2020-10-21
👩🏻💻做facial前食個靚午餐😋開放式設計,店內環境舒適,這次點了1/4隻海南雞,然後還有串燒(雞肉跟豬肉),仲有一大碟辣椒膏炒大蜆,再加一個椰青😋💕🥘辣椒膏炒大蜆HKD$153🌟蜆好大隻,無沙‼️好新鮮,隻隻都開晒口,佢入邊配有青椒、洋蔥、香茅、辣椒、金不換一齊煮,令到大蜆味道甚為豐富,青椒、洋蔥都好清甜唔會炒得過熟,辣椒膏味道甜甜辣辣好惹味😋雖然用辣椒膏炒,顏色望落似好辣,但係只係輕微辣味,唔係好食得辣嘅人都食到👍🏻👍🏻好大碟,蜆肉鮮味並沒有因辣味已蓋過😋👍🏻💯‼️🥘泰式去骨海南雞1/4 HKD$78🌟雞味鮮甜,口感嫩滑,唔鞋口,最開心係食每一件都無骨,啖啖肉,拌菜都好新鮮😋👍🏻有埋個飯就更加好🤣🧆串燒HKD$56🌟好香烤肉味,豬肉口感彈牙,有肉汁,每啖都好實在,啖啖肉,串燒醬汁惹味,味道微辣,確實惹味,可以食多幾串👍🏻😋🍹椰青HKD$42🌟輪到我最鍾意嘅飲品🥰‼️打開蓋,椰水滿溢,清涼感十足的椰青,味道清甜,內裡嘅椰肉每次都會食得好乾淨😋🥰🥰✒️小記:店內有水提供,服務周到,可以選擇中文、英文落單,食物新鮮,大碟👍🏻樓底高,環境舒適寬闊,聚會好地方👍🏻👍
🥘辣椒膏炒大蜆HKD$153
🥘泰式去骨海南雞1/4 HKD$78
🧆串燒HKD$56
🍹椰青HKD$42
✒️小記:店內有水提供,服務周到,可以選擇中文、英文落單,食物新鮮,大碟👍🏻樓底高,環境舒適寬闊,聚會好地方👍🏻👍🏻