2021-12-15 67 瀏覽
🍨 NACASA Café & Bar (上環) 🍨-Grilled Spring Chicken (Half)💰138:燒春雞配黃薑飯😝黃薑飯好香好入味重有配一個叫PeriPeri嘅醬汁味道有啲似辣辣地嘅千島醬😋配埋嫩滑嘅烤雞😋增加風味😋-Risotto with Duck Confit(💰138):店員向我地介紹宜個油封鴨意大利飯🍚意大利飯煮得啱啱好唔會太硬又唔會overcook 左🤤油封鴨味道好香,就算意大利飯用左忌廉煮都唔會搶左佢陣味😍-Christmasccino( 💰65)呢個係聖誕特別版嘅熱朱古力😋濃濃嘅朱古力上面加上甜甜嘅cream😋成個冬天氣氛岀曬黎!話明係聖誕節特別版🎄隔離當然唔少得薑餅人同埋聖誕嗰支柺杖🤤-Charcoal Sesame Latte(💰52):宜杯係黑芝麻latte😋飲落都好重黑芝麻味,不過本身我自己唔中意黑芝麻沙沙個種口感🤣但對朋友黎講佢就十分滿意-(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:8/10服務:8/10人均消費:$150———————————————▪店舖名稱: NACASA Café & Bar (上環)▪店舖地址:🔸上環華里
🍨 NACASA Café & Bar (上環) 🍨

燒春雞配黃薑飯😝黃薑飯好香好入味
重有配一個叫PeriPeri嘅醬汁
味道有啲似辣辣地嘅千島醬😋
配埋嫩滑嘅烤雞😋增加風味😋

店員向我地介紹宜個油封鴨意大利飯🍚
意大利飯煮得啱啱好唔會太硬又唔會overcook 左🤤
油封鴨味道好香,就算意大利飯用左忌廉煮都唔會搶左佢陣味😍

Christmasccino( 💰65)

Charcoal Sesame Latte(💰52):

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:8/10
服務:8/10
人均消費:$150
———————————————
▪店舖名稱: NACASA Café & Bar (上環)
▪店舖地址:
🔸上環華里5號地鋪
-----------------------
2021-12-13 38 瀏覽
1️⃣[ Risotto with Duck Confit 🥘 ]ʜᴋᴅ138✍🏻 呢一個係臨近聖誕先至新出嘅菜式我哋好好彩可以試到🥰🥰一上菜已經聞到佢嘅香氣本身以為油封鴨腿會好油膩但係食落一啲油嘅味道都冇反而係令到成個Risotto充滿咗鴨香意大利飯嘅質地亦都啱啱好😋汁醬方面係比較creamy嘅白汁唔好睇佢細細碟食完之後係非常飽肚🥳而且鴨肉匿埋喺飯入邊份量都唔少😆🌟推薦指數:8.5/102️⃣ [ Mediterranean mix Vegetables 🥗]ʜᴋᴅ88✍🏻 呢一個地中海沙律非常特別同我哋平時食開嘅生菜沙律唔一樣佢主要係由茄子同埋翠玉瓜組成而且會跟埋蝦片比你一齊食我哋再自由發揮用蝦片裝住好腍嘅茄子加埋吹卜卜嘅蝦片竟然神奇地夾 而且本身調味淡淡地 略帶鹹味做開胃小食都唔錯🌟推薦指數:8.5/103️⃣[ Christmasccino (X’mas version) ☕️]ʜᴋᴅ58✍🏻 臨近聖誕節梗係要嗌啲迎合下節日氣氛送到黎嘅時候我哋見到嘩咗一聲😝因為佢成個擺設都好聖誕feel仲有個薑餅人喺度浸浴添😆🥳杯上面嘅絲帶裝飾同埋杯墊都好靚而呢一杯係mint chocolate 朱古力味非
✍🏻 呢一個係臨近聖誕先至新出嘅菜式

朱古力味非!常!濃郁🤩
但係薄荷味就偏淡
如果你本身係鍾意飲朱古力嘅話
記得一定要叫呢一杯啊☺️

4️⃣ [ Charcoal Sesame Latte 🥛]ʜᴋᴅ55
✍🏻 呢一杯竹炭芝麻Latte幾特別

每一份食物都比想像中更好味
絕對係三五知己打卡吹水嘅好地方

😋好味指數:8.5/10
🏃回頭指數:8.510
🔎🏷️ #letus港島 #我要吃掉全世界 #letus咖啡店系列
和閨蜜小聚,當然都是餐廳環境先行,於是土耳其風的Nacasa就成為我們一直上斜路也要去的選擇。走到荷里活道,幾乎要錯過這餐廳了,原來躲在巷子裡。一入門就見到佈置好的一角,是一餐牌都以實物展示在這裡,到底是餐廳習慣,還是剛好在拍宣傳照呢?我們也不太清楚。我們到樓上坐下(但原來要到樓下點餐),餐廳已經有一些聖誕裝飾,對沖了原本的佈置,感覺反而有點扣分。最終我們各點了一杯咖啡,一起吃烤春雞的主菜。除了春雞比較迷你,其他的都無可挑剔,我們加錢多要一隻蛋,嫰滑的蛋汁令飯吃下去更濕潤有口感,是必然的選擇。吃完後其實已不餓了,但我們還在一直聊天,於是又點了個朱古力蛋糕。配搭着彩色的碟子,外型滿分,可惜蛋糕太甜,很快就吃不下去了…Nachos也是聊天小吃之選,一切就正正常常吧,芝士沒有溶化,基本上還是兩片芝士搭在上面,比較失分。平日的午飯時間,人不多,是與閨蜜聊天打卡的好去處,食物質素雖然一般般,但就假裝身在土耳其的入場費吧。

最終我們各點了一杯咖啡,一起吃烤春雞的主菜。
烤春雞

朱古力蛋糕

Nachos

2021-12-08
烤春雞
2021-12-11 31 瀏覽
之前在openrice 見過這間裝修特別的 Cafe, 一直都想親身嘗試,今天終於相約了幾個友人一起食brunch. 剛踏入店裏, 便見到右邊牆的格調似曾相識, 細看之下現原來是參照摩洛哥藍色古鎮 Chefchaouen 的城中風景來裝修🇲🇦, 店內還有其他摩洛哥風格的擺設如地氈和燈飾, 在香港甚是少見😎.Lunch menu有多款,還會各附送一杯價值三十八元的飲品☕. 我們剛好點了一人一款, 可以全部都品嚐一番🤗 .🍆素食者可選擇地中海雜菜, zucchini 和矮瓜炆得軟淋亦夠入味,適合作為開胃的輕食..🦆油封鴨意大利燉飯, risotto 煮得軟硬適中,裏面亦有啖啖香濃的鴨肉, texture十分creamy 😋.🐄我最欣賞的是澳洲和牛漢堡, 牛肉patty 煎得恰到好處, 封鎖裏面的肉汁保持juicy的口感. Brioche 麵包烤得外脆內軟, 提昇整個漢堡的質素..🐓燒春雞黃薑飯份量十足, 燒雞嘅配料同調味亦有exotic嘅味道,配上黃薑飯,彷如去了一趟北非旅遊..☕我很喜歡他們選擇的咖啡豆,香濃帶fruity的味道, 咖啡師細心為我們拉花, 打卡必備 👍.🍰是日desser

🍰是日dessert是朱古力和蜜糖千層蛋糕, 蛋糕鬆軟唔會太甜和太膩, 和名酒店的千層蛋糕不相伯仲.

店員非常親切, 服務亦十分之周到. 難怪閒日lunch time也大排長龍,想食的朋友記住要book枱喇.
⭐️性價比:4/5星
💰人均:$100港元
估唔到係上環一個唔起眼既小巷,會有一間咁用心佈置嘅Cafe,環境舒服,食物亦有質素🏡餐廳分兩層,沖咖啡同調酒嘅吧枱喺下層,上層則可以安靜進餐同食shisha🤤一入餐廳已經比一條橫跨上下層嘅天藍色植物牆吸引左,上面放滿林林總總既盆栽,好吸睛😍而成間餐廳都有好多充滿中東色彩既裝飾,除咗有好多土耳其燈之外,亦有幾個掛咗民族風布既區域,打卡或者shisha都非常有feel😎雖然係一間café,但亦有酒精類飲品同shisha🤣睇到環境咁精緻,就知道拉花一定都好靚,當晚就試咗兩杯無咖啡飲品☕天鵝既拉花靚到小編都唔忍心飲走佢,#鮮奶黑芝麻 Sesame Latte ($52)聞落非常香黑芝麻味,不過飲起黎就無聞到既咁濃郁🤫另一杯 #兒童樂園($55)係一杯熱朱古力,上面仲有棉花糖,係冬天最暖心既飲品☃️—《 #Spaghetti Laksa w/ Assorted Seafood & Mussels》$128 ⭐⭐⭐⭐近年愈黎愈多東南亞fusion既意粉,尤其是泰西fusion既冬蔭功意粉非常常見,而喇沙意粉都慢慢興起🇲🇾依度既喇沙青口海鮮意粉版本有相當既辣度,展現到喇沙咖哩同椰奶既味道,甜甜辣辣非常

近年愈黎愈多東南亞fusion既意粉,尤其是泰西fusion既冬蔭功意粉非常常見,而喇沙意粉都慢慢興起🇲🇾依度既喇沙青口海鮮意粉版本有相當既辣度,展現到喇沙咖哩同椰奶既味道,甜甜辣辣非常惹味😈海鮮就主要係藍青口、蜆同魷魚,亦加咗洋蔥入意粉,搭配頗為豐富😌

《 #150g Australian Wagyu Beef Burger》$132 ⭐⭐⭐

用上澳洲和牛漢堡價錢自然比較高,半熟既和牛中間粉嫩,肉汁飽滿🍔值得一讚既係麵包鬆軟而且用牛油烘過夠哂香脆,就算切開都無變塌😽 另外仲會有一客粗薯條跟burger上🍟但係小編覺得burger配料上可以更花心思,配搭咗酸青瓜、車打芝士、蕃茄同生菜,單以茄汁做dressing稍嫌普通,而車打芝士再溶一點會更好😣
2021-12-02 48 瀏覽
之前黎過呢間異國風情既cafe飲野,覺得質素都唔錯~~今次同朋友黎試下佢地既晚餐😋😋餐廳夜晚既氣氛同日頭唔同,更添一份神秘呢🌌🌌🍞吞拿魚醬酥盒 $78✨唔太肚餓所以點左份小食試試~~酥皮烤得好脆,吞拿魚醬填滿左個盒,鹹香十足🤤🤤整體唔會太油膩,作為前菜唔錯呢❤️❤️🍗燒春雞伴薑黃飯 $138✨呢個係新出既菜式🤩🤩燒春雞烤到好滑,又唔會醃得太鹹~~可以揀配牛油檸檬醬或南美香辣醬,店員就俾我地試哂兩款😍😍私心推薦香辣醬,令到菜式更加惹味🔥🔥薑黃飯煮得乾身,份量啱啱好~女仔食就好夠飽👍🏻👍🏻☕️竹炭芝麻拿鐵 $52✨賣相好靚!入口夠滑夠香~~飲落帶淡淡既芝麻香,唔錯❤️❤️-🍫黑朱古力 $55✨朱古力味道香濃,唔會太甜~~面頭既綿花糖浸左朱古力後變得好好味😋😋
之前黎過呢間異國風情既cafe飲野,覺得質素都唔錯~~
今次同朋友黎試下佢地既晚餐😋😋
餐廳夜晚既氣氛同日頭唔同,更添一份神秘呢🌌🌌

🍞吞拿魚醬酥盒 $78✨
唔太肚餓所以點左份小食試試~~
酥皮烤得好脆,吞拿魚醬填滿左個盒,鹹香十足🤤🤤
整體唔會太油膩,作為前菜唔錯呢❤️❤️

🍗燒春雞伴薑黃飯 $138✨
呢個係新出既菜式🤩🤩
燒春雞烤到好滑,又唔會醃得太鹹~~
可以揀配牛油檸檬醬或南美香辣醬,店員就俾我地試哂兩款😍😍
私心推薦香辣醬,令到菜式更加惹味🔥🔥
薑黃飯煮得乾身,份量啱啱好~女仔食就好夠飽👍🏻👍🏻

☕️竹炭芝麻拿鐵 $52✨
賣相好靚!入口夠滑夠香~~
飲落帶淡淡既芝麻香,唔錯❤️❤️
🍫黑朱古力 $55✨
朱古力味道香濃,唔會太甜~~
面頭既綿花糖浸左朱古力後變得好好味😋😋
2021-11-30 47 瀏覽
“油封鴨腿義式燉飯”($138)“150克澳洲和牛漢堡配薯條”($132)“竹炭芝麻拿鐵”“薄荷朱古力”趁住週末同朋友嚟到上環一間充滿異國風情嘅cafe🥰仲坐到門口打卡位影咗好多相好開心🤣食物方面呢道主要提供pasta,risotto同burger首先叫咗份新出嘅油封鴨腿Risotto🦆個飯食落超香鴨油味🤤同朋友食到停唔到口😝意大利飯質地都岩岩好,唔會太濕太腍😙另一份叫咗個澳洲和牛漢堡🐮🍔漢堡食落肉味夠香而且有肉汁😋入面仲有生菜,芝士,酸瓜,蕃茄呢個經典嘅配搭😆波浪薯條新鮮炸起,夠哂香脆🍟天氣涼涼地最岩飲返杯熱飲☺分別係新出嘅竹炭芝麻latte同聖誕限定薄荷朱古力🍫芝麻latte個芝麻味真係好香濃😍飲到最後係好似芝麻糊咁😆聖誕限定薄荷朱古力造型好可愛有塊薑餅人餅乾同士的糖喺杯邊😍朱古力味甘香,薄荷味都唔會太over😝
“油封鴨腿義式燉飯”($138)
“150克澳洲和牛漢堡配薯條”($132)
“竹炭芝麻拿鐵”
“薄荷朱古力”

趁住週末同朋友嚟到上環一間充滿異國風情嘅cafe🥰
仲坐到門口打卡位影咗好多相好開心🤣

首先叫咗份新出嘅油封鴨腿Risotto🦆
個飯食落超香鴨油味🤤同朋友食到停唔到口😝
意大利飯質地都岩岩好,唔會太濕太腍😙

另一份叫咗個澳洲和牛漢堡🐮🍔
漢堡食落肉味夠香而且有肉汁😋
入面仲有生菜,芝士,酸瓜,蕃茄呢個經典嘅配搭😆
波浪薯條新鮮炸起,夠哂香脆🍟

天氣涼涼地最岩飲返杯熱飲☺
分別係新出嘅竹炭芝麻latte同聖誕限定薄荷朱古力🍫
芝麻latte個芝麻味真係好香濃😍
飲到最後係好似芝麻糊咁😆
聖誕限定薄荷朱古力造型好可愛
有塊薑餅人餅乾同士的糖喺杯邊😍
朱古力味甘香,薄荷味都唔會太over😝
Nacasa好有異國風情, 入去見到好多盞色澤繽紛嘅土耳其掛燈, 牆上亦有彩色碟, 成個裝潢都非常有特色感覺幾chill南瓜意大利飯配北海道帶子 $132Pumpkin Risotto w/ Pan Seared Hokkaido Scallops意大利飯煮到外軟內煙韌, 南瓜忌廉汁好creamy帶有少少南瓜嘅甜味😚兩粒帶子唔算好大粒, 但鮮味十足, 只係煎得乾左少少有啲減分香辣炸雞漢堡配薯條 $112Spicy Fried Chicken Burger有驚喜. 炸雞超厚巨大塊, 原本驚咁大塊會唔會overcooked會乾. 但切開外層脆卜卜, 中間雞肉頗嫩仲見到肉汁. 而且醃得入味帶微微辣幾惹味😋 美中不足係隔離薯條好快就唔脆, 第一次食剩咁多薯條...Pink Lady $65呢杯唔只好靚好啱打卡, 仲要好飲呀~ 荔枝同西柚夾埋有甜甜酸酸嘅味道, 感覺好清新👍Ocean Fairy $68晶瑩嘅藍色一樣好igable, 帶柚子清香又唔會太甜, 好睇又好飲今次夜黎 下次要試下佢哋啡
Nacasa

南瓜意大利飯配北海道帶子 $132

香辣炸雞漢堡配薯條 $112
Spicy Fried Chicken Burger

Pink Lady $65

Ocean Fairy $68

今次夜黎 下次要試下佢哋啡

2021-11-25 66 瀏覽
呢間cafe充滿摩洛哥風格,一入門口已經見到色彩繽紛嘅掛燈,成個裝潢都非常有特色😍Spaghetti Rosa with Tindle Chicken ($132)擺盤都幾精緻🥰意粉醬有驚喜,食落甜甜地~一啲都唔會膩,而且意粉好掛汁!表面有素肉丸,仿真度極高!唔講真係以為食緊平時嘅肉丸🤣 搭配埋芝士、番茄等,令味道更豐富!Wagyu Beef Burger ($132)大大個漢堡相當吸引🍔 牛肉漢堡入味而且肉汁豐富,搭配半溶芝士同番茄呢個組合就最好不過😋 薯條新鮮炸起,食落好香脆👍🍟Old Fashion Galaxy ($68)賣相好靚,超IG-able🤩📸️食落唔會話好甜,帶有少少檸檬味🍋White Peach Jasmine ($60)以新鮮白桃打成沙冰,味道清新解渴🍑茉莉味唔太出~

Wagyu Beef Burger ($132)

Old Fashion Galaxy ($68)

White Peach Jasmine ($60)
以新鮮白桃打成沙冰,味道清新解渴🍑茉莉味唔太出~
Lunch Time同同事一齊去食。其實環境裝修係靚嘅。All Day Breakfast $148我叫嘅All Day breakfast,入面有腸,手撕豬,薯餅,炒蛋,烤蕃茄,酸種多士,沙律+生果。呢間嘅酸種多士幾好食嘅,應該搽咗牛油先焗,夠香脆。手撕豬有驚喜,連埋炒蛋一齊擺係多士上面食味道唔錯。沙律菜新鮮,其他Side dish就中規中矩。同事叫嘅 澳洲和牛漢堡 配薯條 $132另一個同事叫嘅 三文魚水波蛋牛油果酸種多士 配蟹肉他他我淨係食咗佢地條薯條,所以就唔Comment喇。但我覺得呢間最大嘅問題係⋯份量太少⋯其實味道係唔差,但去到呢個價位嘅Lunch,真係有啲唔夠食。特別係同事叫嘅三文魚水波蛋,三文魚都係得一卷,多士都係得一塊,真係唔夠食。另外All day breakfast我都覺得份量唔夠⋯ 呢個份量,又未去到真係好好食,但要俾呢個價錢,我諗未必會再Encore了⋯
Lunch Time同同事一齊去食。
其實環境裝修係靚嘅。
All day breakfast
All Day Breakfast $148
我叫嘅All Day breakfast,
呢間嘅酸種多士幾好食嘅,應該搽咗牛油先焗,夠香脆。
手撕豬有驚喜,連埋炒蛋一齊擺係多士上面食味道唔錯。
沙律菜新鮮,其他Side dish就中規中矩。
150克澳洲和牛漢堡配薯條
同事叫嘅 澳洲和牛漢堡 配薯條 $132
三文魚水波蛋牛油果酸種多士配蟹肉他他
另一個同事叫嘅 三文魚水波蛋牛油果酸種多士 配蟹肉他他
我淨係食咗佢地條薯條,所以就唔Comment喇。
但我覺得呢間最大嘅問題係⋯
份量太少⋯其實味道係唔差,
但去到呢個價位嘅Lunch,
真係有啲唔夠食。

特別係同事叫嘅三文魚水波蛋,
三文魚都係得一卷,
多士都係得一塊,
真係唔夠食。
另外All day breakfast我都覺得份量唔夠⋯

呢個份量,又未去到真係好好食,
但要俾呢個價錢,
我諗未必會再Encore了⋯
Latte
All day breakfast
2021-11-19
2021-11-19 66 瀏覽
Nacasa嘅位置有啲偏僻亦因為咁,有種尋寶嘅感覺今次係水坑口街搭lift上到平口向左行,就會見到藍色cafe無論係門面定裝潢都充滿濃濃嘅異國風情店內有不少植物同民族風裝飾坐在店內,簡單飲杯咖啡已經好舒服.Nacasa有提供lunch menu今次試左3款食物➡️三文魚水波蛋牛油果酸種多士&蟹肉他他蟹肉他他既底都係牛油果所以呢一碟有差不多1個牛油果份量水波蛋亦煮得唔錯唯一可惜係煙三文魚份量較少呢個唔係lunch menu,屬於單點項目如果想當lunch既朋友要三思➡️全日早餐滑蛋唔錯其他都係中等發揮➡️牛肉漢堡&薯條漢堡賣相吸引但入面嘅肉同麵包偏乾欠缺肉汁lunch menu跟餐可以揀black / white coffee凍飲加3蚊
Nacasa嘅位置有啲偏僻亦因為咁,有種尋寶嘅感覺
今次係水坑口街搭lift
上到平口向左行,就會見到藍色cafe
無論係門面定裝潢
都充滿濃濃嘅異國風情
店內有不少植物同民族風裝飾
坐在店內,簡單飲杯咖啡已經好舒服

Nacasa有提供lunch menu
今次試左3款食物
➡️三文魚水波蛋牛油果酸種多士&蟹肉他他
三文魚水波蛋牛油果酸種多士

蟹肉他他既底都係牛油果
所以呢一碟有差不多1個牛油果份量
水波蛋亦煮得唔錯
唯一可惜係煙三文魚份量較少
呢個唔係lunch menu,屬於單點項目
如果想當lunch既朋友要三思

凍飲加3蚊
2021-11-19
  • 三文魚水波蛋牛油果酸種多士
2021-11-01 134 瀏覽
返工咁忙,放工想去令人放鬆的地方,食水煙飲少少酒同朋友傾下計。Nacasa Café & Bar在上環好方便,主打摩洛哥及土耳其的華麗風格,店內藍牆及花卉,模仿摩洛哥的藍色小鎮;民族地氈和彩色玻璃吊燈等裝修,似是置身土耳其一樣神秘又繽紛的國度食物連飲品選擇逾四十款,café食物如pizza、多士、薯條、意粉、全日早餐、漢堡包、沙律都齊全。店有幾個搶手打卡位,例如門口的藍色花卉梯;不過我哋揀左二樓的充滿異國風味民族布毯角落!因為我哋放工去,這個室內位不受陽光影響,幾時影都可以,建議最少2星期前預訂1)喇沙青口海鮮意粉,喇沙味濃烈,配意粉非常驚喜2) 意大利莎樂美腸薄餅,水牛芝士及意大利莎樂美腸,芝士味濃厚,而莎樂美腸好惹味令人食指大動3) Shisha 由店員推介,我們幾個女仔,所以店員選了由香桃和花茶調配而成,味道清新而濃厚,可以玩最少一小時

想放工近近地chill下打下卡,Nacasa Café & Bar真係好岩幾個女仔去❤️

1)喇沙青口海鮮意粉,喇沙味濃烈,配意粉非常驚喜

2021-10-31 91 瀏覽
星期日本身想輕輕鬆鬆食個Sunday brunch點知一入咗個店員已經同我講只可以坐90分鐘其實90分鐘都已經夠我哋食所以冇乜所謂我哋就坐低點知過咗5至10分鐘之後(當我仲諗緊食乜嘢之際)個店員有過嚟催落單佢直接講話因為90分鐘之後就叫交枱啦 但當時全間鋪下層得我哋一張枱之後啲嘢食嚟到一般般 份量偏小價錢偏貴唯一一讚係個honey Cake 之後我哋見到咖啡做買一送一外賣優惠臨走就買咗兩杯咖啡嗰兩杯咖啡淡到好似水咁作為一間coffee shop買嘅咖啡真係令人好失望如果同價錢同佢有更多更好嘅選擇
星期日本身想輕輕鬆鬆食個Sunday brunch
嗰兩杯咖啡淡到好似水咁
作為一間coffee shop買嘅咖啡真係令人好失望
如果同價錢同佢有更多更好嘅選擇

2021-10-30 64 瀏覽
一個漫長的休假期,當然少不了在weekday期間走遠點慢慢享受一餐豐富的早餐啦😝.位於上環的Nacasa Café & Bar 餐廳裝修有著濃厚的摩洛哥及土耳其的風格,民族地氈、彩色玻璃吊燈、圖騰瓷磚等…環境相當舒適😌.All day breakfast $148材料都不意外有香腸、蕃茄、滑蛋、沙律菜、酸種麵包等,重點這裡手撕豬肉除代了一般ADB都會有煙肉🙂而且肉汁濃郁豐富,對本人有點驚喜😋.Flat white $38始終都是Cafe,味道一定有點水準吧😝

All day breakfast $148

Flat white $38
始終都是Cafe,味道一定有點水準吧😝
今晚去左上環一間特式咖啡店輕食輕食, 藍白色嘅門面充滿歐陸風格, 一入到去就見到好多盞色澤繽紛嘅復古掛燈, 好有異國風情嘅感覺, 小店環境幾chill, 共有兩層, 樓底幾高, 所以空間感幾大!🌟Old Fashion Galaxy(Lemonade soda)紫藍色嘅Lemonade配搭藍白色嘅瓷磚非常適合打卡, 梳打入面有大量檸檬果肉, 十分足料, 入口酸爽清新幾開胃!🌟White Peach Jasmine Smoothie白桃味道濃郁帶淡淡茉莉花香味, 甜度適中, 味道不錯🌟南瓜酸忌廉雞肉沙律南瓜沙律係暖食的, 小妹第一次食暖嘅沙律, 南瓜肉質香甜, 酸忌廉同雞肉估唔到又幾夾而且食落唔會太膩同生冷!🌟吞拿魚酥盒外層酥皮鬆脆可口, 簡單配搭吞拿魚醬已經好惹味

🌟White Peach Jasmine Smoothie
白桃味道濃郁帶淡淡茉莉花香味, 甜度適中, 味道不錯

🌟南瓜酸忌廉雞肉沙律

🌟吞拿魚酥盒
外層酥皮鬆脆可口, 簡單配搭吞拿魚醬已經好惹味
2021-10-23