2021-06-08 55 瀏覽
今日星期日,想和朋友去一啲可以影相打卡嘅靚靚Cafe餐廳,聽聞最近在觀塘的Lagom Kaffe好chill 好靚,所以特登去朝聖。 現場佈置好有格調,更設有戶外露天座位,果然很適合打卡🤳🏻。後來先知道,依度係旺角桔梗的姊妹店,難怪風格這麼相似,同樣大受年青人歡迎。👯‍♀️👯由於店內十分多人所以未有拍攝環境照片。餐廳亦不能預約,而且假日有很多人前往,店員告訴我們預計要等大約30分鐘。但由於片因為位置較為偏僻,如果要行返出去都要10幾分鐘,所以我哋決定等多一陣。等咗大約30分鐘就好終於可以入咗點餐。我點了一個all day breakfast,朋友點了一個藜麥雞胸沙律。份量比我們想像中大很多,擺盤亦10分精緻,果然是打卡勝地📷。🥗藜麥雞胸沙律🍽All day breakfast $128All day breakfast 無特別驚喜,都係正常發揮,最吸引嘅係旁邊嘅麵包🍞。但朋友的沙律超乎預上以外的好食。沙律份量十足,雞胸很嫩滑,唔係以前食開沙律嗰啲鞋口雞胸。😋😋總括來講,無論你係為咗打卡定係同我一樣想同朋友有個地方可以慢慢食下野傾偈都係一個唔錯嘅選擇。因為食物擺盤精美,環境裝修亦分有格調,

🥗藜麥雞胸沙律

🍽All day breakfast $128

總括來講,無論你係為咗打卡定係同我一樣想同朋友有個地方可以慢慢食下野傾偈都係一個唔錯嘅選擇。因為食物擺盤精美,環境裝修亦分有格調,而且亦冇限用餐時間,值得再嚟。

2021-03-21