2019-05-09
🔽再一次黎到呢間咁舒適休閑既Cafe度食野,感覺上整體都無咩大變化,食物質素都仲keep 到。個氣氛依然係咁柔閒放鬆,岩晒我同朋友聚會傾計。🔽🍹蜜桃沙冰有片薄荷葉同蜜桃塊做topping,賣相都幾靚仔,飲落無咩化學味,應該有落果肉去攪既,桃既味道幾出,但係有少許冰塊,大致上都幾幼滑,再攪多一陣會好啲。🔽🍝明太子炸軟殻蟹忌廉扁意粉扁意粉索汁既能力果然係好啲,成碟意粉都吸滿汁,忌廉汁好creamy 幾有奶味,加埋佢地個明太子醬既咸香,不單止調到味 仲令口感味道都豐富左。炸軟殻蟹都炸得好香脆,蟹既味道依然保留到,只係炸粉再薄返少少會更好。🔽🍰抹茶紅豆軟芝士蛋糕細心啲望塊蛋糕就可以睇得出佢有三塊既layer,最底層係海綿蛋糕,中層係芝士蛋糕,頂層就係抹茶味既芝士蛋糕,三層夾埋其實味道幾好幾夾,只係唔知紅豆味係邊,旁邊既士多啤梨就可以裝飾同轉轉味,值得試下。🔽🏠Layback Cafe & Bar 📍尖沙咀加連威老道41號C-D嘉威大厦4樓B室
🍹蜜桃沙冰
🍝明太子炸軟殻蟹忌廉扁意粉