2022-04-27
♡♡♡📍 Nun Desserts Cafe (旺角)旺角通菜街119號地舖天氣開始熱緊係要食返啲消暑嘅食物,因為之前已經食過呢間覺得都幾好所以就成為左回頭客😂。之前就會播一啲K-Pop歌但係今次去嘅時候就撞正姜濤生日應援,所以Cafe嘅裝飾都係有姜濤嘅🤣~會有一種以前喺韓國去Cafe嘅感覺🤤!! 所以即使暫時未能出國嘅時候都可以感受一下以前喺韓國嘅旅行感覺😚😚~🍽 韓式迷人草莓奶油雪糕吐司 $62野食一上就比佢吸引左,因為我對士多啤梨無法抵抗👅!雪糕球凍到出曬煙,真係好想一下就吞落肚仔😆~吐司外皮脆口,仲有D糖霜撒係上邊好靚,我個人比較中意將吐司點係草莓雪糕覺得比較好味😋,因為可以享受熱冷合一既感覺,好好味又脆口,又有可以甜甜酸酸咁開胃容易入口😽~🍽 韓式宇治金時紅豆雪奶 $72成個雪奶勁靚!超級eyes catching😻😻!超濃抹茶味~仲有一大舊嘅紅豆同埋一球綠茶味雪糕!雪奶綿綿冰再配上抹茶紅豆真係勁match🤤,食完真係超級消暑😆🤣~🍼 海洋荒島(荔枝味)$52一睇到野飲menu就比呢個吸引到!因為真係幾靚,覺得幾夢幻🤣🤣~menu仲會好貼心寫左係荔枝味,唔係既話真係估唔到會係
📍 Nun Desserts Cafe (旺角)
旺角通菜街119號地舖
🍽 韓式迷人草莓奶油雪糕吐司 $62
🍽 韓式宇治金時紅豆雪奶 $72
🍼 海洋荒島(荔枝味)$52
一睇到野飲menu就比呢個吸引到!因為真係幾靚,覺得幾夢幻🤣🤣~menu仲會好貼心寫左係荔枝味,唔係既話真係估唔到會係咩味😹🤭。荔枝smoothie 都幾好味,甜度岩岩好,仲有球雲呢拿雪糕係上邊,真係勁適合夏天😍😽!打卡又靚又好飲😆~
🍼 韓式綠茶 $30
Green tea latte係我既最愛🍵,唔會太甜又好飲,口感好滑,分量又唔會太多,呢個份量真係岩岩好😻😻~因為如果加多左綠茶就會變苦一苦就要加糖,所以可想而知就係綠茶分量掌握得好好,真係好好味😋~誠意推介🫶🏻!