Lab Eat Bistro (豉油街)

2022-08-06 318 瀏覽
終於有時間去這家餐廳吃啦,之前吃過其他分店感覺有質素的。這次就跟朋去了位於女人街和豉油街交界的新店,店舖樓高兩層有戶外位置,還有水煙和雞尾酒,下班時間跟朋友來享受一下,很寫意的感覺😍。-💥柚子盛放 HKD$78用威士忌、白桃荔枝蓉、青檸汁、英式茶、Gin酒、柚子蓉、酸橙汁、茉莉花茶、蛋清及蜂蜜調製而成。用高杯裝著顏色吸引,還有小小拉花做點綴。飲品味道酸酸甜甜的,酒味不算太重。-💥新抱茶 HKD$88用威士忌、白桃荔枝蓉、青檸汁及英式茶調製而成。用了中式茶杯裝著,另有食用花和紅莓做裝飾。飲品味道也是酸酸甜甜的,這杯酒味較重一點。-💥香檸三文魚漬 HKD$78這個擺盤賣相精緻,堆砌到球型的賣相。切開發現裡面暗藏牛油果,感覺是有驚喜的😚。三文魚味道鮮味,牛油果口感軟滑。醬汁味道酸酸的,是個很開胃的前菜。-💥伊比利黑毛豬扒 HKD$268店家建議熟成程度是七成熟,黑毛豬扒較厚身,肉質煙韌帶肉汁,另外帶點油脂挺香口的,所以不會感到太乾😆。醬汁用蜜糖芥末及自家製蘋果醬,味道酸酸甜甜的很開胃,另有薯角拌薯吃。-💥特選級牛臀肉上蓋扒 HKD$388這個是人稱Queen of steaks,是連接牛腰及

💥柚子盛放 HKD$78

💥新抱茶 HKD$88

💥香檸三文魚漬 HKD$78

💥伊比利黑毛豬扒 HKD$268

💥特選級牛臀肉上蓋扒 HKD$388
這個是人稱Queen of steaks,是連接牛腰及臀部的肉肉。醬汁有數款選擇,選擇了煙燻海鹽香草牛油汁,味道香甜感覺有少許像芥末未😎。配菜也有數款選擇,點了香滑薯蓉,口感軟滑挺飽肚的。肉肉色澤紅潤,建議熟成程度是三成。這個油脂均勻分佈,而且肉味香濃😚。
2022-08-03
2022-06-27 1115 瀏覽
朋友生日, 當然要食餐勁嘅慶祝鍾意食西餐嘅朋友可以試吓Lab Eat Bistro, 絕對係走性價比路線, 環境都好舒服<鵝肝二重奏>大家都知道大食妹係鵝肝愛好者又點會錯過呢個特別嘅鵝肝二重奏呢二重奏除咗一般嘅煎鵝肝以外, 仲有鵝肝布甸, 非常有特色<法式豬鞍扒>豬鞍扒煎得好香口, 口感爽口之餘帶有些少油脂感配搭蜜糖芥茉醬, 超級好食<頂級牛腰扒>朋友就嗌咗頂級牛腰扒牛腰扒肉質比較瘦, 識落幾健康配搭嘅薯蓉好絲滑<邪惡冰火布朗尼配自家製雪糕>邪惡冰火布朗尼配自家製雪糕用鐵板上, 布朗尼好重朱古力味, 而且超熱, 手機食先就會好似大食妹一樣生日牌溶左<Lychee Lemonade>朋友嗌左廢廢嘅Lychee Lemonade, 味道好fresh, 少甜<Pinky>大食妹嘅Pinky就有少少藥水味
朋友生日, 當然要食餐勁嘅慶祝
<鵝肝二重奏>
大家都知道大食妹係鵝肝愛好者
又點會錯過呢個特別嘅鵝肝二重奏呢
二重奏除咗一般嘅煎鵝肝以外, 仲有鵝肝布甸, 非常有特色
<法式豬鞍扒>
豬鞍扒煎得好香口, 口感爽口之餘帶有些少油脂感
配搭蜜糖芥茉醬, 超級好食
<頂級牛腰扒>
朋友就嗌咗頂級牛腰扒
牛腰扒肉質比較瘦, 識落幾健康
配搭嘅薯蓉好絲滑

• 鵝肝二重奏
  • 法式豬鞍扒
  • 邪惡冰火布朗尼配自家製雪糕
2022-06-20 889 瀏覽
想試Lab Eat Bistro好耐,今日老公終於肯同我嚟,一於食盡佢!前菜揀咗西班牙紅蝦薄切,係一個好特別嘅菜式,將紅蝦壓成薄片,仍能保持蝦嘅肉質同原有嘅鮮味,口感唔錯。呢度牛扒都好多款,而且主張減少烹調時間令肉質保持鮮嫩,所以餐牌上只有頂級牛腰扒建議七成熟,我哋就選擇咗頂級牛腰扒配特濃紅酒汁同松露薯條。牛扒汁係另上,所以可以清晰見到牛腰扒嘅肉質同紋理。牛扒下仲有軟滑嘅薯蓉同炒過嘅雜菌。而伴碟嘅黑松露薯條亦都相當出色,新鮮炸起嘅薯條灑上黑松露碎,另外附上黑松露沙律醬,啖啖充滿黑松露香味。另外仲叫咗比較玩味十足嘅鬼佬黯然銷魂飯,佢嘅叉燒以鴨胸代替豬肉,食起上嚟又別有一番風味。我唔肯定佢嘅雞蛋係咪用上日本高級別嘅蘭王,不過蛋黃嘅色澤就睇得出並非普通貨色。半熟嘅蛋黃用嚟混入飯之中特別香口。呢度嘅環境令你忍唔住要叫返兩杯飲品chill番吓。小店雜果賓治果味濃郁,並非平時飲開嘅糖水。柚子盛放加入咗GIN酒,但酒味唔算太濃,都好容易入口,加上佢嘅茉莉茶底,配合柚子同青檸嘅味道,感覺仍然好清新。
西班牙紅蝦薄切
頂級牛腰扒
牛扒汁係另上,所以可以清晰見到牛腰扒嘅肉質同紋理。
頂級牛腰扒
牛扒下仲有軟滑嘅薯蓉同炒過嘅雜菌。
松露薯條
鬼佬黯然銷魂飯
半熟嘅蛋黃用嚟混入飯之中特別香口。
呢度嘅環境令你忍唔住要叫返兩杯飲品chill番吓。
小店雜果賓治果味濃郁,並非平時飲開嘅糖水
小店雜果賓治
柚子盛放
西班牙紅蝦薄切
松露薯條
ʟᴀʙ ᴇᴀᴛ集團𣄃下共有3間餐廳,曾經去過 ʟᴀʙ ᴇᴀᴛ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ & ʙᴀʀ,覺得餐廳質素超好🥰,所以最近就去未到訪過的·𝕃𝔸𝔹 𝔼𝔸𝕋 𝔹𝕚𝕤𝕥𝕣𝕠 ✨· 吃晚餐,試一試啦~ 餐廳的環境超大😳,樓高3層,雖然地面層只做接待,但坐位還是有好多,超誇張的~ 餐點方面也有不少選擇,當中最特別的是大廚發揮創意的 ғᴜsɪᴏɴ料理😆,美味程度,絕對值得一試!!! 「 鬼佬黯然銷魂飯😍$208 」 值回票價的鬼佬黯然銷魂飯,除了有驚喜,亦相當相當好吃!!! 叉燒是鴨胸造的,味道甘香,口感結實。意大利飯散發著濃濃的鴨香,鮮香美味,令我吃不停口~ 「 慢煮24小時美國穀飼牛小排🥩 $358 」 不愧為慢煮24小時的貨色,美國牛小排煮得非常~軟腍🤤,肉質幼軟,肉香鮮美,脂肪豐富,好吃到不行🫶🏻。還會附有香甜的蕃薯條,大滿足~ 「 小店雜果賓治🍹$68 」 「 荔枝檸檬梳打🍋$68 」

「 鬼佬黯然銷魂飯😍$208 」

「 慢煮24小時美國穀飼牛小排🥩 $358 」

「 小店雜果賓治🍹$68 」

「 荔枝檸檬梳打🍋$68 」
2022-06-12
難得放假,早已約定朋友來個優質晚餐。一早鎖定這家,位於旺角鬧市中的型格西餐廳。🏗🧱工業風設計,既簡約又有特色。餐廳除了地下為接待處外,還有一、二樓,空間十分充足,環境非常寫意。🌿🏡除了環境舒適外,食物、飲品都相當認真,充滿創意,店員亦很友善,最適合三五知己輕鬆聚餐。🍹🍻 💖✨ 西班牙紅蝦薄切🦐🌱😋 這個前菜很有創意,紅蝦真的切得很薄,一片片鮮甜蝦肉,夾雜爆珠(其實是 黑醋、醬汁),一口送進口裏,味道非常匹配。擺盤賣相精緻、漂亮,極盡心思,打卡一流。🔥😍✨ 慢煮24小時美國穀飼牛小排🥩🍄😋 牛小排份量絕不少,肉質軟腍又富有彈性,沒有太重調味,配阿根廷香草醬及芥末醬,已能突顯鮮甜肉味。如果有點怕吃生肉的話,這個慢煮牛小排,是必食之選。👍👍😘✨ 火炙赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯🦐🥘 😋 兩大隻赤蝦,肉質鮮甜彈牙,表層經火炙後,更添焦香味。海膽醬鮮甜而不搶味, 櫻花蝦作為點綴,意大利飯軟硬度亦剛剛好,好吃! 🈵️😋✨ 松露薯條🍿😋 幼切薯條,全程都能保持脆口,配松露醬, 最佳搭檔。🙌 🙌 😋✨ YUZU BLOSSOM🍸😋 柚子盛放: Gin酒、 柚子茸、青檸苦酒、花茶、 蛋白,蜜糖。這個除了用眼睛

✨ 西班牙紅蝦薄切🦐🌱
擺盤賣相精緻、漂亮,極盡心思,打卡一流。🔥😍

✨ 慢煮24小時美國穀飼牛小排🥩🍄
如果有點怕吃生肉的話,這個慢煮牛小排,是必食之選。👍👍😘

✨ 火炙赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯🦐🥘

✨ 松露薯條🍿

✨ YUZU BLOSSOM🍸
這個除了用眼睛欣賞,同樣也要用味蕾、用心欣賞。🔝👏👏😘

✨ TROPICAL SUNSHINE🍹
😋 熱帶陽光:Tequila、橙酒、熱情果、菠蘿汁,雪碧。
酒味濃郁,配搭清爽果味,同樣開胃美味。🌿😍

2022-06-08
  • YuzuBlossom
  • TropicalSunshine
  • 火炙赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯
  • 西班牙紅蝦薄切
  • 慢煮24小時美國穀飼牛小排
  • 松露薯條
🥩🍽平日午餐時段在旺角覓食,見到 Lab Eat Bistro,感覺餐廳環境都算舒適,跟同行朋友決定一起試試!.進到餐廳內部裝潢是走型格工業風,座位不少,間隔都幾寬敞,餐點order左是日精選烤肉及澳洲縠飼精選牛扒2個set,飲品選擇熱檸水及 upgrade 特飲懷舊3.6黑牛。.是日廚師精選烤肉是”醬烤豬勒排”,搭配特製醬汁,口味濃郁!澳洲穀飼精選牛扒厚切口感有咬勁,薯泥份量很多!.整體餐點表現正常,餐廳位置交通算方便,環境寬敞,適合午餐時間簡單吃一餐飯,聽說樓上還有露天天台座位區,不過當日未有開放~
🥩🍽
難得今日放假,所以就帶媽咪去旺角行街食飯。所以今次決定帶媽咪試吓我成日食嘅 Lab Eat Bistro.同媽咪食好嘢當然要食鵝肝😆所以我叫咗個鵝肝二重奏,鵝肝超級大舊同肥美。煎到啱啱好。口感非常Juicy. 鵝肝同鵝肝醬嘅味道一樣咁濃郁。配埋西多士一齊食味道啱啱好,唔會覺得好漏😋媽咪就叫咗黯然銷魂飯。佢個叉燒係自家製嘅。所以燒到外邊脆卜卜,將佢改肉汁鎖咗喺入邊。食落口嘅時候就唔會好乾。連埋佢個意大利飯一齊食。呢個配搭都幾好味😋我就叫咗火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 。勁鍾意海膽嘅我覺得個海膽味非常濃郁。啱晒我嘅心意。火炙蝦味道鮮甜,而且非常爽口彈牙。非常之滋味。媽咪試完都話好味😋。話想同我調轉食🤣🤣今天我同媽咪都食得好滿足,媽咪話下次再嚟旺角嘅時候一定要再嚟呢一間餐廳食過🤣🤣🤣

4天前 0 瀏覽
感覺這裡很企理乾淨, 時尚又美觀, 又潮又有格調, 服務員招待也不錯, 相信餐廳是有提供培訓的, 看見餐牌的菜單大多是別具特式的嶄新菜式, 令人很有意欲去逐一嘗試🍖牛柳仔扒喺肩胛位入面, 肉汁豐富, 肉質尤其軟腍, 我叫了三成熟, 軟滑細嫩又啖啖肉, 牛味又很出, 加埋適度既調味, 非常惹味 🍟很少見餐廳有炸蕃薯薯條食, 毫不猶疑一定下單, 蕃薯條本身帶甜, 新鮮炸起熱辣辣的外趣內軟, 不用點什麼醬汁都已很滋味🧇邪惡冰火布朗尼配自家製蛋糕 $78, 係件四四方方嘅 brownie 放响塊熱嘅鐵板上送上枱, Brownie 外面有啲脆身, 之上有 cone 🍫朱古力雪糕球, 再在上面淋上朱古力漿, 凍熱交加下帶出雙重口感, 好過癮, 唔太甜又酥軟, 口感和味覺都受到雙重滿足

今晚約咗個friend食飯,佢話想食啲特別嘅嘢,所以我就上網搵咗喺旺角有間專食fusion菜同牛扒嘅餐廳。我見啲comment都幾好。所以我哋就決定試吓。嚟到嘅時候覺得佢個裝修都幾靚。而且餐廳好大,環境都幾舒適👍🏻啱晒我哋呢啲鍾意傾偈嘅人士霸住個位🤣睇完個Menu,我哋已經即刻揀咗幾個特別嘅菜式試吓😆1)單飛雞翼 腐乳味-雞翼外面炸到脆卜卜,但內裏就十分多汁。炸嘅嘅時間啱啱好。唔會太乾身,亦唔會太油膩。配埋佢個腐乳醬汁一齊食。味道都幾夾。我幾鍾意👍🏻2)媽咪炒蟹- 呢個菜式好特別,係用媽咪麵炒軟殼蟹。係兩種唔同嘅脆卜卜口感溝埋一齊食。感覺同味道都幾新鮮。而且軟殼蟹非常鮮味。呢個我超級鍾意❤️。好快就比我食晒一碟👍🏻3) 頂級牛腰扒 配 Barton & Guestier Reserve Merlot, France 。呢個牛扒超級好食。佢完全將肉汁鎖咗喺個牛扒入邊。完全唔乾身, 口感非常好。而且配菜同個醬汁提高左牛肉嘅鮮味。4)法式洋蔥炒薯角- 呢個係跟餐叫嘅。薯角滲左好香嘅洋蔥味👍🏻食落口非常惹味。超正👍🏻呢間餐廳果然同comment一樣。食物質素好高,而且服務態度又好。真係堅值得推薦

睇完個Menu,我哋已經即刻揀咗幾個特別嘅菜式試吓😆

呢間餐廳果然同comment一樣。食物質素好高,而且服務態度又好。真係堅值得推薦俾朋友嚟👍🏻
經過一日嘅工作疲勞,放工後當然想盡情釋放壓力,無拘無束chill chill哋食返一餐好嘅慰勞自己,餐廳就腳就梗係最好!Lab Eat Bistro滿足晒我幾個願望!餐廳距離旺角港鐵站E2出口幾分鐘路程,不折不扣嘅工業風、地方闊落、樓底高、空間感好大,俾人感覺好放鬆,行高質素中等價位西餐路線,主打牛扒!➺➺焗韓式椰菜花$68前菜揀選左焗椰菜花,椰菜花新鮮清爽多汁,加埋韓式泡菜醬,少少辣夠開胃,絕對係展開一頓美味晚餐嘅引子!➺➺火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯$248嚟自澳洲嘅長臂蝦,頭大、有蝦膏,肉質鮮甜,賣相吸睛有點綴意大利飯嘅作用,海膽醬包裹住意大利飯,味道濃郁!➺➺頂級牛柳仔扒9oz$348餐廳選用美國入口嘅飼穀牛,肉脂肪比例高啲,而且脂肪分布均勻,食落會軟稔d,揀咗牛肩胛部位,肉質細緻啲,5成熟啱啱好!配埋紅酒汁一齊食,更加滋味!➺➺蕃薯薯條(跟餐加$48 )蕃薯薯條有淡淡的蕃薯獨有甜味,炸得幾脆,配上美味嘅芝士醬,係好正嘅side dish!一啖酒、幾條薯條,chill!➺➺熱帶陽光$78以Tequila為基調嘅烈酒,菠蘿味突出,酒味好light, 啱女仔飲!高腳杯突出儀式感!

➺➺焗韓式椰菜花$68

➺➺火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯$248

➺➺頂級牛柳仔扒9oz$348

➺➺蕃薯薯條(跟餐加$48 )

➺➺熱帶陽光$78

➺➺柚子盛放$78
用Gin調出嘅Cocktail, 柚子碎墜晒喺底,酸橙味突出,同樣酒味都係唔太濃烈!

雖然係平日,晚上7點幾餐廳就座無虛席,有人慶生,有人平常食餐飯,喺食客一片起落嘅交談聲中,自己同朋友都言談甚歡,享受咗輕鬆又幾精緻嘅一餐!

**加一服務收費
5天前 0 瀏覽
難得約咗個friend食飯,所以我特別推介去旺角食Lab Eat Bistro。我之前已經食過幾次,每一次都好有驚喜。所以點都要帶friend嚟試吓😋嚟到之後,侍應好快就安排我哋入去坐☺️佢哋嘅服務質素真係一如既往嘅好。呢樣嘢我嗰個超級讚。👍🏻👍🏻今次我哋揀咗四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉。每一次見到佢哋嘅新配搭,都會忍唔住試吓🤣。我花生醬同卡邦尼意粉醬味道好夾。味道超級好。兩樣濃味嘅嘢唔會搶咗大家嘅特色。呢個好有驚喜。我哋仲叫咗個呢度好出名嘅特選級牛腹扒 配 Luis Felipe Edwards Cabernet Sauvignon, Chile。佢個賣相好靚。睇到就已經吞口水。牛肉味好濃郁。牛扒煎到啱啱好,完全將佢個肉汁鎖住咗喺入邊,唔會覺得太乾身。非常好食😋除咗兩個主食,我哋仲叫咗單飛雞翼 山椒味 😋雞翼炸到好乾身,但咬開嘅時候入面非常Juicy.配埋佢個山椒味。成隻雞翼即刻夜惹味左。。非常好食。

5天前 0 瀏覽
呢道又chill又有型, 空間感十足嘅Fusion扒房, 昏暗寬敞的環境, 格調又很decent, 情調頗浪漫, 很適合拍拖情侶👫到臨談情聊天, 由於很闊落, 約多幾位朋友仔來🍻把酒言歡及聚餐, 也是不錯的選擇火炙長臂蝦🦐海膽醬櫻花蝦意大利飯🍛 $248將日式火炙風味泡製既澳洲長臂蝦, 蝦味很芬芳馥郁, 加入櫻花蝦🍤, 混和海膽味濃厚既risotto🍛, 好creamy好惹味, 飯嘅軟硬度又適中, 不錯既main course 未試過食腐乳味雞翼🐓, 仲要係混醬嘅韓醬腐乳, 從menu一見即刻落單, 雞翼炸得香趣又無燶, 外面香趣而內裡雞肉仍很juicy又入味, 食到連骨都食埋我要了5成熟既頂級牛柳仔扒🥩, 既鬆軟又有咬感, 牛味亦很濃厚, 外脆內軟, 肉質好鮮嫩, Juicy程度比任何部位更豐盛更細膩, 好正

5天前 0 瀏覽
呢間cafe牆上嘅的紅磚,很有懷舊嘅風味, 令我回想起在英國London時閒逛嘅時光, 尤其見住嗰d別具英倫風格嘅柔和燈光, 及掛上富英國主題嘅壁畫!用日式煎蛋🥚, 及以西式料理呈現港產電影中的經典菜式, 以🍚意大利飯墊底, 飯有著和味既叉燒汁滲入當中很惹味, 亦煑得口感十足, 🦆鴨胸好味到以為係叉燒🐷, 吃不出是鴨胸🦆, 一個不錯既 fusion 菜式 👍四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉🍝, 很玩味的造法, 用煑四川擔擔麵的製作方式, 以花生醬🥔調理成醬汁加上四川辣醬🌶️, 混和温泉蛋🥚撈埋一 齊, 令有甜有辣🌶️又不失卡邦尼味道的意大利粉🍝更出色 👍呢個蟹肉🦀沙律鋪滿我最鍾意既蟹子, 仲有大量既🦀紅蟹肉絲同埋麵包蟹🦀既肉絲撈埋一齊食, 喺舌面感到軟腍既蟹肉, 多汁又好香既蟹味🦀, 加上咬住脆卜卜既蟹子, 的確係多重口感, 多重享受!😇將法國鵝肝🦢配上凍既法式焦糖燉蛋🥔, 真夠創意, 加上熱辣辣香趣極薄既法國麵包🥪,焦糖燉蛋🥚又香又滑,煎到外趣內軟, 又甜又鹹的竟然會咁match, 讚👍

6天前 0 瀏覽
話說同朋友去旺角行街,行街之前食個brunch叉電🥰餐廳面積好大,座位夠寬敞,同朋友黎傾下計食下好嘢係好chill❤️<Brunch-all day breakfast>份量好多!有黑松露炒蛋、茄汁焗豆(童年回憶)、芝士脆皮腸、煙三文魚、煙肉、牛油炒蘑菇、車厘茄、沙律菜、牛油多士,係超級豐富!值得一讚係,所有食材都高質!<厚切雞扒牛油果漢堡配薯條>推介呀!雞扒外層好脆身!而且真係好厚身!牛油果配沙律醬好match,另外,薯條份量夠多之餘,亦係我至中意嘅”有薯皮薯條”!<salted Sakura 🌸coffee><Roasted Hazelnut Coffee>好邪惡😈係好厚嘅cream🤫🤫🤫
話說同朋友去旺角行街,行街之前食個brunch叉電🥰

<Brunch-all day breakfast>

<厚切雞扒牛油果漢堡配薯條>

<salted Sakura 🌸coffee>
<Roasted Hazelnut Coffee>
好邪惡😈係好厚嘅cream🤫🤫🤫
  • All Day Breakfast
  • Salted Sakura Coffee
6天前 0 瀏覽
估唔到呢間係旺角嘅西餐廳會有驚喜Set lunch 性價比幾高 木系&磚牆設計有格調 行上樓梯去先知原來有兩層高+咁多座位~ 👉🏻火炙珍寶帶子龍蝦汁意大利飯$108 個飯望落好濕但食落口感又ok 好鍾意個龍蝦汁 因為非常香濃, 愈食愈似飲緊龍蝦湯 珍寶帶子似係刺身級嘅質素!肉質好得!但得一粒會唔會太少😂?另外有少量蝦仁同埋枝豆 配搭ok👉🏻BBQ pork ribs $158 賣相一般 建議醬汁同薯條分開上 (At least唔係層層疊咁擺上去..)醬汁鮮紅色, 不過食落係bbq + tomato sauce~ ribs 雖然烤味唔出, 但肉質嫩滑, 切到四件而且係幾厚肉 是日甜品無影到😂staff無介紹係咩嚟.. 應該係細細件嘅lemon cheesecake, 味道一般飲品包基本coffee/tea/soft drinks 其他飲品要加錢 加一服務費:yes 總括 兩樣都幾好食😋滿意又好飽👍🏼龍蝦汁同埋個珍寶帶子係意料之外
估唔到呢間係旺角嘅西餐廳會有驚喜
Set lunch 性價比幾高
木系&磚牆設計有格調
行上樓梯去先知原來有兩層高+咁多座位~

👉🏻火炙珍寶帶子龍蝦汁意大利飯$108
個飯望落好濕但食落口感又ok
好鍾意個龍蝦汁 因為非常香濃, 愈食愈似飲緊龍蝦湯
珍寶帶子似係刺身級嘅質素!肉質好得!但得一粒會唔會太少😂?
另外有少量蝦仁同埋枝豆 配搭ok
火炙珍寶帶子龍蝦汁意大利飯