2021-06-13 38 瀏覽
Not too much just enough位於觀塘新開的樂感是桔梗的新副線分店選用落地玻璃木系設計環境超大好有空間感感覺輕鬆寫意餐廳以輕食為主有三文治、意粉、沙律、蛋糕當然唔少得自家烘焙既咖啡、麵包都好吸引鮭魚牛油果香草三文治多士上搽滿了厚厚的嘅牛油果醬上面放上煙三文魚及溫泉蛋灑上香草、三文魚籽及芝士粒作裝飾仲有沙律菜伴碟賣相好colourful 好吸引多士烤得香脆流心既溫泉蛋汁加上creamy 既牛油果醬感覺清新不錯既輕食之選👍🏻Spaghetti 台北燉牛肉意粉燉牛肉配搭意粉這個組合很有創意意粉醬汁有牛肉粒並帶有微辣的麻辣味十分惹味上面放上挺大塊的牛肉片牛肉口感軟淋襯托麻辣汁好惹味☺️藍莓乳酪燕麥奶搖新鮮草莓牛奶加上燕麥與乳酪香甜的草莓味牛奶作基底加上香濃的乳酪及燕麥味道飲出很有層次豐富口感草莓控必試!伯爵茶芝士蛋糕圓形既巴斯克芝士蛋糕外層燒焦面層比較挺身內裡是軟滑的伯爵茶芝士蛋糕上面再淋了一層伯爵茶醬濃郁的芝士味與伯爵茶茶香味好配合味道不錯👍🏻Expresso TonicExpresso既濃烈咖啡配上tonic感覺清爽同時中和濃烈既咖啡味好適合炎熱夏天享用整體食物味道不錯環境

Not too much just enough
位於觀塘新開的樂感
是桔梗的新副線分店
選用落地玻璃木系設計
環境超大好有空間感
感覺輕鬆寫意
餐廳以輕食為主
有三文治、意粉、沙律、蛋糕
當然唔少得自家烘焙既咖啡、麵包都好吸引

鮭魚牛油果香草三文治
多士上搽滿了厚厚的嘅牛油果醬
上面放上煙三文魚及溫泉蛋
灑上香草、三文魚籽及芝士粒作裝飾
仲有沙律菜伴碟

• 台北燉牛肉意粉
  • 伯爵茶芝士蛋糕
  • 鮭魚・牛油果・香草三文治
2021-06-12 36 瀏覽
難得放幾日假今日約咗朋友出去觀塘行街食飯朋友帶我去食Lagom Kaffe好耐之前有經過牛頭角嗰間 但多人到等唔到位今次朋友帶我去觀塘新開嗰間特登早啲去就唔洗等位呢間樓底都係好高落地大玻璃攞到自然光空間感十足無論室內定室外坐位都好多但今日天氣唔好 室外就冇開放到餐廳中間可以睇到barista沖咖啡Menu上每款都好吸引好想試決定兩個人share 食可以試多一點台北燉牛肉意粉$98好新奇既食法Sauce係帶麻辣香味既肉醬麻味重啲 唔食辣既朋友仔都唔洗驚配上意粉出奇地夾牛肉切成薄片 半熟狀態入口有香濃既牛肉香味好正!樂感早餐$128冇諗過份量咁大份 有齊大大件麵包、沙律、德國香腸、煙肉、煎雙蛋、蘑菇夠晒豐富顏色同擺盤都好靚食完無論係味覺定視覺都超級滿足我地一人再叫左一杯飲品我要左打卡專用既dirty $42果然係好啱打卡🤣白上一片啡 咖啡再慢慢沉落去過程好療愈朋友要左莓莓乳酪燕麥搖$48佢大讚士多啤梨味道香濃因為太飽所以最後冇叫到蛋糕下次黎要再試下食完出黎就見到好多人等緊位但Lagom好貼心咁預留左個area有好多坐位比等位/等take away既朋友仔食物、服務、裝修我都覺得做得非常好推
難得放幾日假

入口有香濃既牛肉香味
好正!

樂感早餐$128
冇諗過份量咁大份
有齊大大件麵包、沙律、德國香腸、煙肉、煎雙蛋、蘑菇
夠晒豐富

下次黎要再試下
食完出黎就見到好多人等緊位
但Lagom好貼心咁預留左個area
有好多坐位比等位/等take away既朋友仔
食物、服務、裝修我都覺得做得非常好
推薦大家去chill下☺️
2021-06-12 34 瀏覽
Lagom位於觀塘海濱公園附近一座商業大廈內,由觀塘地鐵站一直向海旁方向行就會搵到架啦,進入商廈後,坐lift或者行上一層,嘩!原來餐廳空間好大,坐位很多,同時有室內或者室外選擇,當日天氣炎熱,烈日當空,我哋一家四口還是選擇坐室內有冷氣比較好😅 室外放上多張梳化長椅室內有open corner,店員在這裡弄咖啡或者其他飲品昵到有多款口味芝士蛋糕供應先上飲品-冰凍紅茶黑糖鮮奶 - ok不太甜,黑糖與鮮奶份量適中士多啤梨奶昔,熱愛草莓既人士最適合炸薯條、本人最喜歡食呢D粗粗地既薯條、呢到既薯條炸到岩岩好,不太乾身又不太燶經典蕃茄肉醬意粉-蕃茄好新鮮,意粉煮到唔太淋台北燉牛肉意粉-是麻辣的,蠻刺激的!牛肉好滑甜品-雲呢拿芝士蛋糕,啖啖芝士,面層有烘過既味道

室外放上多張梳化長椅

室內有open corner,店員在這裡弄咖啡或者其他飲品

昵到有多款口味芝士蛋糕供應

先上飲品-冰凍紅茶

黑糖鮮奶 - ok不太甜,黑糖與鮮奶份量適中

士多啤梨奶昔,熱愛草莓既人士最適合

經典蕃茄肉醬意粉-蕃茄好新鮮,意粉煮到唔太淋

台北燉牛肉意粉-是麻辣的,蠻刺激的!牛肉好滑

甜品-雲呢拿芝士蛋糕,啖啖芝士,面層有烘過既味道
2021-05-23
2021-06-10 151 瀏覽
💛相信大家都知桔梗開左間姊妹店Lagom Kaffe係觀塘, 今日我地終於有時間去試下啦😍😍雖然地方好大, 但係仲堅持緊嘅香港人都真係好多, 要去嘅真係早d去排隊啦😆 而且佢係寵物友善餐廳,想帶寵物一齊放鬆一個下午係一個唔錯嘅選擇黎架~今次我地就叫咗一個➡️"全日早餐",份量都好豐富,有齊腸仔、蛋、沙律、煙肉、蘑菇同好鬆軟嘅酸種麵包,味道都幾唔錯仲好健康架而➡️"奶油花雕酒墩雞意粉"就非常有驚喜,中西合璧奶油香嘅醬汁配埋好似醉雞咁入味嘅墩雞出奇地咁夾,好食到差d想飲埋個汁,絕對值得一試👍🏻👍🏻🍰甜品方面抹茶控嘅我地叫咗個➡️"濃抹茶芝士蛋糕",入口好creamy,不過其實就奶味比較出,食開濃濃抹茶味嘅朋友就未必鍾意啦😂😂總括黎講環境一流,野食中上,價錢略貴,但係如果想舒舒服服過同朋友過一個下午,呢到無限時,絕對係一個好地方😁😁

奶油花雕酒墩雞意粉

濃抹茶芝士蛋糕

2021-06-06
奶油花雕酒墩雞意粉
  • 花雕雞風味奶油雞肉燉飯
  • All day breakfast
  • All  day  breakfast
對觀塘的印象就是一個充滿著工廈、繁忙、擠迫又急速的社區。歌都有得唱,相信《哪裡只塞駿業里》就是一般人對觀塘區的既定印象。 大概是人們在這個社區活久了,需要喘息的空間,大大小小的咖啡店就此出現。這次跟友人相約到樂感Lagom Kaffe,是旺角非常有名氣的「桔梗Café」於觀塘新開設的姊妹店。位置比較近觀塘碼頭;離觀塘站約15-20分鐘腳程。「Lagom」源自瑞典語,意思為「不多不少;剛剛好」是瑞典人對生活態度、工作、健康、環境最好的詮釋。「Not too Much Just Enough」正正是忙碌的香港人需要領悟的。 跟桔梗一樣,Lagom Kaffe同樣以落地玻璃x木系裝潢,予人感覺寬敞舒適。這邊更設特大露天戶外花園,除享用晚餐外更有Shisha供應!到訪的日子是平日晚上,餐廳都有9成滿,8:00pm到達時數款人氣餐點都已經售罄了T_T餐廳是以QR code點餐,最後我倆點了兩份主食、兩杯飲料及一份甜品。▼點餐附送的餐前麵包干貝燻鮭蘆筍燉飯 ($178)燉飯好像是這裡的招牌菜,果然沒有令人失望。帶子兩面煎香,外香內嫩,配上煙三文魚、溫泉蛋及翠肉瓜薄片的組合非常match。燉飯本來份

▼點餐附送的餐前麵包

干貝燻鮭蘆筍燉飯 ($178)

燉飯好像是這裡的招牌菜,果然沒有令人失望。
燉飯本來份量已不少,加上Creamy奶油醬汁更增添了飽滯感,兩個女仔share剛剛好。

夜市酥炸海鮮 ($138)

喜歡香口小食的絕對不能錯過!大大盤有炸魚、炸蝦、炸魷魚,配菜有炸豆角及炸洋蔥。
炸魚的炸粉略厚,其他都不錯。沒想到作為配菜的炸豆角最有驚喜!外脆內juicy,感覺好fresh。炸物沾上wasabi蛋黃醬又是另一種滋味。

點了兩杯名字非常特別的drinks

日落 Before Sunset (iced)($58)

淡淡的玫塊香 x 士多啤梨配搭的茶飲。
微酸微甜,恰好可以解膩。

白晝Daylight (hot)($58)

濃郁的熱朱古力,甜度適中。
配上美美的拉花,打卡一流!

Hotjicha Cheese Cake ($52)

招牌甜品Tiramisu早已售罄,只好退而求其次點了焙茶芝士蛋糕。
沒想到有意外驚喜!焙茶味濃郁,CHEESE CAKE軟滑,而且好大件~

下次有機會的話會想在白天再來,想必在日光之時於落地玻璃前打卡一定很好看!
餐廳仲係Pet-Friendly,可以帶埋狗仔嚟打卡: )

2021-05-28
  • 燉飯
2021-06-09 3110 瀏覽
/樂感𝐿𝑎𝑔𝑜𝑚 𝑘𝑎𝑓𝑓𝑒🇭🇰💛/#sa觀塘篇 #sacafe篇 #sa良心小店篇➖➖➖<桔梗姐妹店🥰🥰💛>➖➖➖之前都去過一次旺角桔梗 早排係牛頭角同觀塘都分別開左第二、三間今次去到觀塘分店 其實唔算近地鐵站 都近近地海濱🤪🤪 今次黎到無失望無論食物定環境都不錯 揀嘅野都無伏店舖夠大、空間感十足 而且有WiFi 同無限時好適合係到做野、敍舊✨飲品食物都多選擇 下次都會想試佢地pastries➖➖➖1️⃣台北燉牛肉意粉 $98 🌟最近成日食台式野😆😆不過唔會厭有少少似台灣牛肉麵 不過係撈麵咁!幾鍾意佢嘅牛肉片 薄切、肉味幾濃帶椒麻嘅味 不過都唔係話非常辣 接受到💛亦唔會韌 而佢嘅肉醬都係牛肉呢👍🏻無羶味意粉軟硬適中 都入味 不過食食下會覺得有啲咸 都算重口味🤣➖➖➖2️⃣番茄肉醬意粉 $88 朋友食左呢個賣相同平時食嘅差唔多 不過都係幾好食😚麵嘅韌度適中 幾鍾意面頭芝士粉 咸香突出 車厘茄都唔會好酸👍🏻仲有黑橄欖🫒唯肉醬都係有少少鹹所以就食完要飲水➖➖➖3️⃣hojicha burnt cheesecake $52 有幾款茶味揀! 另外亦有chiffon cake 之前以為得件裝
/樂感𝐿𝑎𝑔𝑜𝑚 𝑘𝑎𝑓𝑓𝑒🇭🇰💛/
#sa觀塘篇 #sacafe篇 #sa良心小店篇
<桔梗姐妹店🥰🥰💛>
之前都去過一次旺角桔梗
早排係牛頭角同觀塘都分別開左第二、三間
今次去到觀塘分店 其實唔算近地鐵站
都近近地海濱🤪🤪 今次黎到無失望
無論食物定環境都不錯 揀嘅野都無伏
店舖夠大、空間感十足 而且有WiFi 同無限時
好適合係到做野、敍舊✨
飲品食物都多選擇 下次都會想試佢地pastries

1️⃣台北燉牛肉意粉 $98 🌟
最近成日食台式野😆😆不過唔會厭
有少少似台灣牛肉麵 不過係撈麵咁!
幾鍾意佢嘅牛肉片 薄切、肉味幾濃
帶椒麻嘅味 不過都唔係話非常辣 接受到💛

幾順口 底部會有少少朱古力漿凝固
Mocha

5️⃣matcha latte $48
朋友揀左呢杯
不甜不澀 底部無粉粒 不過不失!
Matcha  latte

📍樂感
2021-06-06
5 分鐘 (堂食)
台北燉牛肉意粉
肉醬意粉
Mocha
2021-06-08 52 瀏覽
看到食評 看著好吸引啊,心心念念好幾天!餐廳環境 蠻寬敞,傢私設計也很舒服~間距也蠻大的,沒有拘束感~音樂🎶也很relax~ lunch的時候人滿了 也忙也很吵鬧的感覺。 目測outdoor也蠻舒服的(不熱的時候😂)菜品 小失望* 台式燉牛肉意麵醬還蠻特別的,感覺就是炸醬麵的feel,一點點辣! 也蠻過癮。花雕雞意麵就一般般了,雞有酒味同時也有雪藏味! 而且 這個味道配這個價格就小貴了。100塊一個意粉~估計 賣點是咖啡吧!lunch set 不配餐飲...也叫set😂?
看到食評 看著好吸引啊,心心念念好幾天!
餐廳環境 蠻寬敞,傢私設計也很舒服~
間距也蠻大的,沒有拘束感~

菜品 小失望*
台式燉牛肉意麵
花雕雞意麵就一般般了,雞有酒味同時也有雪藏味!
而且 這個味道配這個價格就小貴了。100塊一個意粉~

估計 賣點是咖啡吧!
lunch set 不配餐飲...也叫set😂?

台式燉牛肉意粉

2021-06-08
台式燉牛肉意粉
  • 台北燉牛肉意粉
2021-06-08 54 瀏覽
🍴Lagom Kaffe💛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯空間感大 座位闊落的cafe!! 【台北燉牛肉意粉 HKD98】醬汁的味道有點像擔擔麵🤣 味道辛麻挺香 喜歡這個醬汁😋 薄牛肉柔軟😚 整體味道不錯!【雞肉凱薩沙律 HKD78】雞胸肉juicy不乾韌 沙律的調味也不錯 加上溫泉蛋和煙肉脆脆 味道不單調~ 份量也很多【茉莉花戚風蛋糕 HKD40】忌廉和蛋糕都是茉莉花茶味 有著淡淡的清香☺️ 忌廉挺輕盈 蛋糕軟綿 再濕潤多點就更好了!
🍴Lagom Kaffe💛
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
空間感大 座位闊落的cafe!!

2021-06-08 57 瀏覽
今日星期日,想和朋友去一啲可以影相打卡嘅靚靚Cafe餐廳,聽聞最近在觀塘的Lagom Kaffe好chill 好靚,所以特登去朝聖。 現場佈置好有格調,更設有戶外露天座位,果然很適合打卡🤳🏻。後來先知道,依度係旺角桔梗的姊妹店,難怪風格這麼相似,同樣大受年青人歡迎。👯‍♀️👯由於店內十分多人所以未有拍攝環境照片。餐廳亦不能預約,而且假日有很多人前往,店員告訴我們預計要等大約30分鐘。但由於片因為位置較為偏僻,如果要行返出去都要10幾分鐘,所以我哋決定等多一陣。等咗大約30分鐘就好終於可以入咗點餐。我點了一個all day breakfast,朋友點了一個藜麥雞胸沙律。份量比我們想像中大很多,擺盤亦10分精緻,果然是打卡勝地📷。🥗藜麥雞胸沙律🍽All day breakfast $128All day breakfast 無特別驚喜,都係正常發揮,最吸引嘅係旁邊嘅麵包🍞。但朋友的沙律超乎預上以外的好食。沙律份量十足,雞胸很嫩滑,唔係以前食開沙律嗰啲鞋口雞胸。😋😋總括來講,無論你係為咗打卡定係同我一樣想同朋友有個地方可以慢慢食下野傾偈都係一個唔錯嘅選擇。因為食物擺盤精美,環境裝修亦分有格調,

🥗藜麥雞胸沙律

🍽All day breakfast $128

總括來講,無論你係為咗打卡定係同我一樣想同朋友有個地方可以慢慢食下野傾偈都係一個唔錯嘅選擇。因為食物擺盤精美,環境裝修亦分有格調,而且亦冇限用餐時間,值得再嚟。

2021-03-21
30 分鐘 (堂食)
話說一年前食桔梗,覺得貴得嚟份量又少,食物質素麻麻。今次見佢喺公司附近開咗間佢新嘅姊妹店,決定俾多次機會佢。今次嚟食份量大咗,食物質素一般,不過勝在環境闊落,戶外位好舒服。;台北燉牛肉意粉 $98特別嘅配搭,香味聞落有啲似老媽拌麵,重麻香,唔辣,不過太油,成個碟底都係油LOL;要一讚薄切嘅牛肉好入味!;奶油花雕酒燉雞意粉 $98意粉太軟,個汁無酒香,好彩雞肉滑,富花雕酒香,中西fusion呢個配搭又幾新鮮。;flat white $35偏nutty,aftertaste唔強,不過個杯巧靚( *¯ ꒳¯*)。

;台北燉牛肉意粉 $98

;奶油花雕酒燉雞意粉 $98

;flat white $35
2021-01-28
2021-06-06 51 瀏覽
星期日,當然要跟朋友聚一聚,吃下好西🥰於乎就去近期比較HOT 嘅「Lagom Kaffe」cafe 吃一個brunch ,Relax 吓🤗 Lagom Kaffe 空間感大,有戶外或室內,裝修簡約清新,且給人Relax 的感覺,但可惜今早天氣不似預期,室外沒有開放😐台北燉牛肉意粉,份量適中,牛肉薄切夠粉嫩,醬汁是麻香帶少少辣,且充滿肉碎夠惹味和咬感,意粉亦夠爽口😋三文魚,牛油果,香草三文治,賣相吸精,多士塗上一層牛油果溶,然後三文魚份量足,再加少許三文魚籽,溫泉蛋和羊奶芝士..全部惹味又夠鮮🤤Cappuccino (升級Fruit 咖啡豆),咖啡味更香濃夠滑,升級只需$5 👍🏻多明尼加朱古力(升級燕麥奶)朱古力味夠香濃,甜度適中👍🏻

多明尼加朱古力(升級燕麥奶)朱古力味夠香濃,甜度適中👍🏻
2021-06-06 112 瀏覽
行完山 專程嚟到呢度試飲佢哋嘅咖啡同埋食個Lunch叫咗以下食物:台北燉牛肉意粉 HKD 98經典蕃茄肉醬意粉 HKD 98鮭魚 牛油果 香草三文治 HKD 98CAFFE LATTE HKD 34見到個Menu時 有少少失望食物選擇好少 而且要到12點先可以開始order食物Salmon Avocado with mix herb sandwich 真係唔得🤢感覺就好似一塊好厚嘅麵包 上面鋪咗啲三文魚加牛油果咁 🤦🏻‍♀️我食咗幾啖俾咗老公食台北燉牛肉意粉幾特別 有少少麻辣味 但可以接受到嘅辣肉醬意粉就係一般肉醬意粉咁 冇乜特別杯咖啡係好飲嘅 好fruity 豆味好香 但食物質素真係需要提高 除非客人係想淨係飲杯咖啡
行完山 專程嚟到呢度試飲佢哋嘅咖啡

肉醬意粉就係一般肉醬意粉咁 冇乜特別

杯咖啡係好飲嘅 好fruity 豆味好香
但食物質素真係需要提高 除非客人係想淨係飲杯咖啡
2021-06-06 46 瀏覽
今日黎到觀塘一間人氣cafe食飯,地點對我黎講稍遠,接近觀塘碼頭。但係聽聞經常都full,又會排長龍,所以就特意入黎試一試佢。餐前麵包係又彈牙又香既酸種麵包,齋睇麵包已經令我對佢有好感,而且個醬帶蒜香,好好食。龍蝦蟹肉香草沙拉有半隻龍蝦,體積唔算大,但勝在煎得香,而且夠新鮮,肉質爽口彈牙。蟹肉沙律加左牛油果蓉,番茄粒,三文魚子,再加上少少調味,基本上呢幾樣都係我鐘意食既野,無得事輸~日落後貝莉絲的誘惑呢杯特調既重點係bailey同奶,再帶espresso既味道,earl grey味會弱少少,酒精感唔強。但有一個特別既地方,就係佢有一粒乾玫瑰花係面,一路飲其實就會一路聞到好香既花味,同時有味覺同嗅覺既享受~烏干達 Mzungu Project突然想飲手沖,所以我就點多左呢個我無乜點見過既豆。我反而覺得佢黑糖同朱古力味比較重,跟住就係士多啤梨同奇異果味~都幾好飲。

龍蝦蟹肉香草沙拉

日落後貝莉絲的誘惑

烏干達 Mzungu Project

2021-06-02
2021-06-06 2521 瀏覽
牛頭角的Lagom早幾個月吃過了,今日發現原來有一間新分店在觀塘,超近我呢~主菜menu好似有少少不同,但竟然沒有疏乎厘pancake可以點,有少少失望。但食物質素都維持一貫水平。*台北燉牛肉($98)以為是普通燉肉,誰不知是味道麻麻辣辣的肉醬底再加燉牛肉;這個辣度對我來說很適中;似肥牛的燉肉,亦很嫩滑。*豬肉蘋果楓糖三文治($88)我覺得用上「吐司」會比較貼切;因為只有一片麵包,再放上配料;除了豬肉和蘋果,還有煙肉和溫泉蛋;刺穿溫泉蛋之後,麵包底吸收了蛋汁;因為吐司塗上了楓糖,整體咸咸甜甜的,頗開胃。*莓莓乳酪燕麥奶搖($48)燕麥奶的味道就不太飲到,可能被莓類和乳酪的酸甜蓋過了。*菠蘿香蕉燕麥奶搖($48)老公點的*伯爵茶芝士蛋糕($62)原來芝士蛋糕不是一件件的那種,而是像巴期克芝士蛋糕,配上伯爵茶醬;芝士蛋糕很厚實,芝士味濃;伯爵茶醬很香,配上芝士蛋糕食都是第一次。

*台北燉牛肉($98)
以為是普通燉肉,誰不知是味道麻麻辣辣的肉醬底再加燉牛肉;
這個辣度對我來說很適中;
似肥牛的燉肉,亦很嫩滑。

台北燉牛肉

*豬肉蘋果楓糖三文治($88)
我覺得用上「吐司」會比較貼切;
因為只有一片麵包,再放上配料;
除了豬肉和蘋果,還有煙肉和溫泉蛋;
刺穿溫泉蛋之後,麵包底吸收了蛋汁;
因為吐司塗上了楓糖,整體咸咸甜甜的,頗開胃。

豬肉蘋果楓糖三文治

*莓莓乳酪燕麥奶搖($48)
燕麥奶的味道就不太飲到,可能被莓類和乳酪的酸甜蓋過了。

莓莓乳酪燕麥奶搖

*菠蘿香蕉燕麥奶搖($48)
老公點的

菠蘿香蕉燕麥奶搖

*伯爵茶芝士蛋糕($62)
芝士蛋糕很厚實,芝士味濃;
伯爵茶醬很香,配上芝士蛋糕食都是第一次。

2021-06-03
莓莓乳酪燕麥奶搖
2021-06-05 39 瀏覽
海濱公園開幕後週邊一帶開左新餐廳,今晚終於有朋友帶我去呢間充滿Chill vibes既咖啡店相見。最吸引我係:用餐時間無限時 (去cafe傾計打卡重點!)座位間距大,有足夠私隱飲品選擇多 (酒,咖啡,特調飲品)加入亞洲元素既pasta約朋友最好搭巴士到觀塘海濱公園站,落車直行3分鐘就到,亦可以由駱駝漆行過去。仲有一個方法......跑步去海濱公園 ,運動後歎咖啡一樣咁爽。歐式木系藍調製造安逸優雅感覺。樓底高予人寬敞空間感,久坐也不厭倦。晚市送上menu上沒有提及的熱烘麵包,是這晚的小確幸。一邊是高質橄欖包,這個配搭毫無遺和感。另一邊憑白麵粉估計應該是歐式麥包,麥香味比港式麥包濃得多了。配上cafe的蒜蓉牛油,希望日後麵包類會加入menu中。燉牛肉麵夜市menu似乎不供應,於是試類似的台式焗千層麵。面層有孜然及花椒粉,麻麻香香幾刺激食慾。餐牌註明用牛肉肉碎,整體係一個比較濃香的pasta,份量足以餵飽兩個人,抵食。再來夜市海鮮,同樣大大份,內有魷魚圈、蝦仁、炸魚。用澳洲方法beer batter粉漿更加乾爽酥脆,即使放涼粉漿依然脆口。海鮮調味甚輕,所以味道源於粉漿及沙律醬。Wasabi

用餐時間無限時 (去cafe傾計打卡重點!)
座位間距大,有足夠私隱
飲品選擇多 (酒,咖啡,特調飲品)
加入亞洲元素既pasta

海鮮調味甚輕,所以味道源於粉漿及沙律醬。Wasabi mayo不嗆鼻,仲有蜜糖芥末味道拌和。食到一半發現仲有數件炸洋蔥炸炸豆角
男朋友大讚洋蔥好食。
Sunset
利賓納同洛神花茶酸酸甜甜,非常適合作為夏天既消暑飲品。本身飲品無玫瑰味(男士不用怕),飲用時吸入玫瑰花瓣既芳香,口同鼻感覺不一好新奇。非常欣賞凍飲零冰塊,唔怕愈飲愈淡味。

Apple Cinnamon Oatmilk Smoothie
燕麥奶、蘋果蓉更有玉桂,可以說是追求健康人士既零食。海濱跑步過後飲一杯可以快速補充能量。