酒吧與日本居酒屋的結合,現場裝修得充滿現代感,滿滿的打卡屬性,吃的是串燒,喝的是各類的雞尾酒,價錢也沒有特別貴的樣子,難怪一直有人來光顧了!花魚一夜乾(128元)花魚的肉挺厚的,吃起來非常滑嫩多汁,帶一點點得鹹鮮味,而且吃起來沒有骨,非常方便!咖哩牛肉烏冬(108元)咖哩是日式的味道,味道帶點甜,咖哩味香,會有一點點的辣,這吃起來更惹味,跟烏冬拌完以後又滑又香濃的口感,挺不錯!而這個的牛肉的質素挺高的,感覺是用上了牛小扒,肉質嫩滑有油香!鳥雜坎(88元)這個就是雞雜粥,切碎的雞雜加上了其他蔬菜一起去煮粥,然後在吃的時候再加上紫菜和蔥花一吃起。吃起來的味道會比較清淡,沒有任何內藏的異味,帶點回甜,而且因為雞雜都切碎了,不會感覺到自己是在吃內藏的。秘製雞肉棒棒(58元)這裡的特色菜,雞肉碎弄成一串,燒得表面焦焦的,最後再配上日本蘭王雞蛋一吃起,吃起來是又滑又嫩的,又有蛋香!而且剩下的雞蛋還可以配其他串燒一起吃,特別推薦現牛肉類!雞肝(38元)雞肝燒到半熟的狀態,吃起來又綿又香又嫩的質感,雞肝的香味濃郁!雞尾(38元)雞尾燒得比較香脆,是外脆內嫩的質感,帶有淡淡雞肉的香味三黃雞腿肉(48元)

花魚一夜乾(128元)
花魚一夜乾

咖哩牛肉烏冬(108元)

咖哩牛肉烏冬

鳥雜坎(88元)

鳥雜坎

秘製雞肉棒棒(58元)
秘製雞肉棒棒

雞肝(38元)
雞肝

雞尾(38元)
雞尾

雞尾燒得比較香脆,是外脆內嫩的質感,帶有淡淡雞肉的香味

三黃雞腿肉(48元)
三黃雞腿肉

這個雞腿肉是有皮的,會有一點點肥的感覺,但吃起來會更香,表面焦香,內裡嫩滑彈牙,而且還保留到不少的肉汁!

安格斯牛小排(68元)
安格斯牛小排

這個是用上一片的牛小排捲成一卷去燒的,燒完以後肉嫩帶油香,而且牛味濃郁!

牛舌(42元)
牛舌

牛舌是厚切的,燒到半熟,吃起來爽中帶嫩的口感,味道除了黑胡椒和鹽外,還加了點辣粉,吃起來更惹味!

純豚五花腩(48元)
純豚五花腩

這個用上我五花腩是不帶皮的,而且不會太肥,所以燒完以後也不會很油膩的感覺,吃起來是爽滑彈牙的,帶點豬肉香。

吉列廣島蠔(2隻)(48元)
吉列廣島蠔(2隻)

這個性價比非常高,愛蠔人工必叫的!廣島蠔超大的一隻,包裹上麵包糠去炸,吃起來外脆內嫩的,入口鮮甜多汁,真令人眼前一亮!

煙肉蠔卷(48元)
煙肉蠔卷

這個的蠔就小很多,不過用上煙肉包裹著,吃起來會多了份肉香和油香,蠔味會比較突出。

年糕(42元)
年糕

年糕燒得表面焦香,再加上香脆的紫茶,吃起又脆又糯又香!

雪糕窩夫(88元)
雪糕窩夫

這個配上的雪糕是牛乳味的,味道非常好,入口即化,牛奶味香濃!而窩夫也焗得剛好,外脆內軟的,牛油味香。而且還配有店家特製的朱古力醬,拌起來吃味道更香!

Highball(98元)
Highball

Highball用百齡壇12年酒作底酒配梳打水,掛上一塊檸檬皮。入口順滑,帶絲絲檸香,慢慢勾起威士忌的麥芽香味。高身長杯中間放入一塊長方形冰,能保持冰感和威士忌的豐醇香氣。
2022-12-01
三黃雞腿肉
安格斯牛小排
牛舌
純豚五花腩
吉列廣島蠔(2隻)
煙肉蠔卷
年糕
雪糕窩夫
Highball
2022-12-03 27 瀏覽
剛開業時來過吃東西,這次經過附近就想吃個下午茶吧🤤。店舖位於德興街地鋪,西式風格裝修燈光柔和。平日下午茶時間可以慢慢享受,以甜品為主有數款選擇☺️。-▪︎熱伯利甜酒鮮奶咖啡 HKD$68 熱辣辣的酒味很香,這個天氣飲熱飲最好🤩。咖啡味道香甜濃厚,咖啡與酒比例剛好😗。另有一塊鬆脆的曲奇附送,口味是隨機的。-▪︎柚子蜜桃茶 HKD$68飲品顏色較鮮豔,有蜜桃肉、檸檬及小葉子在面上,令到賣相更吸引🙈。飲品味道酸酸甜甜,茶味清香較清新的飲品。-▪︎熱帶果醬配法式焦糖燉蛋 HKD$88香甜軟滑的焦糖燉蛋,配著酸酸甜甜的熱帶果醬別有一番滋味☺️。燉蛋質感滑溜蛋味香濃,還有雜果可中和甜膩感。-▪︎原味窩夫配雪糕 HKD$128這個是店家招牌甜品,雪糕有兩款口味選擇,這次選擇香甜的雪呢拿雪糕😆。窩夫口感鬆脆蛋味香濃,另有果醬和雜果拌著吃。-

▪︎熱伯利甜酒鮮奶咖啡 HKD$68

另有一塊鬆脆的曲奇附送,口味是隨機的。

▪︎柚子蜜桃茶 HKD$68

▪︎熱帶果醬配法式焦糖燉蛋 HKD$88

燉蛋質感滑溜蛋味香濃,還有雜果可中和甜膩感。

▪︎原味窩夫配雪糕 HKD$128

窩夫口感鬆脆蛋味香濃,另有果醬和雜果拌著吃。
2022-11-30
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-12-02 51 瀏覽
佐敦咖啡店選擇都唔少,今次黎到呢間位於恆豐酒店附近既一間日式串燒fusion咖啡店試下餐廳地方都幾闊落,設有bar枱、梳化座位、室外座位,主打日式燒物,亦都有咖啡、西餐、酒提供Latte奶泡打得不錯,拉花線條清晰唔散,聞落nutty味道好重,飲落味道帶燶味同苦味,相信係極度深焙既咖啡豆,好彩有奶既香甜中和返少少個燶同苦味,但隻豆我就唔多喜歡沙律沙律菜新鮮,柚子醋酸酸甜甜好開胃塔尼之諾芝士配雜菌沙樂美腸意大利飯Toleggio cheese 咸香味適中,同意大利飯一齊煮變得creamy但唔算膩,仲有雜菌,沙樂美腸味道變得更豐富,好食環境都唔錯,坐既位置好闊落一d都唔會覺得迫夾,店員亦都有介紹返d食物,整體食物都不錯

Latte

沙律
沙律菜新鮮,柚子醋酸酸甜甜好開胃

2022-12-02 45 瀏覽
今日係佐敦做完gym 肚餓,見到一間精緻既café 裝修好靚,就同媽咪入去試下餐廳座位好闊落,坐得舒服,每枱都3面圍住,私隱度高Menu offer brunch set 同輕食為主燒鰻魚定食($188)鰻魚即叫即燒,皮仲脆脆地,食落juicy 冇咩骨,師傅仲落左薄薄蛋絲同海苔隔開珍珠米同鰻魚;定食附送既面豉湯都好好飲,配料都唔少,絕對值得一試另一份主食要左我最愛既羊😍😍燒羊架配薯蓉梳乎厘$138羊架擺盤精緻,唔知以為自己食緊fine dining 😚賣相味道一流,羊味重但唔會膻,底下係軟綿綿既梳乎厘墊起,仲有唔少健康蔬菜如西蘭花和椰菜花等,全部都烘得香口juicy 但唔會乾身餐廳仲有唔少特色咖啡款式,今次我要左杯flat white 和coconut latte,佢地既咖啡味道好濃郁,拉花都好靚

餐廳座位好闊落,坐得舒服,每枱都3面圍住,私隱度高

Menu offer brunch set 同輕食為主

另一份主食要左我最愛既羊😍😍燒羊架配薯蓉梳乎厘$138

2022-11-29
  • 燒羊架
  • 燒鰻魚定食
2022-11-30 35 瀏覽
mizu係一間好綠化的食肆,入面枱與枱之間都佈置花草植物,好有心思,除左感覺舒服之外,亦令食客有自己嘅空間。1) 日式網燒肉眼定食先上枱嘅係麵豉湯,滿滿的材料,係濃郁嘅味道我鐘意飲。白飯加埋一隻日本蘭王蛋,要攪勻蛋之後才倒入白黎食,咁就好滋味🤤炸蒜好香脆,配搭嘅牛肉,牛肉肉質唔(鞋)好滑又入味。食埋滑蛋沙律菜,唔錯👍黑松露菠菜白菌意粉黑松露好香,吸引我嘅味蕾,佢嘅白菌芝士醬汁好夾嘅味道,醬汁掛在意粉上,醬汁啱啱好,唔會太多或太少。飲品係泡沫鮮奶咖啡,咖啡香濃,拉花又靚。熱情果鮮橙茶(凍)呢個配搭好飲,好健康嘅飲料。下次再過嚟食晚餐先👍

1) 日式網燒肉眼定食

炸蒜好香脆,配搭嘅牛肉,牛肉肉質唔(鞋)好滑又入味。
食埋滑蛋沙律菜,唔錯👍

飲品係
泡沫鮮奶咖啡,咖啡香濃,拉花又靚。
熱情果鮮橙茶(凍)呢個配搭好飲,好健康嘅飲料。

下次再過嚟食晚餐先👍

2022-11-29 310 瀏覽
已經係第二次嚟食喇!很喜歡這裡寬闊的坐位,令人心情放鬆,食物方面水準保持高水平喜歡室外也可以坐室外座位呢間集日本菜,西式,爐端燒,串燒,All Day Breakfast仲有廚師發辦;飲品方面有咖啡,手沖咖啡,英式茶,各式酒類都有午市時段有日和西餐提供,和朋友一人點了一個日式 午餐, 一個餐已經包咗 麵豉湯 , 沙律和小食蒲燒鰻魚飯配菜有沙律和淮山,兩者都非常健康; 麵豉湯濃郁;主角鰻魚肥美肉厚,有燒過嘅焦香, 燒過嘅鰻魚夠香濃,散發出嘅汁底已經足夠撈飯, 唔需要再另上鰻魚汁 .日式網燒肉眼定食 燒過嘅肉眼肉味濃郁,有好少嘅筋,油香充足,肉質香嫩,炸蒜片香口,撈個蘭王蛋漿食滑溜溜,令整體層次更豐富。餐廳更有提供多款含酒常成份的咖啡ICed Baileys cafe latte一杯飲一啖就知係Baileys散發著Baileys的香味,酒味恰到好處,再來淺嘗到咖啡的小小苦澀, 之後 感受到 Baileys嘅餘韻,層次豐富。朋友嘅Iced Whisky's Americano略覺whisky酒味不夠突出, 不過酒尾嘅 多寡 因人而已呢!
已經係第二次嚟食喇!
很喜歡這裡寬闊的坐位,令人心情放鬆,食物方面水準保持高水平

喜歡室外也可以坐室外座位

蒲燒鰻魚飯
配菜有沙律和淮山,兩者都非常健康;
麵豉湯濃郁;

朋友嘅
Iced Whisky's Americano

午餐
2022-11-29 195 瀏覽
今日去左呢間夜晚係酒吧日頭係打卡cafe嘅餐廳食串燒 Wagyu Omakase set 最特別就係你唔會知安排左咩串燒食 先嚟前菜 紅酒橋頭 芥辣八爪魚 薯絲沙律 上面薯絲炸到卜卜脆好好味 重點嚟啦 和牛 真係好juicy 點少少鹽食已經好帶出到個牛味秘製雞肉棒棒 配日本蘭王蛋黃 一定要點蛋汁嚟食 個味好夾呀 免治雞肉芝士春卷 d芝士仲熱流出嚟ga雞皮蝦 呢個雞皮燒到好脆 咬入去有好彈牙嘅蝦肉 好味墨樂雞 用左墨魚肉同埋新鮮三黃雞嘅雞翼釀墨魚入去 好有誠意茶漬飯糰 可以先試一試飯團 然後留返少少用嚟點蘭王蛋汁 最後個d擺入茶漬一齊食 我就最鍾意茶漬食法除左個餐之外 仲散叫左吉列廣島蠔 炸到啱啱好 外面脆 入面好juicy好大隻呀 大推牛肉烏冬 唔係普通嗰啲烏冬 食得出係日本手打烏冬話明呢度係cafe 一定要叫返個打卡雪糕窩夫 窩夫仲係暖暖地超脆 加埋朱古力醬食 好滿足
今日去左呢間夜晚係酒吧日頭係打卡cafe嘅餐廳食串燒

墨樂雞 用左墨魚肉同埋新鮮三黃雞嘅雞翼釀墨魚入去 好有誠意

牛肉烏冬 唔係普通嗰啲烏冬 食得出係日本手打烏冬

3K
2022-11-28 45 瀏覽
佐敦上完堂,跟同學去食午餐。去學校附近有一間cafe,同學試過推介的。日式綱燒肉眼定食超好味啊!牛肉軟腍有口感,油脂滿溢又不肥膩。採用了日本米和雞蛋,蛋嘅顏色像太陽火炎,好美。混合醬油,簡單就是幸福了。黑松露菠菜白菌意粉香氣撲鼻。白菌,菠菜配料份量不少。黑松露份量恰到好處,不會太搶味,每條麵條沾滿醬汁,有濕潤感。海鹽焦糖咖啡不會太甜,少少鹹香又有焦香,不錯。Cappuccino 奶泡堅廷,比例適中,苦澀中帶回甘。

日式綱燒肉眼定食
超好味啊!
牛肉軟腍有口感,油脂滿溢又不肥膩。

香氣撲鼻。
白菌,菠菜配料份量不少。

海鹽焦糖咖啡
不會太甜,少少鹹香又有焦香,不錯。

Cappuccino
奶泡堅廷,比例適中,苦澀中帶回甘。
2022-11-28
2022-11-26 22 瀏覽
><夜晚飲酒食串燒chill下樣樣都想試 最後嗌到成張枱到係鄰座食客應該慶生 餐廳bg music轉播生日快樂歌 幾開心-海鮮-吉列蠔($48)金黃酥脆薄薄嘅炸衣蠔肉creamy濕潤 入口即溶蒲燒鰻魚($78)當晚冇白鱔 揀咗鰻魚都唔錯肥美肉厚 軟綿冇咩細刺 煙肉蠔卷($48)煙肉帶鹹香微脆燒完嘅蠔都冇咩縮水 都多汁-雞肉-秘製雞肉棒棒($58)用上蘭王蛋作蘸料自家製雞肉棒棒果然足料燒至微脆 入口細緻軟腍一骨手羽先($42)雞翼切開咗一半串起雞皮好似炸完咁脆口燒完都大大隻三黃香蔥雞腿肉($48)肉質嫩滑富彈性 油香四溢中間有加咗香蔥 同配子薑中和膩感明太子雞肉釀冬菇($48)冬菇燒得濕潤好香菇味-牛肉-安格斯牛小排($68)肉質軟腍 好有肉香輕沾上岩鹽調味牛舌($42)厚身爽彈 越嚼越香-素菜-日本豆腐燒($38)每串都啱啱燒起 唔食熱親要攤一攤食 日本甜薯($33)本身以為係一口一粒嗰款原來係斜切厚厚嘅蕃薯片燒年糕($42)用紫菜卷埋一齊食 煙韌軟糯-主食-清湯牛肉烏冬(88)牛肉似係安格斯牛 好香肉味多蔥我鍾意 烏冬滑捋捋燒明太子飯團($48)好似飯焦咁脆口一食茶漬
><夜晚飲酒食串燒chill下
樣樣都想試 最後嗌到成張枱到係
鄰座食客應該慶生
餐廳bg music轉播生日快樂歌 幾開心
-海鮮-
吉列蠔($48)
金黃酥脆薄薄嘅炸衣
蠔肉creamy濕潤 入口即溶
蒲燒鰻魚($78)
當晚冇白鱔 揀咗鰻魚都唔錯
肥美肉厚 軟綿冇咩細刺
煙肉蠔卷($48)
煙肉帶鹹香微脆
燒完嘅蠔都冇咩縮水 都多汁-雞肉-
秘製雞肉棒棒($58)
用上蘭王蛋作蘸料
自家製雞肉棒棒果然足料
燒至微脆 入口細緻軟腍
一骨手羽先($42)
雞翼切開咗一半串起
雞皮好似炸完咁脆口
燒完都大大隻
三黃香蔥雞腿肉($48)
肉質嫩滑富彈性 油香四溢
中間有加咗香蔥 同配子薑中和膩感
明太子雞肉釀冬菇($48)
冬菇燒得濕潤好香菇味
-牛肉-
安格斯牛小排($68)
肉質軟腍 好有肉香
輕沾上岩鹽調味牛舌($42)
厚身爽彈 越嚼越香
-素菜-
日本豆腐燒($38)
每串都啱啱燒起
唔食熱親要攤一攤食
日本甜薯($33)
本身以為係一口一粒嗰款
原來係斜切厚厚嘅蕃薯片
燒年糕($42)
用紫菜卷埋一齊食 煙韌軟糯
-主食-
清湯牛肉烏冬(88)
牛肉似係安格斯牛 好香肉味
多蔥我鍾意 烏冬滑捋捋
燒明太子飯團($48)
好似飯焦咁脆口
一食茶漬飯 二食蘸蛋汁
-甜品-
雪糕窩夫($88)
好有儀式感 自己澆上十勝紅豆醬
兩大球抹茶雪糕配酸酸水果粒
窩夫厚身鬆軟-飲品-
白桃梳打($33)
Sea Breeze($98)
Vodka / Peach Liquor/ Grapefruit / Cranberry Juice
幾易入口 主要飲到桃味
><><><><><><><><><><><
Mizu
2022-11-24 21 瀏覽
佐敦小清新日式料理今日約咗個客喺佐敦開會,上網睇吓佐敦有咩餐廳好坐,就發現咗呢間小清新日式料理。環境幾大,每個位之間都坐得好舒服,有獨立空間感,唔使擔心隔籬位聽到你講咩內容。餐牌上選擇雖然唔係好多,但係都好吸引。我哋選擇咗日式網燒肉眼定食 $188包括麵豉湯同日本蛋記得將日本蛋同醬油撈勻,拌飯或者沾牛肉一齊食,非常之好味。Mizu燒鳥定食 $188即係雞串燒定食,同樣有麵豉湯同日本蛋。雞肉串燒得剛剛好,肉質嫩滑多汁。不過最好味,都係煎焗香草羊架配薯蓉梳乎里 $138充滿香草味嘅羊架,肉質鮮嫩,燒到剛剛好,保留肉質嘅鮮味。配搭一件薯蓉梳乎里,夠晒飽肚!飲品方面,兩杯都好好味,好清新。唔會太甜。熱情果鮮橙茶 $68柚子蜜桃茶 $68餐廳職員都好親切,環境又坐得舒服,個客都話下次再嚟呢間傾!🥰Mizu (佐敦)佐敦德興街3號地舖
佐敦小清新日式料理

餐牌上選擇雖然唔係好多,但係都好吸引。
我哋選擇咗日式網燒肉眼定食 $188
包括麵豉湯同日本蛋
記得將日本蛋同醬油撈勻,拌飯或者沾牛肉一齊食,非常之好味。

Mizu燒鳥定食 $188
即係雞串燒定食,同樣有麵豉湯同日本蛋。
雞肉串燒得剛剛好,肉質嫩滑多汁。

不過最好味,都係煎焗香草羊架配薯蓉梳乎里 $138

飲品方面,兩杯都好好味,好清新。
唔會太甜。
熱情果鮮橙茶 $68
柚子蜜桃茶 $68

Mizu (佐敦)
  • 串燒雞定食
2022-11-23 30 瀏覽
在難得放假的平日,到訪了一家佐敦cafe,靜靜地chill一下這家日系cafe有幾幅山水掛畫,咖啡櫃檯前也有「師傅發板席」,看起來有幾分似Omakase 呢!服務也不錯,侍應都殷勤招待客人食物日式網燒肉眼定食$188肉眼以日式切塊形式擺盤上桌,入口非常juicy,加上日式定食必備的炸蒜片,蒜香爽脆,加上入口即溶的薯仔沙律,一清一濃,不俗另一邊是醬油蘭王蛋+白飯,蘭王蛋色澤鮮紅,入口帶濃濃的蛋黃香,加上微甜的日式醬油,簡單配上白飯已是絕配整個日風定食品質都很高椰香葡國雞飯$108焗飯系列,以椰汁作基調,加上炒得乾身的炒飯,簡單加入焗薯跟番茄仔跟提子乾,就這麼吃已經相當惹味,亦不會過度油膩舖面的是雞腿肉跟芝士,帶皮但相當軟滑,鹹香中帶點椰汁的甜味,以Cafe來說質素很高椰香Latte$50(跟餐七折)已經預設為素咖啡,咖啡基底為椰奶,入口椰味香濃帶微微的咖啡香, 適合不能喝牛奶但喜歡咖啡的我

服務也不錯,侍應都殷勤招待客人

食物

日式網燒肉眼定食$188

整個日風定食品質都很高

椰香葡國雞飯$108

椰香Latte$50(跟餐七折)
2022-11-23 23 瀏覽
喺佐敦站一出後面一條街會比較靜靜地有少少穩世嘅感覺,呢間餐廳主打有日式同埋西式食物,有唔同嘅選擇,夜晚仲會化身為酒吧,下次試試先Mizu燒鳥定食🐔🍱($188)超級和式,夠哂風味,前菜有青瓜海蜇夠晒開胃,麵豉湯都好足料,味道濃郁。串燒每款都好出色,雞肉棒棒調味啱啱好而且肉質有彈性同咬口,仲蛋界嘅Hermes蘭王❤️,蛋黃香濃,夠哂誠意。雞胸骨香而不油膩👍🏻,超級滿足鮮茄烤豚扒飯🐷 ($108)呢個焗飯係豪華版,用料上乘,落足心機❤️,蕃茄醬經過自家秘製,味道非常之鮮味濃郁🥫👍🏻,食到蕃茄應有嘅鮮甜味道🍅,仲有新鮮菠蘿🍍同大量芝士🧀。用咗珍珠米令到咪更加有彈性咬口,豬扒用咗梅頭豬扒,仲要係厚切,肉質會更加有彈性同出面食到嘅焗飯唔同Latte☕️背包餐飲latte嘅質素都唔錯,帶有Nutty味道同少少朱古力味🍫📍 Mizu (佐敦)佐敦德興街3號地舖

Mizu燒鳥定食🐔🍱($188)

鮮茄烤豚扒飯🐷 ($108)

Latte☕️

📍 Mizu (佐敦)
2022-11-22 35 瀏覽
💛好味指數:4.9/5💛💜回頭指數:4.8/5💜位於佐敦嘅一間概念餐廳,集合了日本和西式元素,日間係一間Cafe,晚上就變成居酒屋酒吧,呈現不一樣的感覺✨🪩餐廳裝潢別緻,感覺很舒適☺️✅日式網燒肉眼定食$188午市套餐定食,店員推薦燒鳥和牛肉定食都係招牌菜,我地選咗牛肉試下🐮定食包括:漬物、麵豉湯、白飯、蘭王蛋和肉眼,份量好豐富🥩牛肉切開細細件容易入口,而且肉眼的質素好高,唔單止燒得好香,仲好多汁😋最重要係旁邊有炸蒜和調配好嘅醬汁好啱我胃口😍 餐廳嘅用料絕對唔馬虎,仲要配蘭王蛋真係好滿意😙✅全日早餐$128包括:炒蛋、煙肉、腸仔、大啡菇、薯餅、沙律菜、焗豆及麵包🥗🥯見到咁大份已經覺得好吸引,份量好充足,特別係個大啡菇好Juicy,好想食完再食🤪✅雞皮$38、明太子長芋燒$38叫咗兩款串燒,估唔到呢度嘅燒物咁好食👍🏻雞皮燒得好脆,長芋燒好爽口,配明太子勁夾,食完即刻想Encore☺️✅飲品跟餐包咗飲品,選咗鮮奶咖啡和蘋果汁,蘋果汁味道都幾濃🍎🐻總結食物質素好好,特別係肉眼和串燒俾佢吸引到☺️不過肉眼定食只限Lunch,晚上係廚師發辦,都幾有興趣想試吓👍🏻📍Mizu (佐敦)佐敦德興街3號地舖
💛好味指數:4.9/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
✅日式網燒肉眼定食$188

✅全日早餐$128

✅雞皮$38、明太子長芋燒$38

✅飲品
跟餐包咗飲品,選咗鮮奶咖啡和蘋果汁,蘋果汁味道都幾濃🍎
🐻總結

📍Mizu (佐敦)
2022-11-21 25 瀏覽
-日頭cafe夜晚酒吧,同朋友chill下傾下計都係唔錯既選擇。黑白色設計夠型格,點影都唔會fail🤣.🔺抹茶紅豆waffle紅豆軟身,唔會太甜。waffle屬於比較厚實,有飽腹感,加埋抹茶雪糕,係經典不會輸既match!.🔺熱帶果醬配法式焦糖燉蛋 $98選用日本蘭王蛋,蛋味有幾香都唔使我多講。焦糖醬唔係苦味嘅焦糖,而係少少甜味,唔苦唔甘,燉蛋入口被滿嘴蛋香重重包圍!留香好耐。加入芒果、百香果等熱帶水果,有少少酸味沖擊,都幾特別.🔺baileys latte跟餐叫左有酒既咖啡,baileys本身帶甜,加埋奶啡,先會飲到咖啡既酸,然後係奶同baileys既甜,最後有酒精既餘韻,分唔到係清醒定醉🤣.留意:星期一/二生啤及高球雞尾酒 買一送一星期三所有調酒全日可享買一送一優惠😍😍
黑白色設計夠型格,點影都唔會fail🤣
🔺抹茶紅豆waffle
🔺熱帶果醬配法式焦糖燉蛋 $98
加入芒果、百香果等熱帶水果,有少少酸味沖擊,都幾特別
🔺baileys latte
留意:
星期一/二生啤及高球雞尾酒 買一送一
星期三所有調酒全日可享買一送一優惠😍😍
2022-11-21 30 瀏覽
今日經過佐敦嘅日式fusion餐廳,見到有brunch set, 餐廳有梳化位坐幾舒服😊 Brunch set有西式同日式揀,另包括美式咖啡、拿鐵咖啡、卡布奇諾咖啡、蘋果汁/橙汁,揀其他款咖啡有7折! 黑松露菠菜白菌意粉意粉嘅質地煮得剛剛好 , 黑松露味好香噴噴 😍 而且加咗好多菠菜同菇😊  醬汁唔會太鹹, 夠creamy 🥰 Mizu 燒鳥定食定食有烤雞肉串套餐,配有新鮮juicy嘅沙律 ,味噌湯好香, 另外有鹹菜同米飯! 蛋汁攪勻後用嚟舔串燒同撈落飯別有一番風味🥰 烤雞肉串好有肉汁,雞翼煎得可口,豆苗肉卷幾特別,外面一層薄薄嘅鹹香肉捲住豆苗! 👍🏻👍🏻👍🏻 橙汁甜甜地, 賣相好靚!紅西柚梳打咖啡Grapefruit sparkler 咖啡唔苦, 西柚梳打酸酸地又好清新嘅感覺😊咖啡加西柚原來可以好夾🤩

Mizu 燒鳥定食

橙汁甜甜地, 賣相好靚!

紅西柚梳打咖啡Grapefruit sparkler