2021-12-18 32 瀏覽
.🔺Lab Eat Bistro有幾次經過豉油街見到呢間門口裝修得咁靚嘅餐廳都想入去試吓😊係尖沙咀Lab Eat Restaurant & Bar 嘅姊妹店👯‍♀️今個weekend終於都約咗朋友黎試吓佢嘅brunch!餐廳有成三層高,裝修偏向工業風,簡約嘅泥色牆身配上木椅,空間較旺角一般的餐廳大,好適合同朋友聚會👍🏻.牛扒與蛋🥩係外國好流行嘅早午餐😙係星期六日限定早餐!五成熟的牛扒切開後依然粉嫩,肉味香濃,肉質軟腍,配埋半熟流心太陽蛋,同埋惹味香脆嘅薯條,令人感覺幸福滿瀉嘅早午餐🥰.All day breakfast🥘色彩豐富,擺盆精美。最吸引小編嘅一定係松露炒蛋,黑松露嘅份量好慷慨,一上菜已經傳來迷人嘅香氣,炒蛋香滑有蛋汁,黑松露同蛋香平衡得很好,配上香脆油香嘅厚切牛油多士一齊食,三重滿足。一份早餐入面有齊晒食慾上一定鍾意食嘅豬肉腸,煙三文魚,煙肉,啱晒大胃王😎
🔺Lab Eat Bistro
牛扒與蛋🥩
係外國好流行嘅早午餐😙係星期六日限定早餐!
All day breakfast🥘
2021-12-17 47 瀏覽
聖誕節將至,同朋友預早慶祝下聖誕節!慶祝聖誕當然要食西餐啦,呢間扒房有好多好評👍🏻食完果然無令我哋失望!「紅菜頭沙律」本身我好鍾意食紅菜頭,所以呢個沙律完全合哂我心意😍沙律菜好新鮮,仲有合桃增加口感嘅層次!「西班牙紅蝦薄切」紅蝦係蝦中之王❤️最愛其厚肉爽彈嘅口感!不過呢個紅蝦薄切就無左呢種口感,而且味道有啲咸香味,我就麻麻地😛不過朋友就勁鍾意!「韓式椰菜花」呢個勁~勁~勁~好食😋椰菜花grill過的,好香!再加埋kimchi醬汁,真係令我食唔停口。「澳洲M7牛冧肉」牛冧肉即係牛嘅臀部,有足夠的活動量,所以唔會有太多脂肪,肉質富有彈性,牛味好濃烈,唔會好油膩,呢個部位原來係咁正😍酸洋蔥好好食,有助解滯!「Chocolate Brownie」作為朱古力控,當然要食返個朱古力甜品先得!
聖誕節將至,同朋友預早慶祝下聖誕節!
慶祝聖誕當然要食西餐啦,呢間扒房有好多好評👍🏻
食完果然無令我哋失望!

「紅菜頭沙律」
本身我好鍾意食紅菜頭,所以呢個沙律完全合哂我心意😍
沙律菜好新鮮,仲有合桃增加口感嘅層次!

「西班牙紅蝦薄切」
紅蝦係蝦中之王❤️最愛其厚肉爽彈嘅口感!
不過呢個紅蝦薄切就無左呢種口感,
而且味道有啲咸香味,我就麻麻地😛
不過朋友就勁鍾意!

「韓式椰菜花」
呢個勁~勁~勁~好食😋
椰菜花grill過的,好香!
再加埋kimchi醬汁,真係令我食唔停口。

「澳洲M7牛冧肉」
牛冧肉即係牛嘅臀部,有足夠的活動量,
所以唔會有太多脂肪,
肉質富有彈性,牛味好濃烈,
唔會好油膩,呢個部位原來係咁正😍
酸洋蔥好好食,有助解滯!

「Chocolate Brownie」
作為朱古力控,當然要食返個朱古力甜品先得!
2021-12-17 27 瀏覽
*牛柳*一入口已經好重牛味,肉身好冧,配埋黑椒汁真係又係好好味。雖然望落去好似好細份,但食完個份量其實都好滿足。*番薯炸薯條*本人超鍾意食番薯薯條,呢一個係超超超超好食嘅番薯薯條,條條番薯肉都好充足,好香甜番薯味,點埋個少少辣粉係面既沙律醬,真係食到停唔到口架,套餐加錢$38就可以叫,一個人都可以ko一兜。*鵝肝焦糖燉蛋*難以形容嘅味道,塊餅乾充滿着鵝肝嘅香鹹,焦糖燉蛋又充滿甜甜嘅味道,兩種咁強烈嘅味道夾埋一齊食,又出奇地夾,都值得一試
*牛柳*

*番薯炸薯條*

*鵝肝焦糖燉蛋*
2021-11-30
  • 鵝肝燉蛋
2021-12-17 326 瀏覽
之前食過Lab Eat Restaurant,質素好好原來旺角新開左間姊妹店呢度嘅牛扒選擇好多,岩哂嗜牛嘅你我就揀左食豬,事關我唔食牛!仲有每日精選menu紅菜頭沙律先嚟個開胃菜!用左黑醋汁作沙律醬,好清新開胃個人勁鍾意食紅菜頭,因為有抗氧化,有美顏作用加左合桃令口感更豐富!松露薯條呢度嘅薯條勁好食夠哂乾身,仲熱辣辣的炸到外層好夠脆度,但又完成無燶,係我鍾意食嘅口感法式黑毛豬鞍扒一起刀切開,已經感覺到好好食,外層煎到金黃色!有厚度之餘仲好有彈性勁容易就切開左!口感有彈性而軟嫩,好正呀配菜羽衣甘藍先炸過,食落好脆口,好似食緊紫菜一樣Hot Chocolate Brownie呢個Brownie 有杏仁㗎個人唔鍾意食杏仁…..而且朱古力味唔算好濃!不過我好鍾意呢種冰火交融嘅感覺
之前食過Lab Eat Restaurant,質素好好

原來旺角新開左間姊妹店

呢度嘅牛扒選擇好多,岩哂嗜牛嘅你

我就揀左食豬,事關我唔食牛!

仲有每日精選menu

紅菜頭沙律
先嚟個開胃菜!
用左黑醋汁作沙律醬,好清新開胃

個人勁鍾意食紅菜頭,因為有抗氧化,有美顏作用

加左合桃令口感更豐富!

松露薯條
呢度嘅薯條勁好食

夠哂乾身,仲熱辣辣的

炸到外層好夠脆度,但又完成無燶,
係我鍾意食嘅口感

法式黑毛豬鞍扒

一起刀切開,已經感覺到好好食,
外層煎到金黃色!
有厚度之餘仲好有彈性
勁容易就切開左!
口感有彈性而軟嫩,好正呀

配菜羽衣甘藍先炸過,食落好脆口,好似食緊紫菜一樣

Hot Chocolate Brownie
呢個Brownie 有杏仁㗎
個人唔鍾意食杏仁…..
而且朱古力味唔算好濃!
不過我好鍾意呢種冰火交融嘅感覺

2021-12-15
2021-12-17 26 瀏覽
今日同男朋友黎到Lab Eat Bistro度食Lunch 我哋叫咗一個All Day Breakfast $138同埋Steak and Egg $168 價錢已經配埋花茶或者特色咖啡All Day Breakfast份量比我哋想像中大 有煙三文魚 煙肉 香腸 黑松露炒蛋 炒菇 茄汁豆 沙律菜同埋牛油麵包等等 可以話係咩都有啲 滿足到好多唔同嘅口味Steak and Egg牛扒我哋叫咗五成熟 幾有口感同肉味 而且仲配埋兩隻太陽蛋 男朋友就鍾意牛扒點蛋黃漿食 加上呢個set會配埋薯條 一定夠飽花茶我同男朋友各自揀咗草莓荔枝綠茶同埋玫瑰茉莉花茶 兩個都有淡淡嘅茶香味 飲完仲可以不停加新嘅熱水 適合傾下偈 慢慢歎下茶另外其實呢度有啲再抵食啲嘅Brunch set 例如係Fish and Chips同埋牛油果雞扒Burger 都係$68一個set 見到隔離枱個Burger份量好巨型 而且雞扒肉夠厚 真係超級抵食 下次可以試下

All Day Breakfast

Steak and Egg

2021-12-16 94 瀏覽
想不到旺角街頭也有划價的西餐,環境以木材為主,好有格調,而且午市套餐的價格超便宜。廚師精選牛扒是次精選的牛扒是肥瘦相間的西冷扒,牛味好濃郁,富有嚼勁,外沿那白色的肉筋好有彈性;綿密的薯蓉富牛油香,還有不少蔬菜。香煎海鱸魚配鯷子白酒汁海鱸魚的肉質緊實肥美,口感好細膩滑嫩,白酒汁更提鮮味,魚皮煎得好香脆。草莓荔枝綠茶先等茶葉慢慢泡一會兒,慢慢滲出茶香,透著絲絲的草莓和荔枝香甜。玫瑰鮮奶咖啡同樣有玫瑰淡雅、順滑的奶香和咖啡豆香。甜品迷你芝士蛋糕不但十分鬆軟,而且芝士味道亦十分濃郁,份量剛好不會太膩。

草莓荔枝綠茶

草莓荔枝綠茶
玫瑰鮮奶咖啡

玫瑰鮮奶咖啡
同樣有玫瑰淡雅、順滑的奶香和咖啡豆香。
甜品

甜品
2021-12-16
午餐
2021-12-16 33 瀏覽
今日和姊妹一同前往人氣潮流餐廳Lab Eat restaurant 姊妹餐廳 Lab Eat Bistro 吃一頓午餐。😎在豉油街的一個地鋪樓高三層,外型特出,在整條街道上別具一格。底層主要賣精美的甜品,第二三層就是餐廳,樓底高,用樓梯上落,一看就是玩歐美風格路線,有別於香港一般西餐廳模樣。地方寬敞,適合大夥人慶祝活動或家庭聚會,也有二人枱適合情侶閨蜜傾談。看看餐牌發現有很多牛的種類,也有酒類飲品/佐酒小食 / 沙律之類,happy hour 好地方⋯⋯既然餐廳重視牛類,我就點了其中一個 🐄牛扒與蛋 steak and eggs brunch set $ 168服務員說這是午餐廚師推介牛扒,不在餐牌上。我點了7 成熟,剛剛好收了血水但呈粉紅色肉的狀態,肉質完全不韌沒有筋,不是醃製過的牛扒,而且十分juicy , 比我預期中質素好,真估不到。不過下次我會選擇五成熟,應該肉質更加鮮嫩蛋及薯條不過不失……🍔牛油果雞扒漢堡配粗薯條 chicken burger fries with mashed avocado , sour cream $68雞扒肉汁鮮嫩,外皮香脆,把油份完全迫出,就連我怕雞

既然餐廳重視牛類,我就點了其中一個
牛扒與蠶

蛋及薯條不過不失……
牛油果雞扒漢堡配粗薯條

雞扒肉汁鮮嫩,外皮香脆,把油份完全迫出,就連我怕雞皮肥膩的人也忍不住肉連皮一起吃,配牛油果+沙律醬很creamy

下次想試吓晚餐牛扒😋
2021-12-05
牛扒與蠶
牛油果雞扒漢堡配粗薯條
  • 牛扒與蛋
2021-12-14 71 瀏覽
༺ Lab Eat Bistro ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻  今日去咗旺角嘅一間新開嘅西餐廳食午餐🍽,餐廳環境感覺好舒服😌,無論食飯定係坐喺度飲番杯嘢都係一個唔錯嘅選擇👍🏻。牛扒與蛋🥩,牛扒係厚切嘅😙,叫咗五成熟🥩,最後雖然嚟到大概係七成熟😂,但係食落都唔會太難咬😌,肉質都唔錯👏🏻,仲好重牛肉味👍🏻。旁邊仲有煎雙蛋🍳同埋炸薯條🍟,薯條脆卜卜好香口好好味😋。全日早餐非常豐富🍳,有煙三文魚🐟,就咁食落就比較鹹🥴,但係配埋落牛油多士度食就啱啱好🍞。除此之外仲有黑松露炒蛋🍳,炒蛋好滑食落淡淡黑松露嘅味道👅,好香😻。另外仲有牛油蘑菇🍄,煙肉🥓同茄汁豆🥫,呢啲就冇乜特別同出邊嘅差唔多😌。Expresso Tonic☕️,呢杯咖啡唔係周圍都有得飲😌,佢係濃縮咖啡配上湯力水同埋少少蔗糖糖漿加埋冰塊🧊咁就完成🙈,值得一試😙。Strawberry Lychee Green Tea🫖,呢個花茶係一個熱飲🍵,唔鍾意飲甜嘅就啱晒🤤,淡淡既綠茶🌿,飲落大有士多啤梨🍓同埋荔枝嘅香味🥰。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
༺ Lab Eat Bistro ༻

∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
餐廳🛎:Lab Eat Bistro
地址📌:旺角豉油街36-42號榮高大廈地下-2樓
交通🚗:港鐵旺角站E2出口, 步行約4分鐘
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻  ∻ ∻ ∻ ∻
All  day  breakfast
牛扒與蛋
2021-12-14 40 瀏覽
平時經過呢間餐廳已經俾佢嘅甜品吸引住餐廳分開幾層最底嗰層就主要係賣甜品啲卷蛋種類好多,望落去好似好好食空間感好大,枱與枱之間都放得比較寬鬆勁適合傾偈同聚餐今次過嚟食午餐好明顯午餐嘅價錢同夜晚相差好多呢度咁出名食牛一定要試吓佢嘅牛扒餐牛扒我哋要咗五成熟外表煎得非常之靚,肉味都幾夠Side dish 配搭得非常之好薯條炸得非常之香脆可口,仲要係我鍾意嘅粗薯條以$108食到咁樣質素嘅牛扒可謂係十分之抵另外叫咗個牛肝菌忌廉意大利麵個醬汁超杰同濃郁但亦唔會過分搶咗菇嘅味道意粉嘅硬度適中,份量亦都啱啱好飲品方面原本套餐會包普通茶咖啡之後我哋將一杯飲品加咗$20升級做espresso tonic而套餐亦都包左一個湯同一個甜品最後我哋揀咗甜品原來係一個tiramisu味道都相當之唔錯非常圓滿嘅一餐

平時經過呢間餐廳已經俾佢嘅甜品吸引住
餐廳分開幾層最底嗰層就主要係賣甜品
啲卷蛋種類好多,望落去好似好好食

空間感好大,枱與枱之間都放得比較寬鬆
勁適合傾偈同聚餐

今次過嚟食午餐
好明顯午餐嘅價錢同夜晚相差好多
呢度咁出名食牛一定要試吓佢嘅牛扒餐

牛扒我哋要咗五成熟
外表煎得非常之靚,肉味都幾夠
Side dish 配搭得非常之好
薯條炸得非常之香脆可口,仲要係我鍾意嘅粗薯條
以$108食到咁樣質素嘅牛扒可謂係十分之抵

另外叫咗個牛肝菌忌廉意大利麵
個醬汁超杰同濃郁
但亦唔會過分搶咗菇嘅味道
意粉嘅硬度適中,份量亦都啱啱好

飲品方面原本套餐會包普通茶咖啡

而套餐亦都包左一個湯同一個甜品
最後我哋揀咗甜品原來係一個tiramisu
味道都相當之唔錯非常圓滿嘅一餐

2021-11-22
  • 廚師精選牛扒
2021-12-13 47 瀏覽
很少寫食評,但今次不得不寫一篇讚下先😬好耐無出旺角食飯,見壽星指定該區飯聚,一於遷就佢。但也不敢期望過高,初見Lab Eat Bistro在旺角區的食評不錯,即管試試。由訂位、入座、點菜、上菜、至埋單,我都覺得非常貼心及驚喜。朋友點的黑啤讚不絕口,話無諗過飲返在歐遊時的味道。我不得不讚塊牛扒,$3xx旺角區也不打算有太大期望,點知上枱五成熟好,味道及肉質切令我驚喜,性價比高,真心推介!有過這次愉快經歷,下次再幫襯。
很少寫食評,但今次不得不寫一篇讚下先😬
由訂位、入座、點菜、上菜、至埋單,我都覺得非常貼心及驚喜。
朋友點的黑啤讚不絕口,話無諗過飲返在歐遊時的味道。
有過這次愉快經歷,下次再幫襯。
2021-12-09
慶祝紀念
生日
  • 廚師精選牛扒
2021-12-13 36 瀏覽
旺角豉油街一街都係食肆,呢間一睇個招牌就知係走型格路線,見menu價錢又合理,一於入去黑色扶手加水泥樓梯,非常吸睛,水泥牆,紅磚牆,木枱木椅襯上黑色配搭,工業風格調💡午餐揀咗最貴嗰兩款,都係一百蚊左右,有是日餐湯或甜品,主菜,咖啡或茶。青紅蘿蔔粟米湯幾好味,唔似一般例湯的超鹹。廚師精選牛扒 $108夠juicy,唔會話煎到乾晒嗰隻,香濃夠牛味, 午餐都可以揀幾多成熟,配上薯條和雜菜香煎海鱸魚配題與白酒汁 $98鱸魚煎得好香好滑,賣相精緻, 還配上綿滑的薯蓉檸檬mousse作為餐後甜品也相當不錯。凍檸茶 凍咖啡自己加糖加奶,要幾甜自己話事在熙來攘往的旺角當中,走進這間餐廳,輕輕鬆鬆共聚午餐, 也可舒緩緊張的節奏

青紅蘿蔔粟米湯
幾好味,唔似一般例湯的超鹹。

廚師精選牛扒 $108

香煎海鱸魚配題與白酒汁 $98
鱸魚煎得好香好滑,賣相精緻, 還配上綿滑的薯蓉

檸檬mousse
作為餐後甜品也相當不錯。

凍檸茶 凍咖啡
自己加糖加奶,要幾甜自己話事

2021-12-09
午餐
2021-12-13 29 瀏覽
之前食過旺角間lab eat食後感都唔錯,今次試吓佢哋間姊妹店個brunch set😬😬個舖位前身係花園餐廳😯裝修完之後就變得工業風style👏🏽👏🏽All day breakfast $138勁豐富👍🏼👍🏼牛油包有少少甜😽黑松露佈滿成份炒蛋,啖啖都好香🥰用咗陳年黑醋配沙律菜🥗所以一d都唔酸,甜甜地好易入口😆Steak and egg $168厚切牛扒煎到5成熟左右,牛味濃郁🥩有少少開始微焦糖化但肉質仲keep到鮮嫩、切開d肉汁流出黎,加埋兩隻仲流黃既太陽蛋一齊食,簡直一絕🍳🍳草莓荔枝綠茶 $38未飲已經聞到好香,甜甜地嘅士多啤梨味🍓飲落去又有淡淡既茶味🍵職員都好好,會好細心見到冇水就會過嚟再refill熱水👍🏼👍🏼加分📍 Lab Eat Bistro (豉油街) (旺角)旺角豉油街36-42號榮高大廈地下-2樓

All day breakfast $138

Steak and egg $168

草莓荔枝綠茶 $38

📍 Lab Eat Bistro (豉油街) (旺角)
旺角豉油街36-42號榮高大廈地下-2樓
2021-12-12 426 瀏覽
話說因為朋友嘅生日聚餐所以就去咗呢間望落幾吸引嘅lab eat一嚟見到好多嘢食for打卡都靚二來望落去好似都幾舒適坐得所以就嗱嗱臨book位啦.我哋四個人就嗌左1. 海膽意粉2. 油封鴨髀3. 炸黑松露醬薯條4. 焦糖鵝肝布甸 x 多士5. 慢煮豬胺6. 唔記得咩醬大啡菇7. 煮蜆8. 焙茶蛋卷9. 芝麻蛋卷.再嗌左野飲geIced MochaSakura Coffee.首先講咗嘢食先佢嘅海膽意粉味道尚可海膽creamy 掛汁意粉軟硬適中但略嫌比較細粉四個人share每人得一注仔.油封鴨髀好多人都應該聽過呢個Terms因為呢段時間好似突然之間周街都係佢塊皮朋友都話香脆可口肉質唔算太韌,鴨髀都夠滑.炸黑松露醬薯條今餐最滿意嘅地方雖然薯條真係好難會難食.焦糖鵝肝布甸拼多士比我想像之中鵝肝味好少有啲微弱到唔係幾食得到加上佢如果食完上面嗰層焦糖下面啲鵝肝布甸感覺真係好差雖然可以配細細塊嘅多士但係有啲感覺上似四不像未去到好出色,每樣嘢都爭少少.慢煮豬胺尼個good肉質比較鮮嫩加上切開嘅時候佢嘅肉質非常軟熟但又唔係冇彈性嗰隻所以本人都幾驚喜個質感慢煮黎講都唔錯.大啡菇呢個真係超級好食佢上面有啲芝士
話說因為朋友嘅生日聚餐
油封鴨髀
好多人都應該聽過呢個Terms
因為呢段時間好似突然之間周街都係
佢塊皮朋友都話香脆可口
肉質唔算太韌,鴨髀都夠滑
炸黑松露醬薯條
加上佢如果食完上面嗰層焦糖
下面啲鵝肝布甸感覺真係好差
雖然可以配細細塊嘅多士
但係有啲感覺上似四不像
未去到好出色,每樣嘢都爭少少
慢煮豬胺

本人會編好焙茶卷蛋多啲
一嚟佢嘅茶味比較香濃
二來冇芝麻咁甜
完全討好左我呢啲茶控嘅朋友
嘢飲方面就唔特別講啦,一人嗌左一杯
未去到好特別,但係亦都唔會輸
2021-12-03
2021-12-12 30 瀏覽
今天週未,約了朋友下午出銅鑼灣行工展會, 未出發前,我們相議了在旺角吃完飯才出發,大家search下去那間,最後决定今天那間,大家見相食物同環境不錯,到了入去座,裝修很特別有特色,座位寬倘,環境好有舒適同寧靜感,我們叫了2份套餐黑松露雜菌忌廉意粉分量適中,不錯黑松露味,雜菌好有鮮香菇味,意粉好有忌廉味牛扒與蛋七成熟,熟到剛好,厚度而霖,蛋滑同有口感玫瑰苿莉花茶細細茶壼,好香玫瑰花同苿莉花味,喝一口好清新清香桂花烏龍茶好香桂花味,烏龍味特濃
2份套餐
黑松露雜菌忌廉意粉
分量適中,不錯黑松露味,雜菌好有鮮香菇味,意粉好有忌廉味
牛扒與蛋
七成熟,熟到剛好,厚度而霖,蛋滑同有口感
玫瑰苿莉花茶
細細茶壼,好香玫瑰花同苿莉花味,喝一口好清新清香
桂花烏龍茶
好香桂花味,烏龍味特濃
2021-12-11
$140.8 (午餐)
2021-12-12 22 瀏覽
經過豉油街見到餐廳門面好靚,仲有有棵聖誕樹🎄好吸引,決定喺度食晚飯🍴穿過條樓梯到一樓用餐,餐廳走工業風,幾型格💕🥚鵝肝燉蛋$88 第一次食鹹嘅燉蛋,賣相同甜品差唔多,面頭都係有啲焦糖,味道鹹香幼滑,配多士食👍🦐西班牙紅蝦薄切 $108 紅蝦片得好薄,入口鮮味濃郁。🐃燉煮美國特選牛小排 $558 慢煮3小時, 再用燒烤醬焗👍🐟原條烤魚配特製泰式醬汁 $288原條燒原汁原味,肉質夠juicy,配泰式醬汁開胃。🥦韓式椰菜花$48呢款配菜比較少食,用個瓦煲仔上檯,辣辣地幾得意。🍟番薯條$48 番薯條香甜,脆卜卜。🍫布朗尼配雪糕$78 食埋甜品真係滿足曬, 份量幾大可以兩個人share。🍹Pinky$78 呢杯好啱女士, 🌹顏色好靚,容易入口,荔枝清新口味。🍸yuzu blossom$78呢杯加左蜜糖會甜少少,有柚子清新味道🍀

穿過條樓梯到一樓用餐,餐廳走工業風,幾型格💕

🥚鵝肝燉蛋$88

🦐西班牙紅蝦薄切 $108

紅蝦片得好薄,入口鮮味濃郁。

🐃燉煮美國特選牛小排 $558

慢煮3小時, 再用燒烤醬焗👍

🐟原條烤魚配特製泰式醬汁 $288

原條燒原汁原味,肉質夠juicy,配泰式醬汁開胃。

🥦韓式椰菜花$48

呢款配菜比較少食,用個瓦煲仔上檯,辣辣地幾得意。

🍟番薯條$48

番薯條香甜,脆卜卜。

🍫布朗尼配雪糕$78

食埋甜品真係滿足曬, 份量幾大可以兩個人share。

🍹Pinky$78

呢杯好啱女士, 🌹顏色好靚,容易入口,荔枝清新口味。

🍸yuzu blossom$78

呢杯加左蜜糖會甜少少,有柚子清新味道🍀

2021-12-06