2021-12-15
今日到觀塘做野揾左係呢區返工既朋友食午餐, 好多人都知觀塘既工廈好多食店都臥虎藏龍, 朋友就帶左我去Oasis Corner, 一間主要輕食健康既餐廳, 店內裝修一睇就知店主係貓既愛好者, 因為連個logo都有隻貓樣😂1/ All day breakfast - B. American Style $96賣相好精緻, 好多餐廳既炒蛋都整到好熟, 而呢到係半熟既口感, 好creamy! 新鮮既沙律配埋袙馬火腿味道又升一個層次, 另外佢地自製既薯角呢個做法係第一次試, 口感薄薄地幾得意, 唔會覺得好肥膩👍🏾跟餐飲品: 比利是雙重朱古力🍫濃濃既朱古力味而且飲落會有一粒粒朱古力碎, 好足料😄不過就heavy左的又要做下運動喇🥊2/ A韓式飯團 - 爆芝蛋慢煮雞胸飯團 $68朋友叫左呢個, 個飯團好大個絕對夠飽, 而飯團內既慢煮雞胸都幾滑身, 蛋同樣地係半熟, 增加醬汁味飲品:玫瑰鮮奶咖啡🌹鮮奶比較出一的, 飲到杯底有一片片食用玫瑰增加咀嚼感😋最後覺得呢間小店既老闆好nice而且做食物好細心, 支持😊
跟餐飲品: 比利是雙重朱古力🍫
2/ A韓式飯團 - 爆芝蛋慢煮雞胸飯團 $68
飲品:玫瑰鮮奶咖啡🌹
鮮奶比較出一的, 飲到杯底有一片片食用玫瑰增加咀嚼感😋
最後覺得呢間小店既老闆好nice而且做食物好細心, 支持😊