2020-10-21 84 瀏覽
👩🏻‍💻做facial前食個靚午餐😋開放式設計,店內環境舒適,這次點了1/4隻海南雞,然後還有串燒(雞肉跟豬肉),仲有一大碟辣椒膏炒大蜆,再加一個椰青😋💕​​​🥘辣椒膏炒大蜆HKD$153​🌟蜆好大隻,無沙‼️好新鮮,隻隻都開晒口,佢入邊配有青椒、洋蔥、香茅、辣椒、金不換一齊煮,令到大蜆味道甚為豐富,青椒、洋蔥都好清甜唔會炒得過熟,辣椒膏味道甜甜辣辣好惹味😋雖然用辣椒膏炒,顏色望落似好辣,但係只係輕微辣味,唔係好食得辣嘅人都食到👍🏻👍🏻好大碟,蜆肉鮮味並沒有因辣味已蓋過😋👍🏻💯‼️​​🥘泰式去骨海南雞1/4 HKD$78​🌟雞味鮮甜,口感嫩滑,唔鞋口,最開心係食每一件都無骨,啖啖肉,拌菜都好新鮮😋👍🏻有埋個飯就更加好🤣​​🧆串燒HKD$56​🌟好香烤肉味,豬肉口感彈牙,有肉汁,每啖都好實在,啖啖肉,串燒醬汁惹味,味道微辣,確實惹味,可以食多幾串👍🏻😋​​🍹椰青HKD$42​🌟輪到我最鍾意嘅飲品🥰‼️打開蓋,椰水滿溢,清涼感十足的椰青,味道清甜,內裡嘅椰肉每次都會食得好乾淨😋🥰🥰​​✒️小記:店內有水提供,服務周到,可以選擇中文、英文落單,食物新鮮,大碟👍🏻樓底高,環境舒適寬闊,聚會好地方👍🏻👍

🥘辣椒膏炒大蜆HKD$153​

🥘泰式去骨海南雞1/4 HKD$78​

🧆串燒HKD$56​

🍹椰青HKD$42​

✒️小記:店內有水提供,服務周到,可以選擇中文、英文落單,食物新鮮,大碟👍🏻樓底高,環境舒適寬闊,聚會好地方👍🏻👍🏻
2020-10-19
  • 辣椒膏炒大蜆
  • 串燒沙爹
  • 椰青
  • 泰式去骨海南雞
2020-10-20 82 瀏覽
今日约了朋友去尖沙咀吃午餐,佢提議去這店,話好食抵食。午餐時段,餐廳客人不少,但服務保持水準。店環境舒適。午餐選擇很多,价錢合理。我們選了越式拼盤,滿載椰青海鮮飯,青檸梳打和香芒糯米飯。越式拼盤不錯。我最愛炸蝦餅,彈牙好味。豬頸肉有咬口和肉香,不太油腻。越式蒸粉包有特色,木耳絲爽口健康,扎肉也美味。春卷值得一試。滿載椰青海鮮飯見到都流口水,飯甜甜地好好味。大蝦,墨魚仔和蔬菜粒可口。飯份量很大,抵食。青檸梳打清新低卡。餐後來個香甜足料香芒糯米飯,完美!我們食得很滿意,下次有機會叫多幾個朋友一起來試其他特色美食。
今日约了朋友去尖沙咀吃午餐,佢提議去這店,話好食抵食。

午餐時段,餐廳客人不少,但服務保持水準。店環境舒適。

青檸梳打清新低卡。餐後來個香甜足料香芒糯米飯,完美!

2020-10-17 127 瀏覽
喺尖沙咀想搵啲東南亞嘢食。見到呢間門口好colorful。Menu有好多泰式同越式嘅嘢食揀。所以就決定揀佢。青檸梳打。用泰國大象梳打水。啲青檸好refreshing。食濃味野最佳配搭。可以清一清個口。柚子海鮮沙律。除咗柚子仲有好多青木瓜絲。海鮮有墨魚仔蝦同蜆肉。味道輕酸微甜好開胃。腰果十分香口。香茅燒木棉魚。叫左喺出面平時比較少有嘅木棉魚。上枱時見到原條鹽燒好靚仔。魚面嘅鹽又唔係一般食鹽。絕對唔會一股死鹹味。雖然鮮味唔係特別突出。不過有好香香茅味。魚面嘅鹽亦幫忙帶出左唔少鮮味。百幾蚊食到原條靚仔鹽燒魚。性價比十分高。咖喱炒大蜆。係泰式炒咖喱。有好多雞蛋喺入面特別香。啲蜆好大隻。數量都好多。配料充足。味道偏甜好少辣。岩哂啲驚辣又想食咖哩香嘅人。另外仲叫咗個印式薄餅點咖喱。餐廳選擇多。價錢又相當實惠。點菜過程中。侍應十分友善解答問題。相當適合同朋友黎輕鬆食過飯。
喺尖沙咀想搵啲東南亞嘢食。見到呢間門口好colorful。
Menu有好多泰式同越式嘅嘢食揀。所以就決定揀佢。

青檸梳打。
用泰國大象梳打水。啲青檸好refreshing。
食濃味野最佳配搭。可以清一清個口。

柚子海鮮沙律。
除咗柚子仲有好多青木瓜絲。

海鮮有墨魚仔蝦同蜆肉。
味道輕酸微甜好開胃。腰果十分香口。

香茅燒木棉魚。
叫左喺出面平時比較少有嘅木棉魚。
上枱時見到原條鹽燒好靚仔。

魚面嘅鹽又唔係一般食鹽。絕對唔會一股死鹹味。
雖然鮮味唔係特別突出。不過有好香香茅味。
魚面嘅鹽亦幫忙帶出左唔少鮮味。
百幾蚊食到原條靚仔鹽燒魚。性價比十分高。

咖喱炒大蜆。
係泰式炒咖喱。有好多雞蛋喺入面特別香。
啲蜆好大隻。數量都好多。配料充足。
味道偏甜好少辣。岩哂啲驚辣又想食咖哩香嘅人。

另外仲叫咗個印式薄餅點咖喱。

餐廳選擇多。價錢又相當實惠。
點菜過程中。侍應十分友善解答問題。
相當適合同朋友黎輕鬆食過飯。

青檸梳打
柚子海鮮沙律
香茅燒木棉魚
咖喱炒大蜆
2020-10-17 61 瀏覽
越南新派菜餐廳咖哩食物出色跟朋友去尖沙咀The One行街,肚餓走入Le Viet 醫肚。越南新派混合菜餐廳,於疫症期間,佢哋枱與枱同樣用膠板保持社交距離,且空間充足,令我同友人坐得十分舒適。當日點了3道菜,包括午餐set lunch香茅豬頸肉撈檬、咖哩炒大虎蝦、咸魚炒芥蘭及飲品青檸梳打。香茅豬頸肉撈檬既豬頸肉明顯用炭爐燒烤出來,充滿炭香味,而且唔鞋唔乾,而佢哋嘅醬汁也特別惹味,並不是一般嘅魚露酸汁,感覺係加上青檸味嘅撈汁,所以特別醒神神開胃。咖喱炒大虎蝦,醬汁甜甜地,同大頭蝦膏融為一體,當堂令到個醬升lev到一個奶碟層次,開初我同友人用咖喱汁撈檬粉食,及後用匙羹一大啖一大啖食,大滿足既感覺,大頭蝦新鮮多膏,真心值得一試。咸魚炒芥蘭既分量相當大碟,咸魚並不是死鹹一種,相反,有一種魚香鮮味。泰國有氣梳打,呢間舖仲要成枝送俾你飲,落重本,一流。
越南新派菜餐廳咖哩食物出色

泰國有氣梳打,呢間舖仲要成枝送俾你飲,落重本,一流。
2020-10-16 113 瀏覽
我同媽媽好想食越南野,一於大擦一下!我地柯打咗蝦餅,咖喱炒大虎蝦及一個午餐菠蘿海鮮炒飯,好抵呀,因為包咗冬瓜例湯及飲品,我加咗$8 update 青檸梳打,仲要係泰國象牌!首先,上咗蝦餅,個蝦餅好厚好彈牙,啖啖蝦肉個菠蘿海鮮炒飯賣相好吸引,上面鋪上三隻蝦同肉鬆,原來仲好有內涵,不單只有菠蘿,仲有厚切午餐肉,粟米.紅蘿蔔同青豆,炒得香口味美到主角咖喱炒大虎蝦,我很喜歡依種越式嘅椰香咖喱,好足料足足有三隻大蝦,每隻味一開為二,所以特別入味,其他配菜都好惹味,惹味到,我哋追加咗簿餅,真係連汁都撈埋
我同媽媽好想食越南野,一於大擦一下!

首先,上咗蝦餅,個蝦餅好厚好彈牙,啖啖蝦肉

炸蝦餅

大蝦菠蘿飯
咖喱炒大虎蝦
  • 印式薄餅
2020-10-13 1212 瀏覽
2020年10月7日 星期三“無懼世事變改 還是越南越愛 為你所以在期待花開花落至少這一季 被甜蜜蓋過了傷害”自從轉左去新公司之後,都好耐冇食過越南野,所以呢一排都想搵機會試吓越南餐廳,今晚就同老婆去咗尖沙咀行街,之後就喺商場搵到呢一間越南餐廳由於去到嘅時候仲未到食飯時間,所以餐廳裏面唔算太多人,即刻就搵到位坐,餐廳採用左開放式設計,感覺好似好空曠餐牌睇落去已經好吸引,左手邊寫咗彩色嘅名同價錢,而右手邊就有食物嘅圖片,由於實在太多食物可以選擇,花多眼亂,最後搵店員推介左幾個菜式,再每人要一杯飲品首先我要嘅係椰汁紅豆冰,味道唔算太甜,但充滿椰汁味,而且紅豆唔會太過硬,食落有甜味之後有我叫嘅招牌火車頭,裏面有好多唔同嘅配料,包括生牛肉、扎肉、牛丸同牛腩,因為有幾款唔同嘅牛肉,所以連湯底都充滿牛肉味,生牛肉淥一陣已經差唔多全部熟晒,好腍,而牛丸同扎肉就好彈牙至於老婆就要咗海鮮炒檬粉,份量都唔少,而且睇落去好有鑊氣。老婆話海鮮煮得啱啱好,加埋青檸同檬粉一齊食,味道會更加豐富最後仲有呢一個越式拼盤,包括越式豬頸肉、越南春卷、炸蝦餅同越南蒸粉皮。越南春卷同炸蝦餅都炸得好香脆,特別係炸蝦餅,咬落去真
2020年10月7日 星期三
“無懼世事變改 還是越南越愛
為你所以在期待
花開花落至少這一季 被甜蜜蓋過了傷害”

落有甜味

最後仲有呢一個越式拼盤,包括越式豬頸肉、越南春卷、炸蝦餅同越南蒸粉皮。越南春卷同炸蝦餅都炸得好香脆,特別係炸蝦餅,咬落去真係啖啖蝦肉。至於豬頸肉點咗泰式辣醬之後更加惹味,食到停唔到口

雖然叫咗唔多嘢食,不過都好飽,而且好似去咗越南一轉咁
2020-10-07
5 分鐘 (堂食)
好耐冇食過東南亞菜🌎🌴於是嚟到尖沙咀就決定去 Le Viet 🌱食翻個豐富又好味嘅Lunch🥳✨菠蘿炒飯💰 78菠蘿炒飯以原個菠蘿上枱🍍On top 有幾隻肉質彈牙嘅大蝦🦐材料亦非常豐富🥳其中包括三色豆🥕🌽 豬肉鬆🐷 炒蛋🍳 紅腸✨香茅豬頸肉撈檬💰 65豬頸肉惹味香嫩 足足有八大塊😻將魚露汁加入撈檬 、青瓜、甘筍、芽菜🥗酸酸甜甜咸咸辣辣就最刺激食慾🤤✨牛油雞翼💰72呢度啲雞翼絕對稱得上係No.1🥇脆卜卜之餘 仲充滿牛油🧈同蒜香🧄雖然邪惡爆燈😈但係實在忍唔住一隻接一隻放入口🤤✨鹹魚炒通菜💰62通菜色澤翠綠鮮嫩🥬用咗鹹魚🐟蒜粒 🧄薑絲炒啱晒唔食得辣嘅朋友✌🏻✨焦糖燉蛋💰36估唔到幾個月後去食仲有買一送一優惠🤣味道同好出名嗰間 Paxx Lafaxxx 差唔多呢度只係$18真係好抵食🥰✨凍咖啡(Set + 💰5)凍檸檬茶(Set)
好耐冇食過東南亞菜🌎🌴

材料亦非常豐富🥳其中包括

三色豆🥕🌽 豬肉鬆🐷 炒蛋🍳 紅腸

香茅豬頸肉撈檬💰 65

豬頸肉惹味香嫩 足足有八大塊😻

將魚露汁加入撈檬 、青瓜、甘筍、芽菜🥗

酸酸甜甜咸咸辣辣就最刺激食慾🤤

焦糖燉蛋💰36

估唔到幾個月後去食仲有買一送一優惠🤣

味道同好出名嗰間 Paxx Lafaxxx 差唔多

呢度只係$18真係好抵食🥰

凍咖啡(Set + 💰5)

凍檸檬茶(Set)

1K
2020-10-07 902 瀏覽
鮮蝦米紙卷 $42透薄的米紙包裹著鮮蝦,還有生菜和煙韌的粉絲,入口清新,灑上卜卜脆的花生粒,綿密之中帶口感! 沾上魚露,是開胃的頭盤。去骨海南雞飯 $72去骨海南雞是有心思的主食,適合懶惰的饞客。雞皮冰涼、滑嫰,啖啖軟滑而無骨,沾了泰式辣醬或甜甜的黑醬油,令人食慾大增!跟配黃油飯及冬瓜粒湯,一啖雞肉,一口黃油飯,是滋味的配搭。蝦餅 $68金黃酥脆的蝦餅是必點,厚身大件,質感爽彈,賣相誘人。入口飽滿,香炸至油而不膩,吃到啖啖蝦肉,沾上泰式酸辣醬,惹味得一吃再吃。香芒糯米飯 $55黑白雙配的糯米飯最誘人,每粒糯米飯都沾上香滑的椰漿,入口冰涼香甜,令人甜絲絲。把鮮甜多汁的芒果肉,在椰漿中反覆翻滾,更加蜜甜,夾合一口煙韌糯米,吸收了香濃又邪惡的椰漿,啖啖窩心。三色冰 $28適合炎炎夏日解渴,糯米粉條入口Q彈,呷一口濃甜椰汁,椰汁的甜度不會隨溶冰而退減,芳香吸引。椰汁綠豆冰$28去衣綠豆蓉十分綿密,差不多有半杯分量,配上香稠椰汁,入口順滑、細膩,是消暑的雙重享受。
鮮蝦米紙卷 $42

去骨海南雞飯 $72

蝦餅 $68

香芒糯米飯 $55
三色冰 $28

椰汁綠豆冰$28
Pho Tai🐮 & Bun Cary Bo🍜 Love it🥢💫..越南菜真係會吃上癮❤️,因為真係好岩香港人口味。尖沙咀係其中一區,我經常出沒既地方,商店林立🛍,食肆亦眾多🍽,行街吃飯都好多選擇,the One Mall 亦係其中一個一站式服務既商場,行街行到攰❓咁就係時候吃個飯,一間半開放式越南餐廳,正正吸引了我。.ll $62Pho Tai (Rice Noodle Soup w/ Raw Beef)生牛肉🐮 被上湯浸熟,保險嫩滑。生洋蔥湯河粉🍜 滑口,而上湯味道清甜,另配上芽菜、辣椒、青檸、薄薄葉,很有越南風味。.ll $65Bun Cary Bo (Curry Stewed Beef w/ Vermicelli)咖哩牛腩💛 × 撈檬,創新配搭,像不到又幾夾。滿滿咖哩汁挺香,微辣微甜,加上半牛筋、半牛腩🐮 炆至入味鬆軟,加上檬粉拌吃,味濃香口,滿邪惡。.ll $95Xuong Be Nuong Sa (Grilled Short Ribs w/ Lemongrass)燒香牛仔骨🐮 Marinated by lrmongrass, galangal,香料味挺重,味濃濃很入味呢。.

l[生牛肉湯粉]l $62

l[咖哩牛腩撈檬]l $65

l[香茅燒牛仔骨]l $95

l[椰汁紅豆冰]l $28
Che Dau Do Nuoc Cot Dua
(Iced Red Bean w/ Coconut Milk)
椰汁比例重,我喜歡❤️ 加上紅豆粒粒。
l[椰汁綠豆冰]l $28
Che Dau Xanh Nuoc Cot Dua
(Iced Green Bean w/ Coconut Milk)
想消暑點❓ 綠豆更清熱💚,去衣綠豆口感更佳。

l[越南綠豆拉椰糕]l $66
Banh Da Lon (Thousand Layers Pandanus Pudding)
最後點少得traditional Vietnamese dessert,煙煙韌韌很合我胃口。用上Panadanus Leave & Coconut milk 製成,一層一層,吸引又好味。

越南菜🇻🇳,真係越吃越對胃,午餐既是簡單又抵吃,而且環境舒服。挺推薦生牛肉河🍜 or 咖哩牛腩撈檬💛,喜歡越南菜的你,經過不妨一試。
×××[Le Viet]×××
©尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L402舖
2020-10-03 50 瀏覽
雖然話尖沙咀有好多野食想食中西日韓泰越乜都有 但越南餐廳我覺得唔係好多試過佐敦個d小店 今日lunch就試下大商場入面既越南菜Lunch set 主食包一杯 加一手撕雞扎肉湯粉我揀左金邊粉 湯底清甜 配上滑嫩既雞絲 炸蒜 洋蔥 蔥 三塊扎肉 有時食得太過豐富濃味 越南湯粉係清淡既好選擇同行友人叫左香茅炸豬扒湯粉同豬頸肉撈檬見到佢地碗撈檬份量有d細 加上個碗都好細 有d難撈 豬頸肉少左種油香 有d似叉燒 有d失望總括黎講 商場既呢間越南菜坐得比小店舒適但味道同份量都係附近小店較優勝
雖然話尖沙咀有好多野食

同行友人叫左香茅炸豬扒湯粉同豬頸肉撈檬
總括黎講 商場既呢間越南菜坐得比小店舒適
但味道同份量都係附近小店較優勝
2020-10-01 59 瀏覽
一段時間冇食越南菜突然好懷念,今日lunch就去咗Le Viet食,叫咗Le Viet招牌飯、越式生牛肉粉、咖哩炒大虎蝦、越式凍咖啡同埋咸檸梳打。🥰個招牌飯超豐富,有燒雞翼、炸豬扒、扎肉、太陽蛋同埋酸菜配菜五樣嘢。雞翼燒得好惹味,豬扒炸得好香,札肉有越式傳統風味,將蛋同飯埋食,配埋一啖雞翼或者一啖豬扒感覺一流。😋生牛肉粉啲牛肉有好多塊,而且每一塊都好有牛味,湯底亦都係傳統越式風味,配埋越南粉同埋洋蔥食真係好好味。😋咖哩炒大虎蝦超級有風味,咖哩甜甜地唔辣,大人小朋友都啱食,而且虎蝦好大隻好鮮甜,值得推介。😋咸檸梳打及越式凍咖啡就係傳統越南飲品嘅味道,個越式咖啡只有越南餐廳先有機會飲到,好好飲,所以要爭取機會下次再嚟試。👍

咖哩炒大虎蝦
Le Viet招牌飯
越式生牛肉粉
越式凍咖啡, 咸檸梳打
2020-09-30 79 瀏覽
和朋友在THE ONE吃飯, 由於上去的餐廳都已經爆滿,所以最後說了這間越南餐廳隨便吃一個晚餐。進去的時候都差不多全場爆滿, 證明大家因為疫情都關在家裏很久希望儘快出去消費。這裏的裝修和服務都比較一般。點了招牌牛肉河,雞肉豬肉串燒和大蝦米紙卷。招牌牛肉河味道中規中矩沒有任何惊艶,牛腩切得比較大有點硬。雞肉和牛肉串燒味道還可以,點上專配的沙爹醤提昇了串燒的味道。大蝦米紙卷配料充足點上魚露味道還不錯。整體價格不貴性價比比較高。

這裏的裝修和服務都比較一般。

2020-09-29
2020-09-28 806 瀏覽
Le viet越南偽旅行日,食食越南野當去左峴港啦!平日中午都好多有,有lunch set抵食好多有野飲,加特飲都平d!扎肉蒸粉包 $72Banh cuon cha lua qq粉皮,不厚不薄,岩岩包好d肉碎木耳。有d似中式茶果,但就薄身好多!唔知點解覺得扎肉要咁先好食,平時加麵飯到食覺得無乜野。青木瓜絲鮮蟹肉雞絲沙律$92Goi du du gu voi cua 青木瓜必食,爽脆清新又有汁!蟹肉雞絲一軟一硬身d,double口感。蟹肉整好哂咁食爽!雖然好愛食蟹肉,但平時要剝咗佢個殼總覺得好「勞力」,哈哈!個人覺得越式沙律温和d,唔泰式咁爽辣。少少唔同風格。大蝦菠蘿飯 $78Com cap khom tom 見好幾枱都叫先叫嫁咋。半個菠蘿上枱,standard!大蝦份量唔少,share食岩岩好!飯炒得夠濕潤都香甜,菠蘿功勞啦!海鮮炒檬粉 $68Bun cap hai san 感覺最清淡,有d似泰式炒金邊粉同父異母或者同母異父,哈哈!海鮮種類適中,有蝦有小墨魚同蜆肉。也有蛋同青檸提味,芽菜好多汁好新鮮!熱檸檬茶咸檸梳打 +$8Ro da chanh muoi非常時期,維他命c除咗檸檬之外
Le viet越南偽旅行日,食食越南野當去左峴港啦!

扎肉蒸粉包 $72
Banh cuon cha lua

唔知點解覺得扎肉要咁先好食,平時加麵飯到食覺得無乜野。

青木瓜絲鮮蟹肉雞絲沙律$92
Goi du du gu voi cua

大蝦菠蘿飯 $78
Com cap khom tom
見好幾枱都叫先叫嫁咋。半個菠蘿上枱,standard!

海鮮炒檬粉 $68
Bun cap hai san
感覺最清淡,有d似泰式炒金邊粉同父異母或者同母異父,哈哈!

熱檸檬茶
咸檸梳打 +$8
Ro da chanh muoi
非常時期,維他命c除咗檸檬之外,佢都唔錯潤喉。
午餐
2020-09-28 53 瀏覽
🔸沙嗲串燒 $89🔸海南雞油飯 $17🔸去骨海南雞 $118🔸越式咖喱牛腩鍋配印式薄餅 $105-好耐冇食東南亞嘅香口嘢,今晚決定食The One嘅一間越南餐廳。餐廳開放式嘅座位都幾寬敞,坐得幾舒服,而且裝修都好有東南亞色彩。咖哩牛腩鍋好香咖哩味,唔係幾辣但好有椰汁香,怕辣人士都可以食到,牛腩牛筋再加埋青椒紅椒洋蔥,主食可以揀配法包或者薄餅,梗係揀香酥嘅薄餅啦,酥皮嘅口感仲好香牛油味,蘸埋咖哩汁真係好正,食到男朋友lam lam脷啊!雞精們再叫多半隻海南雞配油飯,雞件就算拆咗骨份量都好多,而且好嫩滑又肥美,蘸埋祕製酸辣醬汁,好味道喎!另外再叫再半打串燒,係豬牛雞各兩串唔駛爭,每款都係啖啖肉同調味豐富,蘸上沙嗲汁更加有風味啊!
🔸沙嗲串燒 $89
🔸海南雞油飯 $17
🔸去骨海南雞 $118
🔸越式咖喱牛腩鍋配印式薄餅 $105

2020-09-28 46 瀏覽
今日去THE One 買化妝品,行到餓餓地就上左去4樓食越南菜——Le Viet。一坐底,嗌一份越南拼盤(HK$ 98)﹑咖哩牛腩鍋(HK$105)﹑特別火車頭(HK$78)同埋一份通菜。咖哩牛腩鍋(HK$105)茶包覺得咖哩牛腩鍋最好食,香料味好足,食到好多層次,而且香而不辣,肉質炆到淋淋地。配上外層脆脆既薄餅,簡直一流!越南拼盤(HK$ 98)一上枱個份量拋到茶包同同行朋友!越式小食款款都有啲,真係好抵嗌。小小既春卷外皮脆;蝦餅QQ彈牙,鮮味十足;扎肉蒸粉包,包有肉﹑菇﹑洋蔥,清清地都唔錯既。通菜同行朋友大讚通菜!話夠晒穫氣,不過茶包就希望可以加多小小辣,就會再香口啲啦! 火車頭都唔錯,但湯底有小小淡,如果再濃啲就正正!🔆食物分數率:6分(10分為滿分)💖comfort food:炒通菜﹑咖哩牛腩鍋⠀⠀=ll Le Viet ll=
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L402舖

咖哩牛腩鍋(HK$105)

越南拼盤(HK$ 98)

通菜

火車頭都唔錯,但湯底有小小淡,如果再濃啲就正正!

🔆食物分數率:6分(10分為滿分)

💖comfort food:炒通菜﹑咖哩牛腩鍋⠀⠀

=ll Le Viet ll=