2022-12-21 139 瀏覽
話說男友生日,見到食評好到不得了,一個月前已決定試呢間黎慶祝,做足功課睇下其他食客有咩推介,當然係試呢間野嘅signature, 我地揀了尤魚(好韌,冇鮮味)、螺(都係韌)、蜆(第一隻入口成口沙,其他嗰幾隻就冇沙但味道冇特別)、另外加了190蚊揀了松葉蟹腳(味道還可以),選了garlic sauce(偏咸)!但日本生蠔雖然唔係signature但反而值得一試(鮮甜),服務同環境都ok嘅※總共order左14隻蠔、四杯白酒、一袋海鮮shake shake包、一個蘋果批※埋單$1935(dinner for 2)性價比低配咁樣嘅食物質素,真係冇回頭🙅‍♀️
2022-12-18 104 瀏覽
🦀蟹先生之午食日常🦀-上次探望完扒先生 今次就等我同同樣喺灣仔區嘅蟹先生食番個lunch啦🤣 叫lunch menu items仲會送沙律餐場同飲品 餐包係香草包 幾香幾好食 有得添就好😂-🐮香煎紐西蘭西冷8安士配薯菜 $208見個menu第一個item就係佢 當然唯有叫佢啦 西冷都幾大塊 煎到個面焦焦地 配上gravy肉感同肉味幾重 薯菜都畀得幾多吓🤰🏻-🦑墨汁意大利燉飯配墨魚及八爪魚 $158望落去就已經知到只可以同friends食 由其食到成口都係墨汁嘅時候😏 墨魚及八爪魚都幾多粒 調味比較輕手 比較忠於食材原味😉 燉飯口感都唔錯 我就希望可以再硬多少少 同埋佢用咗雞湯煮 所以好入味👍🏻-📍Mr. Crab by The Captain's House (灣仔)灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖
🦀蟹先生之午食日常🦀

🐮香煎紐西蘭西冷8安士配薯菜 $208

🦑墨汁意大利燉飯配墨魚及八爪魚 $158

灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖
2022-12-14 76 瀏覽
📍 mr. crab by the captain's house (灣仔)同朋友係灣仔行行下 決定試吓呢間~鋪頭好有聖誕氣氛 好岩打卡🤣我地今次黎試試佢啲set lunch~包沙律同餐湯~-蟹肉卡邦尼意粉好好味~食落creamy又多煙肉粒!-cheese lava burger個包烘到脆卜卜~舊牛肉我簡左7成熟我覺得岩岩好 有肉汁又好食🤓食曬成個勁飽~-tasteful lady士多啤梨味乳酸 幾好飲-witty guys乳酸味 都係唔錯 私心中意呢個多啲~
同朋友係灣仔行行下 決定試吓呢間~
鋪頭好有聖誕氣氛 好岩打卡🤣
我地今次黎試試佢啲set lunch~
包沙律同餐湯~
-蟹肉卡邦尼意粉
好好味~食落creamy又多煙肉粒!
-cheese lava burger
個包烘到脆卜卜~舊牛肉我簡左7成熟
我覺得岩岩好 有肉汁又好食🤓
食曬成個勁飽~
-tasteful lady
士多啤梨味乳酸 幾好飲
-witty guys
乳酸味 都係唔錯 私心中意呢個多啲~
2022-12-14 72 瀏覽
今次夾到睇<過時*過節>,感觸良多,傷感費神,決定補補佢。海鮮是我們所愛,決定係呢間有特色的海鮮餐廳享受一下。行上二樓,佈置仿如置身船艦上,令人驚喜,又係打卡位。服務員超nice,細心解答我們的提問,在眾多選擇中,我們點選了二人餐set for two。 前菜是法式煮青口sauted black mussels(sauce:lobster bisque)及鬆脆香口的蒜蓉包。龍蝦濃湯汁超好味,creamy濃郁襯出青口的味道。蒜蓉包本是小配角,但其脆香程序,也能令人一試難忘,可見此店的用心。 選了2杯白酒(好聖誕呀!):微酸,冰凍易入口,與海鮮最為相襯。 Seafood combo在一輪爭辯下選了用mixed sauce煮成海鮮,令味道更多層次。當中選三款海鮮,在花多眼亂下就貝殼類勝出:海蜆clam,海蝦prawn,翡翠螺seawhelk Combo一到,由服務員shake shake 大袋,令眾食材味道更佳,呢嗰表演要加分。除海鮮,仲有美國新薯,超甜粟米,香腸做配料,真豐富。 海蜆大大件,又鮮甜,食唔停口;海蝦好多隻,好在有手套,可以慢慢除殼;翡翠螺大件又惹味,朋友太用力

海蜆clam,海蝦prawn,翡翠螺seawhelk

海蜆大大件,又鮮甜,食唔停口;海蝦好多隻,好在有手套,可以慢慢除殼;翡翠螺大件又惹味,朋友太用力取肉,螺汁四濺,好在店家細心預計有此著,圍裙都預埋,可以安心慢慢品嚐。

最後
蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯(carb paste & carb meat risotto):奶油狀,質地creamy,但不會水汪汪,正宗做到all'onda的稠度。

今晚的味蕾跟了captain 去了一轉遊輪假期,下次再去試全蟹宴:松葉蟹腳,馬尼拉蜆,蟹餅,蟹肉卡邦尼。
2022-12-13 55 瀏覽
老媽子近排成日話想食海鮮,但又想試d特別d嘅唔想次次清蒸咁悶,我就即刻諗到Mr. Crab呢間海鮮袋專門店,試下新奧爾良嘅西式海鮮煮法😇睇過menu後主打想食海鮮袋,所以2人餐應該比較抵食,$768已包前菜,海鮮袋,意粉或飯,同2杯house wine或汽水🥰 上菜前先上飲一啖sparkling wine,之後就等食嚕😋前菜我地叫左路易斯安那爆谷蟹餅(+$10)🦀 估唔到前菜已經有驚喜😀 蟹餅真係啖啖一蟹肉,咬落去全部都係一絲絲嘅蟹肉,唔似一般食到嘅有時會溝左薯蓉或粉,呢度絕對無偷工減料👍🏼主菜海鮮袋包3款海鮮,我地揀左海蝦🦐馬尼拉蜆🦪同原隻去頭魷魚🦑 海蝦同蜆肉鮮味十足,魷魚口感彈牙,配上微辣嘅蒜茸醬汁非常之夾😋最後意粉我地揀左黑松露海蝦忌廉汁寬條麵,黑松露味都算足夠,醬汁creamy掛哂落意粉度,食完就飽哂😊

• 路易斯安那爆谷蟹餅
之前試過厚福街的ᴛʜᴇ ᴄᴀᴘᴛᴀɪɴ’s ʜᴏᴜsᴇ,今次二訪去了灣仔分店,ᴍᴇɴᴜ好像有少許分別,不過主要是來覆桌吃sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴋᴇ海鮮袋!灣仔分店比較大,放活海鮮的水缸還會放在門口當眼位置!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<sᴇᴛ ғᴏʀ ᴛᴡᴏ> $768❅ sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄᴏᴍʙᴏ兩人套餐會包括海鮮袋、前菜、意粉及兩杯ʜᴏᴜsᴇ ᴡɪɴᴇ,可以選擇三款海鮮,今次選了海蝦、八爪魚仔和翡翠螺,每款海鮮的數量也不少,特別是八爪魚仔吃極也不完,上次覺得檸檬牛油汁不夠惹味,今次點的ᴍʀ. ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴊᴜɴ sᴀᴜᴄᴇ跟海鮮更加匹配,由多種香料調成會有點微辣👅⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫❅ 白酒牛油汁法式煮青口 +$30海鮮袋沒有選青口,前菜便試一下法式煮青口,有三款味道可選擇,怕膩的話推薦白酒牛油汁,酒味挺突出而且不會有太多醬汁依附在青口上,青口的sɪᴢᴇ適中肉質很嫩滑!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫❅ 蟹肉卡邦尼扁意粉有三款意粉或意大利飯,全部都是忌廉汁為主,卡邦尼扁意粉雖然比較常見,但加上蟹肉令感覺高級了一點,更有心思地灑上脆口煙

<sᴇᴛ ғᴏʀ ᴛᴡᴏ> $768
❅ sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄᴏᴍʙᴏ

❅ 白酒牛油汁法式煮青口 +$30

❅ 蟹肉卡邦尼扁意粉
有三款意粉或意大利飯,全部都是忌廉汁為主,卡邦尼扁意粉雖然比較常見,但加上蟹肉令感覺高級了一點,更有心思地灑上脆口煙肉粒,煙肉也有兩款口感,意粉充分地掛滿卡邦尼汁🥓
2022-12-08 1210 瀏覽
【Mr. Crab by The Captain's House】Seafood Combo 💰$768加一第一次食呢啲將啲海鮮放曬落個膠袋然後當佢shake shake薯條搖既餐廳🤩咁可以比我地揀咗三款海鮮 小龍蝦🦞 八爪魚仔🐙同埋原隻去頭魷魚🦑 落個combo set 到撈勻去 除左3款自選海鮮 仲有薯仔 粟米 腸仔等配菜一齊都唔錯佢地個汁整得幾濃味幾好食 仲有小小偏辣🌶️ 海鮮煮得夠入味 食落有口感得黎又唔會太韌 😝Appetizer 我地就揀咗法式煮青口配香草忌廉 (+💰$30)啲青口唔算話好大隻但整得幾入味 有好香既香草味 而啲忌廉汁幾本上係多到蓋過咗啲青口😂😂Pasta or Risotto我地揀咗Shrimp and Mushroom Black Truffle Fettuccine 佢呢個pasta幾好食 好香truffle味之餘又唔會好膩 食落都香奶油味🤓我地仲嗌咗一杯white wine同一杯sparkling wine去試下 但so far wine 就不過不失啦~~

Seafood Combo 💰$768加一

除左3款自選海鮮 仲有薯仔 粟米 腸仔等配菜一齊都唔錯

Pasta or Risotto

2022-12-08 403 瀏覽
➡️食盡灣仔之西餐 — Mr. Crab by The Captain's House—————————————————————今日又同朋友去到灣仔食lunch,想搵一間環境唔錯嘅西餐廳,於是就揀咗Mr. Crab by The Captain's House🔸柚子汁蟹肉扁意粉 (Lunch set $168)柚子汁配蟹肉呢個組合幾少見, 扁意粉軟硬適中,食落去係酸酸地嘅味道幾開胃又幾特別, 食到底發現都有好多蟹肉,大家食之前記得撈一撈🔸 法式紅酒燴牛面頰 (Lunch set $175)呢度餸有得揀配意大利拖鞋麵包或者白飯,我唔想食太飽於是揀左前者牛面頰肉食落有啲似牛腩不過少啲肥膏, 淋得黎牛味重, 再將啲麵包點落去啲牛汁到食,唔錯🔸 咖啡cheesecake (+38蚊甜品)呢個cheesecake幾有水質,咬落去唔鬆散, 咖啡同芝士既甜味配搭相宜,口感嫩滑,值得加錢一試!💭Overall comment:臨近聖誕,餐廳嘅聖誕佈置幾有心思, lunch time人數唔多可以walk in唔洗等位,侍應亦有禮貌
—————————————————————

🔸柚子汁蟹肉扁意粉 (Lunch set $168)

🔸 法式紅酒燴牛面頰 (Lunch set $175)

🔸 咖啡cheesecake (+38蚊甜品)

💭Overall comment:

Mr. Crab by The Captain’s House(Wai Chai)難得早收有空閒去灣仔行下 搵到間裝修好靚 已經好有聖誕氣氛🎄嘅西餐廳😍😍 點知原來係專食海鮮嘅添🦀️🦞 今次試吓佢嘅lunch set先🫣 ⌖ 蝦肉忌廉汁寛條麵Set 🦐🍝💰$138餐湯係忌廉湯配麵包🥖 夠香滑creamy😋呢款嘅忌廉汁超濃郁☺️☺️ 同闊條麵完美配搭 面頭仲有啲芝士片🧀 增加左個鹹香味 蝦肉大大隻 夠爽口彈牙🦷 餐飲凍檸檬茶🍋就正常發揮~⌖ 柚子汁蟹肉扁意粉Set 🦀️🍝💰$168是日餐湯一樣 哩款嘅意粉口感不錯😛 除左蟹肉碎舖面外 配料有番茄仔🍅同青瓜🥒 配上酸酸maymay嘅柚子汁即刻胃口大開🤓🤓 整體份量都幾足 中間嘅蟹鉗都幾鮮甜🤔 餐飲就揀左熱檸檬水🍋☻ 回頭指數:7/ 10 ❝ #Amiの港島覓食記#Fatshit_ami #Lunchtime #灣仔美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介 #蝦肉忌廉汁寛條麵 #柚子汁蟹肉扁意粉 #灣仔西餐廳 #灣仔西餐 #美國菜 #蠔吧 #海鮮料理

⌖ 蝦肉忌廉汁寛條麵Set 🦐🍝
💰$138
餐湯係忌廉湯配麵包🥖 夠香滑creamy😋

⌖ 柚子汁蟹肉扁意粉Set 🦀️🍝
💰$168

☻ 回頭指數:7/ 10

❝ #Amiの港島覓食記
2022-12-03 64 瀏覽
位於灣仔嘅MR CRAB佢哋嘅海鮮袋二人餐CP值好高,一個價錢有三款新鮮海鮮嘅shake shake海鮮袋,一款精美嘅前菜,一款用料十足嘅意粉或意大利飯,仲有兩杯紅白餐酒。Seafood Combo Shake Shake 海鮮袋(翡翠螺,馬尼拉蜆,無頭魷魚)-醬汁方面有四款口味,我哋呢次要咗個 Mix and Match(卡真蒜蓉汁+檸檬胡椒醬汁)有濃郁嘅卡真風味,亦帶有胡椒嘅辣味夠哂惹味,而醬汁入面仲有一份檸檬嘅酸味,令人越食越開胃。翡翠螺大大隻,肉質爽口彈牙馬尼拉蜆較海蜆鮮甜,肉質飽滿。魷魚份量都幾多,口感煙韌。仲有其他配料,包括(粟米、腸仔丶薯仔)同醬汁都好夾。路易斯安那爆谷蟹餅:一碟有五件嘅蟹餅,外表炸到香脆,但入面有滿滿嘅蟹肉,用料十足,啖啖都有濃郁蟹嘅鮮甜,而加埋佢哋嘅秘製醬汁就更能突出蟹嘅鮮味。蟹肉卡邦尼扁意粉:意粉軟硬適中,喺意粉嘅上面有好多嘅蟹肉,可以同醬汁一齊撈勻,令每啖嘅意粉都食到蟹嘅鮮味,而醬汁夠哂Creamy,入面仲加咗芝士同埋煙肉粒,前者增加奶香咸香,後者可以為意粉增添口感之餘仲能為意粉多添一份油香。呢個2人set仲包咗兩杯飲品,可以揀紅白餐酒,但

翡翠螺大大隻,肉質爽口彈牙
馬尼拉蜆較海蜆鮮甜,肉質飽滿。
魷魚份量都幾多,口感煙韌。
仲有其他配料,包括(粟米、腸仔丶薯仔)同醬汁都好夾。

蟹肉卡邦尼扁意粉:

呢個2人set仲包咗兩杯飲品,可以揀紅白餐酒,但我哋唔飲酒所以揀咗果汁,亦都可以揀汽水。但想要餐牌嘅其他飲品就需要加錢啦!
2022-12-01 78 瀏覽
我同朋友都好鍾意食海鮮,啖啖肉之餘又食到海鮮嘅鮮甜味,有朋友介紹嚟依間食shake shake 海鮮,一於約埋朋友一齊嚟試下,臨近Christmas, 餐廳裝飾到好有聖誕氣氛🎄🎄叫左一個2 人set 一齊share,2人set 有Seafood Combo, Appetizer, Pasta & Drinks😙😙😚今日嘅主角係shake shake 海鮮袋,我地揀左Manila Clam 馬尼拉蜆、Squid魷魚、Seawhelk 翡翠螺,三款海鮮都好新鮮,我地就揀左Mr Crab Cajun Sauce,依款sauce 係帶有辣味同有蒜蓉粒,辣汁仲可以揀辣度添,店員會係你面前shake下個海鮮袋再打開,袋入面就有粟米、薯仔、香腸,令每一款食材都可以平均咁沾滿醬汁✌🏻✌🏻😋馬尼拉蜆肉大大粒,肉質鮮甜。🦑魷魚原條上,肉質彈牙,唔會過韌,鍾意溝埋醬汁一齊食😆翡翠螺已經清洗乾淨,大大隻得嚟肉質彈牙有口感。🦀路易斯安那爆谷蟹餅 (+$10)新鮮炸起拆好殼啖啖肉嘅蟹餅一啖放落口好有驚喜!!!! 面頭有少少沙律醬再加翡翠苗,fresh 得嚟又唔會搶左蟹餅嘅光環,十分推薦👍🏻👍🏻🍝黑松露海鮮忌廉汁闊

😋馬尼拉蜆肉大大粒,肉質鮮甜。
🦑魷魚原條上,肉質彈牙,唔會過韌,鍾意溝埋醬汁一齊食
😆翡翠螺已經清洗乾淨,大大隻得嚟肉質彈牙有口感。
🦀路易斯安那爆谷蟹餅 (+$10)
🍝黑松露海鮮忌廉汁闊條麵
黑松露非常多,加埋海蝦同蘑菇,份量十足。忌廉汁好豐富,撈埋pasta 食啱啱好😙😙
食海鮮一定要有嘅白酒同氣泡酒Prosecco,放工飲返杯relax 下都幾chill🤪🤪
2022-12-01 60 瀏覽
Mr. Carb🦀️主打美國新奧爾良既海鮮袋,不過今次朝早黎到,就試試佢哋既Brunch Set, 款式同佢哋既海鮮一樣,都係好多!餐廳既裝修主打海洋同埋英倫風🇬🇧,有特色之於,同佢哋既主打食物都好match!員工服務態度好好,主動得黎好友善!推薦~😍 ✨All Day Breakfast ($128)有齊煙三文魚、薯餅、粗脆皮腸、煎蘑菇🍄等等既食物,三文魚肉質鮮嫩,口感唔錯,薯餅香脆,麵包都非常脆口,煙肉煎得恰到好處,唔會過硬,搭配埋沙律🥗,為新既一日開個靚頭! 🥰 ✨Crab Meat Carbonara ($128)🦀️蟹肉卡邦尼意粉有驚喜,蟹肉份量唔少,肉質新鮮,搭配埋一片片既芝士同埋煙肉碎帶黎既香味,味道好豐富之餘,口感亦都唔錯!意粉口感偏軟,不過因為醬汁偏濃稠,食落更加match!😋 ✨Daily Soup & Dessert ($45)今次餐廳提供番茄濃湯,不過個人覺得偏酸,甜品方面係牛奶布丁,奶香味非常之重,入口即化,唔錯!🤤 ✨Drinks (Upgrade +$40) Cappuccino + Latte, 咖啡表現不過不失,入口順滑,味道都正常! 🥳

✨All Day Breakfast ($128)

✨Crab Meat Carbonara ($128)🦀️

✨Daily Soup & Dessert ($45)

✨Drinks (Upgrade +$40)
有冇朋友同我一樣都好鍾意食任何shake嘅野食薯條食得太多 前排突然好想下shake海鮮袋去左灣仔出名食呢樣嘅Mr. Crab第一次食到覺得有驚喜店舖環境設計亦都有心思一去到就好似要上一艘船咁 主調深藍色的海洋色系連背景音樂嘅波浪聲 就像置身在船艙中食材方面 有多款養殖海鮮選擇鍾意食食海鮮類嘅朋友唔好錯過阿SET for TWO ($768*)🍴海鮮袋✨👉🏻店員協助shake完海鮮再開袋 有技巧地一攤出黎海鮮分佈就好平均👉🏻包括自選三款海鮮:海蝦、八爪魚仔、翡翠螺//配菜:薯仔、粟米、腸仔//自選醬汁:Lemon pepper//shake成一袋豐富的海鮮袋👉🏻以檸檬胡椒醬提味 令食材充滿檸檬牛油香 但又因為胡椒嘅微辛而不會過膩 👉🏻爽口鮮美的海鮮和配菜都吸收哂醬汁 非常入味 薯仔和粟米都自帶甜味 令整體都加分🍴法式煮青口✨(+$30*)👉🏻煮青口都係必點嘅 因為鮮味又好食 另外會跟一份蒜蓉包 點湯食都好正👉🏻係3款醬汁中選了好少遇到嘅龍蝦濃湯 食青口仲可以飲到龍蝦湯 好滿足🍴蟹肉卡邦尼扁意粉👉🏻扁意粉睇落唔係好大兜 但絕對好夠食 因為食完頭兩味已經飽飽地👉🏻卡邦尼整體好creamy

有冇朋友同我一樣都好鍾意食任何shake嘅野食

主調深藍色的海洋色系
連背景音樂嘅波浪聲 就像置身在船艙中

食材方面 有多款養殖海鮮選擇
鍾意食食海鮮類嘅朋友唔好錯過阿

SET for TWO ($768*)

🍴海鮮袋✨

🍴法式煮青口✨(+$30*)

🍴蟹肉卡邦尼扁意粉
👉🏻卡邦尼整體好creamy 中間夾雜蟹肉碎和煙肉乾和火腿 扁意粉唔會整到好淋
👉🏻帶點白酒香 整體剛好不過膩

🍹跟餐免費送兩杯酒或汽水
亦可以加錢選擇特飲
2022-11-24 59 瀏覽
Mr. Crab by The Captain's House (灣仔)灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖 -Set for 2 $78Seafood combo:我哋order咗SEAWHELK(翡翠螺) 6-8pcs,仲有MUSSEL(藍青口)8pcs,同Prawn (海蝦)8-10pcs 。sauce order咗Cajun mild,入面仲有啲薯仔同腸仔,份量十足又入味,非常唔錯!-LOUISIANA CRAB CAKE POPPERS 路易斯安那爆谷蟹餅 5PCS +$10出面嗰層炸到金黃香脆,入面充滿蟹肉,真材實料,正🔥-Crab paste and crab meat risotto 蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯 Risotto creamy,sauce好濃稠,唔錯-House wine (white wine)
灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖
Set for 2 $78
Seafood combo:
LOUISIANA CRAB CAKE POPPERS
路易斯安那爆谷蟹餅 5PCS +$10
出面嗰層炸到金黃香脆,入面充滿蟹肉,真材實料,正🔥
蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯
Risotto creamy,sauce好濃稠,唔錯
House wine (white wine)
2022-11-22 151 瀏覽
海鮮怪出沒注意 好想瘋狂食海鮮🦞見娘親放假 帶佢食吓好西先得🫶🏻🫶🏻⭐️Seafood Combo A $768Baby Cuttlefish 細細隻 幾彈牙Prawn 今次有媽媽手 叫蝦試吓先 新鮮彈牙Seawhelk 好大隻 好鮮甜 都係好彈牙醬汁因為媽媽唔食得辣 叫咗Lemon Dill Cream Sauce海鮮袋連薯仔、腸仔、粟米 兩個人食夠飽⭐️路易期安那爆谷蟹餅 +10啱啱落枱嘅時候好香脆 咬落去啖啖蟹肉🦀⭐️ 黑松露海蝦忌廉汁寛條麵係我最愛嘅扁意粉 黑松露味超級香濃黑松露嘅fans必叫!無食到會後悔⭐️Sparkling Wine
海鮮怪出沒注意 好想瘋狂食海鮮🦞
見娘親放假 帶佢食吓好西先得🫶🏻🫶🏻

⭐️Seafood Combo A $768
Baby Cuttlefish 細細隻 幾彈牙
Prawn 今次有媽媽手 叫蝦試吓先 新鮮彈牙
Seawhelk 好大隻 好鮮甜 都係好彈牙
海鮮袋連薯仔、腸仔、粟米 兩個人食夠飽

⭐️路易期安那爆谷蟹餅 +10
啱啱落枱嘅時候好香脆 咬落去啖啖蟹肉🦀