2020-03-31 62 瀏覽
呢間漢堡包店位於牛頭角,夜晚特別多人幫襯,所以我地去到個時已經有好多款包買哂。我地7個人點左8個包,2個芝士肉醬薯條,一份炸洋蔥圈,同埋一份雞翼。份量真係好多,而且漢堡包好juicy, 洋蔥圈亦好香!😋
2020-03-25 78 瀏覽
去牛頭角鴻圖中心food court食夜晚, 最方便之處就係food court款式選擇多,娘親 要飲燉湯可以, 要食漢堡包亦都可以, 仲要係高質素漢堡包tim! 講緊係 全場唯一一間美式漢堡包店 Moo Moo。 而家漢堡包店款式選擇多, 全部都係優質安格斯漢堡扒, 可以配搭唔同款式。 而且亦都有雞扒同魚柳嘅選擇, 仲有素食漢堡添。 另外亦都有炸雞翼及沙律, 當然少不了有炸薯條炸薯圈等香口小食。 經典之堡60 以優質安格斯牛肉, 美國車打芝士,蕃茄,生菜, 再加埋moo moo 特製醬料做成, 麵包即叫即烘, 外 脆內軟。 喺配搭上已經有一定吸引度, 而且漢堡扒 牛肉味勁香濃, 配搭生菜番茄等等,食落唔會太膩,口感豐富。 白菌之堡65 拎上手份量十足非常墮手, 除咗有優質安格斯漢堡之外, 另外仲因為加咗白蘑菇, 成寸厚嘅漢堡扒有肉香有肉汁, 加埋 白蘑菇, 食落極惹味。 燒豬頸肉沙律54 材料有沙律菜,紅腰豆, 蕃茄, 粟米粒。 配搭百變, 最重要係燒豬頸肉嘅香油,滴曬落新鮮嘅沙律菜到, 沙律菜有層豬油嘅香, 配埋 凱撒沙律醬汁, 鹹香惹味有夠醒胃, 叫人越食越開胃。

經典之堡60

白菌之堡65

燒豬頸肉沙律54

薯條25

食漢堡包當然唔少得叫埋炸薯條 ,炸薯條即叫即炸,熱辣香脆唔油膩, 外脆內軟。
2020-03-24 52 瀏覽
同朋友行開觀塘搵食, 忽然想食漢堡包、薯條, 然後醒起以前工作地方附近有間叫MooMoo既地方, 聽朋友講呢度既食物不錯, 咁唔洗念啦照去試下, 一入到黎已經比餐牌上既食物吸引住!然後叫左以下既野食。⊰⊹═════════════⊹⊱【經典之堡】安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜組成, 個包超大舊, 咬落口感牛味極濃, 大滿足🤤⊰⊹═════════════⊹⊱【白菌之堡】同上一樣裡面安格斯牛肉、芝士、生菜、蘑菇、蕃茄, 食落多汁滋味, 大力推薦。😋⊰⊹═════════════⊹⊱【芝士肉醬薯條】薯條直接點茄汁吃已經好好味, 但當試過更多外國人喜歡的薯條吃法後, 就會發現食法其實有好多!其中一種最令人著迷嘅就係加芝士同肉醬烘焗, 每條薯條都沾滿美味的肉醬和芝士,真心令我哋食上癮!😋⊰⊹═════════════⊹⊱【蜜桃特飲】蜜桃味勁重👍⊰⊹═════════════⊹⊱【蘋果薄荷特飲】飲落好清新好舒服嘅感覺 😌
【經典之堡】
【蘋果薄荷特飲】
飲落好清新好舒服嘅感覺 😌
2020-03-23
2020-03-21 125 瀏覽
Moomoo呢間店我之前都光顧過幾次,不過呢排疫情嚴重就少左到KT,今日難得路過當然要回味下。估唔到疫情下的觀塘都係人頭湧湧,而Moomoo照舊都係咁多人,情調依舊丫。不過驚人多嘅我今次就唔選擇堂食,外賣係更佳選擇。今次再食經典之堡,再撘個炸洋蔥圈。經典之堡質素絕對有品質,呢度塊漢堡仍然juicy,d汁係爆出來!雖然係外賣,但包皮冇因為咁而變濕,不錯!洋蔥圈味道都唔錯,但外賣令到佢冇咁脆,呢個就應該選擇即食。

不過驚人多嘅我今次就唔選擇堂食,外賣係更佳選擇。
今次再食經典之堡,再撘個炸洋蔥圈。

洋蔥圈

洋蔥圈味道都唔錯,但外賣令到佢冇咁脆,呢個就應該選擇即食。
2020-03-18
5 分鐘 (堂食)
洋蔥圈
2020-03-17 98 瀏覽
依家唔多會出街食晚飯,所以每次出去都精挑細選🤔諗清諗楚想食咩先去,唔好浪費左個quota🙈今次好想食burger, 近近地就去番觀塘食啦🍔 MOO MOO burger 唔係第一次食,記得上次食過幾唔錯就去多次啦👍🏻白菌之堡🍄食burger 唔少得塊扒,依度用優質安格斯牛扒,加上白蘑菇🍄芝士🧀蕃茄🍅生菜🥬 同松露美玉... 但其實松露美玉係咩呢🤔 真係唔知呀🤣 不過唔緊要啦,好味就得啦,塊扒好juicy,加埋烤左嘅蘑菇係好香嘅 鹹蛋黃雞堡🥚比較之下,鹹蛋黃雞堡有睇頭啲,大大塊雞扒🐔 加埋啲鹹蛋黃醬好鬼香🤤 但係我覺得今次個鹹蛋黃醬重手左🤔 當然身邊人重口味就覺得岩岩好😅 所以依啲真係好睇個人口味🙈 我會鍾意白菌之堡多啲呀❤芝士肉汁薯條🍟本身想食肉醬薯條,不過無晒肉醬😭 唯有食肉汁啦... 不過其實肉汁都好食架!首先芝士有拉絲已經好開心🥳感覺似牛肉汁,幼身薯條🍟浸晒啲薯條好有味👍🏻MOO MOO啲位坐得鬆動,有埋室外位坐,其實都做到每枱客有自己嘅空間🧍‍♂🧍🏻🧍🏻‍♀如果觀塘區想食burger,去MOO MOO都好唔錯❤

白菌之堡🍄

鹹蛋黃雞堡🥚

芝士肉汁薯條🍟

2020-03-15 83 瀏覽
classic moo moo burger 經典之堡外脆內軟牛油麵包, 香濃美味芝士🧀🧀, 多汁牛肉漢堡, 仲有香辣嘅秘製 moomoo醬🍯🌶, 加埋一齊真係好滋味😋😋😋🍍🍎tropical moo moo burger 熱帶之堡安格斯牛肉漢堡肉嫩多汁🍔, 加埋烤過的鮮甜菠蘿🍍🍍, 仲有非常新鮮爽脆嘅生菜 同埋蕃茄🍅, 仲有香脆嘅煙肉, 加埋一齊 真係 超正。A pig in the field 豬頸肉沙律新鮮生菜加埋香甜蕃茄🍅🍅, 香烤豬頸肉 滋味爽嫩 , 配搭凱撒沙律醬, 非常完美。Iced peach tea蜜桃冰茶夠曬冰凍🍹🍑, 酸酸甜甜 😋非常清爽
classic moo moo burger 經典之堡

A pig in the field 豬頸肉沙律

Iced peach tea
蜜桃冰茶夠曬冰凍🍹🍑, 酸酸甜甜 😋非常清爽

• 蜜桃冰茶
  • 燒豬頸肉沙律
2020-03-14 47 瀏覽
我係🍔🍟控大家都知🙈所以呢間咁近我既漢堡店,又點可以唔去試下佢呢?🤩店舖唔算好大,有室內及戶外用餐區。見d人係戶外位飲啤酒食薯條都幾chill🙈呢到大多用自助形式,有提供冰水、調味料同濕紙巾等等~都幾方便🌟經典之堡(牛肉) $60漢堡採用美國穀飼牛新鮮手打制做,非常厚,肉質粉嫩香噴噴,加埋生菜🥬、車打芝士🧀、MooMoo秘制醬汁一齊食非常完美😋😋值得一試💛👍🏻🌟鹹蛋黃雞堡 $69 呢個漢堡做法非常新奇,初初以為係沾咸蛋黃碎配烤雞扒,最後發現原來係直接厚塗左一層咸蛋黃醬🙈偏咸帶香,幾正💛重口味人士岩晒🌟肉汁芝士薯條 $32雖然我唔好食淋左醬汁的薯條,但呢個肉汁做得幾好食,又有芝士,兩者幾夾!唔錯🌟孜然雞翼 $68/6隻雞翼做得好食呀~孜然味好香,曬左好多孜然粉,雞翼煮得淋,肉質嫩🙈6隻唔係好夠分囉🤣🤣總括:觀塘區幾有誠意的漢堡小店。最欣賞一定是塊手打厚牛肉!係正既😋👍🏻📍MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

🌟經典之堡(牛肉) $60

🌟鹹蛋黃雞堡 $69

🌟肉汁芝士薯條 $32

🌟孜然雞翼 $68/6隻

📍MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
Before heading back home, I decided to have a quick dinner first. Upon seeing there are so many customers, I decided to give it a try. Moo Moo was located at Hung To Centre, several minutes walk from Ngau Tau Kok MTR.They have several choices for burger, salad, side dishes, drinks and milkshakes etc. Cheesy meat sauce french fries - They were generous with the portion, with alot of fries in it. It was fried till soft and crispy, and was cheesy as well. Meat sauce helped to make it flavourful. Be

Beef burger - The bun was toasted till soft and crispy, and the beef patty was very juicy and tender. The slice of cheese helped to make it cheesy.
嚟觀塘搵野食,今次發現到呢間,超高質Burger, 即叫即製熱辣辣,質數絕不能跟一般連鎖快餐比較。皆因漢堡係超巨厚,揀咗熱帶之堡,第一啖入口超Juicy, 淡淡菠蘿香味,好多汁😋7成熟嘅安格斯牛肉,並非一般漢堡扒。肉味好濃郁,夾著蕃茄.生菜.煙肉,是漢堡嘅完美配搭👍🏻+$28 套餐好抵食,大大份肉汁芝士薯條,熱辣辣,呢種薯條最好食,夠粗身,夠薯,添加了肉汁,比平時點茄汁更好食😋因為漢堡質數高,相比價錢一d都唔貴。下次會再嚟試埋其他款同沙律😍

2020-03-13
午餐
  • 肉汁芝士薯條
1K
2020-03-12 40 瀏覽
下午茶時間來到觀塘moomoo食burger,最近都比較喜歡食burger,特別係佢呢間的口味十分特別,好少漢堡店會有,所以我特別喜歡。今次點了兩個漢堡,一個係白菌之堡,另一個係鹹蛋黃雞堡,兩個都非常有特色同好味。白菌之堡其實係安格斯牛肉配菇,好香的菇味,食落去仲有黑松露味特別正。而鹹蛋黃更是近年來最愛,濃濃的鹹蛋黃配著雞肉的鮮嫩簡直邪惡到爆,但鍾意食漢堡既緊係唔唸咁多啦。我再點了杯西柚梳打,而朋友點了杯啤酒,原來呢度都可以happy hour有啤酒飲,漢堡配啤酒也是人生一大樂事,下次happy hour一定要啤酒配漢堡。
2020-02-27
10 分鐘 (堂食)
2020-03-12 3102 瀏覽
今日去觀塘買嘢,上次同老公食過Moo Moo一試便愛上,今日嚟觀塘,當然要去食啦😋今次我哋叫咗熱帶之堡和美式之堡,跟餐叫咗沙津🥗同埋叫咗芝士肉醬薯條🍟汽水叫咗可樂和西柚梳打😆🥗沙律好大碟又新鮮,好喜歡佢調嘅汁,好開胃😋🍟芝士肉醬薯條勁多,仲係即叫即炸,食落口外脆內軟,肉醬充滿香濃蕃茄味👍🏻呢個美式之堡有脆卜卜嘅煙肉🥓仲有蕃茄🍅生菜🥬芝士🧀和超級Juice嘅漢堡牛肉🍔一啖咬落去啲汁爆曬出嚟,口感非常豐富😋老公就揀咗熱帶之堡,有佢最愛嘅菠蘿🍍煙肉🥓生菜🥬芝士和漢堡牛肉🍔菠蘿嘅酸酸甜甜中和咗漢堡包嘅油膩,非常好味😋好耐冇飲過柚子梳打啦,呢到竟然有得飲,啲汽水非常凍,食完漢堡包飲番啖冰凍嘅汽水,真係夾到爆😆餐廳好細心提供紙巾和手套,仲有消毒搓手液👍🏻仲有個自助調味櫃位,可以自己去攞餐具和調味料😻室外地方都好大,方便吸煙人士😆呢到嘅漢堡包即叫即做,價錢又唔貴又有質素,大家有機會都嚟試吓😋

🥗沙律好大碟又新鮮,好喜歡佢調嘅汁,好開胃😋

餐廳好細心提供紙巾和手套,仲有消毒搓手液👍🏻

仲有個自助調味櫃位,可以自己去攞餐具和調味料😻

室外地方都好大,方便吸煙人士😆

2020-03-01
午餐
  • 美式之堡
2020-03-11 42 瀏覽
見到好多好評,環璄又好,所以試一試點知差到好離譜菠蘿好酸,根本同個包唔夾!牛肉都唔係好食好鹹!好鹹!好鹹!鹹蛋黃over左!薯條唔熱,芝士溶唔到🤷🏻‍♀️薯條本身好鹹,加埋個醬更加鹹!整到好似m記脆香雞翼咁,辣辣地仲有呢間鋪頭冇服務可言,食物又差,唔知點解咁多人去... 我食完都要係咁飲水...太重口味!
見到好多好評,環璄又好,所以試一試
點知差到好離譜

菠蘿好酸,根本同個包唔夾!牛肉都唔係好食

好鹹!好鹹!好鹹!鹹蛋黃over左!

整到好似m記脆香雞翼咁,辣辣地

2020-03-09 33 瀏覽
今日同朋友心血來潮想食漢堡。除左老麥之外,都無咩方便嘅漢堡選擇。大家都係讚呢間漢堡,於是我都黎潮聖。未食到佢地嘅包就已經有點想走,因為我同朋友大約係人均每人100蚊,係觀塘黎講都算係貴婦價。佢嘅lunch set係可以揀漢堡或者沙律嘅,仲有四款薯條同一堆Coca-Cola drinks同特飲 可以另外加錢配搭。今日都多單,黎到嘅時候,前而已經有6-7張單等緊。等左大約20分仲未ready。如果你係lunchtime比較趕嘅都係去第二間食或者Whatsapp 落左單先。不過呢度有波睇,有啤酒飲,放工落黎傾雨偈,攤下抖下都唔架。推薦:- sexy chicken:啖啖肉 又多汁,當日食列一半肉汁已經流晒落個紙包裝度。個包好大,食嘅時候要小心少少,d配料會飛晒出黎。- 洋蔥圈:比加餐薯條貴少少,但好足料,好香口好脆。- 薯條:炸得好香,我果位識食嘅朋友話要炸兩次先會有呢個效果。(因為我買完熱騰騰嘅時候行左成10分鐘先列公司上樓開餐,薯條都無軟或bill油)實在係好少見。
推薦:
- 洋蔥圈:比加餐薯條貴少少,但好足料,好香口好脆。
外賣自取
2020-03-09 59 瀏覽
今晚放工要到觀塘apm買點東西,適逢晚飯時間,今晚又好想吃漢堡包🍔,就上網找找看附近餐廳,見到鴻圖中心呢間Moo Moo有漢堡包,就一於行過去啦,由觀塘apm行過去只需幾分鐘的路程,不算好遠~店有分室外位置和室內位置可供選擇,座位充足。今次選的漢堡包係經典之堡,價錢$60,🍔漢堡包身鬆軟而且帶點脆口,內有新鮮手打美國榖飼牛肉,非常juicy多汁,配有香濃美國車打芝士和洋蔥,仲有新鮮生菜同蕃茄,真的不得了,讚!飲品選了蜜桃特飲,似是蜜桃味的汽水,有點似芬達的感覺。
店有分室外位置和室內位置可供選擇,座位充足。

飲品選了蜜桃特飲,似是蜜桃味的汽水,有點似芬達的感覺。

2020-03-09 53 瀏覽
***今天發現了一間位於觀塘的漢堡包快餐店,先說說環境,其實位置就在於一個辦公/商業大樓下面,所以除了店面位置可以坐,還有一些公用座位,所以位置很多也坐得舒服。我們共點了幾樣特別吸引的,漢煲包有很多不同款式,這次我點了經典之堡,最經典的牛肉漢堡($60),挺好吃的。加洲風味雞翼($68)就是燒汁+芝士味的雞翼,更可點一款醬,我點了松露醬,雖然我都用來配薯條吃,因為雞翼本身的調味己經非常好了,必吃之選!有漢堡當然要有薯條,肉汁芝士薯條($32)也記得要點,薯條是用粗薯條,醬汁也調得好,好喜歡。價錢非常有優勢,比起很多百多元的漢堡包店性價比更高,更好吃。
2020-03-04
  • 經典之堡