3K
2018-03-22 40 瀏覽
早已聞名呢間蒜頭餐廳,之前某電視節目介紹時就想黎試下㗎啦,是日終於黎到Mad for garlic一嚐店員好快就安排入座,餐廳裝修不錯喎,好有電影嘅感覺(?),哈哈。卡座全部已經訂哂啦,座入面好似好正咁店員先送上水,小食,同餐牌,兩個人不能試太多食物,先點左兩樣野嚐嚐。小食是酸瓜,用黎清下蒜頭味?酸酸地幾開胃Garlic Cream Mussels ($178)第一道菜係蒜香忌廉汁煮鮮活藍青口配法包片,嘩,好香呀!滿滿一盤的青口,數量多到肉眼數不到,忌廉汁又香又滑勁好味,青口鮮嫩,一點都不韌,即使醬汁很濃味也沒蓋過青口的鮮甜,勁正Size唔細又鮮甜,抵讚!Extra Toast ($18)個汁太好味,追加多一份法包片點汁,法包片吸滿忌廉汁超正呀~Garlic Snowling Pizza ($138)另一道菜點了pizza,芝士待pizza上枱後先才灑上,滿滿的蒜片同芝士碎勁吸引呀!密集式(哈哈)的餡料,蒜片香脆,蝦肉爽口,菠蘿水嫩多汁,再加上酸酸甜甜的秘制醬汁,香軟煙韌的餅底,實在是非。常。好。吃。!!完美滿分Tiramisu ($68)食飽飽又有點意猶未盡,再多點了一客甜品,DIY

卡座全部已經訂哂啦,座入面好似好正咁

小食是酸瓜,用黎清下蒜頭味?酸酸地幾開胃

Garlic Cream Mussels ($178)
第一道菜係蒜香忌廉汁煮鮮活藍青口配法包片,嘩,好香呀!

Size唔細又鮮甜,抵讚!
Extra Toast ($18)
個汁太好味,追加多一份法包片點汁,法包片吸滿忌廉汁超正呀~
Garlic Snowling Pizza ($138)

Tiramisu ($68)
食飽飽又有點意猶未盡,再多點了一客甜品,DIY的提拉米蘇~賣相不錯呢。
有芝士忌廉,咖啡,冧酒同餅乾條,咖啡同冧酒上枱時已聞到超香,混入微甜的芝士忌廉中,香、苦、甜、滑樣樣都好平衡,餅乾條沾滿混合物一口咬下勁滿足,忌廉上放了幾粒蒜頭,蒜味不太濃,但意外地同甜品又夾喎,超好味,是近期食過最好味的提拉米蘇

價錢雖不便宜,但份量大加上超好味,實在是物有所值的。只試了三款食物,三款都令人回味無窮,絕對有下次
2018-03-12
2018-03-18 48 瀏覽
對我呢個蒜蓉忠實擁躉來講,呢間餐廳嘅蒜味不足,但整體而言,食物係好食嘅!全晚最好食係呢個Pizza ,除咗有蒜蓉味,佢仲有小小酸甜嘅味道,仲有芥末嘅味道!雖然佢冇乜料,但出奇地令我哋叫咗兩個pizza !龍蝦意粉,意粉有彈性,佢用龍蝦煮出嚟嘅cream ,令個意粉充滿着海鮮嘅味道!賣相亦非常之好!青口煮得剛剛好,唔會有雪藏嘅味道,香草味調教唔錯,個汁配埋個麵包,味道剛好!牛扒就強差人意,我哋叫medium ,但係好韌,完全冇牛扒嘅味道,而且啲配菜都難食!最令我失望應該係呢個酒,藥水味好濃,應該係用啲好差嘅酒,又唔加汽水,只係加左啲水,有冇加好多水果,形成咩都又苦又難入口!

2018-03-18 49 瀏覽
今日同朋友想食得豪D所以揀咗依間餐廳食lunch 環境係舒服嘅因為個價錢都幾貴所以都唔會話好多人幫襯Set lunch 平均100至200幾蚊雜菜沙律係好OK嘅👍🏻大碟之餘,有幾種新鮮雜菜配埋醋汁好好味蝦菠蘿蒜片pizza芝士條可以隨意落我好鍾意Pizza皮薄其實配料唔係好識得出啲咩味不過甜甜地,很容易入口整體都ok很失望的就是帶子菠菜意大利粉帶子好大粒好滑不過意粉一pat 野,好結😵😵😵仲有係火箭菜嘅味道,所以唔係好鍾意都好失望個意粉真係唔合格😖😖😖最後加錢$25另加自製意大利咖啡蛋糕mosses 個mosses好鬼甜,不過夠凍都好味至於咖啡同甜酒都OK不過得三條餅乾真係好唔夠😭😭😭總括: 應該不會再來幫襯!
今日同朋友想食得豪D
所以揀咗依間餐廳食lunch
環境係舒服嘅
因為個價錢都幾貴
所以都唔會話好多人幫襯
Set lunch 平均100至200幾蚊

雜菜沙律係好OK嘅👍🏻
大碟之餘,有幾種新鮮雜菜
配埋醋汁好好味

蝦菠蘿蒜片pizza
芝士條可以隨意落
我好鍾意Pizza皮薄
其實配料唔係好識得出啲咩味
不過甜甜地,很容易入口
整體都ok

很失望的就是帶子菠菜意大利粉
帶子好大粒好滑
不過意粉一pat 野,好結😵😵😵
仲有係火箭菜嘅味道,所以唔係好鍾意
都好失望
個意粉真係唔合格😖😖😖

最後加錢$25
另加自製意大利咖啡蛋糕mosses
個mosses好鬼甜,不過夠凍都好味
至於咖啡同甜酒都OK
不過得三條餅乾真係好唔夠😭😭😭

總括: 應該不會再來幫襯!
2018-03-12
2018-03-14 47 瀏覽
好耐無同朋友食飯,剛剛星期五就約咗朋友去奧海城食tea。去咗Mad for Garlic, 環境坐位超舒適,店員服務非常好。下午茶選舉非常多,我地點咗兩set下午茶,Caesar Salad同8" Vanilla Ice-cream on sweet pizza,每樣都有蒜頭配料,很特別,原來西餐配蒜頭配料,係非常match。Caesar Salad沙律菜大大片,非常新鮮。配理炸蒜片,烤南瓜,芝士脆片,口感非常豐富。8"Vanilla Ice cream on sweet pizza超特別又美味嘅蒜頭配料,香脆嘅餅底配香蕉片同醃過的蒜粒,非常香甜,配埋清甜Vanilla 雪糕,真係無得頂👍🏻蒜香卡邦尼意粉朋友大讃卡邦尼意粉,很香濃芝士味,絕對係味覺享受,食到Lam Lam 脷下午茶跟餐飲品朋友點了Cappuccino 。我點了Iced Peppermint ,味道很清鮮。

Caesar Salad

蒜香卡邦尼意粉

餐廳係傳統西式裝飾,雲石枱、酒櫃、吧枱、柔和的燈光和音樂,洋溢一股浪漫氣氛。Garlic snowing pizza 超有驚喜既pizza,估唔到菠蘿、蝦、芝士同炸蒜片可以咁夾!最上層既芝士絲好似雪咁蓋住蒜片、而脆身既餅式上面亦有層芝士,好似柔軟既草地咁,輕放左蝦同菠蘿。唔似傳統pizza,芝士同蒜片兩樣味道濃烈既食物冇搶走其他食物既味道,pizza所用既芝士味道唔太重,非常香口。炸蒜片非常脆,瑋咬落去就有蒜香爆發,芝士既咸香同蒜片既味道好夾,偶爾食到酸酸甜甜既菠蘿粒又有不一樣既味道,仲有同彈牙既蝦,非常好食。Garlic Foryou steak 因為已經食左個大pizza 啦,所以就叫個細既牛扒食。牛扒上面有經醋漬既蒜頭,蒜頭味道非常濃郁,唔同一般蒜香,濃得黎又有小小甜品。牛扒剛好五成熟,加醋漬蒜粒好好食,有牛扒本身香濃既肉味同蒜頭既咸甜 既味道。

Garlic snowing pizza

Garlic Foryou steak

2018-03-13 71 瀏覽
有日黎到奧海城,餐廳選擇唔算多,朋友話見依間餐廳好似係雜誌見過,趁早未算多人就話一齊試下間餐廳食物就如其名所講「為蒜而瘋狂」,不論前菜、主食、甜品,差不多每款食物都以蒜入饌初到貴境,就揀左兩樣前菜、兩樣主菜以及一樣甜品,差不多全部都係餐廳推介菜式黎架依味忌廉汁煮鮮活藍青口真係必試忌廉汁幼滑味濃青口配法包一齊食一流青口合共大約有十幾至唔夠廿隻,算多,每隻都真係鮮甜可口又肥美,真係好食另一味前菜叫左依個蒜蓉包塔係餐廳既推介菜式,樣子幾得特別店員會主動幫你將塔頂既蒜蓉推入包中心,然後砌開砌好之後就食得啦個包外脆內軟,蒜蓉粒粒分明,咁樣食蒜蓉包法都係第一次主食方面,叫左依味蒜香扒石斑配煎帶子雖然唔係餐廳推介菜式,味道都十分唔錯塊石斑夠爽口鮮嫩,唔會過份比蒜味蓋過配菜用上沙律,除左沙律汁味道有驚喜外,亦可抵銷蒜味,不錯之後上既依味熱板烤MFG招牌肉眼扒配蒜頭山真係必點菜式一上枱噴晒煙,香氣四溢座蒜頭山亦好有霸氣我地點既係七成熟,算燒得岩岩好食落牛味濃厚,肉質鮮美,唔會覺得咬唔開,唔洗點醬都覺好食,而配埋啲蒜粒一齊食亦好有化學作用佢塊牛扒有三款選擇,我地點最平果隻都已經係好好食了最後當然要食甜品依

蒜香忌廉汁煮鮮活藍青口配法包片
依味忌廉汁煮鮮活藍青口
真係必試
忌廉汁幼滑味濃
青口配法包一齊食一流
另一味前菜叫左依個蒜蓉包塔
係餐廳既推介菜式,樣子幾得特別
店員會主動幫你將塔頂既蒜蓉推入包中心,然後砌開
砌好之後就食得啦
個包外脆內軟,蒜蓉粒粒分明,咁樣食蒜蓉包法都係第一次
蒜香扒石斑配香煎帶子
主食方面,叫左依味蒜香扒石斑配煎帶子
雖然唔係餐廳推介菜式,味道都十分唔錯
塊石斑夠爽口鮮嫩,唔會過份比蒜味蓋過
配菜用上沙律,除左沙律汁味道有驚喜外,亦可抵銷蒜味,不錯
之後上既依味熱板烤MFG招牌肉眼扒配蒜頭山
真係必點菜式
一上枱噴晒煙,香氣四溢
座蒜頭山亦好有霸氣
熱板烤MFG招牌肉眼扒配蒜頭山
我地點既係七成熟,算燒得岩岩好
佢塊牛扒有三款選擇,我地點最平果隻都已經係好好食了
D.I.Y.  Tiramisu
最後當然要食甜品
依款DIY Tiramisu
係依度既人氣甜品,樣子同一般Tiramisu 好唔同,佢係將Tiramisu既材料分開,由客人自己搞黎食
盤上放左忌廉芝士,入口極之軟滑並散發陣陣忌廉同芝士味,就咁食都好好食
佢本身附送三塊法式脆餅好鬆脆,點忌廉芝士同盤上果杯咖啡同rum 酒後一齊食,真係好似食緊Tiramisu 蛋糕咁
蒜香忌廉汁煮鮮活藍青口配法包片
蒜香扒石斑配香煎帶子
D.I.Y.  Tiramisu
2018-03-13 35 瀏覽
身為吃貨, 上班無聊時, 不是online shopping, 而是上openrice看食評...上星期被我發現了Mad for Garlic, 藉著跟男友到旺角拍拖的機會, 一起走到奧海城享用晚餐。Garlic Bread Tomato Salsa ($68)上菜前,以為蒜只在包上, 誰知錯了, Tomato Salsa中充滿了蒜頭!第一眼見到有點怕, 因為就像生蒜, 怕會又辣又臭, 所以勇敢地試了一口, 原來蒜頭已醃得又甜又不會辣!之後果斷地磨碎蒜頭, 配上香脆的蒜蓉包, 即時多了一股清新感, 想不到蒜頭可以令菜式變得清新Garlic Snowing Pizza ($138)應該是招牌pizza吧! 見到鋪滿了炸蒜片的pizza, 侍應再在食客面前加入芝士碎, 完全明白What is Garlic Snowing Pizza!不用擔心太重口味, pizza合適地配了酸酸甜甜的醬(味道較特別的沙律醬)及爽口的大蝦, 所以整體不會heavy~而餅底是薄的, 而且口感不是常食到餅皮, 反而有點想包片皮鴨的皮呢!整個配搭雖然奇怪, 但就以想不到地好味, 而且其他地方都食不到, 所以必試6-

Garlic Snowing Pizza ($138)

6-Clove Garlic Gorgonzola Penne ($138)
即藍芝士長通粉, 雖然少少的, 而且看不出有芝士, 但不要少看它!!!
汁不太多, 但超香藍芝士味, 每一口都是精華, 用長通粉黏上藍芝士汁, 超!級!正!!

當然, 蒜頭是少不了的, 所以有焗的香蒜, 減少藍芝士汁的膩感。
但略厭熟度差一點, 不夠淋甜~

DIY Tiramisu ($68)
這個才是我來的目的!!!
DIY Tiramisu不用由頭開始做, 咖啡、 忌廉、 手指餅跟糖漿都已經做好, 只需按喜好的份量, 加起來一起食就可以了。
咖啡超香濃, 忌廉不會太甜又滑, 用手指餅一起食
 必食推介

2018-03-12 36 瀏覽
係奧海城想搵地方食嘢,行開見呢一間裝修唔錯,之前又好似冇乜見過嘅鋪頭,所以入去試下。我哋簡單點左一個意粉,一個Pizza , 15分鐘到就到。個龍蝦肉蟹肉蒜蓉忌廉意粉賣相好好,非常足料,有幾舊大龍蝦肉,啲龍蝦幾鮮味,唔似平時雪藏嗰啲,個汁都濃郁。意粉分量都多,三個人share都夠食。薄餅揀咗佢signature菠蘿蝦肉蒜片,我鍾意佢係薄底夠脆,D蒜片味道好出,好味但熱氣之選。餐後叫左2⃣杯cappuccino, 好滑。整體來講餐飯都好滿意,值得推介!

整體來講餐飯都好滿意,值得推介!
午餐
2018-03-11 30 瀏覽
今日同女朋友喺奧海城行完街,睇完戲..就順便睇下有奧沔海城有乜好食..就比我地發現到一間以"garlic "為主題嘅餐廳..而一向都中意食蒜嘅我,當然要入去試下啦!一入到𥚃面感覺歐陸風..座位寛敞..感覺非常舒適👍蒜頭蕃茄白酒汁炒八爪魚- 酸酸甜甜非常醒胃,仲加左d蜆去煮,鮮味十足招牌蒜片墨西哥辣椒炒意粉- 睇落平平無其,但食落又真係幾好食喎,加左大量炸蒜片..辣辣地,掂!蒜香T骨扒拌薯蓉意大利麵糰芝士忌廉醬BBQ醬- 肉質肥美可口..用碟上吾會影響到生熟度..很少地方食咁高質素嘅T-bone 😋😋
一入到𥚃面感覺歐陸風..座位寛敞..感覺非常舒適👍
蒜香T骨扒拌薯蓉意大利麵糰
2018-03-10 35 瀏覽
友人為小編慶祝生日 🤗🤗 特選mad for garlic 環境闊落 坐得舒服😌小編特別愛坐呢度嘅卡位! 1️⃣ Snowy Garlic Pizza 🍕 $138Signature dish! 不得不點 水準依舊出色上枱時 店員系面前即時加上芝士碎Snowing effect 頓時出左黎😂😂Garlic 炸得香脆 配上芝士 口感一流2️⃣Crab and Lobster Spaghetti 🍝 $168蝦肉 蟹肉 多!! 加上小編特意叫店員多忌廉汁絕配 不過原來呢碟系無蒜味嘅黎呢度 梗係要 蒜蒜蒜蒜蒜😅😅😅😅3️⃣DIY Tiramisu $68新奇有趣 上枱個下友人以為唔系我地嘅有手指餅 咖啡 甜酒 Cream 原來一次過用手指餅點哂三樣野 Tiramisu 嘅味道真出哂黎 有趣!!擇設不錯 但食落DIY 有少少麻煩 小編都系中意傳統少少嘅Tiramisu 😅
友人為小編慶祝生日 🤗🤗
特選mad for garlic 環境闊落 坐得舒服😌
小編特別愛坐呢度嘅卡位!

1️⃣ Snowy Garlic Pizza 🍕 $138

3️⃣DIY Tiramisu $68
新奇有趣 上枱個下友人以為唔系我地嘅
有手指餅 咖啡 甜酒 Cream
原來一次過用手指餅點哂三樣野
Tiramisu 嘅味道真出哂黎 有趣!!
擇設不錯 但食落DIY 有少少麻煩
小編都系中意傳統少少嘅Tiramisu 😅

2018-03-08 25 瀏覽
放工勁肚餓同同事係附近揾食,之前一直想試下mad for garlic,今晚見唔洗等位就入去啦我同同事本身都好中意食蒜,見到menu樣樣都係蒜,真係好難揀~~最後都忍痛揀左幾樣Caesar salad $128大大件既沙律菜,好似剧扒咁食,幾過引~大量炸蒜片,芝士碎,仲有脆芝士,烤南瓜,口感豐富,味道清新又惹味~mfg特色蒜蓉塔 $48上枱後店員即場將蒜蓉小山丘釀入法包裡面,再一分為4件~法包外脆內軟,暖粒粒,蒜蓉好香好惹味,覺得自己可以食嗮4件Garlic snowing pizza 12" $138蝦,菠蘿,炸蒜片mfg招牌意大利薄餅餅皮薄而香脆,鋪上了蝦,菠蘿,芝士,炸蒜片,然後個醬甜甜地,味道幾特別,我自己好喜歡~成個薄餅由餡料,餅皮,同醬汁都好夾呢最後叫左杯tropical fruit tea $58味道香甜清新,解喝度滿分,又有d生果咬下,大大杯,我地3人share岩岩好~

最後都忍痛揀左幾樣

Caesar salad $128
大大件既沙律菜,好似剧扒咁食,幾過引~

mfg特色蒜蓉塔 $48

上枱後店員即場將蒜蓉小山丘釀入法包裡面,再一分為4件~

法包外脆內軟,暖粒粒,蒜蓉好香好惹味,覺得自己可以食嗮4件

Garlic snowing pizza 12" $138
蝦,菠蘿,炸蒜片mfg招牌意大利薄餅

最後叫左杯tropical fruit tea $58

Mac for garlic 尋日收左工去奧海城行街,記得個friend講過話Mad for garlic好食,我半信半疑蒜頭做既菜式會有幾好味,點知一試之下非常有驚喜,完全無預計過敢好味😵 我平時無乜特別喜歡蒜頭相關既食品,但尼間餐廳我未食完已經諗定下一次幾時再離😍,絕對推介👍🏻尼間餐廳剩係聽個名已經知道大部份菜式同Garlic有關,我第一次離得試,就更係要食勁蒜啦,我地兩個人叫左三樣野,Pizza同Pasta都係招牌菜式,另一樣就係韓牛飯,果然食招牌菜係完全無錯😋Garlic Snowing Pizza $138尼個薄餅主要有蝦、波蘿同炸蒜片為材料,上碟時店員會加大量芝士碎片嚮面😍👍🏻,薄餅厚薄適中,波蘿既甜酸味配合芝士,仲有脆蒜片,簡直係意想不到敢夾敢好味😵😋,可以話係我食過最好味既pizza😍,尼個下次再離一定必食👍🏻Garlicpeno pasta $108另一招牌菜係蒜片墨西哥辣椒銀魚柳炒意粉,尼碟意粉裡面銀魚柳非常有鹹香,不過主角仍然係招牌蒜片,炸蒜片配上炒香左既意粉又係另一種好味😍,尼個意粉有一點辣,但係又辣又香既味道又係另一推介😋👍🏻Dancing Salsa Ric
Mac for garlic

Garlic Snowing Pizza $138

Garlicpeno pasta $108

Dancing Salsa Rice with Beef $138
試左兩樣蒜片菜式,就諗住試下其他無蒜片既菜式,尼個澳洲牛肉炒韓國牛油飯由鐵板上菜,能夠保持熱同令到飯有焦香,感覺有d似韓國石窩伴飯,味道不錯,但相對招牌蒜片既菜式就相對普通左少少~

我地本來擔心食左敢多蒜會有口氣🤣,但係原來係唔會😵 今次朋友既推介絕對抵讚😋👍🏻,絕對要encore😍,仲要一定試曬佢既招牌菜式😆
2018-03-06 30 瀏覽
已經好多次約女仔出街,但今日見女神,所以一定要去高級餐廳。間餐廳裝修好靚。好多靚酒,同埋招牌既蒜,襯搭得好夾。成個氣氛就係舒服優雅。叫左個bread tower。原來真係一個塔咁既形狀。上邊好多蒜。侍應將蒜塞入麵包,再將佢一開四。好特別。麵包整得脆,加埋入邊應該有兩種蒜,蒜味混合得好。看似普通蒜蓉包,但味道好味,同埋有創意,幾鍾意呢個野食。之後再叫左個porterhouse steak。成500gram既t骨牛扒。份量巨大。叫左5成熟既牛扒。切開見到好多汁流出黎,真係好多水份。牛扒煎得真係5成熟,成個牛扒夠香。仲有香辣燒汁可以點黎食。燒汁整得好特別,少少辣,味道濃郁,同牛扒一齊食又係另一個新味道。牛扒本身水份多又香,加埋蒜香車打芝士忌廉汁,牛肉就好香芝士蒜味。呢個醬汁好惹味,好特別。仲有沙律都整得好fresh。沙律既酸汁令人越食越開胃,調得好好。係咁有情調既餐廳食野,仲要條女對我印象加分,你話抵唔抵!
已經好多次約女仔出街,但今日見女神,所以一定要去高級餐廳。
間餐廳裝修好靚。
好多靚酒,同埋招牌既蒜,襯搭得好夾。成個氣氛就係舒服優雅。

侍應將蒜塞入麵包,再將佢一開四。

係咁有情調既餐廳食野,仲要條女對我印象加分,你話抵唔抵!
2018-03-06 54 瀏覽
聽朋友話奧海城開咗間新野,係以蒜頭做既菜色做主,試過話OK,今日終於有機會試下喇。可能今日星期一,晚飯時間唔使等位,以蒜頭做主打既餐廳係外個就一早有,黎到香港就未聽過。第一次幫襯,我就叫咗個二人餐,因為唔使左揀右揀,仲包兩杯野飲,可以揀雞尾酒,紅酒或者白酒。先黎餐湯蒜香薯仔濃湯,味道真係好濃,係忌廉薯仔湯加蒜香片味,蒜片好香好濃味,勁夾個湯,但本人就覺得有啲太咸喇。再黎有係凱薩沙律,我係第一次見三棵菜咁樣上碟既凱薩沙律,切開啲菜原來啲葉之間係搽咗沙律醬既,再配合芝士同蒜片,又係好濃味既組合,好味而且份量多。依個蒜蓉包塔一上枱既時間,侍應會幫手切細佢,可以同個湯夾住食,包香脆可口仲熱既,蒜蓉甜甜地幾好味。主菜牛柳配醋漬蒜頭,我叫左五成熟,結果無失望,切開無紅水,但內裡仲係粉紅色,食落面層有烤既香味,裡面就有肉汁同濃既牛味,肉質都算ok,但就唔係好鮮嫩個啲喇。黎到依度一定要食下蒜頭啦,平時無咩機會會成粒咁食蒜頭,今次食落有啲意想不到,原來蒜頭可以係咁樣味,佢既蒜頭已經係好稔,入口會溶咁,味道已經唔以蒜頭,真係頭試下,平時唔食蒜頭既人都會接受到。甜品朱古力香蕉薄餅配自家製雲呢嗱雪糕,甜既薄餅

蒜香薯仔濃湯
凱薩沙律伴烤焗南瓜及脆芝士
烤澳洲牛柳配原個醋漬蒜頭及秘方MFG甜香汁
香蕉朱古力醬薄餅配自家製雲呢嗱雲糕
甜品朱古力香蕉薄餅配自家製雲呢嗱雪糕,甜既薄餅係幾特別,仲加咗粒蒜頭係每塊薄餅度,我就覺得無咩必要,我對熟既香蕉無咩好感,就唔覺得特別好食,反而雪糕就唔錯喇。
2018-03-05
蒜香薯仔濃湯
凱薩沙律伴烤焗南瓜及脆芝士
烤澳洲牛柳配原個醋漬蒜頭及秘方MFG甜香汁
Mad for Garlic 齋睇店名點都估唔到係韓式fusion西式既餐廳!門面有格調行高級西餐廳路線。Starter已經好出色,garlic cream mussels, garlic cream 有洋蔥粒配合garlic 味唔重,sauce 質感輕,唔漏唔滯,mussels大大隻兼超鮮甜!用脆卜卜法包片襯底,係perfect Match! 十個讚蒜和扒石斑配和煎帶子個沙律菜好fresh好醒胃,賣相靚石斑同帶子既熟度都岩岩好

蒜和扒石斑配和煎帶子
個沙律菜好fresh好醒胃,賣相靚
石斑同帶子既熟度都岩岩好