2019-06-09 42 瀏覽
放假就係要同朋友見見面聚一聚👭想環境舒服一啲樓上cafe係不二之選今次試左呢間...😎.🍝香蒜白酒露荀日本和牛粒繪意粉($138)全晚最驚喜既一道上菜既一刻牛脂同白酒既香氣 彌漫四周牛脂既味道仲包裹住每一條意粉 加上嫩嫩既露荀白酒 意粉有彈性之餘 所有材料既調味都恰到好處🤤樓上cafe 黎講係非常高質素😋.🍔爆芝炸魚漢堡配薯條($128)芝士醬真係超級爆滿 炸魚即炸非常脆加埋千島醬 清新既蕃茄 令厚厚濃郁芝士味中和一下而麵包係煙靭既bagels 🥯整體既口感係好豐富 但不得不提爆醬既漢堡 食起黎真係會無咩儀態🙈.🍎蘋果蜜桃鮮打綠茶($50)用上新鮮既水果製作 綠茶味道可以再出啲💁🏻‍♀️.總括黎講 小編覺得呢到既食物食質素非常唔錯 除左室內之外 餐廳仲有戶外陽台小花園可以用餐 秋意多啲既時候 都應該唔錯👍🏻.人均消費:$170推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(8/10)
放假就係要同朋友見見面聚一聚👭
想環境舒服一啲
樓上cafe係不二之選
今次試左呢間...😎

🍝香蒜白酒露荀日本和牛粒繪意粉($138)
全晚最驚喜既一道
上菜既一刻牛脂同白酒既香氣 彌漫四周
牛脂既味道仲包裹住每一條意粉 加上嫩嫩既露荀白酒
意粉有彈性之餘 所有材料既調味都恰到好處🤤
樓上cafe 黎講係非常高質素😋

🍔爆芝炸魚漢堡配薯條($128)
芝士醬真係超級爆滿 炸魚即炸非常脆
加埋千島醬 清新既蕃茄 令厚厚濃郁芝士味中和一下
而麵包係煙靭既bagels 🥯

🍎蘋果蜜桃鮮打綠茶($50)
用上新鮮既水果製作 綠茶味道可以再出啲💁🏻‍♀️

人均消費:$170
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)
2019-06-09 45 瀏覽
香蒜白酒露荀日本和牛🐮粒繪意粉🍝($138)-上枱後的意粉芬香撲鼻😌。-意粉軟硬度適中並有彈性。-和牛粒肉味重,而且部位有少許根位,肉味更重並有口感。-調味非常好,鹽及胡椒得落得恰到好處。-難得一見好食意粉,吃不停口。😋😋😋😋-如果減少油量會更好。♦️爆芝炸魚🐟漢堡配薯條🍟($128)-漢堡及薯條s份量適中,有兩塊英式魚柳。-用了Bagel作麵包,內部充滿嚼勁和色澤深厚而鬆脆。-魚柳香外脆內軟滑,即炸成品,不知是來貨好還是解凍好,完全沒有雪味。-芝士醬濃但可更濃。-漢堡除了芝士醬,下層Begal亦塗上千島醬,令味道更有層次,同次時暑芝士鹹香、千島酸甜、番茄清新、魚柳味等同一時間在口內爆發、非常滿足。♦️蘋果蜜桃鮮打綠茶($50)飲品跟食物可減($10)-用新鮮水果即打-每啖也有水果果蓉在當中-綠茶味較弱 ..............................♦️特式:-可選室外位置坐,有一個完全露天的位置,如要請記得預訂。
香蒜白酒露荀日本和牛🐮粒繪意粉🍝($138)
-上枱後的意粉芬香撲鼻😌。
-意粉軟硬度適中並有彈性。
-和牛粒肉味重,而且部位有少許根位,肉味更重並有口感。
-調味非常好,鹽及胡椒得落得恰到好處。
-難得一見好食意粉,吃不停口。😋😋😋😋
-如果減少油量會更好。

♦️爆芝炸魚🐟漢堡配薯條🍟($128)
-漢堡及薯條s份量適中,有兩塊英式魚柳。
-用了Bagel作麵包,內部充滿嚼勁和色澤深厚而鬆脆。
-芝士醬濃但可更濃。

♦️蘋果蜜桃鮮打綠茶($50)
飲品跟食物可減($10)
-用新鮮水果即打
-每啖也有水果果蓉在當中
♦️特式:
-可選室外位置坐,有一個完全露天的位置,如要請記得預訂。
2019-06-08
2019-06-07 3144 瀏覽
表姪女考完晒試,表哥啲時間自由啲,所以就專登約佢食餐晚飯,大家又可以呻吓工作上嘅難處、唔公平嘅對待……等等。表哥話未上過啲樓上咖啡店,所以,晌網上搵兩搵,摷到「Layback Cafe & Bar」,參考過啲食評確,感覺唔錯喎。餐廳位處加連威老道一幢舊式商廈低層,佔地唔大,室內大概廿個位左右,以木系為主裝修,算喺精簡骨子,擺設少少裝修品,點綴一吓環境。此外,仲有少少室外位,都幾開揚架,感覺舒適,但天氣有點悶熱,就乖乖坐番晌室內啦。晌走出去露天位時,一定會留意到門口旁有個小書架,擺咗啲旅遊書,啱嘅可以拎本打打書釘,扮吓文青。主餐牌好簡單啫,一面喺印有各款沙律、薄餅、特色小食、甜點。反轉另一面,就喺主菜系,由A至I共9款,定價為$128-$138,但可以另+$25加配是日餐湯,而想加配飲品,就有一律減$10優惠,變相成為一份套餐。溫馨提示,雖然餐牌無寫,喺需加一服務費嘅。既然叫得Cafe,飲品嘅選項自然寧舍多,唔多作介紹喇,貼晒出嚟俾大家有個參考。點好餐後,店員會送上餐具,啲餐具就無乜特別啦,但個鹿仔藤籃就非常別緻。媽日餐湯 +$25今晚嘅餐喺南瓜忌廉湯,色澤橙紅,質感幾滑身,亦甚有南瓜嘅
主餐牌好簡單啫,一面喺印有各款沙律、薄餅、特色小食、甜點。
媽日餐湯 +$25

今晚嘅餐喺南瓜忌廉湯,色澤橙紅,質感幾滑身,亦甚有南瓜嘅清甜味,湯裡有少許粟米粒,但我就覺得有無都無所謂,反而,由於湯碟大隻,放條意大利餅乾條襯一襯就仲好,檔次都升一級呀!
南瓜忌廉湯
媽媽香脆拉麵沙律 $98

一來主菜無沙律加配,二來晌沙律類見到有款咁得意嘅沙律配搭,試試究竟喺點。原來喺以沙律菜墊底,加上媽咪麵及水牛芝士,再淋上黑醋而成,都真喺幾有心思。
媽媽香脆拉麵沙律
創意還創意,食味喺點先?其實,當啲香脆拉麵好似平常食凱撒沙律啲麵包粒咁,就完全無咩違和感。將拉麵及芝士一齊入口,一脆一柔,口感過癮,而沙律菜又夠新鮮爽脆,最欣賞喺啲黑酸,應該喺煮過嚟,黏啲、杰身啲,醋味好醇和,一啲都唔嗆喉。
媽媽香脆拉麵沙律
自家製南瓜汁天婦羅蝦雜菌意大利飯 $128

一向我都覺得意大利好考到廚師嘅手藝,一食就知得唔得,而呢個意大利飯喺意日融和,日式嘅天婦羅蝦配雜菌意大利飯。
自家製南瓜汁天婦羅蝦雜菌意大利飯
啲飯用上大大隻虎蝦,所以,出嚟嘅外觀好有睇頭。先講啲蝦,炸得甘香,入口唔油,蝦肉又幾爽;意大利飯方面,個人就覺得汁太多,有啲似食湯飯咁,不過,南瓜品就十分濃郁,飯粒亦具咬口感,飯內混有好多雜菇,增加口感。
香蒜白酒露筍日本和牛粒燴扁意粉 $138

另一道主菜就要咗扁意粉,除和牛粒,碟面仲加咗大量翡翠苗、露筍仔、車厘茄,睇落色彩好睇啲,又多添份清爽感,而且,份量好足。
香蒜白酒露筍日本和牛粒燴扁意粉
先夾一炷扁意粉試試,可以講煮得恰到好處,咬落煙韌,毫無過腍嘅問題,有點白酒及蒜香,不過,黑椒味就稍稍搶咗啲;和牛粒入口就知喺有質素啲貨色,肉質好軟腍,又富油香,呢道意大利麵好食。
榛子牛奶咖啡 +$34

雖然Layback掛正名叫Cafe,不過,杯牛奶咖啡就沖得未夠手勢,雖然拉咗少少花,但入口明顯喺撞得唔夠奶泡,質感較削身,個拉花亦唔多細緻,還好個咖啡味道都幾醇香。
榛子牛奶咖啡
焦糖朱古力奶 +34

反而,表哥就話佢杯焦糖朱古力幾正,原來打咗厚厚嘅奶泡落去,令整體口感更幼滑,而朱古力味又唔錯。
焦糖朱古力奶
可能星期日關係,都未到晚市高峰時間,都已經座無虛席,幫襯嘅都喺啲年青客人。侍應都喺女生嚟,招呼頗細心,而且有禮,整晚用餐都予人好稱心。
香蒜白酒露筍日本和牛粒燴扁意粉
無無聊聊由ig follower決定我個胃,經朋友介紹下黎到呢間樓上CAFE,有室外座位,佈置到後花園咁🎋~~作為下午茶,叫咗CHILL小食拼盤、牛油果軟殼蟹漢堡配薯條、蘋果啤梨鮮打綠茶醫醫肚~上菜速度唔算特別快,但好嘢值得等既🥰CHILL小食拼盤賣相好靚,紅薯餅、波蘿雞、芝士波波都好好食!特別係菠蘿雞, 釀左舊菠蘿入去雞柳入面好有驚喜🍍!炸蝦就一般般啦,寶寶都食哂😗牛油果軟殼蟹漢堡出場嘅時候嚇到心到離一離,好大隻原隻軟殼蟹啊,成個包足足有一部iPhone咁高、 手掌咁闊,好彩淨係叫咗一個主食😂😂由於太大舊嘅關係,食落有啲狼狽,不過軟殼蟹外脆內juicy,大大啖咁咬好爽!(我諗呢舊要趁熱食,如果唔係凍左嘅炸粉未必咁易入口🤭)最後,少少扣分既係蘋果啤梨鮮打綠茶,比我想像中細杯,但飲落係新鮮嘅蘋果汁配淡淡的綠茶、反而啤梨味唔係好出🍹整體來講,搵到個星期日hea下hea下既地方,唔錯唔錯😙-CHILL小食拼盤 | $118牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 | $138蘋果啤梨鮮打綠茶 | $50-
上菜速度唔算特別快,但好嘢值得等既🥰

蘋果啤梨鮮打綠茶

整體來講,搵到個星期日hea下hea下既地方,唔錯唔錯😙
CHILL小食拼盤 | $118
牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 | $138
蘋果啤梨鮮打綠茶 | $50
2019-05-31 57 瀏覽
#laybackcafeandbar餐廳既裝修古色古香,有好多花花既點綴牆上仲見到好多藝人幫襯過食物應該有番甘上下質素🤭 --🔅煙三文魚蟹籽卡邦尼意粉成個意粉好 Creamy 卡邦尼醬勁濃郁三文魚有好多塊,輕輕煙熏過,咸咸地甘同意粉味道好夾,食完好飽肚 --🔅香蒜白酒露荀日本和牛肉粒繪意粉蒜味同酒味都唔重,反而黑椒味就好濃和牛粒都算大粒,一D唔肥,炒得好香口露荀好爽脆,加埋一齊食會冇甘膩評分: 8 / 10
#laybackcafeandbar

餐廳既裝修古色古香,有好多花花既點綴
牆上仲見到好多藝人幫襯過
食物應該有番甘上下質素🤭 -
🔅煙三文魚蟹籽卡邦尼意粉
成個意粉好 Creamy 卡邦尼醬勁濃郁
三文魚有好多塊,輕輕煙熏過,咸咸地甘
同意粉味道好夾,食完好飽肚 -
🔅香蒜白酒露荀日本和牛肉粒繪意粉
蒜味同酒味都唔重,反而黑椒味就好濃
和牛粒都算大粒,一D唔肥,炒得好香口
露荀好爽脆,加埋一齊食會冇甘膩

評分: 8 / 10
  • 和牛意粉
2019-05-31 447 瀏覽
今日去開尖沙咀朋友話有間樓上cafe幾啱影相想帶我去朋友帶我去加連威老道其中一座大廈入到去有好多櫻花嘅裝飾座位除咗室內仲有室外同天台上網睇返原來林俊傑都嚟過呢度既天台打卡佢攞住個結他影相感覺好chill可惜當日點好野食就落大雨只好留喺室內食嘢室內嘅裝修以木俱為主而室外就以櫻花同藤籃質料為主我同朋友分別叫咗 辣肉腸pizza丶 芝士煙肉大蘑菇丶 小食拼盤。飲品方面就叫咗士多啤梨啤梨鮮打紅茶同玫瑰士多啤梨鮮打紅茶。點好餐後我同朋友就出咗去影相, 影到唔記得啲嘢食,店員仲好好提我哋快啲入嚟食,吾係凍左就吾好食,好貼心。辣肉腸pizza$108芝士煙肉大蘑菇$68一切開好多汁好juicy,份量都好厚下。小食拼盤$118平時食炸嘢都好驚會炸得好乾身同 好un, 但呢個炸 得好好食,裏面有炸芝士,炸紫薯,炸菠蘿雞翼。士多啤梨啤梨鮮打紅茶$52玫瑰士多啤梨鮮打紅茶$52Layback Cafe & Bar尖沙咀加連威老道41號C-D嘉威大厦4樓B室
今日去開尖沙咀

可惜當日點好野食就落大雨
只好留喺室內食嘢
室內嘅裝修以木俱為主
而室外就以櫻花同藤籃質料為主

飲品方面就叫咗士多啤梨啤梨鮮打紅茶同玫瑰士多啤梨鮮打紅茶。

辣肉腸pizza$108

芝士煙肉大蘑菇$68
一切開好多汁好juicy,份量都好厚下。

小食拼盤$118

• CHILL小食拼盤
  • 士多啤梨玫瑰鮮打紅茶
  • 芝士煙肉焗大牛扒菇
2019-05-29 565 瀏覽
藏身喺加連威老道一幢大廈, 原來有間Cafe&Bar, 地點真心隱世呢! JJ都上過黎就知係hidden GEM💎. 落完兩日雨嘅天氣涼涼地, 可以坐露天餐枱, 出面嘅Style好有田園小屋feel, 木系牆身地板, 原來小小地方竟設計左一個高幾級嘅舒服corner位. 睇睇menu, 由輕食到Burger, 意粉都有齊, Drinks menu仲豐富, 多款咖啡, 沙冰, 酒, 本地手工啤酒🍻都有齊.>明太子炸軟殻蟹忌廉扁意粉 (HKD138)即炸軟殻蟹勁大隻多肉, 食嗰時啲蟹膏飛哂出黎, 每啖意粉都充滿明太子嘅醎香味, 意粉非常creamy, 份量OK, 加HKD25有個湯, 我地無嗌到, 沙冰係吸引好多.>爆芝炸魚漢堡配薯條 (HKD128)有別於一般Burger原來li個Burger包係Bagel來的! 筋度十足嘅Bagel淋滿濃稠嘅芝士, 2大塊炸魚皮薄厚肉, 加埋蕃茄片同沙律菜整成嘅burger食起上黎超級messy但我鐘意🤤. >Oreo朱古力沙冰 (HKD58) 朱古力味好濃嘅Oreo沙冰飲到杯底仲好朱古力. 整到成座塔咁高勁靚.>蜜桃沙

明太子炸軟殻蟹忌廉扁意粉

明太子炸軟殻蟹忌廉扁意粉 (HKD138)
爆芝炸魚漢堡配薯條

爆芝炸魚漢堡配薯條 (HKD128)
Oreo朱古力沙冰

Oreo朱古力沙冰 (HKD58)
蜜桃沙冰

蜜桃沙冰 (HKD54)
Li度等食物嘅時間比一般餐廳長小小, 真係啱哂三五知己約埋吹水慢慢enjoy li個特色嘅地方.

2019-05-28
明太子炸軟殻蟹忌廉扁意粉
爆芝炸魚漢堡配薯條
Oreo朱古力沙冰
2019-05-29 29 瀏覽
Layback Cafe & Bar 明太子軟殻蟹忌廉意粉$138炸原隻軟殻蟹☺️超香脆 明太子醬分開放 可以自己調校放幾多 忌廉意粉好香奶油香草味 ☺️意粉嘅質感偏淋。香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉$138日本和牛粒外皮煎得金黃肉質好淋🥰 意粉充斥着香蒜白酒味 味道好夾😍仲有BB蘆筍 好爽口😇士多啤梨沙冰要飲快啲如果唔係就用晒跌晒落嚟😝 用咗真嘅士多啤梨去整好新鮮又唔會太甜!Mocha 好濃朱古力味又有咖啡香☺️📍尖沙咀加連威老道41C-D嘉威大廈4樓B室
Layback Cafe & Bar

明太子軟殻蟹忌廉意粉$138

香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉$138

士多啤梨沙冰

Mocha
好濃朱古力味又有咖啡香☺️

📍尖沙咀加連威老道41C-D嘉威大廈4樓B室
2019-05-26 45 瀏覽
起旺角成日食飯,食到都吾知食咩好起尖沙咀睇左殺神John Wick3,睇完都20:45朋友同我邊行邊傾,行到落加連威老道講起又係想食西餐😂😂😂起樓下見到個水牌,野食都吾算貴。-原來是家隱世樓上Cafe黎人流唔算多,而且好安靜店家標榜所有食物都係即叫即整時間上雖然要等得耐d不過食物真係好新鮮-軟殼蟹明太子意粉有大大隻炸到好脆身嘅軟殼蟹份量都好足而且意粉都幾有咬口同彈牙-媽媽蒜香雞翼一客有8隻,份量吾野少真係好似細個媽咪整嘅味道我好鍾意佢嘅蒜香味同埋葉得勁入味環境同食物方面都好適合同朋友靜靜地食飯
起旺角成日食飯,食到都吾知食咩好
起尖沙咀睇左殺神John Wick3,睇完都20:45
朋友同我邊行邊傾,行到落加連威老道
講起又係想食西餐😂😂😂
起樓下見到個水牌,野食都吾算貴。
原來是家隱世樓上Cafe黎
人流唔算多,而且好安靜
店家標榜所有食物都係即叫即整

一客有8隻,份量吾野少
真係好似細個媽咪整嘅味道
我好鍾意佢嘅蒜香味同埋葉得勁入味

環境同食物方面都好適合同朋友靜靜地食飯
上一次同朋友係隔離食法國菜,經過見到呢間餐廳全店滿座而且非常熱鬧。上網check下先知原來jj 林俊杰都有黎過呀,明星都黎既餐廳一定有咁上下吸引力😍😉門面幾清新 見到幾支粉粉紅紅既桃花 好似咩呢? 係桃花源呀🌺🌺而室內係行木質路線餐廳有分室內同室外既座位,我地今次就坐左室內,跳一跳step先😂食完飯飽飽地行左出去 估唔到有個小閣樓好靚呀❤️❤️夜晚太暗影相差d 建議大家有陽光既時候黎 打下卡chill下唔錯的喔~室外仲有個小書架,晏就黎仲可以拎本書睇下,扮下文青。忌廉芝士磨菇釀雞翼收工實在太肚餓喇,要叫個前菜醫下肚先。哩款雞翼超級推薦!實在係好好食。一份雞翼有4隻。釀滿左十分多既材料,雞翼脹卜卜,咬落去雞肉同忌廉芝士溶埋一齊,加上煎香左既雞皮,十分脆口惹味!煙三文魚蟹籽卡邦尼扁意粉煙三文魚份量十分多,捲成好似花之戀咁。再加上沙律菜,仲有大量既蟹籽超足料,成個主菜同拌碟既視覺十分之靚。卡邦尼最緊要個醬汁,醬汁十分多,唔好乾爭爭。加上選用扁意粉,特別彈牙😋自家製南瓜汁天婦羅蝦雜菌意大利飯寶寶太肚餓,等唔切影相就食左😂三隻天婦羅大蝦好香脆。南瓜汁味道十分濃郁,加上車厘茄既juicy,整體味道十分

門面幾清新 見到幾支粉粉紅紅既桃花
好似咩呢? 係桃花源呀🌺🌺

而室內係行木質路線
餐廳有分室內同室外既座位,
我地今次就坐左室內,跳一跳step先😂

食完飯飽飽地行左出去 估唔到有個小閣樓

室外仲有個小書架,晏就黎仲可以拎本書睇下,扮下文青。

忌廉芝士磨菇釀雞翼

煙三文魚蟹籽卡邦尼扁意粉

自家製南瓜汁天婦羅蝦雜菌意大利飯

寶寶太肚餓,等唔切影相就食左😂
三隻天婦羅大蝦好香脆。南瓜汁味道十分濃郁,加上車厘茄既juicy,整體味道十分配襯。

蜜桃沙冰

夏日熱辣辣,要飲番杯沙冰降一降溫先!蜜桃🍑沙冰,少少甜涼浸浸既感覺,一解夏日既不耐煩😌

2019-05-23 48 瀏覽
早排見到JJ林俊傑嚟香港去咗個天台Cafe影相🤯,即刻搵下係邊度,原來係尖沙咀都有個咁隱世天台Cafe🥳!一入到去就見到好多花嘅擺設🌺🌸,好舒服,本身都諗住坐露台位,可惜已經天黑,所以就唯有坐室內位啦!-南瓜忌廉粟米湯🥣 Dinner Set +$25南瓜湯質感唔算好稠,但有忌廉所以好滑。而且好多粟米粒🌽,啱晒我呢個鍾意食粟米嘅人🌽👧🏻。-香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉 $138呢個好好食呀‼要大力推薦🤩‼香蒜白酒汁惹味🥂,扁意粉軟硬度適中,好掛汁🍝,配埋洋蔥條食口感一流🥰!蘆筍幼嫩爽脆,和牛粒又軟又入味,黑椒味都好濃,食到咁上下又可以食返粒蕃茄粒🍅,口感Fresh左,又可以繼續食!-英式炸魚薯條配黑松露薯條🍟 $128一上枱已經聞到好香黑松露味,炸魚塊大大嚿🐟,一切落去,聽到勁脆嘅索索聲🍽,連男朋友都嘩咗聲🥶。外層既炸粉比我想像中冇咁油膩😲,可能因為佢夠薄😇;魚肉好滑,而且都幾濕潤💦,唔會炸到好乾身,同埋魚肉醃左少少辣粉,所以即使唔點沙律醬同番茄醬都好夠味🤙🏻。薯條份量極多🍟,完全冇手軟咁落黑松露!因為係新鮮炸嘅所以每一條薯條都好脆,同好香黑松露味;加上我見Layback有賣手工啤🍻
原來係尖沙咀都有個咁隱世天台Cafe🥳!
一入到去就見到好多花嘅擺設🌺🌸,好舒服,
本身都諗住坐露台位,可惜已經天黑,所以就唯有坐室內位啦!

南瓜忌廉粟米湯🥣 Dinner Set +$25
南瓜湯質感唔算好稠,但有忌廉所以好滑。
而且好多粟米粒🌽,啱晒我呢個鍾意食粟米嘅人🌽👧🏻。

香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉 $138
呢個好好食呀‼要大力推薦🤩‼
香蒜白酒汁惹味🥂,扁意粉軟硬度適中,好掛汁🍝,
配埋洋蔥條食口感一流🥰!
蘆筍幼嫩爽脆,和牛粒又軟又入味,黑椒味都好濃,

英式炸魚薯條配黑松露薯條🍟 $128
一上枱已經聞到好香黑松露味,炸魚塊大大嚿🐟,
一切落去,聽到勁脆嘅索索聲🍽,連男朋友都嘩咗聲🥶。
外層既炸粉比我想像中冇咁油膩😲,可能因為佢夠薄😇;
魚肉好滑,而且都幾濕潤💦,唔會炸到好乾身,

薯條份量極多🍟,完全冇手軟咁落黑松露!
因為係新鮮炸嘅所以每一條薯條都好脆,同好香黑松露味;
加上我見Layback有賣手工啤🍻,配薯條簡直係Perfect Match🤩!

玫瑰牛奶🌹🥛 $44
好靚好靚,勁啱呃Like,但味道又唔差喎🤨。
好少飲到有玫瑰味嘅嘢飲係唔重玫瑰香精味嘅💀,不過Layback做到🤪。
淡淡的玫瑰香味但一啲都唔假,牛奶係淡奶🥛,兩者加埋好滑好smooth🧞‍♂。

蜂蜜紅茶 $44
男朋友點嘅,蜂蜜味重🍯但紅茶味就略淡,不過都幾大杯🥤。

食嘅途中都見到唔少客人都好疑惑咁搵緊邊間先係layback嘅入口🤪,
記得係一出Lift左邊嗰間啊🥰!
2019-05-21 52 瀏覽
考完試餓到一個點就即刻去咗搵嘢食,今日就去咗尖沙咀一間樓上嘅西餐廳搵食,餐廳位置都幾方便,附近有大型商場,地鐵站行過去都係5分鐘嘅事。餐廳裝修都幾特別,室內係西式餐廳嘅裝修,室內就有榻榻米,不過實在太熱我哋就冇坐出去。嘢食方面選擇都還可以,我同朋友一人叫咗一個主菜同飲品,我叫咗軟殼蟹白汁意粉同曲奇沙冰,軟殼蟹都炸得幾脆,算唔錯,沙冰就一般,不過炎炎夏日有杯沙冰飲都算係咁。嘢食份量都算大,不過一個人都叫做可以食得晒,唔會浪費,如果多人嘅話,可以大家分享,食多幾款。下午嚟嘅話,人都唔算多,唔使等位,即刻就有得坐。
我叫咗軟殼蟹白汁意粉同曲奇沙冰,軟殼蟹都炸得幾脆,
2019-05-15 50 瀏覽
第二次黎依間cafe , 細細cafe , 質素都幾高 好有heart!! 當日都好FULL 所以坐得有啲迫,但由於天氣太熱, 所以有坐戶外, 但下次要坐坐先, 因為JJ 都起依間café 影過相, hahaha...叫左 1 個主菜同2個小食~上次黎個陣食過, 念念不忘所以再點就係芝士煙肉焗有機大磨菇 ($68), 水準依舊!個菇好厚身 一切開已經好juicy,上面仲加左芝士同煙肉口感超豐富 ,必試!!!英式炸魚配黑松露薯條 ($128)睇相都知, 賣相係100分炸魚唔會好似其他餐廳炸到乾晒而且炸粉唔厚魚肉保持到水份,不過胡椒味偏重 , 受唔到胡椒朋友要留意啦另配黑松露薯條 , 份量好多, 幾個女仔share 食剛剛好!媽媽蒜香雞翼($88)係單骨雞翼呀,好少 cafe 會咁做好細心但略嫌味道偏鹹士多啤梨玫瑰鮮打紅茶($52)打卡一流!!飲落好香既玫瑰味, 好清新如果可以大杯一點會更好!!

叫左 1 個主菜同2個小食~
上次黎個陣食過, 念念不忘
所以再點就係芝士煙肉焗有機大磨菇 ($68),
水準依舊!
個菇好厚身 一切開已經好juicy,上面仲加左芝士同煙肉
口感超豐富 ,必試!!!

英式炸魚配黑松露薯條 ($128)
睇相都知, 賣相係100分
炸魚唔會好似其他餐廳炸到乾晒
而且炸粉唔厚
魚肉保持到水份,
不過胡椒味偏重 , 受唔到胡椒朋友要留意啦

媽媽蒜香雞翼($88)
係單骨雞翼呀,
好少 cafe 會咁做
好細心
但略嫌味道偏鹹

士多啤梨玫瑰鮮打紅茶($52)
打卡一流!!
飲落好香既玫瑰味, 好清新
如果可以大杯一點會更好!!

2019-05-12 47 瀏覽
今日黎到旺角嘅呢間Layback Cafe,室內裝潢幾有格調之餘又相當有氣氛。 一坐低無耐,侍應就馬上過黎,亦都好有禮貌。我地叫左芝士黑松露意大利飯,它有好香ge味道,加埋芝士好Creamy嘅感覺,好正喔!呢個價位黎講相當之抵食。我地仲有叫左煙肉芝士大磨菇,芝士煙肉配搭磨菇幾特別,好足料,入口又唔會太油膩。野飲方面,我地叫左個Oreo咖啡冰,份量好大杯,疊到勁高,2個人飲用都岩,炎炎夏日消暑就最適合。

呢個價位黎講相當之抵食。

• 芝士煙肉焗有機大蘑菇
2019-05-12 54 瀏覽
呢間尖沙咀既樓上Cafe連JJ林俊傑都黎過(佢post過架😻),一於去打卡同試下!•🍝香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉($138)和牛粒有成8-10粒都幾多,幾有牛味,露荀細細條幾易入口,個意粉用香蒜整得幾香,唔錯😋•🍗媽媽蒜香雞翼($88)單骨雞翼,有4隻雞翼共8件,個皮炸過再有醬,類似韓式辣味炸雞既口感,甜甜地咁~•🍓士多啤梨玫瑰鮮打紅茶($52)細細杯好靚,飲落有好香既玫瑰味🌹好清新~

🍝香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉($138)

🍗媽媽蒜香雞翼($88)

🍓士多啤梨玫瑰鮮打紅茶($52)
細細杯好靚,飲落有好香既玫瑰味🌹好清新~