2018-03-04
兩個月前嚟過只食甜品,今次同兩位朋友再嚟就主力正餐,我哋先叫三杯酒🍺🍸🍻Garlic Margarita ,飲唔出有蒜味Hite Draft,無乜啤酒可選擇,我個friend 明知淡口味都要啤一啤我就揀左R4 Korean Craft,支裝韓國用米做嘅啤酒,幾特別,個人口感有小小藥材味食物方面,先嚟Garlic Cream Mussels 蒜香忌廉汁煮鮮活藍青口配法包片,一上枱就有黑色大兜放滿忌廉青口,白色大兜就預備左三張濕紙巾俾我哋抹手,及放青口殼,想得周到,抵讚,青口新鮮,忌廉汁帶有蒜香味,但不太濃,不會蓋過青口嘅鮮味,食到最後用法包片粘忌廉汁一流Triple Garlic Seafood Pasta 香辣三重蒜味海鮮意粉,有青口、蝦及BB八爪魚,食得辣嘅朋友,我極之推介呢碟意粉,同佢個名一樣又香又辣,可能味道濃郁,我食唔出有邊三重蒜味Dancing Salsa Rice with Beef,熱板澳洲牛肉炒韓國牛油飯,配太陽蛋及蕃茄莎莎,個肉好香牛味,餐牌上寫明有100克澳洲牛肉,我見份量都好足,飯就似炒散哂嘅飯焦最後我向D.I.Y. Tiramisu 及8” Vanilla Ic
Garlic Margarita ,飲唔出有蒜味
最後我向D.I.Y. Tiramisu 及8” Vanilla Ice Cream on Sweet Pizza 之中,二選一,我揀左後者,因為容易分,食後都同前兩個月一樣好食。