天, 我們每人總會點一杯特式飲料, 我點的是這杯青蘋果梳打, 氣泡豐富, 甜度適中。Blue Lemon朋友喜歡食檸檬, 這杯檸檬梳打是藍色的, 色彩奪目之餘, 亦有檸檬清新的香味。雙拼炸雞(全份)常常看韓劇裡面的主角們也愛吃炸雞, 香脆肉嫩的炸雞當然人人也愛吃, 這裡提供了雙拼的選擇, 一款點了辣度足足有3隻辣椒的辛辣炸雞, 另一款則點了原味炸雞, 辛辣的炸雞辣得很誇張, 喉嚨像是被火燒似的, 吃原味的才能享受到炸雞的香味。另外, 當中的炸薯條及炸薯格亦非常香脆可口, 薯味十足。Sweet Potato Cheese Stick (4pcs)餐廳把它們混入了炸雞的碟子上, 芝士味道香濃, 拉絲力強。Grilled Rice Cake另一款必點的當然是年糕, 堅韌的

餐廳裡面的裝修及掛飾也很有格調, 令用餐的氣氛也份外浪漫。

Green Apple

Blue Lemon

雙拼炸雞(全份)

餐廳把它們混入了炸雞的碟子上, 芝士味道香濃, 拉絲力強。

Grilled Rice Cake
另一款必點的當然是年糕, 堅韌的口感令人非常喜愛, 加上特式的秘製醬汁, 令味道很豐富。

海鮮煎餅
我們也愛吃韓式的煎餅, 這碟煎餅的配料豐富得很, 完全看不到餅底, 滿滿的青嫩新鮮蔬菜及海鮮, 令人吃完非常滿足。
2022-03-02 99 瀏覽
最近因為疫情關係都少左好多機會出去食好野,所以襯住咁啱經過尖沙嘴就去咗依一間韓國人氣店,味道好似去左韓國食咁,好值得推介比大家試!!🐔芝士炒雞$328鋪頭好好會有一個店員去幫你處理啲芝士同蛋,唔洗怕自己處理得唔好,芝士配合炸雞個味道十分惹味,而雞肉入口好嫩唔會鞋,再配搭爐邊周圍嘅配料就唔會有油膩感🧀甜蕃薯條$35入口酥脆,內裏嘅芝士十分多好啱一啲芝士控,而番薯味好好咁令到個芝士冇咁膩🍋Blue lemon $34入口清爽,味道清新,唔會有化學味🍊Outdark Rita Grapefruit Flavour $78同樣係賣相好適合打卡,可以揀啤酒嘅口味,今次就試咗1664,估唔到西柚咁夾啤酒,好清爽解膩!

🐔芝士炒雞$328

🧀甜蕃薯條$35

🍋Blue lemon $34
入口清爽,味道清新,唔會有化學味

2022-02-28 55 瀏覽
呢間韓國菜都好出名,我前幾日同朋友特登過黎食佢嘅芝士炒雞同埋炸醬麵。芝士炒雞 $328有得揀普通嘅辣度同埋多啲辣,我同朋友都鍾意食辣,所以揀左多啲辣。食落去嘅辣度十足,好惹味。芝士嘅份量好多,店員幫我地炒完之後,每件雞都沾滿曬芝士,正。另外仲有年糕,食落軟糯。食到覺得好辣嘅時候,可以食返啲清甜嘅菠蘿解下辣。另外仲有紫菜飯,我覺得呢個芝士炒雞同澱粉質好夾,一路食紫菜飯一路食辣雞好滿足。炸醬麵 $98呢碗炸醬麵比起平時喺其他韓國餐廳食到嗰啲更加有豬肉嘅香味,同時不失豆香。炸醬口感順滑,麵上好掛醬汁,食落彈牙。仲有好多豬肉碎片同菜。

芝士炒雞 $328

炸醬麵 $98
趁仲有下午堂食,又嚟到至愛嘅 吃韓國菜。餐廳嘅氣氛注滿浪漫韓劇feel✨天氣仍然嚴寒,order 了一個熱鍋暖暖胃。✨炒年糕配海鮮🦑韓式炒年糕絕對是經典街頭平民美食~但這個豪華版配上海鮮仲更有睇頭!超巨型酥炸魷魚🦑放在鐵鍋上, 影完相店員會幫忙剪開✨👍 魷魚好軟熟, 估唔到有海鮮嘅鮮味,外皮脆炸更加香口!蘸上韓式辣湯汁又辣又美味!其他海鮮還包括蜆肉,蝦仁🍤!魚糕薄薄的也吸滿醬汁, 韓式年糕则比較實淨, 還有椰菜,洋蔥,青椒和雜菇, 非常豐富!鐵鍋旁邊還有紫菜飯, 菠蘿粒, 泡菜和粟米芝士, 超級大滿足! Rice Ball飯粒略調味,味道舆鐵鍋旁邊嘅唔一樣,加入麻油味道更香,混入紫菜,蟹子,味道相當不錯! 落手落腳D.I.Y.幾個飯球, 增添不少樂趣!👍😋✨草莓乳酸沙冰乳酸味濃郁, 草莓香甜, 配襯濃味嘅韓鍋特別啱!✨藍莓乳酪沙冰味道帶酸, 藍莓味較輕。

趁仲有下午堂食,又嚟到至愛嘅 [OutDark] 吃韓國菜。
餐廳嘅氣氛注滿浪漫韓劇feel✨

天氣仍然嚴寒,order 了一個熱鍋暖暖胃。

✨炒年糕配海鮮🦑
韓式炒年糕絕對是經典街頭平民美食~
但這個豪華版配上海鮮仲更有睇頭!

蘸上韓式辣湯汁又辣又美味!
其他海鮮還包括蜆肉,蝦仁🍤!

Rice Ball
落手落腳D.I.Y.幾個飯球, 增添不少樂趣!👍😋

草莓乳酪沙冰

草莓乳酸沙冰
乳酸味濃郁, 草莓香甜, 配襯濃味嘅韓鍋特別啱!

藍莓乳酪沙冰
味道帶酸, 藍莓味較輕。

草莓乳酪沙冰
2022-02-27 1260 瀏覽
呢幾日係2月最凍嘅日子,又落雨又大風😢真係超想食啲熱辣辣嘅嘢🥺所以忍唔住出左尖沙咀嘅outdark去食韓式炸雞🙈一入到去,幾位店員佢地自己都係用韓文溝通,好地道既感覺😮見天氣咁凍,我哋叫咗柚子米酒飲,真係好大碗,同埋原來係冰酒嚟!但因為餐廳好暖,飲冰酒反而好舒服!米酒有米香易入口,同柚子好夾,但最夾嘅真係配炸雞同炸薯條!🤪 飲完個身仲暖笠笠🥰講到炸雞,今次又忍唔住叫咗全份雙拼(甜辣味同蒜香蜜糖味),雞肉大細切得好好,唔洗用手食,用筷子夾得到,外脆內多汁,而且外皮好掛汁,個人最愛係甜辣味,味道更有層次,而且配米酒真係一流!👍🏻👍🏻👍🏻想提下大家係,炸薯條份量真係唔少🤣好在冬天大食咗先食得晒,女仔嘅話我建議叫半份,試多啲其他嘢!最後就係我哋最愛嘅炸醬麵🤤👍🏻outdark嘅炸醬麵真係好出色,汁醬香濃,而且好多香甜嘅洋蔥,仲有唔同嘅配料,就算食咗雞幾飽我都一定清碗!😝而且佢啲漬物好開胃又可解油膩👍🏻本身仲想叫埋佢個魚糕湯,但真係太飽了,留番下次先試🙈
一入到去,幾位店員佢地自己都係用韓文溝通,好地道既感覺😮

而且佢啲漬物好開胃又可解油膩👍🏻

本身仲想叫埋佢個魚糕湯,但真係太飽了,留番下次先試🙈
2022-02-20
  • 炸醬麵
2022-02-22 48 瀏覽
最近疫情好多地方都冇得去玩,唯有搵吓韓國嘢食,呃下自己扮去咗韓國啦🤣 好彩香港有好多韓國嘅餐廳都勁高質,今次就嚟咗依間位於尖沙咀H8大廈嘅樓上餐廳,以前聽過依個名人氣超高,今次終於慕名而來,果然冇令我失望😘💗相先約你到餐廳環境好靚,上面掛住好多波波燈,超級浪漫,平時假期食同埋打卡都係一流😊嘢食都絕對係高水準發揮!叫咗一個芝士炒雞底下有個爐熱住,就算而家天氣咁凍都可以熱辣辣咁食,餐廳仲要落足料,落咗超級多芝士,配住脆卜卜嘅炸雞雞,可以做到拉絲嘅效果😚海鮮煎餅🥞都係另一樣必識推介,裏面落咗蝦、蠔等等嘅材料,鮮味十足😁🙏🏻 10分香口😊芒果梳打最後嚟到梗係飲番杯韓式飲品啦,完美嘅一餐😚

嘢食都絕對係高水準發揮!
叫咗一個芝士炒雞

海鮮煎餅🥞

芒果梳打
最後嚟到梗係飲番杯韓式飲品啦,完美嘅一餐
😚
2022-02-21 41 瀏覽
約咗男朋友去食飯,於是就揀咗呢一間係尖沙咀嘅餐廳!好鍾意食炸雞嘅我今次就梗係唔少得都要叫一份啦,呢一度嘅原味炸雞都好好食,炸雞嘅味道好啱,而且非常香脆嘅外皮,真係食過返尋味啊!另外仲叫咗一個煙銀年糕條,呢度嘅年糕好好食,真係非常之煙韌,而且芝士嘅香味配合埋年糕一齊食真係好夾
約咗男朋友去食飯,於是就揀咗呢一間係尖沙咀嘅餐廳!

2022-02-19 68 瀏覽
難得週末放假,約左閨蜜來一次偽韓國之旅🇰🇷 當然要選間來自釜山的地道高質炸雞店🍗 今次我地去左位置十分方便既尖沙咀厚福街Outdark🥰-一開𨋢門就被七彩繽紛的愛情鎖牆吸引住💓🔒 具情調的燈光配上星月燈飾🌟🌙 差啲忍唔住講聲:「Oppa,我黎嗱☺️」-♥️ 雙拼炸雞 一向係炸雞迷,當然要點雙拼口味先夠滿足。點了香蒜蜜糖炸雞🍯及辛辣炸雞🌶🍗 炸雞無骨啖啖肉,即叫即炸夠酥脆! 伴碟的薯條薯塊亦很香口,吃得滿足。-♥️ 泡菜煎餅 每次吃韓式料理,都會忍不住點一份韓式煎餅來品嚐。這份韓式泡菜煎餅帶微辣酸香,泡菜份量多,邊位十分脆口美味-♥️海鮮粉絲 十分喜歡韓國粉絲Q彈口感,海鮮有蜆肉、八爪魚🐙、鮮蝦,相當新鮮 -♥️Apple & Mango Makgeoli 吃炸雞,點都要飲酒🥴 最喜歡韓式米酒,有五款口味可以選擇。 蘋果🍏🍎及芒果🥭的果香,與米酒的香醇,易入口又解渴解膩

♥️ 雙拼炸雞

伴碟的薯條薯塊亦很香口,吃得滿足。
♥️ 泡菜煎餅

♥️海鮮粉絲