2021-06-05
行完觀塘海濱想搵間cafe chill下,朋友就提議黎呢間Lagom Kaffe~~佢係「桔梗」既姊妹店,除左觀塘,喺牛頭角都有分店💕💕上到去發現cafe空間好大,裝修走文青路線,仲有露天位~枱同枱之間都好闊落,坐得幾舒服👍🏻👍🏻🥗Lagom Breakfast $128✨呢個all day breakfast都幾豐富,有太陽蛋、蘑菇、沙律、煙肉、辣肉腸同酸種麵包~~賣相都唔錯!幾鍾意佢地既酸種麵包,外皮好脆,內裡鬆軟😋😋沙律都好新鮮,配辣肉腸食幾滋味~推介👍🏻👍🏻🍰伯爵茶戚風蛋糕 $40✨佢地既戚風蛋糕都幾出名,有4款口味:焙茶、伯爵茶、抹茶同茉莉花~~我地就叫左伯爵茶口味~食落茶味好濃,蛋糕口感鬆軟🤤🤤整體甜度適中,個cream仲好幼滑,好好食❤️❤️🍹日落 $58✨野飲方面,見到佢地有創意特調,於是就叫左黎試下~~呢杯係玫瑰果洛神花茶,裡面加左d利賓納~面頭就有玫瑰花同水果乾作裝飾😍😍飲落酸酸甜甜,仲幾香玫瑰味,唔錯~~-☕️綿綿 $58✨呢杯都係創意特調~其實就係杯好香奶味既熱朱古奶😆😆佢用左全脂奶同白朱古力,然後再用黑朱古力醬作裝飾,都幾靚❤️❤️飲落甜甜地好香朱古力味,小朋友
佢係「桔梗」既姊妹店,除左觀塘,喺牛頭角都有分店💕💕
🥗Lagom Breakfast $128✨
賣相都唔錯!幾鍾意佢地既酸種麵包,外皮好脆,內裡鬆軟😋😋
沙律都好新鮮,配辣肉腸食幾滋味~推介👍🏻👍🏻
🍰伯爵茶戚風蛋糕 $40✨
我地就叫左伯爵茶口味~食落茶味好濃,蛋糕口感鬆軟🤤🤤
整體甜度適中,個cream仲好幼滑,好好食❤️❤️
🍹日落 $58✨
野飲方面,見到佢地有創意特調,於是就叫左黎試下~~
飲落酸酸甜甜,仲幾香玫瑰味,唔錯~~
☕️綿綿 $58✨
呢杯都係創意特調~其實就係杯好香奶味既熱朱古奶😆😆
飲落甜甜地好香朱古力味,小朋友應該會鍾意👍🏻👍🏻