2022-01-22
星期六嘅下午,想簡簡單單食個late lunch,即管試吓朋友介紹嘅上樓cafe。揀咗一份高營十足三文治同美式all day breakfast,兩個餐都各包飲品一杯。份高營十足三文治真係好高營,有慢煮雞胸、黑毛豬、炒蛋、蕃茄同西生菜,感覺好健康。All day breakfast 包括美式腸、煙肉、薯角、大啡菇、車厘茄、牛角包、專登加$6轉黑松露炒蛋、再加$6 要煙三文魚。三文治個賣相好靚,好有驚喜。有個靚靚紙盒裝住,亦都好方便外賣。包底有少少脆,連埋啲雞胸,黑毛豬同其他配菜,味道好好呀。All day breakfast 好吸引,一定要讚下佢個煙肉,絕對唔係平時食開肥淋淋,亦唔會又乾又硬,有油香得來又唔會好肥膩。黑松露炒蛋整得好香好好味,加$6絕對抵食。另外個薯角係自家製,相當有誠意。飲品我地要咗一杯炎炎夏日特式梳打(雖然係冬天),有青檸同埋柚子,顏色好靚,味道亦都唔係太甜。另一杯叫咗latte cafe,味道都相當唔錯。舖頭裝修好colourful,有兩幅好靚嘅牆最啱打卡。同場亦都見到唔少外賣order, 如果喺附近返工都係一個好嘅選擇。
Cafe latte
夏日炎炎特飲梳打