2021-12-12
今次主要因為朋友生日,想揾間好少少,而又坐得舒服嘅舖頭,打開open rice look look先,本身有兩三個選擇比朋友揀,見到呢間Lab Eat Bistro以工業風作主打,都好多人推介,地點又喺旺角豉油街好方便,就試吓啦。一早上網book定位,再remark埋慶祝生日,做定功課先,睇吓相片分享,嘩,甜品賣相好吾錯心諗必試呀基於只得我地兩個人,雖然想叫嘅食物有好多,但能力有限, 所以就嗌咗5款先最想食牛腰扒,賣相都好吸引,肉味濃,7成熟口感唔會太韌,不錯,值得一試。仲嗌咗一口炸雞,er...炸粉多咗D,味道一般,可以skip。好健康嘅紅菜頭沙律,近年十大"超级食物"其中之一,相信優點不用多說,最啱食得多肉嘅時候,中和番個油膩感覺,正。辣肉腸白酒煮蜆,蜆係大蜆size, 肉質鮮甜,加埋少少辣肉腸片,整體個汁調味都令人開胃的。吖,仲有個加錢配嘅黑松露薯條,本身以為只係個黑松露sauce,原來仲有黑松露粉灑喺粗薯上,好好味。最後當然係生日甜品,book位時註明慶祝生日,待應好細心會問返壽星仔/女個名,到時有個生日牌連名送上,仲有1張即影即有相片。(可惜我竟然冇影到個雪糕Brownie
最後當然係生日甜品,book位時註明慶祝生日,待應好細心會問返壽星仔/女個名,到時有個生日牌連名送上,仲有1張即影即有相片。(可惜我竟然冇影到個雪糕Brownie 甜品))
被炸粉重重包圍咗嘅炸雞
超級食物紅莱頭沙律
值得一試牛腰扒
香噴噴黑松露粗薯
跟嘅蕃茄湯,酸咗少P
白洒煮大蜆
*真金白銀去食,有果句講果句