2019-01-01 54 瀏覽
megabox呢個商場唔算非常就腳,但係正正因為咁,人唔會太多,幾好行。所以所以有陣時都會專登黎行下今日就順道黎埋呢間餐廳足爆版喇沙一定要叫有新張優惠,唔洗$200有大大隻河蝦,成隻魷魚,兩隻帶子,仲有青口呀蜆呀等等!喇沙湯用個“茶壺”上,慢慢分黎食都唔怕d麵會淋。麵亦有mix埋油麵同米粉,nice!芒果冰大大杯,兩個人飲都夠哂皮!唔會太甜,亦有粒粒芒果肉,要讚!蒜香豬扒,本身想叫個豬扒檬粉,不過已經叫左河粉同喇沙,所以單叫豬扒。估唔到豬扒都幾大份,入面仲好juicy.配料既青瓜都好fresh,一齊食成份事無咁油膩牛河,有生牛肉,牛丸。價錢唔貴,但係真心好食肉類都好新鮮,湯底濃味得黎唔會油膩。Lunch單叫一個都好正!
megabox呢個商場唔算非常就腳,
但係正正因為咁,人唔會太多,幾好行。
所以所以有陣時都會專登黎行下
今日就順道黎埋呢間餐廳

足爆版喇沙一定要叫
有新張優惠,唔洗$200

有大大隻河蝦,成隻魷魚,兩隻帶子,仲有青口呀蜆呀等等!

芒果冰大大杯,兩個人飲都夠哂皮!
唔會太甜,亦有粒粒芒果肉,要讚!

估唔到豬扒都幾大份,入面仲好juicy.
配料既青瓜都好fresh,一齊食成份事無咁油膩

牛河,有生牛肉,牛丸。
價錢唔貴,但係真心好食
肉類都好新鮮,湯底濃味得黎唔會油膩。
Lunch單叫一個都好正!

2018-12-31 52 瀏覽
今日行完Megabox 就諗住是但揀一間食,見到呢間平平地試下睇餐牌呢度幾多款式,不過冇影到餐牌,哈哈一黎試下個小食蠔餅,味道可以,算香口之後黎個海南雞飯,個雞都算多肉,係個醬反而冇左薑葱,雖則我可以唔食,但總覺得有齊三隻醬才夠完美最後重頭戲就黎個海鮮喇沙,真係好大碗,料又夠,兩個人份量,當然價唔算平,但性價比係ok。料幾多張圖都睇到唔多講,個湯都幾濃但又唔算太辣,啱我另外有樣野抵讚就係佢個湯另裝,碗野咁大都唔怕d麵林哂。整體性價比我覺得算幾好,食物味道算不錯,價錢又唔算貴,可再試

睇餐牌呢度幾多款式,不過冇影到餐牌,哈哈

一黎試下個小食蠔餅,味道可以,算香口

另外有樣野抵讚就係佢個湯另裝,碗野咁大都唔怕d麵林哂。

2018-12-29 51 瀏覽
好耐都無去mega box行街喇。。。今日放工走左去順便影埋聖誕燈飾呵呵呵!行到攰攰地見到水牌哩度新開左mee...lemongrass呀!之前食過這間喇沙好正宗好好味,今晚再嚟食下佢其他食品先又想食海南雞又想食喇沙,哩度唔止得海南雞飯仲有海南雞喇沙,咁就可以一次過滿足晒兩個要求啦!哈哈無骨海南雞喇沙 $78雞肉鮮嫰無骨啖啖肉,喇沙好大碗好香椰香正。秘製特色牛骨湯河 $62(牛肉、牛丸、牛腩、牛柏葉)大大碗牛骨湯河,喝一口湯超濃郁牛肉既味湧出來全無味精感覺泰式蠔仔蛋 $78一上到枱熱辣辣新鮮炸起超香呀!蠔仔超大隻配埋蛋一齊食好鮮甜。油鬆餅 $16一餅有四件好鬆脆好香口。黑糖薑母茶 (熱) $24熱辣辣薑母茶有幾片厚厚的薑片加埋黑糖真的絕配,冬天飲就至正呀!
呵呵呵!

之前食過這間喇沙好正宗好好味,今晚再嚟食下佢其他食品先

無骨海南雞喇沙 $78
雞肉鮮嫰無骨啖啖肉,喇沙好大碗好香椰香正。

秘製特色牛骨湯河 $62
(牛肉、牛丸、牛腩、牛柏葉)
大大碗牛骨湯河,喝一口湯超濃郁牛肉既味湧出來全無味精感覺

泰式蠔仔蛋 $78

油鬆餅 $16
一餅有四件好鬆脆好香口。

黑糖薑母茶 (熱) $24

2018-12-29 35 瀏覽
九龍灣都算係多野食既地方,經過MageBox行行下肚餓既時間,就睇下有咩野食,見到有間泰國菜個名好趣味,叫「Mee....lemongress」對腳自己行出去。間鋪頭裝修光猛舒服,長身有好多唔同嘅掛飾成間鋪頭總括依然都俾人一種舒服嘅感覺,仲有少少東南亞嘅味道風情。餐廳嘅食物選擇非常之多,除咗大路嘅海南雞之外仲有好多唔同嘅咖喱食 仲有啲特飲,識食一定係揀咗咖喱雞仲要係配上油鬆餅!東南亞食物當然係唔少得喇沙湯麵啦,我就叫咗個無骨海南雞喇沙。健康飲食當然唔少得要食返啲菜啦所以就叫咗個馬拉盞炒通菜,再叫咗個士多啤梨沙冰特飲解渴下。值得一讚上菜嘅時間非常之快,咖喱雞同埋有鬆餅好快就已經上咗枱!咖喱雞食落嘅味道就好似有好多款唔同嘅香草係你口裏面爆炸一樣,香草嘅味道一層一層係口裏面散發出來!係依個時間一定要用有鬆餅點落去咖喱汁,一啖食落去有鬆餅嘅油香配合咖喱汁嘅香味真係非常之無敵!之後就要嗰個無骨海南雞喇沙,個喇沙湯底有好重嘅花生味,湯底嘅夜香味道非常之香濃,食成個面之前一定要食咗佢嘅豆卜,喺口裏便爆汁嘅感覺我包你一定會愛上!海南雞皮非常之薄,食落口唔會有令到你成口油淋淋嘅感覺,清爽嘅海南雞配上濃味
之後就要嗰個無骨海南雞喇沙,個喇沙湯底有好重嘅花生味,湯底嘅夜香味道非常之香濃,食成個面之前一定要食咗佢嘅豆卜,喺口裏便爆汁嘅感覺我包你一定會愛上!海南雞皮非常之薄,食落口唔會有令到你成口油淋淋嘅感覺,清爽嘅海南雞配上濃味嘅喇沙湯底,真係會令你食唔停口!
馬拉盞通菜成個菜炒得非常之有鑊氣之餘一啲都唔會油,
一路食落口都係非常之爽脆嘅感覺,有少少辣釣味令到成件事同馬拉盞非常之夾。
佢哋個士多啤梨沙冰特飲成個感覺非常之清新同埋好重士多啤梨嘅酸味,唔會話特別甜飲落去真係幾似食緊雪硬左嘅士多啤梨,仲有新鮮果粒 份量十足。
細心D睇下先知道原來呢一間鋪頭喺香港其實都幾多分店,一直以來都冇發現到原來已經開到第五間,大家有機會真係可以去試吓!
2018-12-28 40 瀏覽
其實之前係其他地區都留意到有Mee...lemongrass 呢間餐廳,好想試吓,可惜一直都未有機會。今次同女朋友去咗MegaBox 行街,無意間見到連MegaBox 都有分店。係緣份吖~ 就一於入去試吓。一入去,就被牆上面嘅竹筐吸引住。每個竹筐中間都有一盞燈係度,特別之餘又好有東南亞風情~ 對於有選擇困難症嘅我,樣樣都想試,真係唔知揀咩好。侍應見我咁迷惘,就好好人咁 推介咗一啲食物俾我哋試吓。其中印象最深刻嘅係喇沙同肉骨茶。呢度嘅喇沙係由油麵加米粉組成嘅。啲料竟然都有唔少!! 除咗有新鮮嘅大蝦、魷魚、蜆肉,仲有魚蛋、豆卜同埋雞蛋。而且啲麵都俾想像中多,唔會食唔飽。至於肉骨茶,除咗有好多舊 軟稔易咬嘅排骨之外,仲有唔少枝竹、豆卜同埋 比湯匙仲要大嘅冬菇!! 雖然係用中藥材熬製而成,但藥材味唔會太濃,飲完仲成身暖曬添。冬天嚟飲就啱曬啦,可以暖身補身~至於飲品我就叫咗 Mee... 魔法梳打。杯飲品一嚟到,女朋友都即刻心心眼。因為佢嘅顏色真係好靚!! 紫色控嘅你一定要叫呢嗰!! 本身係藍色,加左檸檬汁之後,就好似變魔術咁,變咗紫色。完全係少女心爆棚!! 除咗賣相靚,亦都幾好飲。加埋入面一條
係緣份吖~ 就一於入去試吓。

完全係少女心爆棚!! 除咗賣相靚,亦都幾好飲。加埋入面一條條嘅蒟蒻,口感Level up。
2018-12-27 37 瀏覽
前身是喇沙大少,感覺只是換了個招牌,換湯不換藥。等了大約15分鐘可以入內,好多人也點龍蝦喇沙,但看到大大個龍蝦放在小小的碗內已覺得好頭痛,都唔知點食,最後我們分別點了喇沙和海南雞飯。Mee喇沙的米粉和油麵比例剛好,用料新鮮也很足料,配以前菜,是不錯的選擇。海南雞飯就有點鞋,賣相和味道一般。前菜是凍魷魚,幾好吃。甜品是香芋布丁,只是過下口癮,無啥特別 埋單一枱送一張20蚊現金券,留待下次使用。總的來說,店鋪裝修幾靚,坐就一般舒服,飯市很忙但也好快上菜。
前身是喇沙大少,感覺只是換了個招牌,換湯不換藥。

海南雞飯就有點鞋,賣相和味道一般。

埋單一枱送一張20蚊現金券,留待下次使用。

2018-11-28
15 分鐘 (堂食)
2018-12-26 34 瀏覽
Mega box 越來越多野玩,除咗有裝飾主題可以影相之外,有溜冰場可以睇表演,係11樓開左間泰國餐廳,價錢唔貴啱晒我哋。我哋叫咗個牛骨湯河,同埋一個撈檬,個湯河牛味十足,撈㩚加入左酸甜汁之後,好開胃好好食。小食方面我哋嗌左個大蝦,估唔到大蝦有好多配菜,所以我哋吃到好多唔同嘅嘢食,一碟有三隻大蝦,都幾抵食。甜品方面,我哋叫咗個香芒椰汁糯米飯,餐廳將糯米包好左一嚿嚿好似壽司咁,方便share嚟食,唔會食到好核突,不過糯米飯略嫌唔夠新鮮,如果糯米飯暖暖地嘅話,應更好味。最後我哋仲叫咗個龍眼冰同埋珍多冰,完成左滿足嘅一餐。—————————————如果喜歡我嘅文章,請幫幫忙follow 我,俾個like我。鼓勵下我繼續寫食評。多謝你。❤️

最後我哋仲叫咗個龍眼冰同埋珍多冰,完成左滿足嘅一餐。

—————————————
2018-12-26 27 瀏覽
今日經過Magbox, 便心血來潮去試這間馬來西亞沙嗲海南雞專門店。一入鋪面,便覺到十分舒服,燈光充足,枱椅整整齊齊地擺設,桌上放著一隻隻可愛的雞公碗。而員工也十分客氣有禮。😁當然,一所餐廳最重要的是美食,今次點了海南雞飯、炒貴叼、椰汁千層糕、軟殼蟹米紙卷、及兩杯特色飲品。海南雞飯伴隨著鮮美可口的雞肉,令人垂涎三尺。🤤炒貴叼,材料充分,令人一試再試。最令我印象深刻便是軟殼蟹米紙卷,薄薄的米紙包著蟹腳,再連著其他伴菜,然後再沾一沾醬汁,箇中滋味難以忘懷,下次有機會一定要再吃多次。椰汁千層糕,甜而不膩,一口咬下去,濃厚的椰香充斥著整個口腔,齒頰留香。飲品方面,我點了豆奶紫米冰。飲品的造形十分新奇有趣,很適合用作打卡呃like之用。😂😂而味道也十分好喝,有著很濃的紫米味,而豆奶又不會過甜。

2018-12-26 40 瀏覽
一進去店裏便看到一些很有特色的裝潢 ,牆上的裝飾也很好看。 店裏也十分寛橫,不會太擁擠。我和朋友一起去這間店吃,我點了一個招牌無骨海南雞飯, 我的朋友則叫了一個雞絲扎肉撈檸粉, 叫完主食後我們還叫了兩個小食,分別是馬來一品牛 柳粒和馬來蜜汁炭燒豬扒。不到一會兒食物便很快送到,先來的是馬來一份牛柳粒, 它每一口都很容易入口, 十分好吃。 另外那個炭燒豬扒 上面那層是脆的,裏面卻是十分鬆軟, 十分推介你們吃這個蜜汁炭燒豬扒。而主菜更加不會令人失望。我那個招牌無骨海南雞飯的雞十分嫩口, 還附送了菜蕊和湯,那個湯也很好喝不會感到是味精湯, 不會過於油膩。 而那個雞絲扎肉撈檸粉 即是可以自己加檸檬汁, 按照個人的喜好來選擇加多少下去, 檸檬汁加粉頓時讓人胃口大開,讓我們也忍不住 大吃起來。無論是主菜還是小食都很好吃,份量也很足夠,並不會太少,感覺物超所值,服務態度也不錯。 如果有想吃泰式的食物,推介各位可以在這間舖吃!

一進去店裏便看到一些很有特色的裝潢
,牆上的裝飾也很好看。
店裏也十分寛橫,不會太擁擠。

我和朋友一起去這間店吃

不到一會兒食物便很快送到,

而主菜更加不會令人失望。

我那個招牌無骨海南雞飯的雞十分嫩口, 還附送了菜蕊和湯
,那個湯也很好喝不會感到是味精湯, 不會過於油膩。

而那個雞絲扎肉撈檸粉 即是可以自己加檸檬汁
, 按照個人的喜好來選擇加多少下去,
檸檬汁加粉頓時讓人胃口大開,讓我們也忍不住 大吃起來。

無論是主菜還是小食都很好吃,
2018-12-24 38 瀏覽
看戲後見肚餓,一出戲院便看見這間泰國餐廳,被其多款平價下午茶餐吸引到。餐廳地方挺大,環境整潔企理,裝潢色彩鮮豔,頗有泰式風情。除下午茶餐外,還有多類泰國菜式,應有盡有,而且餐牌精美,圖文並茂,齋看圖已覺得相當吸引,價錢亦大眾化。泰式蠔仔蛋以鐵板上,熱騰騰的好有鑊氣,香氣撲鼻,蛋滑香濃,蠔仔密佈其中,而且非常大粒,肥美飽滿又多汁,真材實料,美味十足,好出色!招牌無骨海南雞飯下午茶餐附送湯、菜和飲品,相當豐富。雞件啖啖肉好入味,不會好油膩,拌油飯吃加倍滋味。馬來海鮮炒粉絲用料十足,夾雜很多魚片、魷魚、蝦等海鮮配料,其中大片又厚切的魚片好有驚喜,爽口又有鮮味。粉絲份量也不少,炒得夠乾身,不會好油膩,調味很佳,味道濃郁惹味,每一啖粉絲都好入味,很有水準。下午茶餐只需加$26便有一客香芒椰汁糯米飯,賣相精美,弄成壽司似的模樣,可以一口一件,好正。糯米飯非常煙韌結實,椰汁香滑濃郁,芒果又香甜,再灑上花生粒增添口感,非常好吃。椰汁西米糕椰香味十足,質感滑溜,甜度適中,底層的西米和粟米令口感更佳。下午茶餐附送飲品,凍檸檬水好大杯,解渴一流。

餐廳地方挺大,環境整潔企理,裝潢色彩鮮豔,頗有泰式風情。

下午茶餐附送飲品,凍檸檬水好大杯,解渴一流。
放工後去九龍灣Megabox行街,行行下見到呢間餐廳寫住馬來喇沙海南雞專門店,兩樣都係我好鍾意食既菜式!門口有大大個餐牌圖文並茂介紹各種推介菜式。餐廳裝潢簡潔,燈光光猛,感覺開揚,座位寛敞舒適。服務員好友善咁介紹推介菜式,天氣凍仲好細心咁奉上暖水,讚!碗底是很特別的公雞圖案,餐紙好生動咁介紹每間分店位置~餐牌每頁都有相片,設計生動又可愛。香葉辣椒豬肉碎配白飯HK$68炒肉碎雖平凡但炒得惹味香口,香噴噴熱辣辣,十分夠鑊氣,濃郁的香葉味道帶些辣勁,加上流黃的荷包蛋,賣相一流,拌飯一流,十分開胃!無骨海南雞喇沙HK$78喇沙湯底香濃鮮甜富椰香,賣相吸引,麵底是米粉混合油麵,掛湯能力佳,爽口又煙韌,豆卜吸滿濃郁喇沙湯底,十分惹味!無骨海南雞另上,拌碟有咸香花生及少量酸菜,海南雞皮爽肉滑、肉質嫩滑,不粗不嚡!份量頗多,無骨啖啖肉好正!泰式蠔仔蛋HK$78第一次食泰式蠔仔蛋,點知就一試愛上!用鐵板上菜保持剛炸起的熱度,蠔仔飽滿,份量超多,無腥味好鮮甜!點埋附送辣醬,令整體味道再提升,口感一流!椰汁千層糕HK$28/4件玫瑰花造型的千層糕口感超煙韌甜美,蒸熱了是意想不到的煙韌美味!香濃椰奶配班蘭,兩
放工後去九龍灣Megabox行街,
行行下見到呢間餐廳寫住馬來喇沙海南雞專門店,
兩樣都係我好鍾意食既菜式!

門口有大大個餐牌圖文並茂介紹各種推介菜式。

餐廳裝潢簡潔,燈光光猛,感覺開揚,座位寛敞舒適。

服務員好友善咁介紹推介菜式,
天氣凍仲好細心咁奉上暖水,讚!
碗底是很特別的公雞圖案,
餐紙好生動咁介紹每間分店位置~

餐牌每頁都有相片,設計生動又可愛。

香葉辣椒豬肉碎配白飯HK$68

炒肉碎雖平凡但炒得惹味香口,
香噴噴熱辣辣,十分夠鑊氣,
濃郁的香葉味道帶些辣勁,
加上流黃的荷包蛋,賣相一流,
拌飯一流,十分開胃!

無骨海南雞喇沙HK$78
無骨海南雞喇沙

喇沙湯底香濃鮮甜富椰香,賣相吸引,
麵底是米粉混合油麵,掛湯能力佳,爽口又煙韌,
豆卜吸滿濃郁喇沙湯底,十分惹味!

無骨海南雞喇沙

無骨海南雞另上,拌碟有咸香花生及少量酸菜,
海南雞皮爽肉滑、肉質嫩滑,不粗不嚡!
份量頗多,無骨啖啖肉好正!

泰式蠔仔蛋HK$78

第一次食泰式蠔仔蛋,點知就一試愛上!
用鐵板上菜保持剛炸起的熱度,
蠔仔飽滿,份量超多,無腥味好鮮甜!
點埋附送辣醬,令整體味道再提升,口感一流!

椰汁千層糕HK$28/4件

玫瑰花造型的千層糕口感超煙韌甜美,
蒸熱了是意想不到的煙韌美味!
香濃椰奶配班蘭,兩者配合得天衣無缝,
絕對是我吃過最好味的椰汁千層糕!!

熱黑糖薑母茶HK$24

最近天氣凍飲返杯熱飲可以暖暖身,
選了可以暖胃暖身、袪風散寒的黑糖薑母茶,
內有數片生薑,醒胃驅寒,特別適合冬天飲用!

2018-12-12
2018-12-20 33 瀏覽
難得平日放假,約埋朋友一齊食個靚lunch,就book左九龍灣新開既Mee...Lemongrass,位於MegaBox 11樓,隔離就係UA戲院,食完個lunch睇返場戲都幾方便。黎到門口有張大menu推廣緊新張大優惠原隻波士頓龍蝦喇沙真係好抵食。店鋪走馬來西亞風格,墨綠色為主打色,感覺幾清新自然。2點黎到餐廳,本來想食lunch,但店員提議下午茶較抵食,所以我同朋友就點左下午茶餐。朋友點既招牌無骨海南雞飯set餐有埋餐湯同菜心。菜心清甜爽口,餐湯係美味既冬瓜湯。而主菜海南雞無骨又肥瘦適中,雞肉幾嫩滑,仲可以點配送既酸甜醬,別有一種風味,再食一口充滿香味既油飯,真係超滿足。我就點左碗特色牛骨湯河,配料豐富,有牛肉、牛丸、牛腩同牛柏葉,湯底係幾濃郁,聽講熬煮超過10個小時。另外,呢碟馬拉盞炒通菜好好味,炒得惹味,面頭撒上一d香蒜碎,昇華左個味道!飲品方面就叫左杯泰珠奶茶奶味特出淳滑熱玫瑰柚子茶花香濃郁。泰式甜品少不了芒果糯米飯,芒果肉香甜,糯米蘸上椰汁,非常出色。好滿足嘅一餐泰菜,呢度值得再黎

黎到門口有張大menu推廣緊新張大優惠

原隻波士頓龍蝦喇沙真係好抵食。

朋友點既招牌無骨海南雞飯set餐有埋餐湯同菜心。
菜心清甜爽口,餐湯係美味既冬瓜湯。

飲品方面就叫左杯泰珠奶茶

奶味特出淳滑

熱玫瑰柚子茶花香濃郁。

好滿足嘅一餐泰菜,呢度值得再黎
2018-12-11
下午茶
2018-12-18 32 瀏覽
九龍灣mega box行街,見到最近都多了很多餐廳🍴可選擇,還有不同的國家美食可揀!我當然不會錯過食的機會,今次我就選擇了泰國🇹🇭菜。由於是連鎖店,所以更加要嘗一下九龍灣分店的味道!Mee...lemongrass餐廳🍴我們叫了三樣不同的肉類,實行全肉餐🥳Gogogo💃🏻三款的菜款分別有以下:無骨海南雞飯炸蝦餅馬來蜜汁碳燒厚切豬扒海南雞的肉很嫩滑👍🏻而且連雞皮和雞肉都分開了,還要無骨,適合懶人食😉(像我般)而且溫度還是暖暖的,一點都不像外面的冰冷,再配合配菜,感覺就像把油膩感減少。真的很適合用來作食飯,更一流👍🏻炸蝦餅入面真的有一粒粒蝦肉🦐炸的時間剛剛好,更不油膩,炸到外脆內軟,還把蝦肉保持新鮮,而且外面又不會有好厚麵粉😋師傅不愧花了很多功夫👍🏻誠意十足👏🏻厚切豬扒的蜜汁味好重,但又不會由此而太甜,感覺很滋潤。還真的用碳燒燒岀來。但又不會有燒焦的味道,掌控得剛剛好。果然不只得個名🤗豬扒又厚身又大塊,十分適合愛食肉的人士!當一啖咬下去,肉汁便滲透岀來。令肉的味道更有層次感!再配合師傅自家製的醬汁,酸酸甜甜,便人更開胃👍🏻醬汁用了泰國🇹🇭香料來調配,感覺很新鮮,做得都很岀色!
無骨海南雞飯
炸蝦餅
馬來蜜汁碳燒厚切豬扒
2018-12-16 95 瀏覽
朋友知我一向愛吃喇沙, 今日就約定一起去MEGA BOX新開的Mee .... Lemongrass 試試. 龍蝦喇沙做緊推廣, 二話不說即時試試這裡食物選擇也不少, 大致上的新加坡菜式都有提供先來兩杯特飲, 朋友叫的是下午茶套餐, 更加抵魔法梳打, 就是會變色的蝶豆花梳打, 由藍色變成美麗的紫色朋友的海南雞套餐 - 雞非常嫩滑, 非常不錯, 下次要叫這個波士頓龍蝦喇沙, 大隻到連超巨碗都裝不下; 湯底夠濃, 椰香味很重, 就算只是剩喇沙也可以清底; 還有雖然說是喇沙, 不過還是跟新加坡原味以摻摻做底, 兩樣混在一起, 更好口感波士頓龍蝦的蝦鉗是它最大特色, 這個鉗裡的肉保留得很原整另外叫了個芒果燸米飯, 做成壽司模樣, 吃得很方便, i like it
龍蝦喇沙做緊推廣, 二話不說即時試試
這裡食物選擇也不少, 大致上的新加坡菜式都有提供
先來兩杯特飲, 朋友叫的是下午茶套餐, 更加抵
魔法梳打, 就是會變色的蝶豆花梳打, 由藍色變成美麗的紫色
波士頓龍蝦的蝦鉗是它最大特色, 這個鉗裡的肉保留得很原整
  • 波士頓龍蝦喇沙
  • 海南雞套餐
12點解食早餐見唎到岩岩開鋪人少少, 又俾門口新店優惠有$84 龍蝦喇沙同埋$184足爆版喇沙吸引左入去不過岩岩起身冇耐唔係幾肚餓就冇試到, 下次一定會試返, 希望仲有普通set lunch既選擇都好多, 同埋仲平d添咁我就揀左檳城炒貴刁套餐全部野一齊上有主食, 冬瓜湯, 沙律, 同埋甜品唎到既貴刁較為寬厚,而配料主要有蝦仁、雞蛋、綠豆芽、魚餅同韭菜咁。不過使唔覺有落到臘腸喇!醬料除左生抽、老抽、蠔油應該仲落左少少甜醬油,因為食得出比較甜口,都幾好味不過湯瓜湯冇乜味,甜品難食餐飲加錢轉左龍眼冰,幾重龍眼味

普通set lunch既選擇都好多, 同埋仲平d添
咁我就揀左檳城炒貴刁

套餐全部野一齊上
有主食, 冬瓜湯, 沙律, 同埋甜品
不過湯瓜湯冇乜味,甜品難食
檳城炒貴刁

餐飲加錢轉左龍眼冰,幾重龍眼味

龍眼冰
2018-12-15