2018-11-05
經過呢間餐廳幾次,終於來食LU🤓呢間餐廳主打果汁類飲品同燒肉😋係用呢D鐵網燒既~韓式梨汁牛五花$115好特別 唔係平時食嘅五花肉咁簡單 而係用咗梨汁去做調味 令到牛五花更加香甜😋切到薄薄既一塊 脂肪分布平均 吸收梨汁嘅精華 食落有淡淡的梨香 超好食🤤另外仲叫咗特級薄切和牛肉眼$128雪花分布好靚 份量雖然望落唔多但係質素幾好👍🏻侍應仲好細心咁幫我地燒埋添😽燒一燒就可以放上碟黎食啦😻有少少入口即溶嘅感覺 牛香味重 點上泡菜蛋黃醬/燒肉汁 甜甜地 味道會更加好 😋和牛肉醬芝士薯條🍟$68炸得幾金黃香脆,不過面頭嘅係辣辣地既醬而唔係茄汁,有另一番風味😝Explosion$35係士多啤梨加香桃既smoothie 桃味比較突出 好清新嘅感覺Red hot $35有蘋果士多啤梨西柚同蜜糖飲得出唔同嘅味道 層次感豐富另外有淡淡的蜜糖香 健康又好飲😋另外值得一讚嘅係抽風做得幾好,唔會搞到成身燒肉味,依間餐廳而係喺香港難得找到韓國韓肉味道嘅餐廳👍🏻而且仲有健康嘅果汁飲品提供,值得一試😍
呢間餐廳主打果汁類飲品同燒肉😋
係用呢D鐵網燒既~
韓式梨汁牛五花$115
另外仲叫咗特級薄切和牛肉眼$128