2018-04-11
我老公係蒜頭愛好者,無蒜不歡。我最近知道左Mad for Garlic 呢間韓式蒜頭主題餐廳,當然要帶老公去試一試啦!食物種類款式繁多,仲要大部分都可以融入蒜頭!真係”蒜!全部都係蒜!”每道菜的味道同蒜配合都好好,唔會被蒜搶左風頭!呢間餐廳令我地好驚喜!非常推介!!餐廳裝修好靚好啱一班朋友, 情侶去.Garlic Szzling Rice $138呢個炒飯真係好好食,即使我唔係蒜頭愛好者, 都好鍾意呀!以熱辣辣既鐵板盛載著!餐廳好細心,將蒜片分開上菜,一方面可以令蒜片保持香脆,另一方面可以令客人加入自己喜歡既蒜片份量!蒜片同沙律醬加入炒飯好夾好好食!炒飯入面既材料好豐富,有煙肉、飛魚籽、醃漬蒜頭、韓國牛油.口感好豐富, 味道都好有層次!Grilled Chicken SSAM $158蔬菜好新鮮爽脆,材料豐富,份量好多. 配上醋同芝麻醬,酸酸甜甜又帶點芝麻香, 食落開胃醒神!牛油餡角焗得不算金黃,有點似印度牛油焗餅,但乾身點,帶點煙韌咬勁.沙律菜及烤雞柳放入牛油餡角,加入蒜香乳酪醬, 好美味!Lemon Ade $36酸酸甜甜, 清新開胃Garlic Berry & Ice Cre
餐廳裝修好靚好啱一班朋友, 情侶去.
Garlic Szzling Rice $138
呢個炒飯真係好好食,即使我唔係蒜頭愛好者, 都好鍾意呀!
以熱辣辣既鐵板盛載著!
蒜片同沙律醬加入炒飯好夾好好食!
炒飯入面既材料好豐富,有煙肉、飛魚籽、醃漬蒜頭、韓國牛油.
口感好豐富, 味道都好有層次!
Grilled Chicken SSAM $158
沙律菜及烤雞柳放入牛油餡角,加入蒜香乳酪醬, 好美味!
Lemon Ade $36
酸酸甜甜, 清新開胃
Garlic Berry & Ice Cream $68
最令人驚喜係甜品竟然都可以融入蒜頭! 蒜頭同藍莓醬係香甜嘅, 份量不多,同埋雲呢拿雪糕一齊食,整個甜品沒有違和感. 雲呢拿雪糕軟棉滑溜,好好味!