2021-11-29
Nacasa好有異國風情, 入去見到好多盞色澤繽紛嘅土耳其掛燈, 牆上亦有彩色碟, 成個裝潢都非常有特色感覺幾chill南瓜意大利飯配北海道帶子 $132Pumpkin Risotto w/ Pan Seared Hokkaido Scallops意大利飯煮到外軟內煙韌, 南瓜忌廉汁好creamy帶有少少南瓜嘅甜味😚兩粒帶子唔算好大粒, 但鮮味十足, 只係煎得乾左少少有啲減分香辣炸雞漢堡配薯條 $112Spicy Fried Chicken Burger有驚喜. 炸雞超厚巨大塊, 原本驚咁大塊會唔會overcooked會乾. 但切開外層脆卜卜, 中間雞肉頗嫩仲見到肉汁. 而且醃得入味帶微微辣幾惹味😋 美中不足係隔離薯條好快就唔脆, 第一次食剩咁多薯條...Pink Lady $65呢杯唔只好靚好啱打卡, 仲要好飲呀~ 荔枝同西柚夾埋有甜甜酸酸嘅味道, 感覺好清新👍Ocean Fairy $68晶瑩嘅藍色一樣好igable, 帶柚子清香又唔會太甜, 好睇又好飲今次夜黎 下次要試下佢哋啡
南瓜意大利飯配北海道帶子 $132
香辣炸雞漢堡配薯條 $112