2020-05-07 73 瀏覽
早兩日前因為Fd推介,所以試下Moo Moo。我好耐未試過咁好食既野,覺得佢今次真係冇介紹錯。平時最鍾意薯條既我,一睇餐牌就決定咗要點個芝士肉醬薯條。當然啦,黎得呢個burger place就緊係要食burger啦,所以鍾意雞既我,仲點咗個滋味雞堡。先講個芝士肉醬薯條,芝士同肉醬既份量啱啱好。芝士唔會太多,所以食落唔滯,而肉醬又唔會掩蓋咗D芝士同薯條既味,真係從來都未試過咁好味既芝士肉醬薯條。至於漢堡方面,滋味雞堡所用既雞排都夠大塊。我最鍾意既地方係塊排夠好食得黎又唔會太油。成個burger唔會太多汁/醬但係又夠滋味。成個餐加埋一百有找,真係夠抵食。下次一定會帶埋班fd過去試多D唔同既野食。
2020-05-01 107 瀏覽
而家唔食shake shack就周圍揾下有冇好食既burger😛 放工就去觀塘食moo moo叫咗熱帶之堡 ($67)同埋鹹蛋黃雞堡 ($69) 熱帶之堡食落好有驚喜,菠蘿同牛肉都夠哂juicy,食落完全唔會覺得乾身~ 個包都烘得幾脆,牛油味夠香。另外鹹蛋黃雞堡味道都唔錯,雖然以為雞扒會有鹹蛋黃味,但食咗一陣先知原來係麵包度塗咗鹹蛋黃醬,但味道都幾香幾濃,而且雞扒都好嫩滑多汁,2款包都值得推介🤪叫咗2杯特飲,推介蜜桃紅茶,茶味香濃,但少甜啲會更加好~

叫咗2杯特飲,推介蜜桃紅茶,茶味香濃,但少甜啲會更加好~
2020-05-01 80 瀏覽
喺觀塘返工都幾開心,因為觀塘區而家多咗好多好嘢食。但因為限酒令所以唔可以飲啤酒,所以我就同朋友飲可樂同埋士多啤梨特飲。我哋叫咗煙豬頸肉沙律配柚子醋,水牛城辣雞鎚六隻,同埋肉汁芝士薯條。煙豬頸肉配柚子醋味道清清地,都幾開胃,豬勁肉夠爽口,幾好味!而水牛城辣雞鎚味道就好濃,相信用嚟配啤酒係會非常之夾。肉汁芝士薯條就一如既往都係咁香口,又係用嚟送啤酒會一流!可惜今日冇啤酒,就唯有飲住士多啤梨特飲先啦,為平淡生活帶嚟一點甜😋

2020-04-30 88 瀏覽
有日夜晚經過巧明街🚏見到有間快餐店叫 MOO MOO 就打算入去食個 burger 做晚餐😝熱帶之堡🌴🍔材料有優質安格斯牛肉🐄芝士、菠蘿、生菜、番茄、煙肉同千島醬😍麵包塗上左牛油去烘🧈手打美國牛肉肉質厚身鬆軟🥩加上香甜多汁嘅菠蘿🍍同埋厚身嘅蕃茄🍅個包食落一啲都唔乾👍🏻連埋香脆嘅煙肉同生菜🥓🥬口感同味道嘅層次真係好豐富🤤經典之堡🍔呢個組合嘅材料有優質安格斯牛肉🐮芝士、生菜、番茄、MOO MOO 汁🤩麵包經過牛油烤烘,所以望落好光身✨質感外軟內脆😆牛肉係新鮮手打嘅優質澳洲穀飼牛肉🐂牛肉唔算乾,牛味濃😌秘制 MOO MOO 汁原來就係洋蔥汁🧅連埋爽口嘅生菜🥬蕃茄🍅車打芝士🧀清新得尼又惹味😋非常滿足🥰檸檬特飲🥤檸檬味幾重🍋不過唔會太酸
  • 經典之堡
  • The  classic  moo
  • the classic moo
  • 經典漢堡
  • 熱帶之堡
2020-04-30 84 瀏覽
酒吧、漢堡飽店二合為一嘅「MOOMOO」好吸引我去幫襯,嗰度嘅氣氛、食物都唔錯。魚FULL之堡,材料包括有炸魚柳、芝士、芥末醬、蕃茄、生菜,麵包口感厚身、鬆軟;蕃茄、生菜好新鮮,口感爽脆;炸魚柳好Juicy,外皮口感香脆,魚柳嘅厚度係比坊間嘅大一倍食落好有滿足感,配以芝士、芥末醬食用,味道更多一股咸香。薯條,份量多,呈長條粗形,即叫即炸,好熱辣辣;口感厚實、唔空心,而且外脆內軟;食落唔油膩,配以蕃茄醬食用,絕佳配搭。水牛城辣雞翅,採用雞槌肉,雞汁飽滿,肉質嫩滑;水牛城醬,美式正宗風味,味道微辣帶酸。西柚蘇打,味道酸甜、清爽。

西柚蘇打,味道酸甜、清爽。
  • 薯條
2020-04-29 7011 瀏覽
觀塘鴻圖中心入面每間餐廳都平平無奇,唯獨呢一間充滿美式風格既漢堡店有著特別既霓虹燈,大大個奶昔圖案係餐廳門口,令我忍唔住點都要入去食。-經典之堡 Classic Moo ($60)顧名思義,Classic Moo係用左安格斯牛肉、番茄、芝士呢幾種經典材料黎做既漢堡。麵包係用左特製既牛油麵包,外層好光滑,咬落有厚實既質感。安格斯牛肉幾Juicy,配合埋Moomoo house sauce,味道唔錯美式之堡American Moo ($63)美式之堡除左牛油麵包,安格斯牛肉之外,仲加上左一塊煎到脆卜卜既煙肉同埋酸酸甜甜既燒烤醬,令到成個漢堡更加惹味,多左一種經典之堡沒有既BBQ味。-芝士肉醬薯條 Bolognese Fries ($39)芝士肉醬薯條係MOO MOO黎親必食既小食,我夠膽講香港90%既漢堡包店既芝士薯條都冇Moo Moo咁出色同惹味。芝士份量唔係得少少,而係平均鋪滿係薯條上面,而肉醬就係意粉果種,感覺非常邪惡~-水牛城雞鎚 Buffalo Drumsticks (6 pcs) ($63)呢到既水牛城雞鎚同坊間既做法有d唔同,MooMoo係將雞肉集中係同一個位置再拎去炸,令到

經典之堡 Classic Moo ($60)

美式之堡American Moo ($63)

芝士肉醬薯條 Bolognese Fries ($39)

呢到既水牛城雞鎚同坊間既做法有d唔同,MooMoo係將雞肉集中係同一個位置再拎去炸,令到食既時候可以啖啖肉咁,食落好有快感~只可惜略嫌醬汁酸左少少。

雲尼拿奶昔 Vanilla Milkshake ($58)
用左幾球雲尼拿雪糕打成既奶昔,飲落非常香濃同埋順滑,入面仲有一舊半溶既雲尼拿雪糕係入面,極度滿足!
  • 美式之堡
  • 經典之堡
  • 芝士肉醬薯條
2020-04-29 80 瀏覽
Burger time!好耐無食所以又搵間漢堡食下先,朋友同我每人叫左一個小食同一個burger, 我揀左炸魷魚鬚同經典之堡(美國穀餌牛肉),全部食物即叫即整所以都要等一等叫號,炸魷魚鬚份量算多盛惠68蚊,即叫即炸所以好脆口,魷魚全部切開左一條條所以唔會好大抽咁咬唔開而食到好麻煩,一條一啖啱啱好,魷魚亦到場夠曬稔好易咬。經典之堡塊牛肉夠厚同juicy, 有新鮮蕃茄生菜同融芝士,搭配埋齊好好味,仲有餐廳特製moo moo醬,酸酸甜甜的調味,正!

2020-04-28 56 瀏覽
MOO MOO BURGER🍔 tea time MOO🍹💫..食開一樣野,就會心思思 好想繼續吃😋,你地都會嗎❓哈哈哈。今次去開觀塘區,之前黎過呢度食過飯,都覺得環境不錯喔,地方都幾舒服,好似離開左香港咁。呢次黎開呢邊,就想起去呢度食飯。-Burger🍔 比佢既menu 吸引我,下午茶時間,見有套餐 食個漢堡唔過份吧❓👻 而且餐廳仲有露天位置,感覺都幾chill,午後黎食個漢堡都幾捨意。環境正就決意試試。漢堡餡料:雞🐥、牛🐮、菇🍄;仲有沙律🥗、小食🍗🍖,當然仲有薯條🍟,仲可添加肉醬添。選擇都算多元化,唔食薯條 都可以加配沙律,健康之選。-ll $88The Classic MOO經典之堡、肉汁芝士薯條、可口可樂Customized Buttered BunAmercian Cheddar CheeseHandmade Premium USA Grain-Fed BeefFresh Lettuce and TomatoThe MOO MOO Sauce經典味道,更能吃出漢堡🍔 最原始味道。單單車打芝士🧀、生菜蕃茄🍅、MOOMOO秘製醬汁,加上牛味重既手打美國牛🐮,已經能帶出漢堡既好味道

l[經典之堡套餐]l $88
The Classic MOO
經典之堡、肉汁芝士薯條、可口可樂
Customized Buttered Bun
Amercian Cheddar Cheese
Fresh Lettuce and Tomato
The MOO MOO Sauce

經典味道,更能吃出漢堡🍔 最原始味道。單單車打芝士🧀、生菜蕃茄🍅、MOOMOO秘製醬汁,加上牛味重既手打美國牛🐮,已經能帶出漢堡既好味道。

l[白菌之堡套餐]l $93
The Mush MOO
白菌之堡、芝士肉醬薯條、C+檸檬
Premium Angus Beef Patty
White Mushroom, Cheese, Fresh Tomato
Truffle Mayo

變奏版既白菌漢堡🍔,用上松露Mayo 加上白菌,兩者很配🖤。而且Truffle味道濃濃,很香很香,一啖咬下去 口腔充滿住松露獨特既味道。愛吃松露的你,一定會很喜歡呢。

仲比我見到有款 l[西柚梳打]l,平時好少見🍹 當然想試試。多一份柚子香🧡,酸酸甜甜很醒胃,很喜歡喝酸甜既飲料👻。吃過漢堡 喝下她,感覺真的爽。

噢。。唔好意思~下午茶都吃得太heavy添。
下次食返健康啲啲啲😛
2020-04-27 57 瀏覽
今日同朋友去九龍灣megabox行街 又買鞋又買衫 淨係冇食嘢 所以行到好鬼肚餓 朋友突然之間諗起有間moomoo bar 啲漢堡包同埋小食都好好食 推薦我哋一齊去試下 咁我哋就跟佢去食啦去到首先叫咗一個經典之堡 好多朋友食過漢堡包嘅都鍾意用牛肉做漢堡 呢個經典之堡都唔例外 厚厚嘅牛肉配上芝士等等嘅配料 食落十分有童年回憶 但係呢個包嘅牛肉肉汁多到一咬就流曬出嚟 而且牛肉味十分豐富 配上芝士簡直係絕配 如果我有三個胃 我一定食十個朋友就叫咗一個熱帶之堡 配料同埋經典其實差唔多 但係呢個嘅牛肉用左上等嘅安格斯牛肉 牛肉味更上一層樓 十分可口 我朋友係女孩子都想食多個之後就叫咗一份小食就係芝士肉醬薯條 相信大家食炸薯條都食得多 但係配上芝士同埋肉醬又係一番新風味 呢一番風味比起淨係加茄汁自然得多 而且十分之好食總括而言呢一間餐廳嘅食物係十分高嘅性價比之選

總括而言呢一間餐廳嘅食物係十分高嘅性價比之選
餐廳:MOO MOO (觀塘)地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖下午3點3又係tea time🍴,去觀塘海濱行下曬下太陽之前有啲肚餓🙈,經過Moo Moo於是決定食返個下午茶,佢地11:00-16:30仲有優惠嘅滋味套餐佢地有8款漢堡選擇🍔,亦可以揀沙律🥗,再加配薯條同飲品🥤。我就揀左個滋味雞堡🐔($60),即叫即整,漢堡仲要好大個,成塊厚煎雞扒配上芝士🧀、番茄🍅、生菜🥬同Mayonnaise,一大啖咬落去夠哂過癮滋味🤤,麵包仲少少脆口🥯;另外加$40有個芝士肉醬薯條🍟同蘋果薄荷特飲價錢黎講有少少貴,不過芝士肉醬就聽得多,芝士肉醬薯條就真係第一試🤣,薯條都幾大兜,一個人食都有啲飽,撈勻黎食都幾惹味,而且薯條被醬汁整腍左少少無咁熱氣
餐廳:MOO MOO (觀塘)
地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

經過Moo Moo於是決定食返個下午茶,
佢地11:00-16:30仲有優惠嘅滋味套餐

佢地有8款漢堡選擇🍔,亦可以揀沙律🥗,再加配薯條同飲品🥤。
同蘋果薄荷特飲

撈勻黎食都幾惹味,而且薯條被醬汁整腍左少少無咁熱氣
2020-04-27
8 分鐘 (堂食)
2020-04-26 88 瀏覽
今日收工同同事去咗happy hour 黎到觀塘鴻圖道旁邊嘅呢間moomoo漢堡包店 除咗食漢堡包之外 仲有啤酒飲 簡直絕配室內座位唔多 但裝修十分有格調 而且仲有戶外飲酒嘅空間 非常Chill叫咗個熱帶之堡有安格斯牛肉 芝士 煙肉 番茄同埋我最鍾意食嘅菠蘿等等 麵包鬆軟有牛油香 安格斯牛肉漢堡扒牛肉味濃 而且生熟到啱啱好 一啲都唔乾 入面好多肉汁 煙肉脆卜卜 夠香口 再加上非常多汁甜甜酸酸嘅菠蘿 成個配搭好夾 非常豐富女仔未必咬得曬芝士肉醬薯條 黎嘅時候非常驚訝 超級大份 薯條熱辣辣脆卜卜 上面加上海量嘅芝士醬同埋蕃茄肉醬 好邪惡

2020-04-26 194 瀏覽
去到觀塘區好多唔同嘅美食,經過有一間專賣burger店,喺出邊已經聞到一陣陣好香嘅牛肉味道俾佢吸引住我 ,就入去同🐮🐮相聚一下🙈❥ ❥ ❥熱帶之堡主角有安格斯牛肉 🥩車打芝士 🧀生菜 🥬煙肉 🥓番茄 🍅仲有有厚菠蘿🍍配製千島醬汁,外型已經俾佢吸引住太豐富啦,一啖咬落餡料好Juicy,加入新鮮菠蘿真係第一次食 ,味道好夾❥ ❥ ❥芝士肉醬薯條熱辣辣即炸薯條鋪滿肉醬汁上層加入即溶芝士,肉醬味非常之濃厚配合芝士簡直係雙重味道,重口味❥ ❥ ❥鹹蛋黃雞堡厚切雞扒蒸至雞皮卜卜脆,蕃茄 🍅生菜🥬配合沙律醬配搭好吸引,重點就係用咗蛋黃醬汁去配襯成個漢堡包,簡直係沾滿成個漢堡,每一啖都食到蛋黃嘅味道,依個真係值得推介❥ ❥ ❥肉汁芝士薯條肉汁芝士味特別香濃加入左辣味粉帶出一點辣味,我就覺得車打芝士係非常之好濃郁❥ ❥ ❥蜜桃🍑冰茶 蜜桃味偏淡紅茶甘香,唔會太甜,啱我口味

蜜桃🍑冰茶
蜜桃味偏淡紅茶甘香,唔會太甜,啱我口味
2020-04-23
2020-04-23 27 瀏覽
鴻圖中心地下一向都係我既飯堂,已經食過呢間好多次,當burger癮起時就要黎一黎🤪價錢合理食物質素好高🤩.經典漢堡 $60朋友第一次食梗係要試下經典之堡,烘到香脆鬆軟既麵包,芝士配漢堡再加特制醬汁冇得輸!.白菌之堡 $65比經典漢堡更juicy, 多了一層白菌,更豐富了口感😋.芝士肉醬薯條 $39大大份新鮮香脆,醬汁濃郁,芝士份量夠,另外雞翼嗌左松露醬點薯條都好夾!.加州風味雞翼 $68/6原來加州就係有芝士係面,燒到香脆既雞翼,略有燒烤味,同芝士好夾👅.西柚蘇打 $12. 檸檬冰茶 $28唔太甜,冰凍茶食住burger飲好爽🥰

經典漢堡 $60

白菌之堡 $65
比經典漢堡更juicy, 多了一層白菌,更豐富了口感😋

芝士肉醬薯條 $39

加州風味雞翼 $68/6

西柚蘇打 $12

檸檬冰茶 $28
唔太甜,冰凍茶食住burger飲好爽🥰
2020-04-23 57 瀏覽
今日做完嘢同D同事去食午餐,今日多嘢做成2:30pm先去食,心血來潮想食漢堡就去咗MOO MOO,我哋四個人,四個人都叫做唔同嘅嘢食,我叫咗美式之堡,漢堡扒好juicy,麵包好脆,另外一個同事叫咗個鹹蛋黃之堡,呢間漢堡店都最得上潮流,市面上d薯片公仔麵乜都要鹹蛋黃,而家連漢堡都要係鹹蛋黃,同事切左¼俾我試,我都覺得好有鹹蛋黃嘅味道👍另外仲有一個猪頸肉沙律配柚子醋,豬頸肉係即叫即整,上枱嘅時候仲係熱辣辣,又唔會乾,我哋叫左餐,揀咗肉汁芝士薯條,超級香啲薯條,食到停唔到口,啲肉質又唔會太咸芝士又唔會太濃,最緊要係啲薯條係類似薯角嗰款薯條超好味,又夠哂脆,即叫即整真係好味好多,因為4pm後有其他小食,好想試唔同味嘅雞翼😬 下次4pm後去🤭😋好味程度: 😋😋😋😋💞回頭度: 💕💕💕 💕📝服務: 📝📝📝 📝🌉環境: 🌉🌉🌉 #MOOMOO

😋好味程度: 😋😋😋😋
💞回頭度: 💕💕💕 💕
📝服務: 📝📝📝 📝
🌉環境: 🌉🌉🌉

#MOOMOO
2020-04-23 23 瀏覽
餐廳環境舒適,戶外座位幾有放鬆,不過咁啱下雨,不可以坐外面。員工服務態度良好,出餐時間都幾快。今次同朋友叫左一個美式漢堡一個經典漢堡,轉set嘅薯條升級左做肉醬同埋BBQ醬,再加多一個mozzarella芝士波。薯條薯仔味濃,分量超足,粗薯條配搭醬非常適合,兩款都唔錯可以一試!芝士波都有好多粒,芝士食落唔會太膩,兩個人食都有啲多。經典漢堡同外面餐廳味道差唔多,特製moomoo醬幾惹味,美式漢堡嘅煙肉好香煙熏味,成個漢堡食落幾有飽足感,食量唔係好大好大嘅人記得唔好嗌咁多呀。

芝士波都有好多粒,芝士食落唔會太膩,兩個人食都有啲多。

經典漢堡同外面餐廳味道差唔多,特製moomoo醬幾惹味,