2020-04-21 14 瀏覽
入夜後嘅觀塘 食肆嘅選擇少咗好多 同男朋友行過鴻圖中心見到個靚靚霓虹燈 就吸引咗入去 呢間MooMoo係主打burger & beer - 熱帶之堡 $75 好大份~ 安格斯牛肉扒 好juicy 加埋厚厚的菠蘿 生菜 蕃茄 中和返油膩感 好清新好fresh! 滋味雞堡 $60 好厚 好大塊雞扒 肉質好嫩滑 配上沙律醬好夾配 翠綠森林沙律 $44 有三款醬汁 我地選擇咗千島醬汁 其實凱撒沙律同無咩分別~ 有兩大塊蕃茄 爽脆的羅馬生菜 烤過的香蒜麵包粒 加埋香濃芝士 清新美味 健康d😆 - MOO MOO 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

入夜後嘅觀塘 食肆嘅選擇少咗好多

好大份~
安格斯牛肉扒 好juicy
加埋厚厚的菠蘿 生菜 蕃茄
中和返油膩感
好清新好fresh!

滋味雞堡 $60
好厚 好大塊雞扒
肉質好嫩滑
配上沙律醬好夾配

翠綠森林沙律 $44
有三款醬汁
我地選擇咗千島醬汁
其實凱撒沙律同無咩分別~
有兩大塊蕃茄
爽脆的羅馬生菜
烤過的香蒜麵包粒
加埋香濃芝士
清新美味 健康d😆
MOO MOO
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
2020-04-20 19 瀏覽
朋友係附近返工,佢話不時係度食lunchBurger好好食,外賣又好方便經典漢堡漢堡肉係安格斯牛肉,都幾厚身wo再加moomoo特製醬汁,甜甜地有洋蔥香麵包鬆軟,面脆有牛油香加上生菜蕃茄,芝士少少溶,香氣十足白菌之堡外表同經典burger相似不同既地方係有切片既蘑菇醬汁係蜜糖芥末醬,甜甜地好開胃味道層次較豐富8wings o’clock set有8隻雞翼,可以揀4隻味水牛城雞翼,醬汁多,微微辣加洲風味,係芝士碎卡加牛油個人覺得柚子味最好食,有清新既柚子皮,加上蜜糖甜甜地,滋潤又易入口
朋友係附近返工,佢話不時係度食lunch
Burger好好食,外賣又好方便

經典漢堡
漢堡肉係安格斯牛肉,都幾厚身wo
再加moomoo特製醬汁,甜甜地有洋蔥香
麵包鬆軟,面脆有牛油香
加上生菜蕃茄,芝士少少溶,香氣十足

外表同經典burger相似
不同既地方係有切片既蘑菇
醬汁係蜜糖芥末醬,甜甜地好開胃
味道層次較豐富

8wings o’clock set
有8隻雞翼,可以揀4隻味
水牛城雞翼,醬汁多,微微辣
加洲風味,係芝士碎
卡加牛油

2020-04-20 35 瀏覽
熱帶之堡🍔$67安格斯牛肉漢堡,牛味香濃🐮食落勁juicy🤤配上芝士、生菜、蕃茄、千島醬😝加埋一大片厚切烤菠蘿🍍仲有香脆可口嘅煙肉🥓口感豐富,非常惹味😚肉汁芝士薯條🍟$32即係平時食開嘅poutine😝薯條即叫即炸,熱辣辣😚然後響表面加上gravy同芝士😍當然同我以前響加拿大食嘅係有D分別🙈不過喱個有佢嘅特色😊味道鹹鹹地,甜甜地,味道不錯😋MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
熱帶之堡🍔$67

安格斯牛肉漢堡,牛味香濃🐮
食落勁juicy🤤
配上芝士、生菜、蕃茄、千島醬😝
加埋一大片厚切烤菠蘿🍍
仲有香脆可口嘅煙肉🥓
口感豐富,非常惹味😚

肉汁芝士薯條🍟$32
即係平時食開嘅poutine😝
薯條即叫即炸,熱辣辣😚

然後響表面加上gravy同芝士😍
當然同我以前響加拿大食嘅係有D分別🙈
不過喱個有佢嘅特色😊
味道鹹鹹地,甜甜地,味道不錯😋

MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
  • 熱帶之堡
  • 肉汁芝士薯條
Happy hour時段過來這邊吃美式漢堡,有沙律、漢堡、雞翼、薯條、奶昔等選擇。本來想吃鹹蛋黃雞堡,很特別,但是還是先試最經典、原始的牛肉漢堡加薯條套餐。經典之堡外觀上來看,漢堡包裡的食材層層疊,分別是生菜、蕃茄、車打芝士和漢堡牛肉,層次分明。用料上,餐廳所用的麵包塗上牛油烤得很香,外脆內軟,而漢堡扒則以手打牛肉壓制而成,肉質結實不易散。還有生菜、蕃茄都很新鮮,另配上自家秘製moo moo醬汁,那酸酸甜甜有助提升味道,整體鮮味更突出,令漢堡不會那麼乾而無味,更會越吃越開胃。肉汁芝士薯條平常吃炸薯條總是蘸茄汁吃,外國人卻有其他創新食法。這家的薯條是美加特色,非常邪惡。薯條加上芝士,澆上濃郁牛肉汁,薯條慢慢變腍,滲進肉汁香,很滋味。
2020-04-18 94 瀏覽
對我來講,Moo Moo一直係香港漢堡性價比之王,所有手工漢堡只係$70樓下,實在難能可貴。Moo Moo有室內同室外,自己好鍾意Moo Moo既室外環境,尤其係霓虹燈招牌同大螢幕餐牌。我地叫左兩個漢堡,一個肉汁芝士薯條加兩杯飲品,價錢只係$220,真係幾抵食。- 美式之堡麵包塗上牛油後輕輕烘烤過,用安格斯牛肉打成既漢堡扒好厚,不過食落有少少硬。煙肉非常乾身香脆,鹹香一流。醬汁份量亦剛好,唔會食到成手都係醬汁。- 鹹蛋黃雞堡賣相唔似餐牌相片咁著左「黃金戰衣」,即係鹹蛋黃醬無鋪滿整塊雞扒。雞扒肉質都幾嫩,不過唔多入味。- 肉汁芝士薯條薯條幾香脆,而且夠粗身,食到入面既軟嫩薯肉,每一條薯條沾滿半溶芝士同肉汁,令人食極唔停。- 檸檬特飲🍋味道似外國檸檬茶,味道偏甜。P.S 餐紙上印有美式笑話,我認為幾有趣。

- 美式之堡

- 鹹蛋黃雞堡

- 肉汁芝士薯條

- 檸檬特飲🍋
味道似外國檸檬茶,味道偏甜。
檸檬冰茶

P.S 餐紙上印有美式笑話,我認為幾有趣。
2020-04-15
檸檬冰茶
2020-04-17 50 瀏覽
Had dinner with my sister tonight, hadn’t had burger in a long time so we were excited to find a nice burger joint at kwun tong! They had an open kitchen so we were able to see the chefs preparing the food. The smell of the grilled burger patties made us really hungry so we ordered our food right away!We ordered the classic moo, the mush moo, bolognese fries, and a 1664 blanc.The Classic Moo ($60) - it had a toasted brioche bun, crispy on the outside and soft on the inside, caramelised onion, ch

The Classic Moo ($60) - it had a toasted brioche bun, crispy on the outside and soft on the inside, caramelised onion, cheddar cheese, juicy American grain-fed beef patty, fresh lettuce and tomato, and last but not least their secret moo moo sauce which tied the whole burger together! The sauce is not your typical mayo, it was light but rich in flavor really want to know what they put in it to make it taste so good!

The Mush Moo ($65) - my sister ordered this and she said it tasted good. Besides the patty lettuce and tomato, it had mushrooms and a truffle mayo sauce at the bottom. The truffle mayo wasn’t overpowering and added a depth of flavour to the burger.

Bolognese fries ($39) - the fries were piping hot and crispy had a little spicy seasoning in it, packed with bolognese and cheese at the top, definitely a great comfort food!

What’s better is if you could wash it all down with a cold beer 😋

2020-04-17
  • 經典之堡
2020-04-17 1140 瀏覽
星期五happy friday~放工當然要約下fd子,揀左係觀塘附近既餐廳食dinner,依間個場都幾滿人,分左室內同室外兩個區,裝潢設計似酒吧。我哋點左兩款漢堡加蜜桃特飲同小食🍄 白菌之堡 ($65)✨白菌之堡好好食,對中意食菇但又想食肉既係個好選擇。喺大啡菇同依個猶豫好耐,最後都俾想食肉既mood打敗左。肉加菇加芝士果然係perfect match,望到佢既肉係鐵板上面燒就好吸引 ,食落好juicy既包包。🐥 鹹蛋黃雞堡 ($69)✨漢堡上下的麵包都塗左牛油和厚厚的鹹蛋黃醬,未食已經聞到好香的鹹蛋黃味,中間的燒雞扒好厚身,外皮微微烤焦,食落香脆。鹹蛋黃醬是漢堡的主要醬汁,配番茄同生菜,味道香濃又fresh 。🧀 芝士肉醬薯條 ($39)✨肉醬薯條係我在經常會叫的小食,薯條份量好多,加入芝士肉醬令到薯條半軟半脆,口感不過不失。🍑 蜜桃特飲 ($28)✨可以解食包既膩,清涼又唔會太甜。

我哋點左兩款漢堡加蜜桃特飲同小食

🍄 白菌之堡 ($65)✨

🐥 鹹蛋黃雞堡 ($69)✨

🧀 芝士肉醬薯條 ($39)✨
芝士肉醬薯條

🍑 蜜桃特飲 ($28)✨
可以解食包既膩,清涼又唔會太甜。
2020-04-17
  • 白菌之堡
  • 咸蛋黃雞堡
2020-04-16 25 瀏覽
今日去咗觀塘Apple整電話聽人話觀塘嘅工廈附近有好多好嘢食餐廳幾Chill!!!環境唔錯幾舒服,有音樂聽,重有indoor同outdoor tim 魚Full之堡 $62其實佢係魚柳包,夾住生菜🥬同蕃茄🍅即叫即整,熱騰騰既魚柳,炸得好酥脆吾會冧,魚柳好厚身,肉質比較腍滑鹹蛋黃雞堡 $69個飽熱辣辣,烘底左好香口,食落口嘅時候塊雞重熱既,咬落好Juicy同埋嫩口,但鹹蛋黃味唔係好出。加$28配汽水同埋薯條🍟我哋加咗個肉汁薯條,好香濃既肉汁重氣,薯條炸到幾脆身,好似以前我食哈迪斯薯圈嘅感覺
今日去咗觀塘Apple整電話
聽人話觀塘嘅工廈附近有好多好嘢食

餐廳幾Chill!!!環境唔錯幾舒服,
有音樂聽,重有indoor同outdoor tim

魚Full之堡 $62
其實佢係魚柳包,夾住生菜🥬同蕃茄🍅

鹹蛋黃雞堡 $69

加$28配汽水同埋薯條🍟
2020-04-15
2020-04-15 28 瀏覽
久久不聚,正好一聚也。與友人約好了到牛頭角一聚,正好提及想食美式漢堡,提到MooMoo盛名漢堡,便行之而期。一期一會,抱著一試的心情前行從牛頭角港鐵站出口步行六分鐘就能到達。交通十分方便。我們這次點了美式漢堡跟水牛城辣雞錘。美式漢堡 份量十足麵包皮有用心做了焙焗的步驟,相對那些一般快餐店有天淵之別。經過焙焗的都包香脆可口,而且脆中帶嚼口,整體大小適中。可一口咬完整面漢堡包,漢堡包來就基本來說已是中上水平以上。漢堡扒厚度十足,配上融化的芝士,再加了鹽味十足的煙肉。所有韻味配得完全洽到好處,滋味無比。水牛城辣雞錘,光聽名字就知道是一道經典美國菜式。MooMoo漢堡的水牛城辣雞錘十分用心,將錘柄位置的雞肉都削走,只保留雞錘肉及雞柄末端,而且炸成金黃色,再加上辣醬的橙紅色作點啜,打卡一流!雞錘一口咬落去層次分明,給我一種峽谷迴盪的享受,份量亦十足,配啤酒非常搭配。MooMoo行,香港地方,美國鄉味。
久久不聚,正好一聚也。
一期一會,抱著一試的心情前行
從牛頭角港鐵站出口
步行六分鐘就能到達。交通十分方便。

我們這次點了美式漢堡跟水牛城辣雞錘。

美式漢堡 份量十足
漢堡扒厚度十足,配上融化的芝士,再加了鹽味十足的煙肉。
所有韻味配得完全洽到好處,滋味無比。

水牛城辣雞錘,光聽名字就知道是一道經典美國菜式。

MooMoo行,香港地方,美國鄉味。
2020-04-08
2020-04-15 24 瀏覽
估唔到香港仲有間咁平價既漢堡包餐廳,最重要係呢個時候都有好多人幫襯,當然,我都係其中既一個~哈哈!!入面地方細細,員工都唔太多,但店外同店內都仲有好多位置可以坐,佢既設計好特別,同商場連合一齊,店內(商埸內)有一D位置俾人公用,位置夠闊,燈光好夠~-熱帶之堡-有菠蘿,芝士,生菜,煙肉,安格斯牛肉,千島醬,六十幾蚊有咁多材料,真係好唔錯,牛肉肉汁豐富,配上煙肉,啖啖厚實肉質,夠曬飽肚!-芝士肉醬薯條-岩岩炸起,又香又脆,肉醬夠濃郁,同薯條非常夾~-美式之堡,鹹蛋黃雞堡-美式之堡其實同熱帶之堡差唔多,只係熱帶之堡多左塊菠蘿,所以都一樣係咁好味~鹹蛋黃雞堡係全埸最貴既漢堡,但都只係69蚊,鹹蛋味真係比較鹹,但雞扒真係好正,又大又厚又多汁,岩岩好配合一齊就最夾!-忌廉蘑茹雞翼-呢個真係超級推薦,一定要叫黎食!好好味,大大隻,雞翼頭冇曬骨,加左D忌廉蘑茹,濃郁既忌廉直接流出,仲有超香既啖啖蘑茹,真係叫6隻都唔夠食~
估唔到香港仲有間咁平價既漢堡包餐廳,
最重要係呢個時候都有好多人幫襯,
當然,我都係其中既一個~哈哈!!
入面地方細細,員工都唔太多,
店內(商埸內)有一D位置俾人公用,
位置夠闊,燈光好夠~
-熱帶之堡-
有菠蘿,芝士,生菜,煙肉,安格斯牛肉,千島醬,
六十幾蚊有咁多材料,真係好唔錯,
牛肉肉汁豐富,配上煙肉,啖啖厚實肉質,夠曬飽肚!
-芝士肉醬薯條-
岩岩炸起,又香又脆,肉醬夠濃郁,同薯條非常夾~
-美式之堡,鹹蛋黃雞堡-
美式之堡其實同熱帶之堡差唔多,只係熱帶之堡多左塊菠蘿,
所以都一樣係咁好味~
鹹蛋黃雞堡係全埸最貴既漢堡,但都只係69蚊,
-忌廉蘑茹雞翼-
呢個真係超級推薦,一定要叫黎食!
好好味,大大隻,雞翼頭冇曬骨,加左D忌廉蘑茹,
2020-04-08
2020-04-15 30 瀏覽
moomoo星期五放工去左觀塘搵野食,當然想試下出名既burger moomoo啦!我地2個人叫左1個burger, 1個沙津,1個薯條同埋野飲,全部都係即刻剪即刻整,非常好味!~burger就揀左signature ($60), 十分juicy,每一啖都好多層次,肉汁同洋蔥汁好多,再加上新鮮既蕃茄,非常refreshing!另外,沙律都好唔錯,適合減肥人仕,營養足夠,雞排又煎得香口!薯條最正!芝士肉醬比得好夠,條條薯條都可以扣dip肉醬,真係好正!
moomoo

2020-04-11 129 瀏覽
疫情關係,留喺屋企唔係煮飯就係煮麵煮意粉,所以口痕都想食下漢堡今次同朋友試下小店BURGER,叫左 經典之堡($60)、美式之堡($63)、正雞沙律($52)、薯條($25),落完ORDER就等叫號碼出去取餐處拎餐幫2個主角BURGER張相先賣相靚靚仔仔,唔會好似某大型連鎖店D BURGER扁晒身咁美式之堡:裡面材料包括優質安格斯牛肉,芝士,番茄,生菜,煙肉,配BBQ汁。食落去個安格斯牛肉都幾多肉汁下,唔會乾晒身。不過因為個BURGER裡面用BBQ汁,再加上裡面有煙肉,所以食落去比較鹹少少,好彩裡面有埋番茄同生菜,咁就平衡返濃淡個味道經典之堡:裡面有手打優質美國穀飼牛肉,車打芝士,生菜,番茄,配秘制MOO MOO汁。朋友食落都話幾正,同埋佢麵包有塗牛油再烤,所以夠晒香同脆食落去唔油膩,漢堡肉質尚算唔錯正雞沙律:淨係食BURGER唔夠健康,所以點左份沙律清一清腸胃。雞肉煎得都幾香口,不過調味方便都係偏向濃味少少,所以要撈埋沙律咁一齊食就最好。佢D生菜同番茄都幾FRESH下,底下仲有D粟米粒,都幾清甜下薯條:薯條夠長兼份量多,佢係新鮮炸起,夠熱辣辣得黎又唔會太油膩,同埋唔會炸得過晒時硬晒咁

幫2個主角BURGER張相先
賣相靚靚仔仔,唔會好似某大型連鎖店D BURGER扁晒身咁

經典之堡
食落去唔油膩,漢堡肉質尚算唔錯

正雞沙律

薯條
薯條:薯條夠長兼份量多,佢係新鮮炸起,夠熱辣辣得黎又唔會太油膩,同埋唔會炸得過晒時硬晒咁,比想像中好食

大合照

2個人食,呢到免加一,埋單$200,食到有呢個質素嘅BURGER都算幾值得,下次試埋其他BURGER同其他小食先

補MENU

題外話:疫情好多人都留喺屋企唔出外食飯,見佢呢到都有做外賣,希望都幫補到下啦
2020-04-09
正雞沙律
薯條
2020-04-10 72 瀏覽
今日嚟到牛頭角鴻圖中心諗住食個early dinner! 見呢間漢堡包店坐滿客人!大部份都似係放工一族嚟呢度飲啤酒,食漢堡包,傾下公司所發生嘅事!我見咁多人幫襯質素一定係有保證啦!於是我參考個Menu,食物價錢一啲都唔貴,所以決定試一試佢哋嘅經典漢堡包!然後再加一個忌廉蘑菇雞翼!再加一罐汽水!在等食物嘅過程,可以見到bar枱入邊廚師如何製作我們的食物!聞到廚師在煎漢堡扒時候發出嘅香味,搞到我口水已經流了出來!侍應望住第送啤酒,忙過不停!📍Classic Moo ($60)經典漢堡包果然呢個漢堡包沒有令我失望!漢堡包裏面除咗好厚的漢堡扒,仲有好厚嘅蕃茄、芝士、生菜,與及最重要嘅醬汁,醬汁中間還有洋蔥碎增加香味!成個漢堡包熱辣辣的一啖咬落去非常好食!漢堡扒充滿肉汁,牛肉味濃郁,而蕃茄及生菜就能夠中和漢堡扒嘅油膩,加上令人難忘嘅醬汁,呢個漢堡包以呢個價錢黎講真係物超所值!📍Cream & Mushroom wings ($40/3 隻)而令我驚喜的就是這個忌廉磨菇雞翼!一上枱見到雞翼燒得表皮甘香已經非常吸引,而且雞翼去咗骨,裏面釀著忌廉蘑菇,食落去真係非常之惹味甘香!裏面嘅忌廉蘑菇味道濃郁,

📍Classic Moo ($60)經典漢堡包
Classic  Moo

而令我驚喜的就是這個忌廉磨菇雞翼!一上枱見到雞翼燒得表皮甘香已經非常吸引,而且雞翼去咗骨,裏面釀著忌廉蘑菇,食落去真係非常之惹味甘香!裏面嘅忌廉蘑菇味道濃郁,加上去咗骨嘅雞翼啖啖肉,真係好食!這個雞翼值得推介!
Cream  &  mushroom  wings

總括嚟講呢間漢堡包店食物味道不錯,而且環境非常之casual,適合上班一族放工之後嚟呢度happy hour,飲杯啤酒食個漢堡包或者小食,chill一下都不錯呢!
Classic  Moo
2020-04-08 3679 瀏覽
呢一間位於觀塘同牛頭角嘅burger店都開左一排,唔少觀塘人都幫襯過,甘近城隍廟冇理由唔俾機會試一試佢。.Burger 選擇唔少,另外仲有沙律🥗同炸物可以揀.📍芝士肉醬薯條($39)Bolognese Fries薯條炸得好唔錯🍟,即叫即整。上面仲加咗車打芝士同肉醬,識落惹味😋。薯條拎上手唔油膩,而且份量唔算少,呢個價錢都係抵食嘅👍🏻😆。.📍鹹蛋黃雞堡($69)The Salted Egg Chick鹹蛋漢堡喺市面上的確係較少見,見到有當然要試一試😆。用咗雞扒去代替牛漢堡,雞扒煎得夠香🐓,而且雞肉都算滑,同樣配上番茄同生菜,不過就再加多一層鹹蛋黃。鹹蛋味道超級突出🐣,不過真係太鹹,其實味道唔差,不過鹹蛋份量可以減半!同埋可能真係用咗鹹蛋黃嘅關係,令漢堡拎上手都比較油🙈。.📍熱帶之堡($67)The Tropical Moo呢個包夠晒多料,應該係咁多個之中材料最豐富嘅😆。菠蘿燒過超香甜🍍,中間仲夾住生菜、芝士、煙肉🥓同蕃茄。不過好可惜個漢堡扒煎得乾咗,食落唔夠juicy👉🏻👈🏻,好彩底層加咗大量千島醬,草根本身私心千島醬🥰,基本上落咗呢個醬都好難難食,酸酸甜甜令味道提升左唔少😛。.今天來講

Burger 選擇唔少,另外仲有沙律🥗同炸物可以揀

📍芝士肉醬薯條($39)
Bolognese Fries

📍鹹蛋黃雞堡($69)
The Salted Egg Chick

📍熱帶之堡($67)
The Tropical Moo

今天來講漢堡扒需要改善,無可否認真係乾咗,不過整體食物味道唔差,而且個價錢真係好抵食。

2020-04-08 102 瀏覽
有日夜晚放工經過觀塘巧明街,遠遠之外就俾個五光十色嘅霓虹燈招牌吸引,當刻就決定食Burger🍔🍟,飲吓酒🍺,輕鬆嘅享受下生活。👅仲有,想問問大家中意食咩口味嘅Burger呢?.📍經典之堡($60)Classic Moo呢個組合係經典嘅漢堡扒、蕃茄、芝士加生菜🍔,配搭雖然常見,不過食落都唔錯,個包夠鬆軟,件扒唔算乾,夾埋一齊食係幾好嘅😌。.📍白菌之堡($65)Mush Moo呢度嘅包落蕃茄、芝士、生菜同漢堡扒係基本盤,而呢一款就多咗白菌同黑松露沙律醬。老實講漢堡扒食落都真心失望😕,煎得老咗,食落都幾乾,而白菌又食唔到菌香🍄,唯一好彩嘅可以話係佢個黑松露醬都俾得幾慷慨,夾埋一齊食可以彌補吓舊乾咗嘅漢堡扒。.📍粟米波(52)Sweet Corn Cubes📍芝士波($55)Mozzarella Balls炸物新鮮炸起,熱辣辣之餘唔油膩,炸得唔錯😎。芝士波雖然冇得拉絲,但食到芝士嘅鹹香🧀,中間口感亦夠creamy。而粟米波食落就係罐頭粟米隻甜咪🌽,唔算係特別討好但係又唔係莊食,感覺上就貴咗啲啦。.MENU
經典之堡
📍經典之堡($60)
Classic Moo
白菌之堡
📍白菌之堡($65)
Mush Moo
芝士波
粟米波
📍粟米波(52)
Sweet Corn Cubes
📍芝士波($55)
Mozzarella Balls
MENU