2018-11-07 22 瀏覽
哩到裝修好搶眼,一直都留意左好耐,終於試左🥓~ 雖然係食燒肉,但係店入面一D油煙味都冇,唔會食到成身臭哂係人都知你食完燒肉黎🤣🤣環境唔差就講番D野食啦~ 哩晚我地3個人黎食,叫左幾份肉同D熟食,SO FAR都幾夠飽😋如果食牛肉就推介叫拼盤,比起單叫抵食,同埋有得試多幾款牛😁😁 叫左既係 特級和牛拼盤,有牛肋骨、牛肩肉、M5西冷同肉眼,$438真係超級抵🥩唔食牛既可以試下 柚子豚肉,雖然望落好似冇咩特別,但係燒起上黎真係好香,而且食落柚子味都好重🍊燒肉以外都叫左D熟食,咁就岩岩好夠哂飽啦~😌 肉醬薯條同埋水牛芝士pizza都好正嘢飲可以揀啤酒或者沙冰,配燒肉飲都係一流🍺🥤

嘢飲可以揀啤酒或者沙冰,配燒肉飲都係一流🍺🥤
2018-11-06 38 瀏覽
今日同女朋友行街 行到去朗豪坊見到間食韓牛嘅就即刻衝左入去食😂😂因為我同女朋友都係勁鐘意食肉同食牛所以一見到即刻流晒口水入到去啲位好舒服 每張枱都會有塊透明玻璃隔住 好有安全感抽煙系統都好好 食完吾會成身油煙味我地叫左個三重芝士韓牛pizza 同埋一個特級和牛拼盤裡面有4款牛 牛肩肉,西冷,肉眼 同牛小排牛肩肉口感就比較實 有好實在嘅感覺西冷好重牛味好香 口感都係比較實嘅👍👍👍肉眼口感比較軟 牛味都好重 好香🤤🤤🤤牛小排就比較肥嘅 一咬會有啲牛本身嘅油爆出黎好香😍😍😍
因為我同女朋友都係勁鐘意食肉同食牛
肉眼口感比較軟 牛味都好重 好香🤤🤤🤤
牛小排就比較肥嘅 一咬會有啲牛本身嘅油爆出黎
好香😍😍😍
2018-11-05 27 瀏覽
同阿媽嚟到旺角行街,行到攰攰地,女王話想食韓牛喎,聽人講朗豪坊上面10樓有間看後做得十分之出色,就梗係要做下乖乖仔帶阿媽黎依度享受下啦。丨前菜會有三款韓國嘅名物..唔會太辣,好適合香港人嘅口味特級韓牛拼盤,有西冷,牛肩肉,肉眼,同埋牛肋骨,白色嘅雪花一點點po上係紅紅嘅韓牛上面,已經令我垂涎三尺,燒至半熟嘅時候放入口,牛肉嘅脂肪滲透着我舌上每一個細胞,呢一個就係行韓牛最出色之處。食到咁高質素嘅牛肉阿媽真係好開心😃阿媽話難得搵到間咁好食嘅牛肉,要一次過叫多啲喎,牛肉十分之大件,而且脂肪比例均勻,味道濃郁爽口,放入口肉質厚實,滋味十足雞肉起晒骨,啖啖肉,而且份量十分之多,而且點上佢配上嘅青檸醬,滋味更勝一籌,而且雞肉嘅肉汁好重,最重要嘅係呢間鋪頭嘅通風系統十分之足夠,唔會令到個身食到一陣油煙味唯一嘅熟食就係叫咗個韓國炒粉絲,你一個味道真係好懷念啊,以前食親都係會喺韓國食,估唔到呢一種風味可以帶到嚟香港,味道好適合香港人,而且又唔啦,有鑊氣得來,麵質又彈牙。

前菜會有三款韓國嘅名物..唔會太辣,好適合香港人嘅口味

2018-11-05 29 瀏覽
燒肉食黎食去都係個幾間今次終於食左呢間風格較簡單嘅Lab 10望入去係唔似食燒肉架原來係因為佢特別嘅抽煙系統唔會令到成間都係油煙味今次我要左個Tasting Set with Juice Pairing ($388/1)頭盤有泡菜金字塔 (泡菜,辣蘿蔔,辣青瓜)泡菜唔太酸 反而辣味幾出眾另外有生韓牛伴雪梨牛油果 生牛質地幾特別至於主角當然係佢嘅牛拼盤 同海鮮拼盤塊特級薄切和牛肉眼 薄得黎肉汁爆棚另外配上特別嘅醬汁 惹味😆至於虎蝦都好夠大隻 燒起上黎真係啖啖肉最特別當係係佢配上3枝Juice 飲到唔同啲層次_________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
燒肉食黎食去都係個幾間
今次終於食左呢間風格較簡單嘅Lab 10
望入去係唔似食燒肉架
原來係因為佢特別嘅抽煙系統
唔會令到成間都係油煙味
頭盤有泡菜金字塔 (泡菜,辣蘿蔔,辣青瓜)
泡菜唔太酸 反而辣味幾出眾

_________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
經過呢間餐廳幾次,終於來食LU🤓呢間餐廳主打果汁類飲品同燒肉😋係用呢D鐵網燒既~韓式梨汁牛五花$115好特別 唔係平時食嘅五花肉咁簡單 而係用咗梨汁去做調味 令到牛五花更加香甜😋切到薄薄既一塊 脂肪分布平均 吸收梨汁嘅精華 食落有淡淡的梨香 超好食🤤另外仲叫咗特級薄切和牛肉眼$128雪花分布好靚 份量雖然望落唔多但係質素幾好👍🏻侍應仲好細心咁幫我地燒埋添😽燒一燒就可以放上碟黎食啦😻有少少入口即溶嘅感覺 牛香味重 點上泡菜蛋黃醬/燒肉汁 甜甜地 味道會更加好 😋和牛肉醬芝士薯條🍟$68炸得幾金黃香脆,不過面頭嘅係辣辣地既醬而唔係茄汁,有另一番風味😝Explosion$35係士多啤梨加香桃既smoothie 桃味比較突出 好清新嘅感覺Red hot $35有蘋果士多啤梨西柚同蜜糖飲得出唔同嘅味道 層次感豐富另外有淡淡的蜜糖香 健康又好飲😋另外值得一讚嘅係抽風做得幾好,唔會搞到成身燒肉味,依間餐廳而係喺香港難得找到韓國韓肉味道嘅餐廳👍🏻而且仲有健康嘅果汁飲品提供,值得一試😍
經過呢間餐廳幾次,終於來食LU🤓
呢間餐廳主打果汁類飲品同燒肉😋

係用呢D鐵網燒既~

韓式梨汁牛五花$115

• 韓式梨汁牛五花
  • Red Hot
  • 特級薄切和牛肉眼
2018-11-02 38 瀏覽
澳洲M5西冷西冷紋路好靚,入口即溶,牛味濃郁,有機會下次會試埋韓式和牛😍韓式豬皮雖然邪惡,但係好香口。豬皮嗰種張住張住口嘅感覺,即刻感受到滿滿骨膠原。韓式海鮮薄餅有大量泡菜同埋海鮮,薄餅香脆,點埋醬汁一齊食好惹味鵝肝鐵鍋飯一上碟就已經聞到好香呀,鵝肝有三大件,可以一口食,又可以整碎佢撈飯飯。鵝肝油脂豐富,夾埋洋蔥一齊食,回味啊! 果汁,椰青水,青檸,西瓜及蜜糖好fresh嘅一個配搭,飲到椰青嘅清甜,又飲到青飲到椰青嘅清甜,又飲到青檸嘅酸味,幾特別👍👍
澳洲M5西冷

韓式豬皮

韓式海鮮薄餅
有大量泡菜同埋海鮮,薄餅香脆,點埋醬汁一齊食好惹味

鵝肝鐵鍋飯

果汁,椰青水,青檸,西瓜及蜜糖
2018-10-29
2018-11-02 179 瀏覽
剛入秋,唔知點解就係好想食BBQ/韓燒之類既野食🍢😆🙈天氣涼涼地感覺無咁辛苦 (對住個火爐)以前有某幾間任食韓燒鋪好似漢X,都係我地九十後常常幫襯的(岀賣年齡系列)🙈都算係初期興起韓國野既代表近哩幾年多左好多不同既韓國餐廳,今次就同老表黎到係朗豪坊入邊既位置方便易去 今晚去到人唔多光猛既裝潢 環境唔錯 Tasting menu : 除了燒烤仲有單點因為兩個都係第一次食,唔知d牛份量,就叫左個精選和牛拼盤 $360 同埋其他野食牛既質素同其他野食屬正常未話去到好驚喜環境反而不錯真係可以做到「無煙韓燒」👍🏻哩個真係加分雖然價錢比傳統既貴少少,但可以一試既新派燒肉。
剛入秋,唔知點解就係好想食BBQ/韓燒之類既野食🍢😆🙈
天氣涼涼地感覺無咁辛苦 (對住個火爐)

位置方便易去 今晚去到人唔多
光猛既裝潢 環境唔錯

Tasting menu :

除了燒烤仲有單點

精選和牛拼盤
炸芝士卷
韓式海鮮葱餅
Thermometer    (Blueberry + strawberry )
碟豆花沙冰

牛既質素同其他野食屬正常
未話去到好驚喜
環境反而不錯
真係可以做到「無煙韓燒」👍🏻哩個真係加分

雖然價錢比傳統既貴少少,但可以一試既新派燒肉。
2018-10-24
用餐優惠
試食活動
精選和牛拼盤
炸芝士卷
韓式海鮮葱餅
朗豪坊人氣爆燈的燒肉店,標榜無油煙味,燒肉控嘅我當然要去潮潮聖啦~韓式梨汁牛五花 ❤必食推介,價值唔太貴但cp值超過,數量有好多,超薄切,一燒就好快熟,牛五花加左梨汁,有牛香之餘仲帶點甜甜果香味😋鹽燒厚切牛舌配青檸醬❤好有口感,牛舌識食一定係食厚切😍😍每一啖都好有質感,沾埋青檸醬一齊食,既清新又解膩👍韓式海鮮薄餅❤薄餅唔會感覺好粉,每一啖都食到海鮮~沾上韓式醬油食好惹味~韓式辣年糕❤味道偏辣,但越食越過癮😍😍年糕好滑夠煙韌~加埋魚片洋葱一齊食,正是味蕾的享受~JL04 蘋果+士多啤梨+西柚+蜜糖❤Lab飲品,份量比我想像中出奇地大杯😍整體都飲到以上所有水果嘅味道,唔會太甜,加入蜜糖滋潤😂

韓式梨汁牛五花 ❤

鹽燒厚切牛舌配青檸醬❤

韓式海鮮薄餅❤
薄餅唔會感覺好粉,每一啖都食到海鮮~沾上韓式醬油食好惹味~

韓式辣年糕❤

JL04 蘋果+士多啤梨+西柚+蜜糖❤

2018-11-01 29 瀏覽
呢間餐廳有塊類似磨沙嘅板隔住格嚟枱,有私人度得嚟又有番啲空間感😎同埋食完之後又唔覺有好大朕油煙味✌🏻.Main#特級薄切和牛肉眼 ($128)😋好味指數:(7.5/10)配上一個泡菜加蛋黃嘅調味😳呢個和牛肉眼係店員幫手燒🔥佢地將舊牛脂肪放係個網到燒一陣,然後先放上和牛🐮唔會燒到全熟😎食落去肉質好嫩,牛味夠香😍不過舊牛脂肪搞到塊和牛食落去太多油😦#秘製護心肉 ($98)😋好味指數:(7/10)佢嘅顏色令我好難分幾時熟,所以我決定燒耐啲😂食落去比較有咬口🤓Appetizer#脆香芝士炸雞 ($68)😋好味指數:(7.5/10)炸雞除咗上面有啲芝士之外,覺得唔夠芝味仲可以點佢地嘅芝士醬😍雞嘅炸粉都幾薄脆,咬落去唔會話乾身😚Soup#韓式牛骨湯 ($118)😋好味指數:(7.5/10)骨中間果舊嘢係骨髓😂可以用個細🥄食😝牛骨湯有白蘿蔔同薄牛肉係到,飲落去都幾清甜😳Juice Lab Signature呢到有好多唔同果汁,花多眼亂呀🤩#TheFresh ($35)😋好味指數:(7.5/10)熱情果、蘋果、西柚同蜜糖,酸酸地嘅西柚加埋甜甜哋嘅蜜糖味都ok😍
同埋食完之後又唔覺有好大朕油煙味✌🏻
Main

#特級薄切和牛肉眼 ($128)
配上一個泡菜加蛋黃嘅調味😳

#秘製護心肉 ($98)
😋好味指數:(7/10)
佢嘅顏色令我好難分幾時熟,所以我決定燒耐啲😂
食落去比較有咬口🤓

Appetizer

#脆香芝士炸雞 ($68)
😋好味指數:(7.5/10)
雞嘅炸粉都幾薄脆,咬落去唔會話乾身😚

Soup

#韓式牛骨湯 ($118)
骨中間果舊嘢係骨髓😂可以用個細🥄食😝
牛骨湯有白蘿蔔同薄牛肉係到,飲落去都幾清甜😳

Juice Lab Signature
呢到有好多唔同果汁,花多眼亂呀🤩
#TheFresh ($35)
2018-11-01 41 瀏覽
同男友去完朗豪坊買嘢好肚餓, 突然想食韓國嘢,見朗豪坊有呢間就入左去😅呢度嘅裝修比較清新光猛,同典型嘅韓燒好唔同枱與枱之間仲有一張partition,私隱度提高咗,同埋覺得啲油煙冇咁易彈嚟彈去👍我哋兩個人叫咗雞扒配青檸醬, 帶子,生蠔同埋雜菇拼盤黎燒另外加左個人參雞湯同韓式石鍋飯什菇拼盤就係用錫紙包住一pack嗰份, 店員教我哋成包掉落去燒,燒到漲卜卜就可以剪開佢加啲汁,再燒多兩分鐘就食得😀好juicy😋😋D汁帶出左菇既鮮味同整走左D草青味,好食!😁😁個雞扒既皮燒得好脆好好食😂呢D爐唔會燒到太煨D雞肉幾滑, 點左配果個青檸汁又幾特別幾FRESH wor! 我就幾buy, 但男友覺得點燒肉點果隻汁好食D 😅人參雞湯裡面既雞肉同D骨分離晒,應該都煮左好耐下,參味同鹹味都適中, $118可以"不"到三碗出黎 ,都OK呀!而個韓式石鍋飯既石鍋比市面既矮身,撈果陣有D難度😅飯裡面有D菠菜,泡菜,紅蘿蔔,白蘿蔔,芽菜,肉同一隻煎雞蛋,口感豐富,雞蛋都好脆好香口,不錯😀另外有樣野我覺得幾細心,我見到佢貼左張leaflet介紹蝶豆花特飲,但右下角註明左邊類人唔適合飲,抵讚!👍👍👍唔係果D人唔知道自己唔
呢度嘅裝修比較清新光猛,同典型嘅韓燒好唔同
我哋兩個人叫咗雞扒配青檸醬, 帶子,生蠔同埋雜菇拼盤黎燒
另外加左個人參雞湯同韓式石鍋飯
雞扒, 雜菇
個雞扒既皮燒得好脆好好食😂呢D爐唔會燒到太煨
人參雞湯

韓式石頭鍋飯
而個韓式石鍋飯既石鍋比市面既矮身,撈果陣有D難度😅
唔係果D人唔知道自己唔適合飲左就麻煩了🙈🙈
呢間餐廳坐得舒服,油煙唔勁,店員服務又唔錯,值得推薦!👍

2018-10-30
雞扒, 雜菇
  • 雜菇拼盤
  • 雞扒配青檸醬
  • 雜菇
  • 雞扒
2018-11-01 30 瀏覽
今日同老公喺朗豪坊睇完戲之後,就喺順便喺嗰度搵嘢食,見到一間白色裝修好光猛餐廳lab10, 應該 係新開嘅,最鍾意試新嘢嘅我, 一定入去試試, 又好彩喎,食後覺得整體嚟講都唔錯,值得介紹畀大家每枱都用坐枱式屏風相隔,抽風向下抽的,所以完全沒有壓迫的感覺。
2018-11-01 20 瀏覽
同媽咪一直都好鐘意食韓國菜,今次就同佢黎呢間新開時韓肉燒肉店試下😍聽講仲要係無煙韓式燒烤,食完唔會臭啦👀👉🏿✨韓式梨汁牛五花 Hkd 115 💸📌見到好多人都有叫呢個,睇賣相又好似幾正😏每塊都比較薄身,大概燒15秒已經熟👍🏿因爲本身都有梨汁浸透到,所以唔需要再點醬汁都好夠味呢!👌🏽👉🏿✨鰻魚鐵鍋炒飯 Hkd 128 💸📌店內必食款式~上到黎仲係渣渣聲😆熱辣辣,啲香氣飄晒出黎!唔單至上面有鰻魚粒,個炒飯入面同樣都會有粒粒鰻魚架!味道會有小小偏甜,不過我又接受到🌚只要唔係死咸重口味就得架啦~食到最尾仲會有飯焦,係正既👍🏿👉🏿✨韓式人蔘雞湯 Hkd 115 💸📌黎食韓國野佢地個湯真係重點!入面仲會有啲米飯係到,熱辣辣飲落肚真係好暖胃架😍👉🏿✨juice - coco Hkd 35 💸📌食燒肉唔配燒酒配果汁都得🤣呢款飲落西瓜味偏重,唔會好甜,又ok啵👌🏽
聽講仲要係無煙韓式燒烤,食完唔會臭啦👀

👉🏿✨韓式梨汁牛五花 Hkd 115 💸

📌見到好多人都有叫呢個,睇賣相又好似幾正😏

👉🏿✨鰻魚鐵鍋炒飯 Hkd 128 💸

👉🏿✨韓式人蔘雞湯 Hkd 115 💸

📌黎食韓國野佢地個湯真係重點!
入面仲會有啲米飯係到,熱辣辣飲落肚真係好暖胃架😍

👉🏿✨juice - coco Hkd 35 💸

2018-11-01 14 瀏覽
放工行朗豪坊 行之前當然要醫左肚先啦冇力點有氣力行街先依間lab 10主打冇煙韓燒 見仲有唔燒ge韓國野食 就入左去食啦裝修走文簡約青風牆身仲有一d特別字句我幾鍾意呢句 you'll never eat alone 野食選擇都幾多有燒有唔燒 仲有套餐Tim 我地最後簡唔燒叫左脆香芝炸雞泡菜金字塔韓式牛肉炒粉絲慢煮牛面頰Sour bomb泡菜金字塔有泡菜 辣蘿蔔同辣青瓜份量少少地幾岩2個人食 酸酸辣辣咁 幾開胃脆香芝士炸雞以鐵板上 雞肉包左炸粉炸完再加芝士 炸粉唔厚 炸到外脆肉嫩加上芝士 雖然邪惡 但極好食韓式牛肉炒粉絲份量多 牛肉唔um 粉絲又彈牙 味道炒到岩岩好 慢煮牛面頰超淋超好食 真係要食Sour bomb 酸酸甜甜 好好飲
放工行朗豪坊 行之前當然要醫左肚先啦

超淋超好食 真係要食

Sour bomb
酸酸甜甜 好好飲

2018-11-01 22 瀏覽
鐘意食牛既我😈今日行街經過見到韓燒點會吾食呀🙌所以就入左Lab10食啦特級和牛拼盤-$4xx有4款牛🤤🤤大大份足夠三人食,牛味重,四款牛口感各有不同鰻魚鐡鍋火炒飯-好香好香好香,好多鰻魚粒😍😍,個味好好食,仲要有飯焦的!真係好好食!一定要來食呀三重芝士韓牛pizza-$188好濃烈既芝士味👍🤤,上邊既牛粒好多仲要好重牛味的,餅底做得好好,脆得黎吾會硬值得一試😍😍😍另外仲叫左野飲💕都好飲吾會好甜👍
鐘意食牛既我😈
今日行街經過見到韓燒點會吾食呀🙌
所以就入左Lab10食啦

特級和牛拼盤-$4xx
有4款牛🤤🤤大大份
足夠三人食,牛味重,四款牛口感各有不同

鰻魚鐡鍋火炒飯-
一定要來食呀

三重芝士韓牛pizza-$188
值得一試😍😍😍

另外仲叫左野飲💕
都好飲吾會好甜👍
今日收早去旺角行街街買衫衫,順便join埋老公食dinner,行過見朗豪坊十樓尼間新開嘅韓式燒肉店幾有型格,就入去試下啦!裝潢簡潔明亮,空間感十足,顏色主要以黑白為主,加上綠色盆栽🎍作點綴,感覺好清新,有別於一般韓國燒肉店,比較新派,每枱之間都以屏風隔開,增加私隱度,尼點值得一讚門口有果汁🍹售買,即叫即揸,新鮮又健康正值Halloween🎃👻就到,店面亦有花心思佈置一番,非常有節日氣氛食物當然主打韓式燒烤,除牛豬雞之外,亦有海鮮,蔬菜等選擇,種類繁多除燒烤外仲有主食提供,韓式炒粉絲,冷麵,意粉,薄餅等,包羅萬有,梗有一款啱你口味飲品方面有特色果汁或soda等選擇,餐牌清楚列明所用的材料,方便大家按口味選擇,非常細心餐具🍴醬汁擺放整齊,店員以青少年為主,熱心為我們介紹菜式,非常熱血,服務認真,令客人點得開心,食得放心,值得加許加油青年💪🏻有前途點左碟牛小排,分量不少(有10塊厚切),賣相吸引,沒有餣製過,原汁原味,有牛味又夠林,夠新鮮,好好味雜菇拼盤,燒至錫紙漲起,剪開加入醬汁再燒到汁滾起就ok食得,我地控制得剛剛好,菇菇🍄非常旦牙爽脆,而且大大包好夠食,推薦虎蝦大大隻,非常新鮮,味道

門口有果汁🍹售買,即叫即揸,新鮮又健康

加油青年💪🏻有前途

牛小排

雜菇拼盤

虎蝦

虎蝦大大隻,非常新鮮,味道鮮甜爽囗,不錯

韓式水冷麵

韓式水冷麵,尼個麵正,冰凍無比,麵質非常旦牙,蒟蒻麵來的,汁調得剛剛好,好香麻油味,另可按個人口味加入醋水,酸酸地更加醒胃

蘋果🍏soda/  士多啤梨🍓soda

蘋果soda/ 士多啤梨soda,顏色奪目,不會太甜,清涼解渴,爽呀

燒菠蘿

最後店員仲送左碟菠蘿比我地燒,燒過嘅菠蘿🍍真係又甜又多汁,幫助消化一流,非常滿足嘅一餐
,大家有機會一定要試試啊!

走時發現背後有隻大蜘蛛🕷️,非常像真,嚇到個心仔離一離
各位Happy Halloween啊!🎃👻
牛小排