2019-01-22 35 瀏覽
看戲前又多個醫肚心水@Mee...lemongrass九龍灣宏照道38號MegaBox11樓11號舖同朋友去看aquaman ,在megabox 先醫肚,因兩小時完場餐廳便打烊!在附近先逛了一圈,就食泰國菜啦肉骨茶$76 好喜歡有陣陣藥材味,飲完好補又養生,加上pork ribs 都是愛個人愛吃的,是必食清單之一。狗一樣愛啜骨,湯是靈魂重點,淡中菜材甘香而不完全蓋過肉味,又可以食到ribs ,若加油炸鬼,吸取少量湯一起吃才是正宗。湯同肉食完要點盤 $58 清炒雜菜,一向出街食都重油多調味,相感會自動多吃炒清菜減少身體同腸胃負膽。幾有東南亞風味,價位又平實,若非喝了一碗湯水,怕入到戲院中途上廁所錯過劇情,本身見menu 上特飲都好特別,下次再來一試仲有食到肉骨茶架星馬食店唔多,一定再encore
看戲前又多個醫肚心水@Mee...lemongrass

九龍灣宏照道38號MegaBox11樓11號舖

仲有食到肉骨茶架星馬食店唔多,一定再encore
2019-01-22 38 瀏覽
本人一向對喇沙都好有要求,需要個湯底夠濃同面底好食先算得上為一款好嘅喇沙面!今次呢間餐廳個喇沙,我好喜歡。呢個招牌喇沙叫做 Mee喇沙($78),一上菜見到入邊有配料好足,分別有大蝦/蜆肉/蟹柳/魚蛋/豆卜同埋半隻蛋。細食嘅朋友如果食配料都可能真係會食飽啊!但係千祈唔好錯咗個麵,因為呢度個面都幾有特色,係由米粉同埋油麵混合而成。喺香港我真係第一次試,但係如果你偏向某一種麵底嘅話。 我諗都可以同侍應講佢會安排嘅。至於朋友就叫咗呢款無骨海南雞喇沙($78)!咁我就講下d海南雞。作為一間海南雞專賣店,雞嘅質素當然有返咁上下水準。雞肉佢俾咗雞脾肉我地,所以食落去好嫩滑,食埋雞皮都唔會有好油嘅感覺。同埋我認為係夠食既,食物份量合理!講完啦沙港下其他食物,我哋分別叫左馬拉盞炒通菜($62)同埋四串雞串燒($62)。個馬拉盞通菜都好食,唔會炒到啲菜老晒。食落口感爽脆。加上份量適中兩個人食啱啱好呀。至於雞串燒就係餐飯嘅亮點!首先食物擺盤已經夠靚,唔似其他餐廳就咁比幾條雞串你就算。我特別鍾意將啲串燒加埋個麵包咁樣一齊食。雞串燒燒得啱啱好唔會過咗火喉再加埋個汁食真係一流呀。總括嚟講間餐廳性價比都算高,加上
今次呢間餐廳個喇沙,我好喜歡。

個馬拉盞通菜都好食,唔會炒到啲菜老晒。
食落口感爽脆。加上份量適中兩個人食啱啱好呀。

至於雞串燒就係餐飯嘅亮點!

再加埋個汁食真係一流呀。

總括嚟講間餐廳性價比都算高,加上又坐得舒服,下次黎開Megabox 我都會再試啊!

• 喇沙麵
  • 雞肉串燒
2019-01-22 28 瀏覽
今天和朋友去MegaBox行街,去了這間主打星馬菜的餐廳食午餐,我們二人點了兩個lunch set,我點的秘製肉骨茶相當地道,和我之前去馬來西亞吃的味道非常接近,而朋友則點了喇沙和海南雞,雞肉非常鮮嫩。飲品也相當有驚喜,碟豆花梳打外型非常吸引,非常上鏡。紅豆冰更配上原枝豆奶,點可以唔幫佢影張靚相!這間餐廳無論食物質素和外型都攞足滿分,絕對值得encore!

2018-10-24
2019-01-18 45 瀏覽
好耐冇去過Megabox, 一去先發現原來多咗好多餐廳!我同朋友睇完戲就黎咗食,咁耐冇食泰國同星馬風味估唔到質素都唔錯。我地叫咗好多碟野食!🤤🤤🤤首先係小食,有蝦餅🦐 佢炸得一啲都唔多粉,裏面嘅蝦肉好厚身又彈牙😚 睇圖就知佢有幾厚肉啦!另外,叫咗個炸蠔餅,冇錯呀又係炸嘅🤦🏻‍♀😂今次炸粉都唔多,裏面嘅蠔好多又大粒,一啲蠔殼都冇架🙆🏻‍♀食咗兩樣炸野當然要食返啲蔬菜啦😂😤 我地叫咗個炒通菜!好夠鑊氣,唔會太咸!跟住到主食,我地叫咗海南雞飯同炒河粉🤤海南雞飯好大碗😱 佢仲有個湯嘅!而佢嘅雞都好滑,海南雞嘅精髓就係呢樣啦🤤😎炒河粉最想講就係海鮮好足料,尤其係青口真係好鮮味又大隻!飲品方面,我地叫咗柴米豆奶冰同龍眼冰!兩杯都好飲又大杯!最後,小彩蛋,佢嘅碗底小公雞真係好可愛
我地叫咗好多碟野食!🤤🤤🤤

另外,叫咗個炸蠔餅,冇錯呀又係炸嘅🤦🏻‍♀😂
今次炸粉都唔多,裏面嘅蠔好多又大粒,一啲蠔殼都冇架🙆🏻‍♀

跟住到主食,我地叫咗海南雞飯同炒河粉🤤

炒河粉最想講就係海鮮好足料,尤其係青口真係好鮮味又大隻!

飲品方面,我地叫咗柴米豆奶冰同龍眼冰!兩杯都好飲又大杯!

最後,小彩蛋,佢嘅碗底小公雞真係好可愛
2019-01-18
2019-01-17 42 瀏覽
megabox餐廳近期又多左啲新嘅餐廳,經過呢一間其實同上一手好似,午餐唔貴大概70蚊加一左右,而且望落好似都幾豐富。叫咗招牌海鮮喇沙 ,喇沙都幾多料,有蛋、鮮蝦、魚蛋、蟹柳 及豆卜等。一嚟到有啲醬喺個匙羹度,可以自己按喜好落曬或者落少少,喇沙望落去湯底好似唔錯,開頭食落去味道都ok,但係佢冇乜辣味,越食越咸,其實都麻麻地蜆相對地比較腥, 而蝦都唔太新鮮,肉質較差。午餐配前菜有海草 ,海草有啲酸酸地,怪怪的。同埋嘢飲揀咗泰式奶茶,味道似港式奶茶多啲,餐仲包甜品不過係士多啤梨奶凍,見到賣相都唔係太想食。朋友叫左肉骨茶,肉骨茶味道香濃,充滿藥材味,呢個唔錯,而且份量好多。價錢黎講唔貴,不過不失。 回頭率極低。
招牌喇沙

肉骨茶

價錢黎講唔貴,不過不失。 回頭率極低。
2019-01-16 148 瀏覽
今日收工經過MegaBox見到開左間少有喇沙專門店,於是同朋友一齊去試吓啦!餐廳門口好光猛 四周以木與葉色調為主 睇落好乾淨整齊 初頭以為佢得馬來西亞嘢食 原來星馬泰嘅嘢食都集合於一身 有新加坡肉骨茶、馬來喇沙、泰國串燒、明爐烤魚⋯我同朋友揀野食都揀左好耐最終揀左 Mee..喇沙 、泰式蠔仔蛋、香葉蝦仁米紙卷 同椰汁千層糕,野飲就選左泰國豆奶紫米冰。叫左冇耐 唔使15分鐘即刻有野食 (可能因為我地九點後先去 比較少人)第一碟係香葉蝦仁米紙卷。上到枱先知原來好大份 蝦仁大大隻 ,上面加上炸蒜蓉 ,非常有咬口,配搭魚露果然一流 當前茶食非常開胃 ,但係唔識得辣嘅記得撥走啲辣椒🌶️第二碟係泰式蠔仔蛋 ,坦言一開始以為係蝦仁炒蛋嘅煮法 ,原來係台灣蚵仔煎既朋友 啖啖都係蠔仔肉 ,非常足料 ,佢搭既醬汁都好食 ,但我試點魚露原來都唔差 亦都好大份第三樣係主角 Mee...喇沙 其實係海鮮喇沙 最欣賞係佢摻摻(米粉加油麵)做麵底 夠哂地道 海鮮夠足料 ,有大蝦 、魷魚、 蟹棒 、蜆 、魚蛋 、豆卜 ,仲有特製醬料 ,撈勻一齊食好味。最令人回味係個湯底 ,非常濃郁 ,味道除左椰奶味外 ,咸香十足 ,忍
餐廳門口好光猛 四周以木與葉色調為主 睇落好乾淨整齊

第一碟係香葉蝦仁米紙卷。上到枱先知原來好大份
當前茶食非常開胃 ,但係唔識得辣嘅記得撥走啲辣椒🌶️
香葉蝦仁米紙卷

亦都好大份
泰式蠔仔蛋

第三樣係主角 Mee...喇沙
最令人回味係個湯底 ,非常濃郁 ,味道除左椰奶味外 ,咸香十足 ,忍唔住飲左幾啖

Mee...喇沙

隻蝦都好大隻

食完一輪 千層糕上碟 ,初頭以為係常溫或冷盤 ,原來係熱食 。叫上得之後師傅先會蒸 唔會一早蒸定
夠哂煙靭 !椰汁味同班蘭味蒸完之後更突出 ,可能比凍食更好 !

我地仲叫左 7喜同 紫米冰 ,驚喜係7喜用冰底上
紫米冰size 十足巨人餐 ,紫米十分有咬口 ,同荳又幾match !

成個course 份量 食完滿足而去先$300 抵呀
值得一讚係服務態度都好好 會幫手加水
想食又唔想排隊既朋友可以去下megabox 呢間

2019-01-14
香葉蝦仁米紙卷
泰式蠔仔蛋
Mee...喇沙
2019-01-15 535 瀏覽
這家之前在銅鑼灣吃過一次,原來在九龍灣都有分店,近家,方便。九龍灣分店的店面算大,座位夠闊。和老公兩個人,點了一個海南雞餐和肉骨茶餐~海南雞份量好多,幾滑~還不錯,跟餐的飯有乾蒜之類的東西,令到個飯變得好香~另外好喜歡跟餐的湯,有冬瓜~好喝~還有一份油菜~好豐富。兩個餐都有附一個日式螺肉沙律,開胃。另外都一樣有個甜品,不過兩個餐都不一樣,可能是隨機配的,我的是抹茶朱古力慕司,味道不錯。另一個是椰子,因為老公和我都不太好椰子,沒怎麼試清楚~肉骨茶非常足料,超多排骨,而且有很多藥材,杞子、冬菇之類的~好好喝~當中還有豆腐乾,好吸湯~好味道~!!!後來再要了一個串燒,當中有牛、雞、豬,各X2~不知為甚麼會配有麵包~~XD飲品大大杯~好解渴~總結份量足,價錢超合理~CP值高~

九龍灣分店的店面算大,座位夠闊。

和老公兩個人,點了一個海南雞餐和肉骨茶餐~

海南雞份量好多,幾滑~還不錯,跟餐的飯有乾蒜之類的東西,
令到個飯變得好香~另外好喜歡跟餐的湯,有冬瓜~好喝~
還有一份油菜~好豐富。

兩個餐都有附一個日式螺肉沙律,開胃。

另外都一樣有個甜品,不過兩個餐都不一樣,可能是隨機配的,
我的是抹茶朱古力慕司,味道不錯。
另一個是椰子,因為老公和我都不太好椰子,沒怎麼試清楚~

肉骨茶非常足料,超多排骨,而且有很多藥材,

飲品大大杯~好解渴~

總結份量足,價錢超合理~CP值高~
同個朋友約食生日飯,選了這間連鎖式餐廳,因為比較有信心嘛加上MegaBox相對比較清靜,其他店都常常好多人排隊,食唔到或趕頭趕命。我們叫了以下4款,有主食、小食及甜/飲品911 泰國豆奶紫米冰 (清爽、高纖之選) $38通常見到都係酒,今次見到咁特別又健康,就立刻叫左呢個。不單只健康,仲好好味,價錢好抵添104 泰式蠔仔蛋 $88一向都未食過好食,冇咩期望實物同Menu中有啲唔同,但係咁係煎幾好味,好有鑊氣,有驚喜! 😍105 軟殼蟹米紙卷 $68脆卜卜軟殼蟹,米紙竟然輕易咬斷,十分多蔬菜,配上三色椒等什菜清新爽脆,正!無骨海南雞喇沙(米粉/油麵)海南雞好滑👍🏻喇沙味道剛好🤤麵有2款米粉+油麵,爽滑彈牙,必試!下次都要試下其他
同個朋友約食生日飯,選了這間連鎖式餐廳,
因為比較有信心嘛

加上MegaBox相對比較清靜,
其他店都常常好多人排隊,食唔到或趕頭趕命。

我們叫了以下4款,有主食、小食及甜/飲品

911 泰國豆奶紫米冰 (清爽、高纖之選) $38

通常見到都係酒,
今次見到咁特別又健康,
就立刻叫左呢個。
不單只健康,仲好好味,價錢好抵添

104 泰式蠔仔蛋 $88

一向都未食過好食,冇咩期望

實物同Menu中有啲唔同,
但係咁係煎幾好味,好有鑊氣,有驚喜! 😍

105 軟殼蟹米紙卷 $68

脆卜卜軟殼蟹,米紙竟然輕易咬斷,
十分多蔬菜,配上三色椒等什菜清新爽脆,正!

無骨海南雞喇沙(米粉/油麵)

海南雞好滑👍🏻喇沙味道剛好🤤

麵有2款米粉+油麵,爽滑彈牙,必試!

下次都要試下其他
2019-01-14
今日去咗九龍灣megabox行街 印像之中megabox嘅食肆通常都係高價位為主 今日竟然畀我搵到間食馬來西亞菜嘅鋪頭 午餐價錢非常相怡午餐時間嚟到初頭人數唔太多 坐得幾舒服 但陸陸續續坐滿人 我一個人 坐都要同另外三位搭枱 感覺上有啲唔舒服 不過裝修燈光都幾明亮 有時代感海南雞喇沙麵 餸同麵係分開上 海南雞好夠味 夠曬皮脆肉滑 而且已經去咗骨 極度細心 湯底好重椰汁嘅味道 同時香料味非常濃郁 小小辣夠惹味 麵係油麵混米粉 夠曬傳統口味 雙重口感 好得意加錢可以餐飲轉豆奶紅豆冰 原支馬來西亞荳奶倒轉插係杯 影相一流 不過紅豆煮得未夠淋

2019-01-11 37 瀏覽
Mega box都幾多餐廳選擇,新新地既Mee...lemongrass,係食馬來西亞菜,就試試佢。.叻沙就一定要食啦!佢叻沙既選擇都有好幾款,但當然食叻沙梗係要食海鮮啦,就試左佢既招牌Mee....叻沙,有蝦、蜆肉、蟹柳、魚蛋、豆卜、雞蛋同魷魚,份量比相像中大好多,雖然海鮮並唔係太特別新鮮,但叻沙重點始終係湯底,佢都唔錯,濃味而且非常夠椰香,麵底仲要係摻摻(即係油麵加米粉),油麵掛汁而米粉吸味,食晒一啲都唔過分!而且佢menu有個足爆版叻沙,夠2-4人食,我見好幾枱都係咁share黎做,下次叫埋一班人黎試下都幾好!

2019-01-10 51 瀏覽
琴晚我同我男朋友去咗MegaBox睇戲,順便食埋飯,我哋就去咗11樓食mee....lemongrass!! 我哋叫咗一個蝦餅做appetizer,蝦餅都好值得叫,因為係即叫即炸!新鮮好味!叫咗一個招牌喇沙,麵雖然唔係好多,但勝在材料豐富,又有魚蛋又有豆腐卜又有大蝦魷魚雞蛋,好似仲有㗎,掛住食唔記得左,佢嘅餐單上面有寫到,有列晒所有材料,我覺得佢仲好食個龍蝦嗰個。依間餐廳嘅招牌就係龍蝦喇沙,我有食過幾次,都覺得好好食好大碗。但係因為我係女仔嘅關係,胃口唔係太大,所以我就鍾意食普通招牌喇沙就已經夠,我男朋友就最鍾意食龍蝦喇沙,哈哈!仲有一個pat Thai ,哈哈,patttttt...好食,份量好多兩個人食都夠,我自己就覺得佢偏甜,我男朋友就好鍾意,因為裏面有好多炸到脆卜卜再炒傢豆腐pot。碟嘅旁邊仲有乾辣椒碎、糖同埋花生粒,俾你撈埋食,最後可以加啲青檸汁,就令到成件事更加新鮮!仲有,叫咗我次次黎都係必點嘅飲品magic soda!唔係講笑真係一定要點,點左一次之後我冇試過轉其他飲品,因為又好玩又好飲!佢飲品本來係深藍色嘅,但係如果你加咗啲檸檬汁,佢就會變咗紫色,變色嘅過程超靚!!如果

仲有一個pat Thai ,哈哈,patttttt...

仲有,叫咗我次次黎都係必點嘅飲品magic soda!

如果佢唔記得比檸檬汁你,你記得問佢拎啊!有檸檬汁先有得玩㗎!
我好似同杯野拍緊拖咁,
去咁多次我都會叫佢,一次都冇轉過!
2019-01-08 558 瀏覽
之前喺銅鑼灣同將軍澳都食過<Mee...Lemongrass>,覺得味道好而且價錢合理。今日去Megabox睇主題展先發現原來呢度都開咗間新分店!!可能因為Megabox本身位置偏僻人流不多,所以這家唔似其餘的分店,竟然完全唔使排隊其實餐牌同其他分店沒有分別,而且咁超值嘅喇沙優惠都一樣有,沒可能不光顧吧。雖然話唔使排隊,但閒日晚市依然不乏捧場客,食物質素不容置疑。店鋪新開幕,所有擺設同座位都好新同好靚。〈香葉辣椒豬肉碎配白飯〉熱辣辣香噴噴,肥瘦比例適中嘅豬肉碎加埋蔬菜粒同泰式香葉一起炒,口感好,味道辣辣地用嚟送飯好惹味!!仲有隻脆邊荷包蛋,正啊。〈招牌無骨海南雞(半隻)〉吃東南亞菜,海南雞是必點的菜式吧雞肉肉質偏瘦沒有多餘的肥膏但依然嫩滑,味道適中,就算唔點辣醬或醬油膏都很夠味。〈熱泰式奶茶〉奶味很香濃但不會蓋過茶味,味道很平衡,口感又滑又夠香濃,好渴好渴。〈熱黑糖薑母茶〉三個字,好!夠!薑!夠薑得來又不會過辣而搶口,甜甜地易入口,暖心又暖胃。〈椰汁千層糕〉熱辣辣的千層糕,有椰汁同斑蘭香味,口感QQ彈彈夠煙韌,像我這樣的煙韌控必點!!墊枱的餐紙有著Mee...Lemo

其實餐牌同其他分店沒有分別,

而且咁超值嘅喇沙優惠都一樣有,沒可能不光顧吧。

店鋪新開幕,所有擺設同座位都好新同好靚。

香葉辣椒豬肉碎配白飯

〈香葉辣椒豬肉碎配白飯〉

仲有隻脆邊荷包蛋,正啊。

招牌無骨海南雞(半隻)

〈招牌無骨海南雞(半隻)〉
吃東南亞菜,海南雞是必點的菜式吧

熱泰式奶茶

〈熱泰式奶茶〉

熱黑糖薑母茶

〈熱黑糖薑母茶〉

〈椰汁千層糕〉

墊枱的餐紙有著Mee...Lemongrass的分店卡通版圖,先發現原來又多咗一兩間新分店,有兩間則快將開幕,其實都合理嘅,凈係我都已經幫襯咗好多次啦。
2019-01-03
香葉辣椒豬肉碎配白飯
招牌無骨海南雞(半隻)
熱泰式奶茶
熱黑糖薑母茶
2019-01-08 29 瀏覽
平時我都好鐘意食馬來西亞茶🤤今次就去左Mee...Lemongrass 試左佢地嘅Me...喇沙 佢有好多材料😍例如 大蝦 蜆肉 蟹柳 魚蛋 豆卜 雞蛋同魷魚🤤大蝦好鮮甜😍豆卜都好入味👍🏻分量好足 可以夠兩個人share 好鐘意佢個湯底 雖然係唔辣嘅🙈佢個麵底係有米粉撈油麵👍🏻好正宗啊 之後仲叫左個馬拉盞炒芥蘭 d芥蘭都好新鮮 而個味道亦好惹味👏🏻每次食馬來西亞菜都必點 好鐘意❤下次黎都要再叫 之後仲叫左個地道串燒 我就叫左兩串雞兩串牛 佢d串燒好好食 燒得好香🤤d肉都好嫩滑👍🏻又唔會好多肥肉!岩晒我嘅口味🤩至於飲品 我就叫左杯泰珠奶茶...冰 佢個賣相勁吸引 好適合用黎打卡🙈佢飲落就好似珍珠奶茶咁 不過就冇咁甜👏🏻d珍珠食落都好有口感🤣 最後就叫多個香芒椰汁糯米飯做甜品☺佢d糯米好煙韌 加埋d椰汁一齊食成個感覺都好match👍🏻 好滿足 下次一定會再黎食❤

2019-01-06 86 瀏覽
Megabox良久沒有新餐廳駐場許多餐廳只是換個名字就算早年已嘗過銅鑼灣的Mee....lemongrass印象中晚市很不錯 價錢又相宜今天見新開人又不多試試這海南雞飯選擇很多但應覺上很雜亂因為不喜歡喇沙所以點了比較穩陣的海南雞飯視覺上也很豐富但出現了奇怪的日式螺肉前菜很不搭海南雞也是份量少這個所謂的雜錦湯河比較像隔日將打邊爐吃剩的煮埋一碗睇到都唔開胃侍應似未訓醒三番四次提示才得到要的飲品食物不正宗又不好吃實在不會再去
Megabox良久沒有新餐廳駐場

侍應似未訓醒
三番四次提示才得到要的飲品
食物不正宗又不好吃
實在不會再去

之前聖誕o個排去megabox,見到佢d 聖誕佈置好靚,尤其係五樓中庭o個度,今年係little twin stars 主題,有住粉紅色o既聖誕樹同小屋,行出平台仲有個閃光玫瑰花海,影相係幾靚o既。雖然我地無留到咁耐影唔到夜景,不過都食o左間唔錯o既馬來西亞餐廳!餐廳向商場呢面有住鐵框玻璃,有一面牆用上竹葉密鋪牆身,另一面則有d 筲箕設計o既燈,略帶東南亞風情。無骨海南雞喇沙(跟餐$58 未加一) 係menu 推介菜式,雞皮色澤鮮艷,泛起油光,內裡肉質嫩滑,已經去晒骨可以啖啖肉大快朵頤,唔使點泰式辣醬已經好好食!個喇沙,湯底充滿椰奶同一d 香料o既味道,喇沙醬o既辣度我俾小辣,麻麻地食得辣都可接受。食落,發現原來佢有兩隻麵底撈埋,一粗一幼,幼o既食落似粉絲,粗o既口感唔會好似中國粗麵咁實淨,兩隻粉generally 都比中國麵爽口。食到尾,又有新發現,原來佢除o左豆卜,仲有隻蛋沉o左底被世人遺忘o左……提起軟殼蟹,通常都只會聯想起日本餐廳,但竟然呢度都有得食,而且唔係好貴,所以叫o左個軟殼蟹撈檬粉(跟餐$48),夠晒fusion。好大份,個檬粉已經好大一兜,而且隻蟹係成隻上!蟹腳香脆,

無骨海南雞喇沙 (跟餐$58)
無骨海南雞

喇沙

提起軟殼蟹,通常都只會聯想起日本餐廳,但竟然呢度都有得食,而且唔係好貴,所以叫o左個軟殼蟹撈檬粉(跟餐$48),夠晒fusion。好大份,個檬粉已經好大一兜,而且隻蟹係成隻上!蟹腳香脆,中間部份較沾上醬油,提升o左蟹肉o既濃味。至於d 檬粉,配上魚露醋,簡直就係最佳拍檔。
軟殼蟹撈檬粉 (跟餐$48)
魚露醋

跟餐可以加配一份香芒椰汁糯米飯(加$26),原價要$48!梗係叫埋。又係好日式,賣相整到好似壽司咁,仲用埋日式o個d 壽司架,墊番塊葉o係底咁。
香芒椰汁糯米飯 (加$26)

餐飲朋友點o左泰式奶茶,但其實一d 特別都無,無論係落單時店員覆述,或者張單上都只係寫「熱奶茶」,而且朋友話飲落比較澀,唔係好夠奶。
泰式奶茶

至於我,就加o左$4 升級去特飲,叫o左個mee…魔法梳打。好有趣o既名字,店員介紹時話飲品會變色因而得名。上檯係一杯藍色飲品,付上一細杯應該係檸檬汁;慢慢倒落去,杯o野會變成紫紅色,有得飲有得玩!底下有住甜甜o既蘆薈粒,不過我建議杯檸檬汁唔好落晒,如果唔係有機會酸得濟~
mee…魔法梳打 (施法術之前)
mee…魔法梳打 (施法術之後)
無骨海南雞喇沙 (跟餐$58)
香芒椰汁糯米飯 (加$26)