2022-05-30 41 瀏覽
以前個中學時候 成日會嚟旺角呢間甜品店度食刨冰🍧最鍾意就係佢哋個韓式特級香滑醉人草莓雪奶❤️賣相真係超級吸引 鋪滿晒士多啤梨片🍓面頭仲有舊芝士蛋糕🍰最正係佢個冰食落好香濃嘅牛奶味🥛再配埋酸酸甜甜嘅草莓 好清新
以前個中學時候 成日會嚟旺角呢間甜品店度食刨冰🍧
2022-05-29 38 瀏覽
位於旺角的這間<nun dessert >可説由細食到大,中學嘅時候比同學導咗入坑,自此之後就好鍾意食雪冰!今次再去完全雪冰仍然保持水準!還是記憶中的味道!記得以前係成間鋪都係韓星,經過時代變遷😂而家變咗Mirror主題😳鏡粉必到!我上個禮拜去係姜濤主題,前幾日已經變咗係ian,啱晒花心嘅你!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀 榴健白雪丸子雪奶拼榴槤雪糕 ($78)身為榴槤控當然要試下!雪冰口感細滑,軟綿綿,口感比沙冰更為細膩,入口即溶。更採用D24榴連蓉,頗有誠意,香濃軟粘。仍不夠喉?不怕,仲有榴槤雪糕滿足「榴蓮控的你」。而雪奶碗旁邊更圍有一圈糯米小丸子,口感軟糯。🍀香濃紫薯吐司 $55外觀吸引!一上枱已引起其他顧客的注目!份量十足,可以當午飯吃😂厚吐司外脆內軟,而吐司面頭擠上順滑忌廉,更有一層厚厚紫薯蓉,旁邊有一球雪糕,三種口味質感,啱曬貪心既你。🍀 韓式蜜瓜鮮奶 $46帶有啖啖蜜瓜味,不會搶牛奶味風頭,賣相清新,不會太甜。🍀韓國蜜糖花梨茶$28食完凍野緊係要飲熱飲中和下!此茶滋潤清甜,清新開胃,都幾養生。

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍀 榴健白雪丸子雪奶拼榴槤雪糕 ($78)

🍀香濃紫薯吐司 $55

🍀 韓式蜜瓜鮮奶 $46
帶有啖啖蜜瓜味,不會搶牛奶味風頭,賣相清新,不會太甜。

🍀韓國蜜糖花梨茶$28
2022-05-27 30 瀏覽
天氣開始熱,想食d冰凍甜品,同朋友去左旺角✨Nun Desserts Cafe食雪奶。餐廳環境舒適,仲有唔少姜b嘅poster。😍😍🍓草莓奶油雪糕吐司 $62新鮮草莓紅噹噹, 令人垂涎欲滴,吐司好厚 ,烘得香脆,食完有滿足感。🥭芒果雪奶$78芒果粒粒好甜好新鮮,熱情果雪糕酸酸甜甜 ,雪奶入口即溶。熱蜜糖生薑茶 $28暖身驅寒,女生養生好選擇。櫻花沙冰 $46朋友點咗呢杯沙冰,粉紅色好可愛。地址:旺角通菜街119號地舖
天氣開始熱,想食d冰凍甜品,同朋友去左

旺角✨Nun Desserts Cafe食雪奶。

餐廳環境舒適,仲有唔少姜b嘅poster。😍😍

🍓草莓奶油雪糕吐司 $62

🥭芒果雪奶$78

芒果粒粒好甜好新鮮,熱情果雪糕酸酸甜甜 ,雪奶入口即溶。

熱蜜糖生薑茶 $28

暖身驅寒,女生養生好選擇。

櫻花沙冰 $46

朋友點咗呢杯沙冰,粉紅色好可愛。

地址:旺角通菜街119號地舖

2022-05-27
2022-05-27 39 瀏覽
好掛住韓國嘅雪花冰🇰🇷見到「Nun Desserts Cafe」嘅雪奶款式多元,就入去試下🤭.D24榴槤白雪丸子雪奶🍧D24榴槤蓉濃郁軟滑😋雪花冰綿滑,入口即溶😗加添煉奶令奶味更香濃🥛及榴槤粉🍧加上雲呢拿雪糕🍦同軟糯嘅小丸子😆好足料👍🏻不過有小部份嘅小丸子比較硬🥺.韓式迷人草莓奶油雪糕吐司🍞吐司實物好大😍主要有士多啤梨🍓士多啤梨雪糕、忌廉☁️吐司連埋啲配料食唔會太乾🤤而且酸酸甜甜😝但有啲士多啤梨比較硬身,唔夠juicy😢.海洋荒島(荔枝味)🏝有雲呢拿雪糕、椰果🥥同軟糖🍬沙冰充滿香甜荔枝味😙加上少少薄荷味🌿好fresh💦.韓式Oreo雪糕併魔鬼朱古力🥤整球Oreo雪糕🍨再加半塊Oreo曲奇、兩條朱古力棒🍪最後擠上朱古力醬🍫朱古力味同奶味香濃😬感覺好邪惡😈
  • D24榴槤白雪丸子雪奶
  • 海洋荒島(荔枝味)
  • 海洋荒島
  • 韓式Oreo雪糕併魔鬼朱古力
  • 韓式迷人草莓奶油雪糕吐司
2022-05-25 87 瀏覽
夏日炎炎☀️,最啱就喺食冰❄️,今次嚟到一間主打食韓冰嘅Cafe,環境好有驚喜🙊 想知有咩驚喜,咁要睇到最尾啦👇🏻「綠寶石」呢個名改得冇錯👏🏻一塊塊晶瑩剔透嘅蜜瓜🍈鋪喺雪奶上,猶如一顆顆綠寶石💚💎雪奶打得好細好綿,入口即溶,🥛牛奶味濃,如果嫌唔夠甜,仲可以加煉奶😋另 +💰$12配年糕,口感煙韌,被黃豆粉包住,食落有啲似🇯🇵日本嘅蕨餅😆吐司🍞原個上,夠晒架勢😎上面鋪上芒果粒、奶油,三樣一口過,好滿足☺️不過如果芒果雪凍咗就更Perfect👏🏻旁邊配上一球芒果雪糕,食到芒果粒、熱情果籽,酸酸甜甜,比較濃稠,可作糖漿配搭~🍹飲品:巨峰沙冰甜度怡人,夏天飲好清涼❄️花梨茶夠晒養生☺️🔅環境「姜濤!全部都係姜濤!」Cafe每一個角落都喺姜B!坐任何一張枱,都可以同姜B打卡📸姜糖必去‼️

韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶

🍹飲品:
巨峰沙冰甜度怡人,夏天飲好清涼❄️花梨茶夠晒養生☺️
韓式巨峰沙冰
韓國蜜糖花梨茶

🔅環境
「姜濤!全部都係姜濤!」
2022-05-22
韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶
韓國蜜糖花梨茶
2022-05-22 35 瀏覽
姜濤誕完左,但愛姜濤熱潮係唔會停嫁!🍬呢間位係旺角既雪冰早係韓風岩岩興起既時候已經係到,估唔到多年後再到訪都依然keep到水準,仲多左好多姜濤添👦🏻。 🐒韓式特級香滑醉人草莓雪奶💰$75🐒韓式鋒芒畢露黃金雪奶💰$78今次揀左2款水果口味既雪奶,果然好refreshing,2碗都係滿滿既生果🍼🍓草莓好少女心,酸酸甜甜加埋煉奶薄去中和番果醬既酸,mix埋半溶既雪奶我覺得我戀愛了🥰🥭芒果會比士多啤梨甜啲,所以煉奶我地都落少左,on top既雪糕入面有熱情果籽,增加左成個雪奶口感🍚。🐒草莓果汁💰$48見到佢真係有果肉同籽,飲落都好真材實料,怕甜既朋友就可能會比較中意另一杯朱古力奶啦🍫。🐒韓式魔鬼香蕉朱古力奶💰$46呢杯比較濃郁,甜度都主要黎自香蕉同朱古力奶本身🍌飲左半杯都飽左😂又要食翻啖雪奶❄️。呢到環境好正,完全係一個姜濤既小corner❤️係到食甜品真係岩哂

🐒韓式特級香滑醉人草莓雪奶💰$75
🐒韓式鋒芒畢露黃金雪奶💰$78

🐒草莓果汁💰$48

🐒韓式魔鬼香蕉朱古力奶💰$46

2022-05-21 60 瀏覽
呢間餐廳主打各款韓式甜品,包括皇牌雪奶、牛奶軟雪糕、窩夫同吐司系列,更新加入多款韓式主食同小食🇰🇷最近響應姜濤生日應援,各位「姜糖」必去朝聖🤩💗榴槤白雪丸子雪奶 ($78)雪冰口感細滑綿綿,入口即溶,加添煉奶令奶味更香濃🍧採用D24榴連蓉,口感軟粘細膩,濃郁味甜🇲🇾再配上雲呢嗱雪糕同煙韌軟糯嘅小丸子,口感非常豐富🍡💗韓式芝士蛋糕芒果窩夫 ($75)窩夫焗得香脆鬆軟,帶陣陣蛋香🧇中間放上芒果熱情果雪糕同忌廉🍨貼上一口芝士蛋糕,芝味香濃,仲有消化餅底🍰再疊上鮮芒果粒同芒果醬,酸甜清新🥭💗韓式鮮芒果沙冰 ($52)芒果沙冰加上忌廉,口感冰涼細滑,但最糟完全冇芒果味,淡到似飲水咁🙄💗熱韓國蜜糖花梨茶 ($28)蜜糖花梨茶香甜清潤,健康養生🍐

💗榴槤白雪丸子雪奶 ($78)
榴槤白雪丸子雪奶

💗韓式芝士蛋糕芒果窩夫 ($75)
韓式芝士蛋糕芒果窩夫

💗韓式鮮芒果沙冰 ($52)
韓式鮮芒果沙冰

💗熱韓國蜜糖花梨茶 ($28)
蜜糖花梨茶香甜清潤,健康養生🍐
熱韓國蜜糖花梨茶
2022-05-14
榴槤白雪丸子雪奶
韓式芝士蛋糕芒果窩夫
熱韓國蜜糖花梨茶
2022-05-19 127 瀏覽
趕得切泥姜Man生日應援店打卡😍店裡滿滿的"老婆", 好熱鬧~好在去到都仲有少少位😜不論牆身,掛飾,膠板都係姜man, 真係打卡一流~好鐘意嘅係除左有甜品,仲有唔少咸食,啱我可以食晚餐+甜品,好方便😂 ✨Honeydew Melow Sherbet - 係一個蜜瓜雪奶+哈蜜瓜雪芭,蜜瓜粒好香甜,雪芭mix雪奶一齊食好正,甜度剛剛好😻✨紅豆麻糬年糕雪糕吐司 - 比我想像中大份,勁高身,裡面有紅豆蓉同年糕,口感好掂👍✨炸醬麵 - 勁耐冇食,口痕叫左個炸醬麵,麵質QQ, 炸醬味唔會太咸✨海洋荒島 - 係好靚嘅藍色,味道係荔枝味,撈埋雪糕飲好滑~✨韓式鮮芒果沙冰 - 勁大杯,面頭嘅芒果幾甜,夏天飲勁消暑!

韓式鮮芒果沙冰
呢間Nun Desserts Café一開既時候已經成日黎,趁今個weekend放假,約埋朋友嘆返個鮮果雪奶先!試左NO.1 韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶,入口奶味濃郁,配埋新鮮又大粒既蜜瓜,再淋上秘製練奶,食落香甜又解渴,真係透心涼!面頭仲有大大球哈密瓜味雪糕,同雪奶勁夾~鮮香蕉奶油雪糕吐司 一上枱,超大個,勁震撼,好IGABLE!!超厚多士外脆內軟,外面夠哂酥脆,入面麵包好柔軟,配以粒粒香甜香蕉、邪惡忌廉,旁邊仲有一大球OREO雪糕,大滿足~芒果沙冰賣相好靚,有新鮮芒果粒,飲落沙冰夠細滑,每啖都係好香濃既芒果味,超好飲!推介!韓式OREO雪糕併魔鬼朱古力面頭有超大球撒滿朱古力醬既OREO雪糕,底層係香濃又幼滑既朱古力,甜度岩岩好,朱古力迷必試之選,好特別!
趁今個weekend放假,約埋朋友嘆返個鮮果雪奶先!

試左NO.1 韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶,
入口奶味濃郁,配埋新鮮又大粒既蜜瓜,
再淋上秘製練奶,食落香甜又解渴,真係透心涼!
面頭仲有大大球哈密瓜味雪糕,同雪奶勁夾~

鮮香蕉奶油雪糕吐司
一上枱,超大個,勁震撼,好IGABLE!!
超厚多士外脆內軟,外面夠哂酥脆,
入面麵包好柔軟,配以粒粒香甜香蕉、邪惡忌廉,
旁邊仲有一大球OREO雪糕,大滿足~

芒果沙冰
賣相好靚,有新鮮芒果粒,飲落沙冰夠細滑,
每啖都係好香濃既芒果味,超好飲!推介!

韓式OREO雪糕併魔鬼朱古力
面頭有超大球撒滿朱古力醬既OREO雪糕,
底層係香濃又幼滑既朱古力,甜度岩岩好,
朱古力迷必試之選,好特別!

2022-05-15
下午茶
2022-05-16 26 瀏覽
最近係呢間旺角食雪冰既舖頭發現好多姜濤既身影!😍由入門口到坐低食野都見到佢既小物✨✨ 根本係姜濤主題店!粉絲必去呀😚-🥢韓式鋒芒果露黃金雪奶($78)滿滿既芒果配牛奶冰🥭就算溶左都唔會覺得淡芒果都好甜 粉量都算多仲有球芒果雪糕😋🍦加埋煉奶一齊食增加左佢既甜度!我哋另外仲加左小丸子($12)有啲煙煙韌韌既口感🤤-🥢韓式朱古力奶油雪糕吐司($55)吐司焗到外脆內軟🍞配埋cream同雪糕係超邪惡😈仲要有種冰火既感覺🔥不過朱古力味道唔算濃-🥢韓式Oreo雪糕窩夫上面有成5-6塊Oreo 加埋Oreo味既雪糕🍦簡直係Oreo愛好者既天堂🤤雪糕放上窩夫一齊食都有種冷熱交織既感覺 🧇-眼利既粉絲一定會見到每樣甜品都插住姜濤既旗仔🚩仲要全間舖都比姜濤包圍住完全係姜糖小天地!

🥢韓式鋒芒果露黃金雪奶($78)
滿滿既芒果配牛奶冰🥭
就算溶左都唔會覺得淡
芒果都好甜 粉量都算多
仲有球芒果雪糕😋🍦
加埋煉奶一齊食增加左佢既甜度!
我哋另外仲加左小丸子($12)
有啲煙煙韌韌既口感🤤
🥢韓式朱古力奶油雪糕吐司($55)
吐司焗到外脆內軟🍞
雪糕放上窩夫一齊食
都有種冷熱交織既感覺 🧇
眼利既粉絲一定會見到每樣甜品都插住姜濤既旗仔🚩
仲要全間舖都比姜濤包圍住
完全係姜糖小天地!
天氣開始回暖啦,係時候要食返啲涼浸浸既甜品🍧因為朋友係姜糖🍬知道呢間係特登為姜濤生日應援而設既主題韓式冰店,所以今次就帶埋我一齊去應援一下💗感受下姜糖既威力❤️‍🔥韓式咖啡王子香濃雪奶 $72呢個雪奶真係咖啡控朋友仔必點!一啖濃濃既咖啡雪奶配上甜甜既紅豆蓉🫘再加上甜滋滋既煉奶,口感超豐富❣️同埋脆口既果仁更加添左咖啡既濃郁味🤎十分推薦☕️韓式芒果奶油雪糕吐司 $62食芒果類既甜品,最怕就係芒果好酸🥭不過呢度既芒果果肉非常新鮮😋無添加又香甜健康,唔怪得係NO.1吐司之選🤩海洋荒島(荔枝味)$52未叫之前,見到圖片都已經被佢既藍色海洋俘虜左💙果然黎到完全無照騙,都係一樣咁靚,而味道上與其話係荔枝味,不如話比較似波子汽水🥤一啖雪糕一啖海洋荒島,真係好清爽🌊韓式密瓜鮮奶 $46味道就同韓國既密瓜奶好相似,不過就無咁甜,係偏向清新既感覺🍈而且奶味濃郁,飲完一啖再一啖啊

韓式咖啡王子香濃雪奶 $72

韓式芒果奶油雪糕吐司 $62

海洋荒島(荔枝味)$52

韓式密瓜鮮奶 $46
  • 咖啡王子雪奶
2022-05-09 650 瀏覽
✨*Nun Desserts Cafe*✨地址:旺角通菜街119號地舖今日出咗旺角朝聖,見姜濤,成間店人山人海,不停排隊,手機食先,有排你影。姜濤嘅熱潮,無論男女老少都係喜愛架,真係唔係年輕人嘅專利,喺通殺。不停聽到姜濤嘅歌無限loop,無論係咪fans都食得黎食,因為佢嘅甜品都好出色🥳🥳🥳海洋荒島荔枝味Lychees smoothie with vanilla ice cream$52推薦No.1嘅飲品,外表勁靚呀,唔同嘅藍色有少少魔幻感,賞心悅目。荔枝味極濃,配上雪糕更甜,梳打清爽口感,飲落會連冰沙同椰果一齊入口,層次豐富。韓式蜜瓜鮮奶Melon Milk$46新鮮嘅蜜瓜非常清甜,綠色睇落真係好舒服😌飲落清新,一定要連Cream咁飲先可以食到絲滑感。韓式迷人草莓奶油雪糕吐司🍞 Strawberry toast with ice cream $62韓國出咗名就係士多啤梨🍓對於佢嘅士多啤梨有信心係甜嘅‼️so sweet💯一上枱就係超震撼嘅嘩一聲,粉紅色雪糕配上士多啤梨色,睇落真係好甜🥰🥰吐司脆,上面嘅糖粉配得好好😋士多啤梨雪糕奶味濃又香滑,點吐司就最岩,酸酸甜甜開胃又健康韓式焦糖脆脆奶

✨*Nun Desserts Cafe*✨
地址:旺角通菜街119號地舖

韓式蜜瓜鮮奶Melon Milk$46

吐司脆,上面嘅糖粉配得好好😋
士多啤梨雪糕奶味濃又香滑,點吐司就最岩,酸酸甜甜開胃又健康

韓式焦糖脆脆奶雪Caramel cornflakes sherbet $72
焦糖雪糕超香滑,粟米片脆而淡口,但配上焦糖糖漿同埋奶雪之後就變得甜脆,奶雪底部仲有煉奶,要撈哂一齊食,啖啖食停唔到,配埋朱古力脆條,成件事就係甜同脆,清涼入心,仲食到索索聲。

PO IG STORY 嘅過程已經有好多學生問我喺邊度,佢地都好想食,咁重唔快啲嚟‼️

呢間店喺唔同時期,就會做唔同嘅期間限定,想見姜濤嘅就盡快嚟啦,敬請期待下一位MIRROR成員🥳🥳🥳店舖嘅甜品同埋飲品名稱都同佢嘅歌有關,非常有心思。
2022-05-09
15 分鐘 (堂食)
  • 海洋荒島(荔枝味)
2022-05-08 45 瀏覽
這間沙冰店已經開了很多年,以前經常去吃,最近去了吃了一次,味道依然不變,今次相約朋友再去食其他款式,當天來到時已經超多人,原來是姜濤生日,cafe貼滿姜濤的相片,大批粉絲過來朝聖.💠韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶$75🍈🍧Honeydew Melon Sherbet 蜜瓜大大粒鋪滿在雪冰上,有如綠寶石一樣,蜜瓜味道香甜,咬落爽口淋上秘製煉奶,帶出香濃的蜜瓜味道.炎炎夏日,最適合吃雪冰,消暑由解渴!😝💠韓式香濃紫薯吐司$55🍠🍞Korean Sweet Purple Potato Toast 超大份!多士上面放上紫薯蓉,和cream,旁邊還有雲呢拿雪糕.多士烤得脆卜卜,紫薯味濃郁,連雪糕一起吃,味道超級讚.💠我冇O嘴蜜桃沙冰$52🍑🧊🍨紙牌印有姜濤的樣,打卡超讚🤭👍🏻賣相整杯很粉紅😍還有兩大片蜜桃.蜜桃成熟的味道,甜到入心🥰💠海洋荒島(荔枝味)$52🍨🧊Lychee Smoothie w/ vanilla ice-cream賣相跟名字一樣,真的好像海洋荒島🏝️,超有創意👍🏻👍🏻有雪糕球和荔枝果肉,果肉q彈.整杯飲落清爽香甜.

💠韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶$75🍈🍧

💠韓式香濃紫薯吐司$55🍠🍞

💠我冇O嘴蜜桃沙冰$52🍑🧊🍨

💠海洋荒島(荔枝味)$52🍨🧊
🍑姜濤誕嘅正能量影響全城,得知「Nun Desserts Café」設有生日應援活動,佈置了姜濤出道至今的每一個重要時刻,有大量相展打卡位,又會送出不同應援小禮物。💝係呢個充滿愛嘅餐廳,試左姜誕期間限定甜品,當晚氣氛非常熱鬧,大家都食得開心滿意,完全感受到薑糖們嘅熱情和友善,Nicole當然收獲豐富啦!🍑亞洲第一百桃雪冰($78)賣相造型極吸引,打卡必點!香甜多汁嘅白桃360度包圍著軟綿綿嘅雪冰,配合雪糕一齊食,奶香濃郁,係記憶中最甜蜜嘅滋味呀!🍓韓式迷人草莓奶油雪糕吐司($62)巨型厚實嘅吐司,烤得外脆內軟,配上軟滑嘅忌廉同雪糕,冰火交融嘅口感,每一口都好滿足!🍹我無O嘴蜜桃沙冰($52)沙冰口感細膩清香,淡淡橘子色嬌媚清新,簡直係味蕾嘅感受!🍇韓式巨蜂沙冰($42)味道不太甜,清爽解渴,剛好中和甜膩感!
🍑

💝

🍑
亞洲第一百桃雪冰($78)

🍓
韓式迷人草莓奶油雪糕吐司($62)

🍹
我無O嘴蜜桃沙冰($52)
沙冰口感細膩清香,淡淡橘子色嬌媚清新,簡直係味蕾嘅感受!

🍇
韓式巨蜂沙冰($42)
味道不太甜,清爽解渴,剛好中和甜膩感!
星期六天氣真係熱辣辣,同老公講起韓國旅行食嘅雪冰,幸好旺角還有得食。雪冰店因姜濤月,已化身成應援店,人群湧湧! 一場黎到,又期間限定,梗係要揀姜濤餐牌嘅雪冰另外仲叫左個厚吐司同兩杯飲品韓式香濃紫薯吐司 $55超厚吐司外脆內軟,紫薯香甜濃郁,伴埋雲呢拿雪糕冰火交融,滋味!亞洲第一白桃雪冰 (期間限定)$78雪冰插上姜濤應援生日旗仔一塊塊白桃舖滿整碗,味道香甜,雪冰口感細滑,配合埋白桃味雪糕香甜美味海洋荒島$52名字非常貼合,藍柑荔枝味,超清涼!韓式魔鬼香蕉朱古力奶$46香蕉同朱古力味道好濃郁~ 同姜濤合照一下先~

雪冰店因姜濤月,已化身成應援店,人群湧湧!

一場黎到,又期間限定,梗係要揀姜濤餐牌嘅雪冰

另外仲叫左個厚吐司同兩杯飲品

韓式香濃紫薯吐司

超厚吐司外脆內軟,
紫薯香甜濃郁,伴埋雲呢拿雪糕
冰火交融,滋味!

亞洲第一白桃雪冰 (期間限定)

雪冰插上姜濤應援生日旗仔

海洋荒島
名字非常貼合,藍柑荔枝味,超清涼!

韓式魔鬼香蕉朱古力奶
香蕉同朱古力味道好濃郁~

同姜濤合照一下先~
2022-04-23
15 分鐘 (堂食)
  • 海洋荒島